23 листопада, 06:30 небо багряніє, настає світанок. Температура за бортом -9. Вийшли з машини - листя і трава хрустить наче кукурузяні хлоп‘я.
Двоє мисливців і Альтуся о 07:00 ранку почали перший загін в приватних угіддях. Я одразу сказав, що сьогодні роботи від собаки чекати не варто і як у воду гледів, але такого навіть і не очікував. Таку не роботу від Альти бачу уперше. Два наброди куниці, собака підтявкує, але бігає неакцентовано. Через годину перший підйом звіра. Звір не перебачений, але я вже знаю по треку Гарміна кого гонить собака. То була лисиця і нажаль Альта скололась через 20 хв.
Другий загін(час не пам‘ятаю) і лише дитяче підтявкування без підйому. Вирішили зігрітися та випити чаю. З лісу вибігає руський гончак. Головний єгер в минулому цих угідь каже, що знає цього гончака і сказав що він робочий. Після чаю ми поїхали своєю дорогою, а русак своєю. За весь день я так і не почув від нього жодного підйому. Аж камінь з плечей спав, бо трохи хвилювався за роботу собачки.
Третій загін. Знову пошук вухатого, знову підтявкування і нажаль без підйому. Далі в густому олешнику бачимо свіжі сліди та какашки лося, оленів та кіз. Через 20 хв конкретний підйом, дуже басистий лай і гін також басистий. Дивлюся по треку - копито. Раптом зупинка, басистий лай на місті і собака пулею біжить в напрямку до мене. На цей час я підійшов до льожки оленів, саме там де був підйом. Альта біля мене, ліцензії на оленя немає, тож продовжуємо загін. Більше в цьому загоні Альта нічого не підняля, а напарник перебачив кіз далеко.
Четвертий загін, після обіду на капоті, десь о другій. Суха трава, невеликий острів з лозняка і невеликі сосни самосійки поприлісу. Альта знову без підйома і навіть без якихось ознак звіра. Тут в лозняку чую два постріли. Завмер, чекаю, рушниця наготові. Бачу летить лисиця в 120 метрів на мене, але за 70 м повертає на траву. Теж роблю два постріли, бачу присіла, але мчить далі по високій траві. На цю мить Альта починає гін. Десь 15 хв вона її пітляла по сухій траві і раптом гін скінчився. Дивлюсь в Гармін собака сидить, потім робе маленьке коло і знов на місці. Розумію що щось не так і як виявилося був правий, чуйка не підвела. Лисиця сховалася під бетонною плитою у виритій під нею напівнорі, такий собі схрон на всяк випадок. Виламав одну палку- коротка, виламав другу і почав її звідти виганяти. Коли зрозумів що все марно, перегнав у віднорок ближчий до виходу і відстрелив. Потім рогатиною дістав з нори, приніс до машини, щоб зробити повагу до трофею та фото.
Далі ще зробили коротенький п‘ятий загін та повернулися ні з чим, щоб випити по крові.
Суботнє полювання завершено, чекаємо наступної суботи.