Полювання з УКГ, звіти Чернігівщини

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Полювання з УКГ, звіти Чернігівщини

Повідомлення Юрiй Ревун » 23 листопада 2019 22:39

23 листопада, 06:30 небо багряніє, настає світанок. Температура за бортом -9. Вийшли з машини - листя і трава хрустить наче кукурузяні хлоп‘я.
Двоє мисливців і Альтуся о 07:00 ранку почали перший загін в приватних угіддях. Я одразу сказав, що сьогодні роботи від собаки чекати не варто і як у воду гледів, але такого навіть і не очікував. Таку не роботу від Альти бачу уперше. Два наброди куниці, собака підтявкує, але бігає неакцентовано. Через годину перший підйом звіра. Звір не перебачений, але я вже знаю по треку Гарміна кого гонить собака. То була лисиця і нажаль Альта скололась через 20 хв.
Другий загін(час не пам‘ятаю) і лише дитяче підтявкування без підйому. Вирішили зігрітися та випити чаю. З лісу вибігає руський гончак. Головний єгер в минулому цих угідь каже, що знає цього гончака і сказав що він робочий. Після чаю ми поїхали своєю дорогою, а русак своєю. За весь день я так і не почув від нього жодного підйому. Аж камінь з плечей спав, бо трохи хвилювався за роботу собачки.
Третій загін. Знову пошук вухатого, знову підтявкування і нажаль без підйому. Далі в густому олешнику бачимо свіжі сліди та какашки лося, оленів та кіз. Через 20 хв конкретний підйом, дуже басистий лай і гін також басистий. Дивлюся по треку - копито. Раптом зупинка, басистий лай на місті і собака пулею біжить в напрямку до мене. На цей час я підійшов до льожки оленів, саме там де був підйом. Альта біля мене, ліцензії на оленя немає, тож продовжуємо загін. Більше в цьому загоні Альта нічого не підняля, а напарник перебачив кіз далеко.
Четвертий загін, після обіду на капоті, десь о другій. Суха трава, невеликий острів з лозняка і невеликі сосни самосійки поприлісу. Альта знову без підйома і навіть без якихось ознак звіра. Тут в лозняку чую два постріли. Завмер, чекаю, рушниця наготові. Бачу летить лисиця в 120 метрів на мене, але за 70 м повертає на траву. Теж роблю два постріли, бачу присіла, але мчить далі по високій траві. На цю мить Альта починає гін. Десь 15 хв вона її пітляла по сухій траві і раптом гін скінчився. Дивлюсь в Гармін собака сидить, потім робе маленьке коло і знов на місці. Розумію що щось не так і як виявилося був правий, чуйка не підвела. Лисиця сховалася під бетонною плитою у виритій під нею напівнорі, такий собі схрон на всяк випадок. Виламав одну палку- коротка, виламав другу і почав її звідти виганяти. Коли зрозумів що все марно, перегнав у віднорок ближчий до виходу і відстрелив. Потім рогатиною дістав з нори, приніс до машини, щоб зробити повагу до трофею та фото.
Далі ще зробили коротенький п‘ятий загін та повернулися ні з чим, щоб випити по крові.
Суботнє полювання завершено, чекаємо наступної суботи.
Юрiй Ревун

Собаки: Укг Оса-Альта, РЕЛ Річі
Зброя: Tikka T3 308 Win, Іж 27М, Олень нижній нарізний
Місце проживання: Чернiгiв

Re: Полювання з УКГ, звіти Чернігівщини

Повідомлення Юрiй Ревун » 23 листопада 2019 22:48

Доречі для тих хто вважає що gps це непотрібні речі. Як би не Гармін, я б ніколи і не знав би що за 300 м щось відбувається неладне. Просто списав би на скол, або вирішив би що лис понорився. З Гарміном же, підранок був відстрелений, животина не мучилася, а трофею віддана повага.
Юрiй Ревун

Повідомлення homa » 25 листопада 2019 13:30

dfg
З полем і з почином.
Продовжуй в тому ж дусі.
;)
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення Юрiй Ревун » 07 грудня 2019 23:37

Полювання 07.12.2019 з УКГ Альта.

Перший загін - підйом куниці і показ мордою на яке дерево її загнала. На жаль Альта в загоні була не з власником і загонщик зрозумів собаку запізно. Як результат провів зором хвіст куниці по стовбуру і більше її не перебачив(людина з великим мисливським досвідом, але в віці коли вже зір не той).

Другий загін - підйом лиса з 20 хв гоном і повним колом. На жаль лис понорився, загонщик забрав від нори собаку і через 10 хв Альта погнала кіз. Отримую повідомлення від одного з номерів, що з загона пішов один вовк. Хвилин 10 гону і Альта по треку йде в ту саму сторону, що і вовк. Я турбуюся за собаку! Через 5 хв нерви не витримують і я повідомляю по рації, що я знімаю собаку. Біжу до машини, гукаю в горн, але марно. Альту на гону зняти не можливо. Їду за нею в сусідній ліс. Реально бачу що кози петляють по лісу і переходять з лісу в ліс. Всі старання обрізати на жаль були марні. Години через дві від початку загона зняв Альту з гону під сусіднім селом. Вирішуємо поснідати та вигнати біса. Випили по 50 перекусили і вирушили в третій загін.

Третій загін - номери ще не стали, а загонщик підгоняє і каже що ледве втримує собаку. В рацію чутно як Альта виє. Біжимо на номери і через 5 хв напустили собаку. Ще через 5 хв залунав дзвінкий гон. Отримуємо повідомлення від загонщика що пішла коза. Альта наближається прямо на мене(я на номері), але як виявилося вона гнала лиса. Лис пройшов в 30 метрах на місцевості реального пострілу, але я його пропустив, надавши перевагу копиту. Альта погнала лиса, який успішно понорився, а козу я так і не побачив(((

Четвертий загін - була в"яла полайка на доборі і нічого. Всі трохи у відчаю, але вирішили зробити ще один маленький загін.

П"ятий загін - по сусідству велика команда робить загін з лайками, чуємо порскання ближчих до нас загонщиків. Нажаль наш загін знову пустий. Номера знялися з міста, я під'їжджаю на машині до міста збору. В цей самий момент бачу як Альта пішла в до сусідніх загоничів. Я починаю трубити в горн, щоб Альта не підвалила до сусідів. Аж раптом на краю їхнього загону чую полайку Альти і через 3 хв два постріли нашого крайнього номера. Всі замерли на місцях... знову два постріла від номера з іншого краю і анонсування "трофей добутий". Як виявилося, Альта причуяла шумового козлика з сусіднього загону. Зайшла в сусідній загін і погнала його на нас. Ми здобули трофей, Альточка сире м'яско, підготовлене для неї заздалегідь, а я похвали від досвідчених мисливців(в минулому єгерей) за розумну собачку)))
Чекаємо наступну суботу...
Юрiй Ревун

Повідомлення homa » 13 грудня 2019 08:42

Молодці...
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ