Отже приціл - Alpen Apex XP 6-24x50

Комплектація
Усі фото клікабельні

Shock tested to 1,000g’s magnum load
Шок-тест магнум зарядами.
Fully multi-coated lenses for maximum light transmission
Повне мульти покриття лінз (причому присутній як "зелений" так і "фіолетовий" колір .

Fully waterproof, fog proof and shockproof construction
Водо- і тумано- непроникний , ударо-міцний .
Zero-set low profile windage and elevation adjustments
Зеро-стоп

Fast focus eyepieces and long eye relief
Швидке налаштування фокусу і довгий ейреліф

ALPEN hard coat, black matte, non-reflective finish
Міцне покриття, чорне, матове не блистить .

Side paralax focus adjustments
Бічне налаштування паралаксу від 15 ярдів (13.7 метра) хоча перша позначка - 20 .

Detachable sun shade included with all XP models
Наявний саншейд (труба-козирок від сонця)
Alpen’s No-Fault, No-Problem Lifetime Warranty
Дуже крута гарантія, називається - "без запитань" . Тобто , що б не сталося , вам безплатно замінять або зремонтують впродовж життя.
По всіх пунктах те що потрібно! Прийшлось трохи пошукати по магазинах, знайшов - покрутив , але дуже бігло, не встиг навіть добре ознайомитись. Але після того картинка мені так запала в душу , що все було вирішено. На той момент була акція на Оптікс планет - мінус 100 дол. (ціна виходила 315 дол) але я їй успішно помахав ручкою . Ну а коли побачив ціну у 315 то за 415 вже не хотілось купляти

Якість виконання як на недешевих японцях. Трошки потестував, "квадрат" робить без проблем, не важкий (як на свої розміри) 725 грам, надзвичайно світлий і чистий, прицільна сітка вище всяких похвал ,

Вживу

Градуація одинакова з "барабанами". Барабанчики просто чудові, в міру великі, тактильно чіткі , з смачним звуком. Тепер чекаю на пневму , щоб протестувати по всіх правилах. Але попередньо можу сказати що приціл суперовий, і коштує кожен потрачений цент . Хоча відгуків зовсім мало але всі вони або дуже добрі або відмінні. До речі люди ставлять їх на доволі потужні "вогнепальні" калібри, так що думаю з надійністю проблем не буде..
Ще кілька фото .
Картинка (вживу набагато краща, все таки важко телефоном якісно сфоткати)

В порівнянні з Sightron SII Big Sky 3-9х42

Виробництво Китай