Закарпатські звіти........

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Re: Закарпатські звіти........

Повідомлення бригадирь » 17 березня 2015 11:41

собаколюб написав:Бригадире! переглянула твоє відео... от якби ти ще кілька слів написав !!!!
як я зрозуміла Дінго йшов другим і він трохи блудить слід... а Найда після активного підключення Дінго замовкла чи її просто не чутно із-за гір?!.

які враження від Найди? зроби фотку зубів її...

от і невгадала ,слабачка.... :lol: Першим ішов Дінго,вінже і підняв цапка...Найда крутилася недалеко від мене і вже потім підвалила на гон...

Але попорядку...Вирішив ризикнути і взяв двох собак ,які прожили в мене по три дні в ліс і подивитися їх роботу ,цікавож.... :twisted: Дінго в мене був рік тому ,то за нього я непереживав,а більше за Найду..
Найда комплексувала тільки біля хати ,в полі вона відразу визнала в мені ведучого і я трішки заспокоївся...По дорозі до лісу собаки випускали пар,гасаючи з голосом по полю...Тільки зайшли в ліс Дінго зник з очей .найда ніби також щось шукала ,але далі 50 метрів нейшла....Декілька разів Дінго провірив напрямок в якому я рухаюся...Я захоплювався цим собакою...Потужніший в три рази за Найду він пересувається по зворах .хребтах ніби граючись...
Мета мого візиту в ліс буа лисиця яка по моїм прорахунках залишилася одна на ту ділянку лісу ,але в дуже близькій відстані від місцезнаходження декількох самок фазана ну самих самців....Птахи там планують робити виводки .а тут такий небажаний сусід...Щото самка я зробив висновки із того ,що під час гону саме там відбувалися лисячі весілля і вичищені пори говорят про підготовку для приплоду...
Отже дійшовши до місця де намою думку малаби робити перехід через звори в разі переслідування лисиця,вибравши добру позицію стою ,чекаю..Дінго зник з очей і вже з хвилин 30 його нема,Найда продовжувала крутитися на близькій відстані...В голову вже почала закрадатися думка .чи бува вижлець не втік додому до Джулі....Чую наближається звук ,вже вирізняю ,що то жене Дінго,голос дзвінкий .потужний...Місце підйому десь на відстані 400 метрів..Чую гін прямує в мій бік..Я вже в подумках був на лися чих похоронах ,але коли гін приблизився я почув характерне тупотіння ,той звук я чув вже багато разів і зрозумів ,що сталося те чого я най більше нехотів перебуваючи в лісі із чужими собаками..https://www.youtube.com/watch?feature=p ... vR2pgJ06g8.Ось я вже бачу косулю,ось я вже бачу ,що цапок,ось він зупинився на відстані метрів 25 і стоїть слухає ,ну потім остальне на відео....Найда почувши гін Дінго також долучилася.йшла вона остання ,поки вона перебігла звора Дінго із цапком майже зійшли з слуху...Те ,що вона побігла трішки нетак як біг цапок нговорить про те ,що вона має погане чуття,тим більше ,що вона відразу виправилася і пішла прямо на слід,порадувало ,що вона віддавала голос ,причому,майже неприривний...Так він значно слабший за голос Дінго,але він є і це додає їй декілька балів на фоні того ,що полаз пошуку майже відсутній....Покищо я списав на те ,що вона недовіряє ну і звісно видно ,що попередній власник недав їй тіє практики ,що треба...Паратість її також бажає бути кращою..Покищо один плюс голос,непідберає всякого мусору .нестрадає смітниками ,сьогодні поселив її до Джулі в вольє і Джуля на правах господара хотіла покерувати то Найда дала гідну відсіч короче приживуться dfg ..Мінус страдає мишовим синдромом...Спробував її вже і по фазану ,можна буде зробити з неї дипломника...

Отже собаки зійшли зі слуху,щоби переживання мої зменшилися неможна сказати :lol: ...Через хв 10 повернулася Найда,а Дінго ця карпатська сволоч повернувся через 5 годин... :evil: Я його залишив в лісі і вже роздумовував куди буду іти його шукати...Радощам моїм небуло меж коли вийшовши із хати я побачив його... :P ...Отже підбиваємо підсумки...Те що він пішов за цапом на 5 годин звісно мінус ,але на це можна подивитися і із іншого боку знаючи ,що він непустобрех ,не просто тиняється по лісові ,Дінго продемонстрував Гарний широкий полаз,причудове орінтування в чужому лісі .вірність віддачі голосу ,Надзвичайну паратість і путужність .витримку,чудове чуття ,бо гарантія цапок десь намагався його зкинути ,але той сидів в нього на хвості...Я потім розпитував його власника ...-Питаю як ви з ним полюєте ,адже він так довго тримає кіз..???Власник каже ,що так проблема і ,що веде його на повідку до місця де відбувається полювання на кабана чи ще когось і він так дого жене кози тільки в першому гоні після слабше...А кабанів скільки жене питаю ?? З кабанами простіше ,вони втікають ,потім стають десь в гущавині і він їх облаює ,а якщо бачить ,що мисливці неприходять то кидає і повертається...Також повідав мені пан Олекса ,що Дінго не гірше тримає зайця і лиса ...Каже Що зайця може ганяти по 2 години..Так хтось зараз із гончатників посміхнувся ,але я чомусь йому вірю це унікальний пес...Шкода ,що невдалося випробувати його по лису і зайцю ,може даст Бог і ми ще зним зустрінемося ...Вчора відправив його додому ,мені було сумно... :cry:
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 17 березня 2015 11:55

З твоїх слів, Мішо, Дінго копія Пірата! Добрі пси.
А те що віддав вже його, жаль, дуже хотів його побачити на вихідні, особли зубки. Бо ти такий партизан, що просиш тебе просиш, то не дочекаюся фото..."мороз" не раз "мене" спасав хах
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення бригадирь » 17 березня 2015 12:03

Рома я неморожусь ,я реально пробував ,але невдається ,навіть якщо хочу просто подивитися то недаються ні Джуля ні Дінго...Я клацав ,але виходить розмита картинка...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 17 березня 2015 12:05

гарний звіт!
спутала :oops: , бо у мене голос на гону у Ази схожий на Дінго виявляється :shock:
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 17 березня 2015 12:10

По музикальності можливо в Найди кращий ,але нажаль відео непередає тієї лункості і потужності голосу Дінго...Я реально в захваті від того пса....Навіть мої діти....Коли я його привіз всі були раді ...О Дінго приїхав...ЗображенняЗображенняЗображенняЗображення

Дочка нафотографувалася сама... dfg
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 21 березня 2015 14:34

Голос Дінго такий як у мами Лінди був - дзвінкий, але тонкий.
Думав, що має потужніший.
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення бригадирь » 19 жовтня 2015 10:35

Перший трудовий трофей Миндри....Підняла ,потім допомогла знайти підранка.. dfg

ЗображенняЗображення

Почалося полювання цього року із незовсім правильного рішенняв,зяти Миндру в поле.Хоч я і знав ,що вона трішки лякливо реагує на постріли і ходить за ногами...Влісі відходить гарно далеко ,а в полі максимум 20 метрів...Причому на це навіть невпливає присутність її матері Джулії...Після декілька дуплетів на відкритті по фазану,Миндра почала боятися навіть плескання крил піднімаючоїся птиці ,а відстань її віддаляння неперевищувала метра :oops: Більше того,вона могла після пострілу сісти в травах так ,що її невидно і мені довелося по 20 хвилин її шукати ,кликати ,а воно сяде як мумія і сидить...Я намагався зацікавити Миндру наявністю сліда фазана,адже до відкриття ,вона дуже добре почала працювати по ньому,але всюди суща Джулія була цьому перепоною...Як тільки підійдемо до ймовірного перебування птаха ,як вона піднімала його на крило ,а підстреленого миттєво приносила і непідпускала Миндру до нього...Зрозуміло стало ,що навчати Миндру на перших порах доведеться саму без Джульки..
І от сталося те ,що і треба було,сам би я звісно ніколи недозволив собі просто так невзяти Джульку на полювання і особливо фазаняче dfg ..Моя Джулька затічкувала і це трішки незручно ,але явний шанс попрацювати із Миндрою...
Отже вийшли вполе в двох із Миндрою .було іще темно,сподівався застати качок на озерцяти,але було порожнє...От вже добре розвидніло і першою ми знайшли фазаниху ,яка жирувала на кукурузному полі...Цей рік в нас для птахів рай,люди засіяли дуже багато кукурудзи і зберали врожай здебільшого комбайнами ,а там зерна залишається дай Боже..
Отже курка піднялася на крило собі ,а Миндра навтьоки до мене собі... :lol: І знову це ходження за ногами...Абисте розуміли так як коли вчите собаку ходити поруч і коли собака забігає вперед ,то смикаєте повідком і командуєте поруч ,от так само Миндра ходила біля мене без повідка Іду я іде вона ,я стою і вона також...Звісно воно сильно злило і я іноді "закіпав",але багаторічний досвід дозволяв бути над ситуацією ,ми вже подібне зустрічали...
Отже другим було піднято фазана,ми пересікли його слід і Миндра ожила ,бачу пішла швидко і рівно ,що буде підйом я був впевнений і от десь на відстані 50 метрів .собака змусила мальованого красеня піднятися на крило dfg .я нестріляв ...Взагалі від пострілів біля неї, я нехотів відмовлятися,бо боявся заморозити ту боязнь, а то могло стати непоправимим наслідком...Переконався ,що долати страх собаки перед пострілом треба її запалом, бажанням і любов"ю до сліда звіра чи птаха,ну звісно ,що це теба робити коли ви в трьох ,ви собака і звір ,без додаткових помічників...
Потім був іще один підйом...Собака трішки "ожила",намагалася вже щось і сама шукати...Бачив собак які вміли переслідувати звіра по сліду,але нейшли той слід шукати...Тобто собака тиняється біля вас і коли ви приводите її де пройшов звір то вона починає гнати ,при чому несамий поганий гін...Зазвичай такі собаки в людей які незаймаються нагонкою собак самостійно ,а відразу беруть її на полювання і самі ходять в загінках...Собака на початку ходить за ногами ,потім проявляються мисливські задатки і вона починає гнати звіра ,але того якого ви зустріли в загінці...І вона починає звикати ,що треба бути біля вас ,а слід знайдеться самий...

Отже потроху Миндра почала забувати про мої ноги при потраплянні на свіжі сліди...Якщо бачите що молодий собака зацікавився і починає винюхувати ,то обов"язково зупініться і стійте рівно стільки скільки він буде відсутній...
Вона вже залізала в густі кущі (в які просто так її незапнеш і силою),причому її вже нетак сильно цікавило деє я,як те що там наслідило...Згодом ми потрапили на ділянку минулорічної трави висота півтора метра, десь протяжністю метрів сто і шириною метрів 20...Ну там вона ожила іще більше ...Ї поведінка показувала ,що птах активно тут натоптав і слід свіжий...Гасала вперед назад,потім зрозуміло стало чому...Першими піднялися три курки на крило,одна за одною і якщо раніше від хлопання крил Миндра прибігала до мене і вже невідходила тривалий час ,то тепер це було просто пошуком тієї четвертої курки ,що може залишилася...А четвертою була не курка ,а красень минулорічний півень...Піднявся далеченько ,десь бив його на метрів 40...Пах і птах потягнув головою в низ....І тут з боку заді мене піднімається іще один півень .по хвосту визначив ,що цьогорічний..Озирнувся на другого і неясно зафіксував де впав той по якому стріляв....Миндра після пострілу звичайно інстективно підбігла до мене ,але потім повернулася до пошуку...Я звик ,що всю роботу після пострілу робила Джулька ,алеж її нема...Ну що ідемо шукати....Короче топтав згодину...Миндра декілька разів показувала ,що треба рухатися трішки далі ,алеж я" бачив "де падав фазан..І от вже змирившись що незнайду іду собі геть,заходжу в кінець поля і бачу Миндрочка потягнула носом воздух і потягнула в край густої трави і заметушилася ,бачу звідти шмигнув фазан і засів в іншій густій...Миндра за ним....Що вона його недобере я усвідомлював ,небере іще по місцю...Без зайвого зусилля я зловив підранка,він мав перебиті крила ,можливо іще десь дістав..Результат на фото....Отже молоде цуценя в п"яти місячному віці ,настрахано постріламидопомагає в полюванні ,в доборі підранка і в добрій компанії...Фазан повинен бути одним із основних видів в випробуваннях для карпатців..

п.с.Якщо моя писанина допомможе вам бодай трішечки в нагінці собак ,то буду із того щастливий... :P
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 19 жовтня 2015 15:17

бригадирь написав:п.с.Якщо моя писанина допомможе вам бодай трішечки в нагінці собак

Допомагає, вельми вдячний.
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Місце проживання: Хмельницький

Повідомлення собаколюб » 19 жовтня 2015 23:09

Бригадир! Починай писати книгу про історію, утримання, догляд, нагонка укг!
Свого часу мені така б книга полегшила б життя! А то я тебе діставала і бісила в однокласниках....
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення volynianyn » 21 жовтня 2015 12:52

Цікаво було почитати про полювання з Миндрою, особливо тому, що у мене Мавка – така ж як і Миндра, тому цікаво дізнатись, як вона у своєму п’ятимісячному віці працює, чи бере слід, робить нагонку.
Мавка вже теж починає трохи тішити. Недавно вихідного дня вирішив піти з нею прогулятись полем, лісом, біля рівчаків-ставків. Але ще у її присутності не стріляв, то боявся, щоб не налякати. Хоча, надумав - починати треба. Мавка далеко не відбігала, але собі на радість щось вишукувала на землі, як завжди. Качок на ровах не застали. Уже повертаючись додому раптом серед поля знялась зграйка куріпок, як порівнявся з ними - налякав. Мавка бігла по іншу сторону, але вмить побачила і провела їх поглядом. Бачу, сіли в кукурудзі, хоч і трохи далеко, але вирішив іти за ними. Мавка була просто поруч, не розуміла, що треба шукати,але тут куріпки знов злетіли - постріл і одна з них впала. На щастя у собаки не було переляку від цього, я її погладив і ми разом подалися на пошуки підстреленої пташки. Знайти її було не важко, Мавка, яка все крутилася біля мене підбігла до куріпки і вже, беручи в зуби, налаштувалась її дерти, шматувати. Отут я трохи зніяковів, бо треба навчити, щоб несла, віддавала хазяїнові, а їй як скажеш: іди сюди, віддай, то вона тікає в другу сторону і буде гризти. Бачу Миндра на фото спокійненько лежить біля фазана, то хочу спитати, чи й вона так не кидається?

А ще одна цікава прогулянка була вечірня. Ввечері, після роботи, часто прогулюсь із Мавкою за воротами двору. А вже досить давно, не один день бродить недалеко від нашого двору лис. Зявляється зі сторони полів, що за хатою вже як сутеніє, біля 21.00. Отуди ми йде з Мавкою. Вона рада біжить, махає хвостом. Аж ось та доріжка, присвічую ліхтарем - сидить рудий, світяться очі. Мавка метнулась туди-сюди, натрапила на слід та й ну дзявкати, знов шукає. Лис це зачув, кинувся то в одну, то в іншу сторону і зник за ровом.

Мені це сподобалось. Думаю, ідемо далі, там є місце біля тополь, де зайці приходять поживитись. Пішли, бродили-бродили, не потрапляють на очі, ну, думаю, вже нема напевно їх тут. Аж тут - присвічую, сидить, принишк. Мавка як зачула, як взялася за ним бігти, брати його, гавкати. Втік... Недалеко і другий знайшовся. Того ще більше погонила із гучним голосом.

Тепер готуюся у вихідні на полювання, візьму Мавку. Може ще щось покаже хорошого.
ЗображенняЗображення
фото з Мавкою ще зроблене у серпні
volynianyn

Собаки: Нема
Зброя: нема
Місце проживання: Любомль

Повідомлення бригадирь » 21 жовтня 2015 14:07

Велике дякую за звіт....Відкрийте для себе і тих хто із вашого регіону нову тему "Звіти з Волині "...

На питання відповів у цій темі...viewtopic.php?f=6&t=45&p=6782#p6782
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 01 листопада 2015 18:19

Сьогодні відкрилися по пушнині.....Результат,один лис добутий....Фото неробив,полював в таких місцях...
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 01 листопада 2015 22:17

З полем!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 08 листопада 2015 20:42

Сьогодні погодка підвела трішки ...З ранку туман і ізморось...Але маючи чорних помічників полювання вдалося.... dfg

ЗображенняЗображенняЗображенняЗображення
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 08 листопада 2015 22:37

А хто працював? Минда вже починає працювати :D чи так ходить збоку?
Правда молода, нема що і хотіти!
WAWA

Повідомлення бригадирь » 08 листопада 2015 23:09

Миндра вірно прикривала мене коло мене... :lol:

Джулька спрацювала ....Зайку вернула за п"ять хвилини... dfg Лисок відразу після підйому попав під шріт...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 15 листопада 2015 21:13

ЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображення
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 17 січня 2016 22:37

Миндра сьогодні вперше йшла за цапком із голосом.... dfg недалеко,метрів 300 ,але зате декілька разів поверталася із нову... :lol: дуже подобається її поведінка в лісі кожен вихід щось нове...минулого разу спостерігав її поведінку на заячих набродах.сильно цікаві їй... dfg

ЗображенняЗображення
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення Evgen » 25 січня 2016 20:39

Привіт вчора в полював лиса нажаль вайпера небрав приніс до дому і впустив вайпера хвилинку подивився на лиса а тоді почалось ази не підпустив до нього фото буде пізніше
Evgen

Собаки: УКГ Аза- Вайпер
Зброя: іж 43 є
Місце проживання: Пустомити

Повідомлення hanter39 » 26 січня 2016 00:32

закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 08 лютого 2016 11:25

ЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображення
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 29 лютого 2016 22:28

Закрили сезон......Перший загін,було зрушено лиса,стріляв мій брат,поскуб його ,але останній пішов далі...На постріли підвалила Джулька і іще один покруч... був іще один постріл ,але лис незупинився...Потім з"ясуалося ,що один мисливець чув далеко як пси обгавкували щось ,потім одна з собак сильно скулила ,мабуть відгризалася лисовина добряче......думаю живу вони її незалишили.....В другій загінці "намалювалися" кози....Я в загаінці іду горланю на весь ліс,і тут Миндра яка кружляла навколо мене залітає в невеличкий кустик в 8 метрах, а з відти вискакує козуля....я був шокований...кабан аби таке зробив то норм ,але коза....аби не Миндра ,то пройшовби і думали що ліс пустий....

потім було невеличке застілля з великою кількістю пального.... :oops:

ЗображенняЗображення
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 01 березня 2016 09:35

На Закарпатті сеператист :D РРГ і ДНР -покруч. хахаха шуткую.
На скільки довго працює по копиту РРГ і чи не втомлюється в горах швидко?
WAWA

Повідомлення бригадирь » 02 березня 2016 00:43

покруч активний,добре рухається в пошуку,правда свиней не жене і весь час губиться....Англоруска робить на коротких дистанціях .неє дальнобійником (правда пішла була за козами то знайшли її в третьому селі,місцеві зловили)...її господар з нею полює навіть на фазана....буває затупить піде в п"яту ,або взагалі кине гнати ,але були і позитивні миті.... dfg
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 02 березня 2016 09:20

Я звичайно все розумію, що всі є прихильниками укг, але чого постійно хаяти інші породи...
ПОвірте, для гоньби зайця/лиса , якщо взяти ррг,рг чи ег і порівняти роботу укг по тому ж звірові, то кг буде в сраці, десь далеко...
Якщо взяти кращого лягаша, чи спаніка і кращого кг по роботі по птиці, думаю ситуація буде аналогічна.
Якщо тре припняти кабана, то добра лайка справиться краще...
І хоч це є так, але ми все рівно любим кг. Та все ж як кажуть в народі, люби Боже правду!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Сівенков » 04 березня 2016 21:50

Ромо попрошу неображати роботу УКГ по пушному . :cry:
Адже УКГ Айрон зі слів експерта гонив лиса півтора години . ;)
Цікаво чому тоді за таку роботу він отримав тільки диплом 3 ст а не 2ст . :roll:
Шайтан годину .Дятька Миколи з м Фастів теж УКГ має диплом по пушному .
Тому тут як сказати. :lol:
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 05 березня 2016 15:27

На ступінь диплому впливає не тільки час гону, а і голос, майстерність (час на виправлення сколів), приїзка (слухняність)...не по темі це!
+ ег теж годинами ганяють, але ефект від тако ж гону, якщо видасть ррг - більший! То те саме, що порівнуювати х*й з пальцем... До піку довести жінку і тим і тим, але ефект... вибачте за такий приклад...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 05 березня 2016 19:46

нефлудіть мі в темі ,бо забаню..... :oops:
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 29 травня 2016 22:12

Сьогодні вперше взяв Азу в ліс ,взяв і Миндру..Був страх ,що буде проблемка через її боязнь до людей ,але вона виявилася неменш контактна ніж Миндра .навіть більше...))))..На підході до лісу побачиві на полі фазанів .але то було далеко то невторопав чи то самки ,чи малі фазанята...Підвів до того місця,собаки зацікавилися слідами .але небільше.підйому незробили..Назлобивбися на Азу ,алеж Миндра по них в сезон працювала відмінно,а тут такий облом :evil: .... В лісі .картинка непокращилася...Якщо Миндра гасала весь час в пошуку ,Аза трималася в основному біля мене...Потім сталося те ,що дуже було мені потрібно...Миндра зробила підйом косулі із гущавини,Аза відразу підвалила підхопила гін і показала хрипленький .але голос..Із приємного ,непустобреше ,коли скололася відразу затихла і тільки коли стала знову на вірний слід подавала голос...Із неприємного голос віддавала пару хвилин ,потім я її нечув....Повернулася через пів години...Я чекав її на місці де вона мене залишила,отже орієнтація по зворотньому сліду на доброму рівні...Миндра погнала з нею метрів сто і повернулася....Вона і в сезон нейшла із сторонніми собаками....Після повернення Аза взагалі впала мені на п"яту..Помітив в лісі сліди кабана і старі і свіжі....В одну мить Аза взбудилася і почала гарчати ,підняла шерсть на спині ,але потім заспокоїлася ,думаю ,що можливо вхопила якиїсь запах...В метрах 150 від цього місця ,вони з Миндрою знову заметушилися ,показуючи що щось чують...Аза тримала так високо ніс .що я почав аж задивлятися на дерева ,чи часом там чогось нема...Недалеко від мене в в метрах 20 (сильна гущавина) щось піривається ,голос дає тільки одна із собак (котра із них так і незбагнув ,мають схожі голоси) .погнали метрів сто і все відразу повернулися....щото було невідомо...Потім я знайшов 6 білих грибів ...)))) знову ходження за ногами ,іноді вмовляв Азу піти оглянути он той кущик...))))) Повертаючись на полі побачив самця фазана,взяв Миндру на повідок і підійшов до того місція,нічого непоказуючи Азі ,остання внюхала слід ,пішла вірно по ньому куди втікав птах в кущі ,мить і півеь на крилі....Перший підйом собаки яка ніколи небачила фазна...Роботи море....Може хома допише деякі миті із життя Ази....

додому повернулися ніби все життя там прожила ..... dfg
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 30 травня 2016 07:58

Да...ну нагонюйтеся...може буде з вас толк...
(п.с. а тепер подумай Міш, варто було вязани собаку з такими робочими якостями... + цікаво, чи хтось схоче брати цуцика від мамки, котра ще "не достойна"...можеш не відповідати).
закоханий у полювання
hanter39

Поперед.Далі

Повернутись до Звіти з полювань

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей