Селекція і розведення.

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Селекція і розведення.

Повідомлення hanter39 » 27 жовтня 2015 18:15

Хотів би тут порозмовяли про те, як ми підходимо до даного діла, і як все ж правильно з наукової точки зору!
Бо бачу, кожен завів по суці та кобелю і вяжем...
Надіюся на палкі дискусії та принесену користь від обговорень.
Золотые правила Оппенгеймера.
1. Избегайте неоправданных ауткроссов. Оправданные ауткроссы могут оказаться чрезвычайно полезными, другие же приводят к накоплению в породе всех дефектов, которые только можно вообразить.

2. Не закладывайте линию только ради процесса линейного разведения. Линейным разведением комплиментарных типов можно достичь хороших результатов. Использование не комплиментарных типов ведёт к катастрофе.

3. Не слушайте советов людей, не добившихся успеха, как разведенцев. Свое мнение они должны подтвердить успешными практическими результатами.

4. Не верьте популярному клише о том, что братья и сестры великих Чемпионов так же хороши в разведении. В единичных случаях это соответствует действительности, в сотнях случаев - нет. Всё зависит от конкретного производителя.

5. Не наделяйте свою собственную собаку не присущими ей достоинствами. Самообман - верный шаг к неудаче.

6. Не используйте в разведении посредственных, "среднестатистических" собак. Отсутствие недостатков не компенсирует отсутствия достоинств.

7. Не закладывайте линию, ориентируясь на двух разнотипных собак. Чаще всего такая производная не закрепляет характерных черт ни того, ни другого выдающегося производителя.

8. Не оценивайте производителя по его худшему потомку. Время от времени все производители "мусорят". Имеет значение, лишь насколько хороши лучшие потомки собаки.

9. Не позволяйте персональным взаимоотношениям повлиять на выбор производителя. Если данный кобель лучше всего подходит вашей суке, сделайте правильный выбор вне зависимости от того, кто является его владельцем.

10. Будучи ослепленными достоинствами племенной собаки, не закрывайте глаза на её недостатки.

11. Не вяжите кобеля и суку с одинаковыми недостатками.

12. Оценивайте собаку в целом. Не теряйте ни одного из достоинств или полезных качеств в погоне за другими выдающимися чертами экстерьера.

13. Не ищите идеального кобеля для своей суки. Идеальной собаки не существовало, не существует, и не будет существовать!

14. Не бойтесь вязать свою суку, с представителем породы, имеющим явные недостатки, при наличии компенсирующих бесспорных достоинств. Отсутствие достоинств - самый худший из всех недостаток.

15. Не скрещивайте собак некомплиментарных типов. Способность безошибочно определять тип - величайший дар разведенца. Попросите заводчиков, добившихся успеха, объяснить Вам, что это такое - другого способа научиться этому не существует. В моем понятии - некомплиментарные типы - это те, что, имея сходные недостатки, не имеют общих достоинств.

16. Уделяйте большое внимание сохранению высокого уровня породности головы, иначе это качество исчезнет, как мираж.

17. Не забывайте, что одна из важнейших целей, это сочетать в одной собаке мощь и изысканность. А просто повязать одну собаку с другой может каждый дурак!

18. Помните, что следующая цель, стоящая перед Вами - получение высокопородной головы и пропорциональной собаки в целом. Многие разведенцы так никогда её и не достигают.

19. Никогда не пытайтесь осуждать заслуженных собак. Красота - это не вечное удовольствие. Такая собака должна служить источником гордости и эстетического удовлетворения для всех истинных любителей породы.

20. Не довольствуйтесь ничем, кроме лучшего. Красота, как и свежесть, бывает только первой. "Второсортная" красота никогда не бывает достаточно хороша.
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Re: Селекція і розведення.

Повідомлення homa » 10 листопада 2015 20:41

Дякую Ромо.Вік живи вік учись.
Що таке ауткросс?
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення hanter39 » 11 листопада 2015 14:58

АУТКРОСС (аутбридинг) – скрещивание (см.) совершенно неродственных производителей одной породы обычно с целью «прилития крови», если местное поголовье невысокого качества, но отбор и подбор себя исчерпали и для поиска новых возможностей требуется как бы начать сначала; ауткросс м.б. целесообразен, если качество инородного производителя существенно выше лучших представителей местного поголовья – в общем случае это не технологичный прием, результат которого можно наперед предвидеть: вследствие возможного несходства копий ТЭ одного семейства (особенно при географически отдаленном происхождении родителей) несет опасность гибридного дизгенеза и это является одной из причин того, что подбор по экстерьеру при ауткроссе может оказаться бессмысленным; ауткросс требует смелости и ответственности от автора разведения, причем не только в совершении первого шага – желательно сразу же после прилития крови инбредировать, при затоплении кровей стабилизации может оказаться вообще невозможной и все поголовье будет ухудшено; ауткроссом не может считаться метизация различных пород или тот случай, когда инбридинги не прослеживаются, но производители все же родственны
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Vayser » 28 лютого 2016 12:27

Цікавий розгляд селекції на прикладі лисиці.
https://www.youtube.com/watch?v=zeilLQXOhfM
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Місце проживання: Хмельницький

Повідомлення Vayser » 28 лютого 2016 16:51

WAWA написав:Зюзя на даний час (6,5 місяця) має 46 см!
Від витоків (малий тип УКГ) відмовляємось остаточно?

Питання як відрізняти малого? Ми колись при поїздці на Закарпаття міряли всіх яких бачили КГ і не зовсім.
Мінімальна висота була 50 см, у сучинки, яка не мала ще року. А так всі близько і більше 54см.
Моя думка, собаки більше відрізняються по будові голови: спостерігається два типи, Рекса (старого) і такі як у Барона (Іри).

Тепер Василю легше говорити, і потрібно говорити про селекцію, коли вже є поголів"я, а колись шукали взагалі де є якийсь чорний песик :D :oops:

От модератор, нафлудили у темі :), добре що ви хоч не проти говорити про селекцію, тим більш що тепер стало легше :)
Зюзя буде так як ви і писали біля 50см, а от моя Багіра 61см у 10міс :). Малий щоб пройти у коридорі коли вона зустрічає, впирається ногами об стіну щоб посунути це "телятко" що важить більше за нього, це тре бачити, комедія ... :)))
Я спеціально підкреслив у описі тірольців їх "особливість" - придатність до караульної служби і агресивність. З відео що я навів вище можна провести умовні паралелі. Умовно назву лояльних до людей - трансільванці, а агрисивних - тірольці. Це ж, зрештою, ваша теорія походження. Тоді найвищими когнітивними можливостями будуть наділені гібриди . Тобто злоба буде у середніх межах а здатність самостійно вирішувати складні задачі (кмітливість ) збільшиться. Теоретично, це розширить універсальність, тобто сферу застосування на полюванні. Саме тому мені цікаво що з цього вийде. Кинули б фотку Зюзіної голови зверху як не важко.
Але все ж відео роботи з кабаном які викладено у мережі (людьми з іншого колгоспу :)) ілюструють прекрасну роботу малого типу де саме і потрібні когнітивні можливості щоб вижити + більша рухливість. Тому можливо усе уже давно збалансовано, і не даремно ви міряли середній зріст 54см а не 61, як один з маркерів робочих якостей.
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення WAWA » 28 лютого 2016 18:55

Для чого офіціоз? Думаю на сайті всі можуть спілкуватися на "Ти", а крім того ми добре знайомі!
Зюзя буде так як ви і писали біля 50см

Я чомусь думаю - 54см, але може бути і нижча. Побачимо!
Чому Ти думаєш, що не продумуються в"язки? Все на мою думку робиться, може не зовсім так як ми б хотіли, але намагання є. Оцінюється потомства, їх екстерєр, робочі якості, але не можна за 5 років зробити все що хочеш!!!
На все потрібний час, старання і бажання!
На рахунок тірольця і трансільванця, то вони на Закарпатті змішуються вже роками!
Але щось твердити стовідсотково я не можу, роблю висновки наскільки маю досвіду!
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення Vayser » 28 лютого 2016 23:17

WAWA написав:Чому Ти думаєш, що не продумуються в"язки?

Бо так і є, щоб мені пов'язати свою сучинку з кобельком що приглянувся достатньо згода господаря. Прикладів море, осатаній це фото цуцика з лапами як у коника викладали тут на форумі, рахіт здається у нього був.
Але наразі я намагаюсь зрозуміти яким ж чином може бути селекція взагалі, і окрім особистого фанатизму заводчиків ніщо поки не має вирішального значення.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення собаколюб » 28 лютого 2016 23:29

Рахіт не генетичне захворювання! Це поблема заводчика або власника... А саме той цуцик мав не погані крові, просто не пощастило з заводчиком!
І так...зараз всі вязки впринципі на сумлінні власників! Але вже зустрічаються випадки відмови...
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 29 лютого 2016 09:09

окрім особистого фанатизму заводчиків ніщо поки не має вирішального значення

Ніхто думаю не проти аби взялися генетики і спеціалісти, якщо маєш знайомих спеціалістів пропонуй.
ДТризора проблеми з зубами і реально важкуватий. Тому і Роман, і Я, і Іра просили його не робити в"язку Тризор+Гайташа, а скочити в Городок до Володі (200км). Шайтан і роботяга і кров далека!
Ми в старі часи з Львівщини возили Лінду в Тячів (практично 300 км).
І так прикладів різних трошки є!
Але все розуміти, а тим більше усім керувати і вказувати, звичайно важко, якщо взагалі не неможливо!
WAWA

Повідомлення Vayser » 29 лютого 2016 11:33

Я пропонував, створити базу усього поголів’я , хоча б у вигляді елементарного списку, з чим по вашому буде працювати спеціаліст генетик? І пропоную відкрито звернутись у інститут генетики, у Києві або Харкові, можливо у Асканії, щоб провели кваліфіковане дослідження. З тим як плануються в’язки у сусідній темі «а давай повяжем Б +В», будуть працювати генетики? Хто є Тризор хто Гайштана? Про які собаки йде мова? Добре що у вас це усе у пам’яті, хто йде по лінії Рекса а хто по лінії тірольській. А як бути якщо людина хоче простежити звідки її щойно придбаний цуцик, або планує в’язку своєї собаки. Відкрита база усього поголів’я, яку постійно поповнюють , дасть статистику. Тим більш, кожен зможе поставити запитання, або бути посланий аргументовано. Це ж для колгоспа лише покращить умови існування. :) Тільки уявіть : бригадир вказує на ймовірну імбриндінгову загрозу, порядні колгоспники закидують єретика кізяками, і голова оголошує анафему отступнику. Той у свою чергу передає поголів’я у корейський ресторан . :)))
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення hanter39 » 29 лютого 2016 11:46

Вайсер, те що ти говориш - добре. Але розібратися в цьому всьому може: генетик-кінолог + мисливець. + Обовязково тре бачити тих собак в роботі та зробити огляд. Набір предків і зі слів, що той робив ось так, о той отсь таке вмів і мав такі очі - нічого не дасть. БО як показує практика, говорять одне - на практиці реалії різняться...
+ ти уявляєш, скільки тре років на дослідження генів, що за що відповідє і $$$ , Є породи, які мають набагато більше фінансування, але такого дозволити не можуть....
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення собаколюб » 29 лютого 2016 14:19

Поясніть мені будь ласка, що хочете побачити в генетичному аналізі? Я слабо розумію чи представляю...

Якщо можете то з'ясуйте що й по чому?!

Каталог в планах, компетентна людина вже оглянула чекаємо вердикт.... Тай він є, постоялий каталог треба доробити, а це може лише програміст. Маєте класного - дайте координати!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 29 лютого 2016 14:58

hanter39 написав:Вайсер, те що ти говориш - добре. Але розібратися в цьому всьому може: генетик-кінолог + мисливець. + Обовязково тре бачити тих собак в роботі та зробити огляд. Набір предків і зі слів, що той робив ось так, о той отсь таке вмів і мав такі очі - нічого не дасть. БО як показує практика, говорять одне - на практиці реалії різняться...
+ ти уявляєш, скільки тре років на дослідження генів, що за що відповідє і $$$ , Є породи, які мають набагато більше фінансування, але такого дозволити не можуть....

Є люди, з сусіднього колгоспу що не важчають вас особисто за спеціаліста. Я ж особисто не проти вашого колгоспу , про що уже наголошував. Саме тому пропоную вам закрити питання з авторитетністю у тандемі генетик +мисливець, хоча б з одного боку. І зовсім це не веде до великих витрат як зробити це поступовим процесом. Чи на початковому етапі повний перелік поголів’я для вас проблема яка не вирішується? Чи селекціонери що спеціалізуються на генетиці без аналіза ДНК у гарвардах , ніц не вміють і не зможуть хоча б оцінити стан? У Асканії наприклад є такий відділ.
http://www.ascaniansc.in.ua/index.php?o ... &Itemid=15
у вас є сумніви у авторитетності того що там є спеціалісти що можуть зробити професійне дослідження генофонду УКГ, або на разі зможуть дати хоча б експертну оцінку поголів’ю? При звернені до них компетентними представниками може бути дана рекомендація про необхідність вливання аборигенної крові ви щось зможете цьому протиставити?
Я вбачаю дурістю, наприклад, повну відмову у підлиті аборигенної крові у перспективі, чи може як у вас предки до 4 коліна то це перестало бути актуальним? Але для цього має бути авторитетне підґрунтя . І ви його аж ніяк не забезпечити з кінологами фмсу, все одно будуть лишатись питання. Я пишу це лише для прикладу, так що просив би без прискіпливості віднестись. Отже, рішення про ввід аборигена має мати у підґрунті хоча б якесь дослідження. І цілком можливо усім колгоспом поставити це базове, дослідження за мету. Саме тому воно має бути відкритим щоб мати беззаперечний авторитет, а не зроблене через знайомих як хоче де хто. Ми усі живемо у сучасному світі і на практиці , ви праві реалії різняться. У колгоспника є вибір або ріг або супутниковий тракер. Але як собака у петлі поможе вам ріг? Та ось вам реалії не самого дешевого аналізу, зробіть скидку що подібні технології з часом дешевіють і коштують для тварин на порядок дешевше.

Генетический паспорт поможет также в случае, когда уже имеется профиль ДНК отца или матери, сравнение генетических маркеров (локусов) покажет, есть ли родственная связь между ними и тестируемым.

http://www.testdnk.com.ua/dnaprofile.html

вартість біля 100 $ порівняйте це з вартістю цуцика що стане чемпіоном, тому що генетичні маркери це перш за все селекція.
http://www.testdnk.com.ua/prices.html
Варто думати на перспективу чи ні, знов таки рішення за колгоспниками, але без апеляційно стверджувати що немає для цього інструментів це шлях по колу до певного невтішного висновку і відмова від якісного підходу. Звісно завжди простіше виставити так, що винен Тризор що Гайштана не дала у результаті високо класного цуцика, але ніхто, ні один авторитет не доведе що кобель з Городка міг би це зробити чи зможе.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення собаколюб » 29 лютого 2016 16:49

Читала.. Читала і ніц не поняла!!!
Перше... Якщо богун кричить, що Роман не експери, то не варто повторювати дурнів... Наразі лише Роман більш- менш розуміє кінологію...Хоч в богуна і є яйця(як ви виразились), але знань у вітчизняній кінолоніі ніц і специфіки нашого мисливства також не розуміє...
Конкретно скажіть що нам дасть те генетичне дослідження, що потрібно і кокретно для чого????
І наступне...ваше зверхнє ставлення до нашого колективу мене ображає! Ми не колгосп... І ті всі порівняння також!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 29 лютого 2016 17:57

«Хіба я проти вашого колгоспу? Аби не у нашому селі.» (с)
Які порівняння ті всі що також? Я вас не розумію. А як називається ваш колектив , як вступити ? Є якісь кастинг? Блін, тепер ви мене не візьмете?
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення собаколюб » 29 лютого 2016 19:15

Ми в свій колектив приймаємо всіх бажаючих!
Вас не приймаємо, бо ви вже там...це тільки ви вважаєте всіх ворогами...
Давайте не будемо флудити в темі...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 29 лютого 2016 22:52

Ну як є колектив, має бути і господа. То що ви маєте проти колективної господи - колгоспу? :D
До речі, у Асканії займається тим що ви уже обіцяєте битий місяць, перейдіть за посиланням і почитайте
http://www.ascaniansc.in.ua/index.php?o ... &Itemid=15
створення та підтримка в актуальному стані інформаційних баз даних з племінної справи;

Так що шановні колгоспники, делегуймо представника і виводим нашу господу на нові якісні рівні.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення hanter39 » 29 лютого 2016 22:53

Себе спеціалістом не вважаю. Так вивчав трішки в університуті в Україні та в ліцеї в Франції 4 роки генетику, селекцію і розведення, трохи ветеринарію...
Маю практики полювання з гончаками років 16...
+Маю думку, свою, особисту, яку можу відстояти. Але зі своєю Думкою, не виступаю ніде, як з єдино-правильною істинною... Хтось прислухається, хтось ні...
А в колгоспі не состою... є так своє коло однодумків....
Спеціалістами вважаю Додонова О.Л, Благотнюка В.А., Курдвановську С.М...себе ще там не бачу...
п.с. ну успіхів в розборі днк... якщо вийде - зніматимемо шляпу!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Vayser » 29 лютого 2016 23:26

Не треба принижувати своїх здобутків Роман, негоже чоловіку напрошуватись на похвалу. Ну не подобається "колгосп" давайте назвемся клубом. :)
Я лише пропоную на розгляд громади деякі міркування. І припускаю що можу у чомусь помилятись.Тим більш про розбір ДНК коду я не писав, лише про генетичні маркери і долучення спеціалістів. До речі про долучення спеціалістів генетиків написав WAWA як і про необхідність обговорення селекційної роботи. За цим мабуть все, подальші дебати у цьому ключі вважаю беззмістовними.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення WAWA » 01 березня 2016 09:31

Не думаю, що робота з дослідження генетики є дешевою!
За такі дослідження можуть запросити ой яку немаленьку суму :roll:
Тим більше при теперішньому фінансуванні наукових установ!
Думаю нам не під силу потягнути таке, і спонсорів на даний час залучити немає звідки :(

Першим і найважливішим завданням, на нашу думку, є формування електронного каталогу. Але такого, щоб розраховував спорідненість, тобто з логічним підгрунтям, а не просто перелік собак.

«Хіба я проти вашого колгоспу? Аби не у нашому селі.» (с)
Які порівняння ті всі що також? Я вас не розумію. А як називається ваш колектив , як вступити ? Є якісь кастинг? Блін, тепер ви мене не візьмете?

От не розумію чому у Тебе сформувалася думка, що у нас закрите акціонерне товариство :shock:
Ми просто давно знайомі і володіємо більшою кількістю даних, навіть не знань!!!!!!
У нас ніхто нікого не приймає, не відганє і т.д
Іде менш більш толерантне спілкування, з висновками і роздумами.

Тому і був створений даний ресурс, де наші, може і не зовсім правельні поступки і дії, не тролять і піддають утискам.

На рахунок навіть модераторства тем, моя думка. Якщо я перенесу частину постів, які не стосуються теми, воно розриває ланцюжок думки і логіку обговорення. Основне, щоб не було повного переходу теми на інший профіль. (знову ж - моя думка), бо ніхто не перечитує усі теми поголовно, у нас на сайті можна задати у темі одне і те ж питання декілька разів, ніхто не полінується дати вичерпну відповідь.

Читаю і спостерігаю за УООР-ким сайтом, з якого я пішов не бажаючи конфліктувати, висловлю свою думку. Може і не коректно коментувати, але дозволю собі!
Спитай Богуна, на що полювали не багаті гуцули у горах, коли всі ліси за Австрії і Польщі були панськими?
Шкіра з лиса і куниці коштувала, так що, у певний час за них можна було купити корову, але безпідставні наїзди з хамством, не дають розвиватися роздумам. Зайців гуцули теж успішно полювали і глухарів - це не з моєї практики, а з розповідей старих мисливців. dfg Може не так?
Безперечно собаки працювали по ведмедю, кабану і оленю, який у багатьох випадках страшніше атакує ніж кабан, але для цього собаки все ж таки мали мати певну в"язкість і злобу, бо за 10 хвилин у горах з гущака, не витуриш стадо кабанів чи того самого ведмедя і оленя, який пере копитами і рогами. І ніякий вуйко пса, який погавкав би на кабанів і побіг закрутивши хвостика, не тримав би - куля в лоб, то куля в лоб хіхіх.
Тому Кг, зі спостережень, мають свою психологію роботи, можуть витягувати до 30 хв роботи по зайцю і лису (максимум у парі спостерігав роботу 3 години) і козулі 45-1,5 години, що Богун відкидає у свої твердженнях.
Зрозуміло, що для нього на даний час зручно полювати з КГ, так як вони можуть адаптуватися, в більшості випадків, до мисливця.
Я ніколи не піддавав сумніву його мисливські здібності і розуміння ведення МГ. Але по відношенню до собак в багатьох випадках заганяється (моя думка). Не піддаючи сумніву свої навики і не аналізуючи поступки інших.
Не може дати конкретне питання на час переслідування собаками звіра і інші питання, хамлячи і криючи всіх, як попало, цим самим уникаючи відповіді і коректного розтлумачення правди.
WAWA

Повідомлення Vayser » 01 березня 2016 11:33

От не розумію чому у Тебе сформувалася думка, що у нас закрите акціонерне товариство

Тому що Іра так це виставляє. Вона говорить про зверхність що до назви колективної господи (колгосп) а сама не бажає допомогти з реквізитами, у неї усе і без того добре, і тепер мені тре пертись у банк і просити у цих «не добрих що живуть за рахунок інших» людей допомоги щоб перевести кошти на потреби колективу і його господи. Та я думаю що у банку теж запросять прізвище отримувача, і я плюну на це усе і буде крапка. Ти пішов з форуму уора бо не хотів конфліктів а я по твоєму дуже хотів щоб Хома/Саша або Іра мені розповідали хто я є? От і Василя єгеря змусили піти так само, гадаю це змова проти Василів, а ти не помічаєш очевидних речей. :D :lol:
Щоб ти не казав про Богуна у нього малий тип (тірольский), і він виклав багато відео з полювання. Я бачив на виставках малих карпатців. І впевнений що вони варті окремої уваги. Саме тому я писав тобі про генетичні маркери як інструмент селекції по когнітивним ознакам. Виклади фотку Зюзіної голови зверху, є у неї зглажуваня потиличного бугра? Що тобі важко?
От не роблять у нас авто то що тепер сідати і займатись розробкою чи модифікацією таврії якщо машина все ж потрібна, так? Є селекціонери які вивели не одну породу, займаються навіть збереженням генофонду аборигенних порід. Є відпрацьована система баз даних племінної справи і комп’ютерного обліку. Вони дають експертну оцінку впливу систем розведення та умов на генофонди порід .Ти переходив за посиланям на сайт інституту Ассканії? Я хочу прочитати звичайний науковий звіт про поголів’я УКГ, я хочу подивитись на результати оцінки селекційно-генетичних параметрів. Я хочу бачити наукове підґрунтя у тому що тірольський тип УКГ не зникне. Да блін, просто хочу побачити дослідження селекційної структуру популяції. Василь , ти ж сам науковець, і знаєш як людина хоче щось зробити то глядить можливості, а як не хоче то виправдання. Чому б не звернутись у селекційний інститут Романа, хай там хтось напише дисертацію по УКГ., або хоча б декілька студентів диплом під керівництвом генетика як самі не здатні.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення hanter39 » 01 березня 2016 12:12

Чому б не звернутись у селекційний інститут Романа
В мене не має селекційного інституту. Я працюю в Групі компаній "Вітагро"... ту трішки інші напрямки роботи.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Vayser » 01 березня 2016 12:40

Я мав на увазі той український інститут де ви вивчали генетику. А що до «Вітагро» то можливо б могли передати колективне звернення пану Лабазюку щоб він профінансував селекційне дослідження національної мисливської породи у державному інституті в Асканії. Можливо його серце потепліло бо після останніх виборів казав що хмельничани не вдячні і не заслуговують щоб їм допомагати. Хтозна.
Це звісно як ви підтримуєте, я особисто поставив би свій підпис у такому листі.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення собаколюб » 01 березня 2016 13:02

Вайсер! Ви знову шукаєте ворогів там, де іх немає....
Реквізити... Номер рахунку є! Інших реквізитів у мене немає... Всі хлопаки переводять(і я також) без таких заморочок які ви мене запитуєте... Може то ви щось не так робите...
За генетичний аналіз...
Асканія собаками не займається...так мені відписали на мій запит відділ генетичних досліджень! Знайшла іншу фірму... Згідно їхньої інформації, вони роблять генетичний аналіз, тобто розкладають генну інформацію по пунктикам! Тоді виникає питання - а що це дасть? Ну будемо ми мати машину розібрану по гвинтиках! А хто ж його збере?
Ви казали про зберігання генетичного матеріалу, щоб не зникли тірольці. Тут ви трохи перепутали...для цього треба у банк сперми.
Каталог я нікому не обіцяю, бо не я його робитиму! Я лише намагаюсь знайти компетентних (які б були нам по кишені, баланс бачили?!).
Які претензії до мене ще?! Доречі це вже щось особисте... Зверталася до вас на ти...обідила...звертаюсь на ви...знову не так!

ПС: у мене обмежений доступ до інтернету(лише мобільний)+ обмаль часу(мала дитина)...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 01 березня 2016 13:40

Василь, нема питань.
Давай формуємо лист-звернення в любу організацію і нехай роблять генетичний аналіз.
Виступай ініціатором, ми "ЗА".
На рахунок Богунових тірольців, то там 100% був польський гончак звали її "Русь", за твердженнями Сашка цю породу вкрали у нас поляки, тому рахує її УКГ (але різниця у будові голови і колодки суттєва), а собаки які мають світлу маску - це помісь РГ. І хоч, що не кажи, це так!
WAWA

Повідомлення hanter39 » 01 березня 2016 14:55

Vayser, при можливості поговорю з Сергієм Петровичем про спияння в розвитку УКГ. Але бачу більш доцільніші потреби, ніж генетичний аналіз і т.д.
п.с. не знаю, яка там ситуація у Вас в Хмельницьку, але для м.Волочиськ та жителів міста - мій генеральний зробив дуже багато, місто цвіте...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Vayser » 01 березня 2016 16:01

Vayser написав:Тим більш про розбір ДНК коду я не писав, лише про генетичні маркери і долучення спеціалістів.

Я у котре повторюю, мову про роз шифровку геному я не веду. Зрозумійте що є певна методологія оцінки поголів’я при селекції коли цим займаються справжні генетики. Не треба видумувати у цьому сенсі велосипед. Для цього потрібно провести певне дослідження яке можливо виконати лише спеціалістом з залученням ресурсів. Лише тоді саме спеціаліст може дати висновок у якому стані поголів’я у стані селекції чи деструктивного розпаду геному. Визначити оптимальну генетичну структури популяції. Визначити які заходи потрібні для цілеспрямованого створення високоякісних генотипів особин. Дати оцінку впливу систем розведення та умов на генофонди породи. І розробити прогноз селекційно-генетичних параметрів .
Але перш за все потрібно дослідити усе поголів’я.
Я коли хочу щось приготувати я беру спочатку рецепт, купую за рецептом продукти а лише потім готую. Поясніть мені тоді яким чином ви збираєтесь відновлювати тірольський тип УКГ? Я вам пропоную генетичні маркери які дадуть прив’язку до комплексу когнітивних здібностей. Для цього зовсім не потрібна роз шифровка генома. Де я писав про це?
WAWA написав: а собаки які мають світлу маску - це помісь РГ. І хоч, що не кажи, це так!

Передивись відео про лисиць на якому генетики довели що освітлення , білі плями,зірочки є наслідком дестабілізації генома при селективному відборі. І твоє «фе» ніяк не змінить того факту. Бо твої висновки з погляду наукового підходу, є лише твоїми фантазіями. Саме тому потрібне серйозне дослідження генофонду селекціонерами, щоб щось стверджувати.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення собаколюб » 01 березня 2016 17:41

То треба дослідити всіх плідників !
Це треба найняти генетика, який відбере потрібний матеріал! Ще треба найняти авто щоб його повозити по всій Україні, щоб відібрати той матеріал! Заплатити за одне дослідження 40 євро....
Поки я не бачу хто б таке профінансував...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 01 березня 2016 21:55

Бо твої висновки з погляду наукового підходу, є лише твоїми фантазіями.

Ти мене переконав Василь!
Я заводжу гаскунця!!!!!!
WAWA

Повідомлення Vayser » 01 березня 2016 23:48

Заведи собі краще блондинку з третім розміром лояльного відношення, ти тепер знаєш які вони кмітливі. А переконувати тебе у чомусь не було такої мети, лише дитяча допитливість. "Гакунцями" що називають у вас, на дикому заході , де люди у гніздах на деревах живуть?
Wednesday Addams
Vayser

Далі

Повернутись до Бесіда

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 18 гостей