щодо планів рекомендувала б дописати "монопородні випробування для УКГ по кабану, борсуку, хутру"(але по білій тропі, а не в пору коли на дворі +20 і все страшно пахне).
я б робила обов"язковими дипломи по хутру(диплом по кабану прирівнюється до хутра і обов"язковий для допуску до в"язок), борсук, а от птиця і фазан додатковий без певних умов...
доречі відносно в"язок - цього року вилізло багато цуциків з неправельним прикусом, хоча в батьків норма, пропоную зняти право в"язок собак без дипломів. якщо вже вести породу, то в ідеалі. буде важко, але це потрібно і для популярності карпатців на виставках і випробуваннях. а то в нас на випробування фактично їздять одні і ті самі, запрошуєш інших і чуєш "та моя собака і так працює гарно, навіщо мені ще гроші викидувати...".
що стосується правил, то карпатці легко можуть працювати по правилах випробування мисливських собак кабан/борсук, а от по хутру - потрібно зменшувати час роботи і переглянути оцінювання голосу(тут Роман краще знає)...
по стандарту - вважаю що потрібно розділити малого карпатця і високого. зараз межі широкі, але федерація однозначно їх обмежить і частина карпатців вилетить(боюсь, що такі як мій Барон не влізе в межі росту
).
в силу певних обставин допомогти в написанні статті навряд зможу, але певні данні(які знаю) надам!