hanter39 » 27 жовтня 2013 18:08
Так, весь в роботі...
В пятницю вирвався на змагання гончаків. Трішки звіт.
26-27 жовтня відбулись Хмельницькі обласні випробування гончаків. Спочатку це мали бути міжобласні командні змагання ( я навіть команду зареєстував " Естонцелюб" в складі мого Гая, Магнума Ельби і Ігоря Барси),потім щось там помінялось і провели лише випробування обласного рівня.
В суботу був дуже сильний туман, тому добирання забрало вдівчі більше часу, добре що виїхали в 3 часа ночі.
На місці в 6.45 реєстрація, жеребкування і вперед. Парні числа в комісію №2, непарні в комісію №1.
Магнум залишився в комісії №1, так як витягнув номер перший, я поїхав з ігорем в комісію номер два. У мене був номер 6, а в Ігоря номер 2.
І так, першим напускає Барсу Ігор. І незважаючи на всі переживання Ігоря, що барса неохоче піде в полаз, через травми обох передніх ніг, вона на другій хвилині робить підйом! Гін різко йде в глуб лісі. А так як я був в комісії №2 ще і стажером, то рванув як той хорт за гоном, щоб хоч якось чути роботу. Адже туман сильно приглушує звук.
Гін заходить на територію космічної станці...ех, що не поробиш, тиметрова колючка для мене не перешкода, головне слухати роботу собаки. Хоча коли попав на другий патруль, то трохи стало стрьомно... Гін весь час сходив з слуху, я весь час його пробув настигнути.
На 39 хвилині вдається перебачити лиса. Барса мчить риссю в відставанні в 2 хв.
В результаті Д ІІІ лисиця (75 б.)! Ігор вітаю!!!
Так як наступний номер по жеребкуванню запізнився на пуск, пускаю свого Гая в зрубі. На 6 хвилині побудив лисицю, яка за 1,5 хв була вже в норі. Забираю Гая риючого нору. Експертна комісія дає повторну роботу. Але Гай за відведену годину тільки зумів підняти сову і прогнати її пару секунд з голосом, а я так надіявся, що то звір...
Далі напускався ще один вижлець ег. Без підйому. Потім ще два пуски РРГ - без підйому. Під час напуску в нашій комісії пегаша, з сусідньої комісії РГ до нас пригнала лиса, слухав гін 22 хв.
Потім був в нашій комісії ще і РГ вижлиці- без підйому. Останніми напускалася пара РРГ. Ті на 10 хвилині будять лиса в малиннику. І пішло...ви не повірите, але в мене в очах стали сльози від того гону, а душа то підіймалась, то опускалась...це була суцільна пісня без перемовчок, гарна заливиста пісня з заревами і гнустю. На 6 хвилині лис уже був на колі (перебачив я). Собаки в відставанні в 1,5 хв, йдуть плече в плече.
На 10 хвилині знов бачимо лиса. Нажаль собаки скололись на 20 хвилині. Жаль, коротка робота...(потім скину голоса цих красавців, і лисичку, яка мелькає між дерев, ну і самі фото красавців пегашів).
На тому перший день випробувань скінчився.
Результат задовільний. З 14 собак знайшли звіра 5, 2 собаки зробили на ДІІІ.
Ввечері через деякі обставини вирушаю додому, а так хотілось попробувати свого Гая ще і на другий день випробувань.
На другий день погода (з розповідей експертів і учасників) була не така мокра), звіра знаходила майже кожна собачка, та не кожна показувала дипломну роботу...
В результаті сьогодні 4 дипломи, один з яких по ЗР взяла вижлівка ЕГ Альфа (минулий рік в комісії якій я стажувався вона зробила по лисиці на ДІІІ, тих же кровєй що і Ігоря Барса). Ще 2 диплома забрала Волочиська команда пегашів (навіть поки не знаю яких ступенів і по чому, чекаю поки приїдуть і розкажуть все) яка зявилась в не повному складі, оскільки одна вижлівка в пятницю потекла. Знаю що голоса розцінені на 8 2 4!!! Дуже радий що за останні 2 роки в Волочиську появляються хороші власники гончих, які показують своїх вихованців на різних заходах!
закоханий у полювання