собаколюб написав:Бригадире! переглянула твоє відео... от якби ти ще кілька слів написав !!!!
як я зрозуміла Дінго йшов другим і він трохи блудить слід... а Найда після активного підключення Дінго замовкла чи її просто не чутно із-за гір?!.
які враження від Найди? зроби фотку зубів її...
от і невгадала ,слабачка.... Першим ішов Дінго,вінже і підняв цапка...Найда крутилася недалеко від мене і вже потім підвалила на гон...
Але попорядку...Вирішив ризикнути і взяв двох собак ,які прожили в мене по три дні в ліс і подивитися їх роботу ,цікавож.... Дінго в мене був рік тому ,то за нього я непереживав,а більше за Найду..
Найда комплексувала тільки біля хати ,в полі вона відразу визнала в мені ведучого і я трішки заспокоївся...По дорозі до лісу собаки випускали пар,гасаючи з голосом по полю...Тільки зайшли в ліс Дінго зник з очей .найда ніби також щось шукала ,але далі 50 метрів нейшла....Декілька разів Дінго провірив напрямок в якому я рухаюся...Я захоплювався цим собакою...Потужніший в три рази за Найду він пересувається по зворах .хребтах ніби граючись...
Мета мого візиту в ліс буа лисиця яка по моїм прорахунках залишилася одна на ту ділянку лісу ,але в дуже близькій відстані від місцезнаходження декількох самок фазана ну самих самців....Птахи там планують робити виводки .а тут такий небажаний сусід...Щото самка я зробив висновки із того ,що під час гону саме там відбувалися лисячі весілля і вичищені пори говорят про підготовку для приплоду...
Отже дійшовши до місця де намою думку малаби робити перехід через звори в разі переслідування лисиця,вибравши добру позицію стою ,чекаю..Дінго зник з очей і вже з хвилин 30 його нема,Найда продовжувала крутитися на близькій відстані...В голову вже почала закрадатися думка .чи бува вижлець не втік додому до Джулі....Чую наближається звук ,вже вирізняю ,що то жене Дінго,голос дзвінкий .потужний...Місце підйому десь на відстані 400 метрів..Чую гін прямує в мій бік..Я вже в подумках був на лися чих похоронах ,але коли гін приблизився я почув характерне тупотіння ,той звук я чув вже багато разів і зрозумів ,що сталося те чого я най більше нехотів перебуваючи в лісі із чужими собаками..https://www.youtube.com/watch?feature=p ... vR2pgJ06g8.Ось я вже бачу косулю,ось я вже бачу ,що цапок,ось він зупинився на відстані метрів 25 і стоїть слухає ,ну потім остальне на відео....Найда почувши гін Дінго також долучилася.йшла вона остання ,поки вона перебігла звора Дінго із цапком майже зійшли з слуху...Те ,що вона побігла трішки нетак як біг цапок нговорить про те ,що вона має погане чуття,тим більше ,що вона відразу виправилася і пішла прямо на слід,порадувало ,що вона віддавала голос ,причому,майже неприривний...Так він значно слабший за голос Дінго,але він є і це додає їй декілька балів на фоні того ,що полаз пошуку майже відсутній....Покищо я списав на те ,що вона недовіряє ну і звісно видно ,що попередній власник недав їй тіє практики ,що треба...Паратість її також бажає бути кращою..Покищо один плюс голос,непідберає всякого мусору .нестрадає смітниками ,сьогодні поселив її до Джулі в вольє і Джуля на правах господара хотіла покерувати то Найда дала гідну відсіч короче приживуться ..Мінус страдає мишовим синдромом...Спробував її вже і по фазану ,можна буде зробити з неї дипломника...
Отже собаки зійшли зі слуху,щоби переживання мої зменшилися неможна сказати ...Через хв 10 повернулася Найда,а Дінго ця карпатська сволоч повернувся через 5 годин... Я його залишив в лісі і вже роздумовував куди буду іти його шукати...Радощам моїм небуло меж коли вийшовши із хати я побачив його... ...Отже підбиваємо підсумки...Те що він пішов за цапом на 5 годин звісно мінус ,але на це можна подивитися і із іншого боку знаючи ,що він непустобрех ,не просто тиняється по лісові ,Дінго продемонстрував Гарний широкий полаз,причудове орінтування в чужому лісі .вірність віддачі голосу ,Надзвичайну паратість і путужність .витримку,чудове чуття ,бо гарантія цапок десь намагався його зкинути ,але той сидів в нього на хвості...Я потім розпитував його власника ...-Питаю як ви з ним полюєте ,адже він так довго тримає кіз..???Власник каже ,що так проблема і ,що веде його на повідку до місця де відбувається полювання на кабана чи ще когось і він так дого жене кози тільки в першому гоні після слабше...А кабанів скільки жене питаю ?? З кабанами простіше ,вони втікають ,потім стають десь в гущавині і він їх облаює ,а якщо бачить ,що мисливці неприходять то кидає і повертається...Також повідав мені пан Олекса ,що Дінго не гірше тримає зайця і лиса ...Каже Що зайця може ганяти по 2 години..Так хтось зараз із гончатників посміхнувся ,але я чомусь йому вірю це унікальний пес...Шкода ,що невдалося випробувати його по лису і зайцю ,може даст Бог і ми ще зним зустрінемося ...Вчора відправив його додому ,мені було сумно...