WAWA написав:Тепер ИЖ це МР, але не лежить мені душа ....... якась не така. Маю Тоз-34 - делікатніша і зручніша, як на мене.
Так вірно, в звязку з тим, що в латинському алфавіті немає букви Ж(при експорті іноземці не розуміють
), марку перейменували в МР. Звісно, що якість як була так і залишається на низькому рівні, - сучасні ІЖІ чи МР-ки вже далеко не ті, що випускалися в старі, навіть радянські часи. На даний час купівля російської зброї - вимушений через нашу бідність, крайній крок.
Тоз-34 хороша зброя, трохи легша і дійсно для багатьох мисливців зручніша. Хоча питання зручності суб"єктивне - одному підходить , іншому ні, тим більше що ложа на заводах виготовляються за стандартними розмірами -- для середніх габаритів споживача. До того ж приклад ІЖ-12 елегантніший і зручніший ніж в ІЖ-27, по крайній мірі для мене. .
На початку випуску були деякі недопрацювання з пластинчатими бойовими пружинами та бійками, але згодом виправилися, якість стала значно кращою. Виправили також недолік - трудності з відділенням блока стволів від колодки рушниць.
Якщо за рушниці випусків часів радянського союзу особливих претензій немає, то сучасні не витримують ніякої
критики, - підгонка деталей і зовнішня обробка , не кажучи вже про сталь, бажає бути краще.
На думку багатьох мисливців, якщо не має змоги купити нову чи б\в "іномарку" то краще вже взяти "турка" чи рушниці підприємства Латек, які по суті складаються з комплектуючих турецького виробництва.