Життя молодого ловчого - hantera39

Модератори: WAWA, guegue, hanter39

Re: Життя молодого ловчого - hantera39

Повідомлення WAWA » 28 серпня 2013 18:08

Бачиш, вже супер, маєш песика на качине полювання, і після того як побачив його роботу по борсуку - то звірового і то суперового, немає страху.
А естонець це добре, просто бензини і нервів треба до нього багато.
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення бригадирь » 29 серпня 2013 09:54

Добре Романе що працюєш в різних напрямках... dfg Але як в роботі карпатця так і в роботі естонця їх роботу невидно ,а в основному твою...То не пошук ,а воження їх по сліду..Ти недав їм попрацювати самостійно....Якбись взяв 10метровий поводок то побачивбись за скільки би собаки знайшли поворот ,або ліжку..
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 29 серпня 2013 10:58

бригадирь написав:їх роботу невидно ,а в основному твою...То не пошук ,а воження їх по сліду..Ти недав їм попрацювати самостійно....

Повідка в 10 м поки немаю, про шнурок не подумав. Самостійно в пошук не пускав без повідка, бо ситуація була б такаж як і зимою, коли перший раз пробували роботу по КС: естонець за 1,5 хв був не умовному звіру, карпатця на кожному повороті прийшлось би підкликати і помагати правити. А так я карпатцю на повідку не давав зійти з сліду, а добивався, щоб він прихопив його продовження. Чому воження моє, незрозумів. На відео ж видно, соби йдуть зпереду мене, значить ведуть вони мене, а не я їх.
Через пару місяців батько буде колоти свиню, то знов призбираю крові, заберу свинячі вуха і спробую засняти щось цікавіше...
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення бригадирь » 29 серпня 2013 11:31

І я про це Ром...Великий поводок потрібний щоб собака не пішов собі в своїх справах і даэ можливість собаці зійти із сліда в сторону і тоді собака починає самостійно шукати знову слід роблячі невеличкі круги ,такі як він робить при виправлянні скола,...Повоодок повинен бути вільний і проходити поміж ніг собаки,притігати голову собаки до низу змушуючи її користуватися нижнім чуттям ...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення DOK » 29 серпня 2013 16:20

hanter39 написав:назбираю крові, заберу свинячі вуха і спробую засняти щось цікавіше...
ще не забути взяти ногу - зробити слід. ;)
DOK

Собаки: г\ш ф. "Чіп"
Зброя: ІЖ-12,12к. Remington 700BDL,30-06Spr, Cometa400Fenix, та інші іграшки...
Місце проживання: Житомирщина\Київ

Повідомлення бригадирь » 30 серпня 2013 16:04

Чекаємо відеозвіту полювання із карпатцем по перу... dfg
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення StefcoG » 30 серпня 2013 18:55

Хм .. тут десь я бачив чи то зріджену чи то згущену кров (з шерстю і кусочком рогу) оленя, спеціально для натаски собак ... Може пошукати кабанячу? І проведемо тренінг-випробування по кровяному сліду?
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 01 вересня 2013 21:23

Сьогодні Були на Хмельницьких міжрайонних випробуваннях гончаків.
Від Волочиського району привіз 4 одиниці: свого ЕГ Будило-Гая, молоденьку вижлівочку (11 міс.) естонця, смичок ЕГ (Бушуй-Зара) Гаврищуків та одну вижлівку РРГ. Були з району і інші бажаючі, та нажаль на наш район виділили лише 4 місця. Тому попереду наш район ще представлять гончаки і на районних, обласних командних та надіюсь і на Всеукраїнських змаганнях.
І так, прибули ми випробувальну станцію Залісецька Дача ще вчора. Зранку підйом в 5.30, розподіл собак по двох комісіях і жеребкування. Нам випало бути в першій комісії першими. В 6.25 напуск. Напускав в зрубі. Незадовго після напуску помітив як Гай попав на якийсь слід, різко урвав по ньому без добору і за хвилин 6 помкнув, як виявилось потім лисицю. Гін різко почав сходити зі слуху, переходим в ту сторону де його можна було нормально чути. Під кінець відведеного часу на роботу мені вдалось перебачити старого лисовина (не добіг до мене метрів 30 і вчуявши мене звернув в сторону), який зайшов нарешті на коло, де його побудили. Головний експерт дає команду знімати Гая. Стаю на слід де йшов лис. Відставання Гая 2 хв 34 с. Гай недоходить до мене, бо бачить мене, оббігає і продовжує гін. Та незадовго сколюється. Там його вдається відловити.
Результат ДІІІ лисиця, 73 бали, голос 6 1 5.
Смичок Гаврищуків в першому напуску мав роботу по лисиці, але вона скоріш за все понорилась, робота тривала близько 40 хв. Після всіх, їм дають повторну роботу, де вони знову знаходять лиса і виконують часову робту, результат ДІІІ.
Було ще пару коротких робіт інших собак.
http://i.piccy.info/i7/29bd53df3bed1172 ... 010224.jpg
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення собаколюб » 02 вересня 2013 07:55

Романе, ВІТАЮ! наступного разу лише диплом І ст.
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 02 вересня 2013 08:06

Будемо старатись! Дякую!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 02 вересня 2013 09:51

Вітаю із дипломом... dfg А чому 3-тій диплом...Роз"ясни ,....
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 02 вересня 2013 10:05

Для отримання диплому по лисиці необхідно, щоб гончак відробив по сліду від початку підйому звіра 1 год. При цьому сколів для отримання ДІ повинно бути до 5 хв, для ДІІ до 10 хв, для ДІІІ до 15 хв. Сколом по лисиці рахується замовкання гончака на 1 хв. (по зайцю на 2 хв). В нас було 13 хв сколів.
п.с. я десь тут скидав правила, там все детально описано скільки по якому звіру має робити гончак і скільки має бути сколів на який диплом.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення vasyl eger » 10 вересня 2013 00:59

emmm xto sho chuv pro "molodogo lovchogo " ???
vasyl eger

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 11 вересня 2013 14:24

працює...
будемо чекати на фото цуцика, яку щойно придбали
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 27 жовтня 2013 18:08

Так, весь в роботі...
В пятницю вирвався на змагання гончаків. Трішки звіт.
26-27 жовтня відбулись Хмельницькі обласні випробування гончаків. Спочатку це мали бути міжобласні командні змагання ( я навіть команду зареєстував " Естонцелюб" в складі мого Гая, Магнума Ельби і Ігоря Барси),потім щось там помінялось і провели лише випробування обласного рівня.
В суботу був дуже сильний туман, тому добирання забрало вдівчі більше часу, добре що виїхали в 3 часа ночі.
На місці в 6.45 реєстрація, жеребкування і вперед. Парні числа в комісію №2, непарні в комісію №1.
Магнум залишився в комісії №1, так як витягнув номер перший, я поїхав з ігорем в комісію номер два. У мене був номер 6, а в Ігоря номер 2.
І так, першим напускає Барсу Ігор. І незважаючи на всі переживання Ігоря, що барса неохоче піде в полаз, через травми обох передніх ніг, вона на другій хвилині робить підйом! Гін різко йде в глуб лісі. А так як я був в комісії №2 ще і стажером, то рванув як той хорт за гоном, щоб хоч якось чути роботу. Адже туман сильно приглушує звук.
Гін заходить на територію космічної станці...ех, що не поробиш, тиметрова колючка для мене не перешкода, головне слухати роботу собаки. Хоча коли попав на другий патруль, то трохи стало стрьомно... Гін весь час сходив з слуху, я весь час його пробув настигнути.
На 39 хвилині вдається перебачити лиса. Барса мчить риссю в відставанні в 2 хв.
В результаті Д ІІІ лисиця (75 б.)! Ігор вітаю!!!
Так як наступний номер по жеребкуванню запізнився на пуск, пускаю свого Гая в зрубі. На 6 хвилині побудив лисицю, яка за 1,5 хв була вже в норі. Забираю Гая риючого нору. Експертна комісія дає повторну роботу. Але Гай за відведену годину тільки зумів підняти сову і прогнати її пару секунд з голосом, а я так надіявся, що то звір...
Далі напускався ще один вижлець ег. Без підйому. Потім ще два пуски РРГ - без підйому. Під час напуску в нашій комісії пегаша, з сусідньої комісії РГ до нас пригнала лиса, слухав гін 22 хв.
Потім був в нашій комісії ще і РГ вижлиці- без підйому. Останніми напускалася пара РРГ. Ті на 10 хвилині будять лиса в малиннику. І пішло...ви не повірите, але в мене в очах стали сльози від того гону, а душа то підіймалась, то опускалась...це була суцільна пісня без перемовчок, гарна заливиста пісня з заревами і гнустю. На 6 хвилині лис уже був на колі (перебачив я). Собаки в відставанні в 1,5 хв, йдуть плече в плече.
На 10 хвилині знов бачимо лиса. Нажаль собаки скололись на 20 хвилині. Жаль, коротка робота...(потім скину голоса цих красавців, і лисичку, яка мелькає між дерев, ну і самі фото красавців пегашів).
На тому перший день випробувань скінчився.
Результат задовільний. З 14 собак знайшли звіра 5, 2 собаки зробили на ДІІІ.
Ввечері через деякі обставини вирушаю додому, а так хотілось попробувати свого Гая ще і на другий день випробувань.
На другий день погода (з розповідей експертів і учасників) була не така мокра), звіра знаходила майже кожна собачка, та не кожна показувала дипломну роботу...
В результаті сьогодні 4 дипломи, один з яких по ЗР взяла вижлівка ЕГ Альфа (минулий рік в комісії якій я стажувався вона зробила по лисиці на ДІІІ, тих же кровєй що і Ігоря Барса). Ще 2 диплома забрала Волочиська команда пегашів (навіть поки не знаю яких ступенів і по чому, чекаю поки приїдуть і розкажуть все) яка зявилась в не повному складі, оскільки одна вижлівка в пятницю потекла. Знаю що голоса розцінені на 8 2 4!!! Дуже радий що за останні 2 роки в Волочиську появляються хороші власники гончих, які показують своїх вихованців на різних заходах!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 27 жовтня 2013 18:13

А фото і відео цуцика не можу скинути, комп дома не читає мого телефону де вся інфа....
Звати вижлівку по документах Аза, кличемо Туба (дотримуємось називання гончаків іменами традиційними).
Вижлівка спочатку була трохи боязлива, зараз як коли - щеня...
Знаєм команди: до мене, місце, сидіти, апорт (під настрій). Гарно тріпаєм тряпку. Деколи любимо нашкоднічати, поки ні мене ні власника нема дома: то камінчиків під поріг ноносим, то порвем газету на клаптики, то ще щось...До пострілу привикли. Навіть в човні під час льоту поспати можем.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення vasyl eger » 28 жовтня 2013 00:47

cikavo .
i yak tvoe zhyttya studenta zminylos na doroslogo ...
vasyl eger

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 15 листопада 2013 19:34

Фото і відео моєї вихованки:
Апорт
http://www.youtube.com/watch?v=XJPDxIiQ1vQ
Охорона
http://www.youtube.com/watch?v=v3Ch4hczRCg
Після полювання на качку
http://i.piccy.info/i9/6206d63562d9b683 ... M00306.jpg
Сидіти
http://i.piccy.info/i9/f3806ee84fc0d2a4 ... M00313.jpg
Минулі вихідні на полювання підняла 3 кози, на 4,5 міс. непогано...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення vasyl eger » 16 листопада 2013 03:13

fajno

dyvys ne zroby KOZYATNYCYU !
vasyl eger

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 16 листопада 2013 19:18

Відвідав сьогодні Відкритий чампіонат України серед гончаків по хутровому звіру 2013.
По попередніх днях (четвер, пятниця): уже виступило 18 собак ( РГ 6, РРГ 10, ЕГ 2).
З них без підйому 3 одиниці, 9 коротких робіт, 2 перешкоди (робота по лисиці), 2 розцінки але без диплому, та 2 дипломи (один 3 ст. л. заробила РГ Флейта та РГ Плакун 2 ст.л.).
За сьогодні. Я попав в комісії до Мельниченка, а Гнатюк Ігор з Барсою до Осіпова. Обоє виступали другими номерами.
І так, переді мною напускали Теникового Тайфуна (може кличку перепутав...). Він підняв лисичку, розігнав всіх шумових (що мені на руку) і за 10 хв закінчив гін (чи то лисиця понорилась чи що там...). Я пішов за базою в зруби поросші малинником, де надіявся побудити там русачка (чесно, лисиця взагалі не цікавила, оскільки в залік не ішла). Напуск був о 9 год. Я помагав Гаю підняти звіра, але за 28 хв. так і в двох зрубах нічого не найшли, остався третій, самий великий. Тільки зайшли туди, як Гай прихватив "жири". Я припинив своє "гоп-гоп" і дав допрацювати естончику самому. На 30 хвилині він піднімає русачка. А той, щоб його, з якогось дуру замість того щоб крутити в лісі, за 8-9 хв опинився вже на ріпаковому полі. Там його і перебачив тато. Далі гін десь до 40-50 хв маровато йшов в ріпаку. + вітер на полі піднявся, короче в відведений час ми перебрали сколів 4 хв...йду знімати...перехожу горбаку, і чую яркий гін (голос то в естонця слабкуватий, перебіг поле і не чути його, здається що мовчить, а гін іде), потім 2 вистріли по нашому гінному зайцю...далі гін закінчився в полі кукурудзи...почались пошуки...десь за півтори год. Гай вибіг з кукурудзи до нас з батьком і назад забіг в кукурудзу, я тільки вспів побачити, що грудина в крові. Знов трубулю і все повторяється, вибігає і назад ховається. Йдем за ним...перед нами картина: недоїденого зайця гордо тріпає Гай...добрав свого...
Разом робота тривала з всіма сколами близько 2 год. (я думаю це результат)! Нажаль приїхали без диплому через перебор сколів...
Ігорька Барса теж побудила звіра, відкалашматила його близько 50 хв чисто без сколів і далі мертвий скол. Нажаль звіра не перебачили, хоча Ігор говорить, що робота була характерна як по зайцю. Теж без диплому....

Зустрінемось на Кубку Букатевича!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 17 листопада 2013 17:57

Давненько я тут нічого не писав, бо вже як 3 місяці переїхав на Житомирщину, а так як я до цього ще не привик, то звітів з Житомирщини поки не буде.
Сьогодні полював з батьком в своїх рідних і таких милих місцях на пушнину. Ох і хороше, ніякого зброду зі всіх сіл, ніяких загінок, ніяких кабанів і кіз...лише я, тато, Гай, Ірма та Буян.
За селом перейшли канаву і пустили собак. Ті в долі секунди прийняли слід лиса і скрились в очереті. За 2 хв добрались до рудої і почалось...Ох, хлопці, не повірите, як я скучив за тою музикою. Я стояв і слухав з відкритим ротом...та так заслухався, що на другому колі навіть лисицю проморгав. А руда вискочила з залятого водою очерету, постояла з секунду-дві на полі і назад (так робить тільки стара лисиця, молоді з очерету вилітають як пробки з-під шампанського). Собаки крутнулись на тому місці з відставанням аж в 4 хв...шивдко йде руда, адже і сколів як таких нема, і собаки тиснуть, а відстають чимало...
Та третьому колі лисичку побачив тато, але теж долю секунди, адже лисичка назад юркнула в очерет.
На четвертому колі лисичку ніхто не перебачив. А от на пятому мені вже навіть вдалось зробити поспішний вистріл, нажаль мимо. Лисичка ломанулась назад і задала дуже велике шосте коло. Потім вона умудрилась всетаки між мною і батьком вискочити з очерету, перебіглі поле і скрилась знов в очереті. Там собачки знов відганяли її 2 кола і повернули на місце підйому. На вході лисиці в нову плантацію очерету підловлюєм смичок: грязні, мокрі, але рвуться в бій далі. Забираєм собак, бо по плану маєм зробити з батьком міні обхід угідь. Тай собачок наслухались понад 1,5 год! Вперед...
Через деякий час собаки на рілі будять русачка. Той включає 5 передачу і скривається за горизонтом. Тільки ми з батьком розходимось по ймовірних місцях ходу русачка (дороги, лісопосадки), як я бачу зайця - валить по полю на місце підйому, ех - далекувато бити...за 2,5 хв гончаки проходять по сліду і заходять на наступне коло. Вдалині чуєм як ще 2 гончі підвалили до наших і все стихло...наші кинули слід і повернулись своїми слідами до нас - не ганяють з чужими. Потім ходили травами, та нажаль нічого вже не бачили. Коли повертались додому, естонці шмигнули в кукурудзу, не наганялись значить ще...А ми з батьком стежечкою і до бабусиної хати...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення vasyl eger » 18 листопада 2013 04:51

fajno , garno .good

...dumav nad tvoeyu lyubovyu do "gonchakiv za lysom i zajcem"

U kozhnogo z nas e svoe lyubyme polyuvannya i zvir chy zviri ...

Tak tobi batko pryvyvav 20 rokiv lyubov do gonchakiv i polyuvannya z nymy na zajcya i lysa .
bo inshyx polyuvan NE mogly praktykuvaty .

i ce normalno ,shy ty iogo lyubysh i napevno nazavzhdy bude tvoe ulyublene .

I kolyb ty narodyvsya , ris u DRUGYX UMOVAX ...piznavav polyuvannya ,dumayu tvoi smaky bulyb zovsim inshi !
(bachu ce po svii i riznyx geografichnyx zonax espanii.)

ale chasto z rokamy i mozhlyvostyamy , stanom troxi minyaetsya smak ! ;)
vasyl eger

Місце проживання:

Повідомлення StefcoG » 30 листопада 2013 06:00

Згоден з тобою Василю! От "доробиться" хантер до теплої посади, наростить жирок, заробить копійку,тоді вже не захоче за зайчиками гасати :D а буде їздити на квадроциклі на "номер" :lol: . І тільки кабасика йому подавай. Та це нічого , ти хантере головне не комплексуй :lol: .
Це звичайно жарти все . Але за розповідь велике дякую. Давно вже прочитав, але на жаль така робота що читати можу (більш-менш) а от відписувати дуже важко . Тому , продовжуй писати , гарно получається. Маєш принаймі одного читача це точно. ;)
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 06 грудня 2013 21:22

Може колись копито мене і попре, але не зараз...Там де працюю, проводиться практично щовихідні ліцензійне полювання на копито, на яких і я з УКГ Тубою присутній. Ну не моє...стараюсь раз в 3 тижні вирватись за тридевять земель (додому на Хмельницьк) пополювати пушнину з естонцями і відвести душу!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 24 грудня 2013 17:05

Вибачте за тривалу мовчанку - робота...
Останні 2 тижні веду інтенсивний курс нагонки Туби. Поки безрезультатно...
Голос не віддає... на звіра живого не реагує, слідом цікавиться тільки зрідка. Добре, що хоч добуте тріпає.
Ці вихідні мав ліцензію на козу. Йду в загінці з Тубою. Вона бігає в пошуку разом з ягом, ег і 7 лайками. Піднімаються кози. Собаки заливаються, я стріляю... Туба нуль на масу, бігає собі, з собаками не погнала...
Підвожу до добутого цапа, з острахом дивиться на нього, потім пару раз скубнула і побігла собі.
Заєць і лис їй цікавіші- добутих так скубе, що пух летить. ( пізніше закину фото і відео).
На вольєр не веду поки, хоча думки є пустити з робочими. Через вулиці лісник має вольєрчик з кабасиком кілограм на 70. Ви б бачили що тут місцеві лайкуни творять...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення StefcoG » 24 грудня 2013 20:19

Уважно оглянь собаку, можливо хвора .Провір зуби і горло , можливо кістка застрягла . Як їсть? Як реагує на подвірї на чужаків? Гавкає? Проявляє агресію? Бабця не вчила що курей і іншу живність не можна рухати? Можливо не визнає тебе за господаря? Тому і шастає просто . Походи індивідуально з нею .Здивований що на звіра не реагує.. тут вже навіть не гени .. будь яка собака реагує на рухоме, не тільки гончак , так що на гени спирати це не вихід. Можливо "отримала" від інших собак, і боїться підходити до лайок? Шукай причину.. не може бути щоб гнала і перестала . Є інстинкти от і все . В мене колись німець гнав зайця з голосом, що це взагалі не гончак. Так що шукай причину
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 25 грудня 2013 00:36

Кісток неїла ніколи, лише сухий корм Про Пак. Апетит чудовий. Агресія в нормі, гавкає на чужих огого! Правда без хватки хаха. Коли ти пишеш гнала? Раз була підняла кіз, пішла по сліду, але без голосу. Їх не бачила.
Курей і іншу живність теж бачить рідко ( вона не в бабці, а зі мною на Житомирщині на роботі).
Слід останніх кіз теж був їй не цікавий. Поки ссилаюсь на молодість...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення StefcoG » 25 грудня 2013 03:01

Ну якщо апетит добрий і гавкає значить все ок, просто колись було за моєї памяті, що кістка в горлі застряла у соби, так на вигляд ніби все нормально, а працювати ноль . Просто аналогічна ситуація до твоєї, при чому кісток я теж не даю, сама десь підібрала.
Те що сліди кіз нецікаві так особисто для мене це величезний плюс ... я б на твому місці і не зацікавлював .
Не бери разом з лайками і ягдами там зовсім інший підхід. І багато терпіння, працювати і працювати.. Не забувай про розвиток собаки, одні швидше, інші пізніше . Одних треба прутом інших пряником.Головне не зламай пса . І не забувай простої істини ,як кажуть твої улюблені "російські мудреці" :D - "вырастить хорошую гончую нужно две пары сапог стоптать"!
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 25 грудня 2013 09:48

Знаю, про гончака судять по третій осені!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 26 грудня 2013 19:05

Ще мені в Тубі не подобалось, що коли інші соби тримали чи переслідували звіра, вона не підвалювала. Вирішив їй сьогодні прояснити на кого гавкають соби і чого, ну і заодно познайомити з кабасиком. І так, сьогодні ми відвідали ВОЛЬЄР! Для допомоги мені, запросив свого друга лайчатника ( має 12 зсл). Попросив, щоб захватив пару молодих лайочок ( бо кабасик всього має 70-80 кг, то щоб старі не зїли його, бо його лайчуки в природі 150 кг- мових розтягують).
В 10 ранку ми на вольєрі. Перед нами пускали 3 РЄЛ, які кабану дали жару добре! Наша черга. Пуск, півторарічні лайки моментально беруть кабана! Туба хвилину роздупляється, потім починає підгавкувати досить таки близько! Ще 3 хв, і власник кричить, щоб забирали собак, бо лайки сікачика сильно порвали, тільки 2 рази він на боку лежав! Виключаю відео ( буду дома, то закину), пробую зловити малу, та де там, набрала такого азарту, що не виконує ні одної команди. Лайок вже зловили, а я все бігаю! Через хвилин 5 аж зловив. Голос правда в неї ще геть щенячий.
Через 2 годинки вирішую пройтись з нею і моєю охороно по контуру ставу, вони в обході, а я піднатаскати карпатку. По дорозі на дереві помітив стаю сойок, постріл, одна лежить- мертва, Туба понюхала і побігла далі. Стріляю другий раз, роблю підранка сойки. Цей раз Туба прибігла на постріл, побачивши сойку яка тріпається і кричить, додушила її і відразу покинула і далі побігла. Потім ще з годину ми ходили травами, але вже нічого не бачили. На сьогодні для 6 місячного щенка досить.
Будем чекати вихідних, маєм ліцензію на кабасика.
закоханий у полювання
hanter39

Поперед.Далі

Повернутись до Від Hanter39 (Україна)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей