Конкурси)))

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Конкурси)))

Повідомлення hanter39 » 13 березня 2019 22:25

Переможець отримає ніж Мора від Степана Гриціва)
Конкурс 1. До 20.05.
Укг в віці до 3-х років , що заробить найбільшу к-ть дипломів від початку 2019 року отримає цей ніж. При рівній кількості дипломів- отримає той, в кого буде вища ступінь. При однакових досягненнях- перевага надається більш молодшій собаці.
Конкурс 2. До 15.04 на сайті http://carpathound.com.ua
потрібно написати будь яку статтю, звіт, роздуми про укг тощо.
Бажана з фото.
За найкраще написаний пост- можна отримати теж, ось такий ніж! Оцінювати "пост" буду я)) візьму на себе таку "честь". При однаковій якості "звіту"- перевагу надам новачку.
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Re: Конкурси)))

Повідомлення stepanzvarich » 24 березня 2019 00:10

Доброго здорв'я любителі чорнобривців. Хочу розповісти свою історію як ізвідки прийшла любов до чорнопідпалих. Наголошую,що неявляюся професійним знавцем. Ця історія взятаіз життєвого досвіду полювання з укг, атакож розповідей мисливців, які утримують і полюють з цими чудовими собаками.
Почалося все коли я став мисливцем і придбав рг. Почав полювати з гончаками. Потім був ррг з яким прополював більше 10ти років.
В 2013р відвідав виставку, яка відбулася в м. Хмельницький. Там хотів глянути і придбати Ррг або Укг, яких до тих пір не бачив а тільки читав у книзі Букатевича та в інтернеті. Після чого і зацікавився Укг.
Як і нагодошував планував придбати ррг або укг. Чорненький більш припав до душі так і почав полювати з карпатцем.
Придбавши цуценя, побачив, що воно цікаве і спритне. Добре дається дрисеруванню. А почавши полювати не дуже розумів специфіку полювання з укг. Поцікавився літературою та інформацією з інтернету. Там дізнався, що з укг полюють на перо(фазан, качка) на копитних і на хутрових звірів. Одним словом використовують, як універсальних.
Також став використовувати укг в різних типах полювання. Полював на різний вид дичини. Під час полювань побачив що карпатець під час пошуку використовує як нижнє чуття так і вехнє.
Роблячи висновки з цих полювань, а також із розповідей однодумців, які виховують і полюють з чорнобривцями і з якими я неодноразово зустрічався на форумівка і різних заходах,що укг використовується як універсальна мисливська собака.
В різних регіонах нашої країни з укг полюють і на качку, фазана де він знайде птицю чи то в очереті, чи то в чагарниках підніме на крило, а після влучного пострілу при належній науці принесе здобич. При полюванні на хутро знайде і вижене з годосом зайця або лисицю під вірний постріл. Може знайти і загнати обгавкуючи куницю. Якщо натрапить на слід борсука також непропустить. На колективних полюваннях карпатці виженуть звара на лінію стрільців.
Укг також використовуюється по кров'яному сліду при добиранні підранків. Мисливцям які полюють з укг, він полюбився за свою "ізюминку", яка відрізняється від рг ррг ег тим що гін нетакий довготривалий. В свою чергу це дозволяє за день полювання зробити декілька загінок, чи побудити іншого звіра, на випадок, якщо звір пішов не в той бік куди потрібно. Укг його залишить і повернеться, при чому полювання продовжиться.
Незважаючи на те що укг-універсал і прийняття тимчасового стандарту в2012р проблеми таки існують. Ну якби стандарт менш більш вирівнявся видно однотипність. На мою думку біле виводити повністю не потрібно. Відвідавши з однодумцями міжнародні змагання гончаків у Білорусі зрозумів що це буде відрізняти укг від таких схожих порід ,як наприклад литовська гонча.
А також є проблеми в різних випрбуваннях, де укг оцінюють по правилах лайок по кабану та борсуку чи правилах довгогонів по хутру. Та навіть і так укг справляється, але спілкуючись із власниками карпатців, які відвідують і які невідвідують різні заходи наголошують, що дуже добре що гін не такий в'язкий.
Читав книжку "Чорнобривці" яку в 2017р написав Р.Г. Суховецький експерт-кінолог 2ї категорії, в якій нормально і чітко прописані правила, які підходять для карпатського гончака. Але фмсу не має бажання йти на зустріч любителям укг, тому і не приймає правила для укг. Тим паче не хочуть реєструвати в'язки без наявності основних дипломів(кабан борсук заєць лисиця) обох плідників. Якщо з кабаном проблем менше, то з хутром трохи важче, бо власники не відвідують таких заходів, а якщо відвідують то в невеликій кількості, бо укг не такий в'язкий, як приміром рг. Тому для нашої національної породи треба свої правила...
П.С. це особисто моя думка...вибачайте за помилки...
stepanzvarich

Собаки: укгДіна укгБулат
Зброя: іж-58
Місце проживання: Ів-Франківська обл с.Раковець

Повідомлення hanter39 » 16 квітня 2019 07:38

Що ж, перший конкурс на кращу розповідь про укг завершено. Розворушити форум поки не вдається, але ми не здамось

Вітаю Степана Зварича. На днях приз поїде до нового власника. Дякую, Степане, за участь!!!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 16 квітня 2019 08:38

По конкурсу на найбільше зароблених дипломів. Молодь яка приймає участь та себе показала:
Альта- Юрія з Чернігова, Д3 кв, Д3 зр.
Рик Соловодова Д3 кв
Рем Клімова Д3 кв
Ліра Підфігурний д2 кв
Ойра Сівенкова Д3 квп,д1кс
Сигнал, д2 бв,Д3 кв.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 16 квітня 2019 09:20

Конкурс 3.
В два етапи:
- до 01.07.19 р. 2 ножі Мора.
- на останній день Кубку Хантера 2019 , 3 ножі Мора.
Найактивніший учасник, 2019 р
-допомога в організації заходів пов'язаних з участю укг (форумівки, виставки, змагання)
- участь в кінологічних заходах
- популяризація породи на просторах інету, вайбер тощо.
- правильних підхід в розведенні укг.
Можемо голосувати тут або на Вайбері.
Як: я ПІП, голос надаю за ПІП, бо він ...(досягнення)
п.с. прошу надати перевагу при голосуванні новачкам.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення собаколюб » 16 квітня 2019 09:52

Почну...
#конкурс 3
Віддаю свій голос за Степана з Перемишлян
ПС: перша форумівка - до цих пір під враженням!
ПСС: Степан вже отримав ніж ;)
ПССС: за старих активістів не голосую...треба завлікати молодь
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення Юрiй Ревун » 16 квітня 2019 14:23

Всім доброго дня!

Хочу описати на мій погляд цікаву роботу УКГ Альта, двох річної вижлівки по зайцю русаку. По кабану писати не буду там все стандартно - підйом, гін з полаєм і облаювання на місці. Нічого особливого, щоб це розписувати, стандартна робота на д3. Але ж по зайцю думаю публіці буде цікаво прочитати.

Погода того ранку була +5, але трохи суховато. Перший напуск десь об 11:00 годині. Через 3 хв пошука підйом звіра і заливний гін почався. Звіра було неперебачено, але судячи по gps треку і знанням власних угідь експерта, вирішили що то була лисиця. Альта загнала її в сусідній ліс за два км від нас, де лиса успішно понорилася. Тривалість гону 27 хв., що не достатньо для диплома. Вирішили дати вижлівці попити води і перепочити 30 хв. і знову напустити в тому ж місці. Через 20 хв Альта встає і починає принюхуватись з клітки багажника. Експерт каже собака готова знову працювати. Напускаю вдруге і через 10 хв підйом звіра. На той час ніхто звіра не перебачив, але собака працює. Я вибачаюсь за те, що не пам‘ятаю точний час деяких моментів. Перший скол був швидко виправлений і знов залив. На цих випробуваннях було мною зафіксовано максимальну дальність голосу по вітру 1,31 км, до цього складало 1,01 км майже без вітра.
А тепер дуже цікавий момент, за який була окрема похвала від експерта. Другий скол тривався довго і я відверто кажучі вже не надіявся не на який диплом. Поки вона працювала на сколі, я і експерт перебачили косого, який повільно пройшовся по дорозі метрів з 5 і жбурнув у другий ліс. Час сколів ще не вичерпано і ми чекаємо собаку. Яка ж то була моя радість, коли прийшла собака і побігла по сліду зайця, але і таке ж розчарування(передчасне), коли через 10 метрів вона кидає слід і біжить на останнє місце сколу. Я і експет в шоці, що за фігня. Стоїмо гадаємо чи то листя в лісі дуже сухе, чи погодні умови... І тут я бачу по gps що собака залишає місто сколу і майже по прямій біжить в сусідній ліс. Показую трек експерту і тут, на передостанній хвилині допустимого часу сколів роздається залив і знову гін. Гонного зайця було перебачено два рази, а загальний час гону одна година рівно. Напевно перший заєць був шумовий, але скоріше парний, бо в нас в цей час дуже багато зайців ходять парами. Одже собака не взяла і покинула слід підмінного зайця, повернулася на місце сколу, виправилася і продовжила гнати свого, за що і отримала окрему похвалу від експертів і твердий диплом 3 ст. з розцінкою в 64 бали.
Ось такий він видався тривало-очікуванний перший д3 по зайцю.
Доречи хочу анонсувати скільки невдалих спроб було зроблено поперше ніж отримати це щастя:
Спроба перша - 56 балів і лише розціночний лист.
Спроба друга - через 9 хв шикарного гону собака кидає звіра, підбігає до хозяїна і падає на дорозі. Вина була моя - перегоняв собаку і в неї була кріпатура.
Спроба третя - випробування в Почаєві. Підйом кози на першому напуску. На другому відмовив gps і собаку було загублено. Третій напуск - звір пішов поораним полем і із за сильного вітру з пилом собака не виправилась на сколі.
Хочу також добавити що по при свою в‘язкість, Альта завжди повертається до хозяїна і її не треба ловити. Максимальний час після якого вона поверталася після гону кози 2 години. На гону собака на горн не реагує, але в пошуку, або після завершення роботи, митєво біжить до хозяїна. Отже це все чим я хотів поділитися з громадою. Може будуть присутні деякі помилки чи описки, бо писав в телефоні поки летів в літаку, не критикуйте гостро.
Всім вдалих полювань, нагород і задоволення від ваших четвероногих друзів!!!
Юрiй Ревун

Собаки: Укг Оса-Альта, РЕЛ Річі
Зброя: Tikka T3 308 Win, Іж 27М, Олень нижній нарізний
Місце проживання: Чернiгiв

Повідомлення homa » 17 квітня 2019 11:14

dfg
Молодці, приємно що молоді собаки достойно себе показують...
Та неварто забувати що відмінністю УКГ є короткогоність...хоча тут собаці ненакажеш.
Та нескладно уявити якими були б результати тої самої Альти, по наших правилах для УКГ...
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення Юрiй Ревун » 17 квітня 2019 21:22

Буду відвертим і скажу що це залежало не тільки від собаки, а ще й і від нагонщика. Саме така ціль в мене стояла на початку - отримати чесний диплом по зайцю. А от те що вона не бере другого звіра, а повертається до хозяїна, безумовно заслуга собаки. Саме це я в ній і ціную! Кожний власник готує собаку під себе і це та робота, до якої ми разом йшли з нею. Перший етап зроблено, наступний рівень - 2 ст по зайцю. Нікого не агітую і сперечатись не буду з довгогонності, але як для мене це ще більше універсальності даної породи, хочеш сам полюй, а хочеш роби загони. Лише добавлю що мисливцям, з якими полював, дуже подобається полювати з Альтою, ну і звістно мені теж. Ще раз повторюсь - ні кого не агітую і не переконую. Це ще і дуже виснажлива робота при нагонці - довго чекати на морозі та гоїти час.
Юрiй Ревун

Собаки: Укг Оса-Альта, РЕЛ Річі
Зброя: Tikka T3 308 Win, Іж 27М, Олень нижній нарізний
Місце проживання: Чернiгiв

Повідомлення hanter39 » 15 травня 2019 22:49

Конкурс 1. Переможець Зварич С. Ніж отримав.
Конкурс 2. Переможець Сівенков О. Також додатково вирішили з Винаром В. витягнути 1 ніж Мора (з конкурсу 3) пану Іларіону вл.Сигнала! Переможці, зв'яжіться зі мною.
Конкурс 3. Довго думав за кого віддати голос. Зварич- ти поза конкурсом вже)) Багато тих, хто робить вклад: Проців С., Проць П., Ленько В., Ревун Ю., Новацький А. Та все ж віддам голос за Гузара Т.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення homa » 16 травня 2019 05:31

dfg
Молодці....
homa

Повідомлення Сівенков » 16 травня 2019 11:01

Дякую за чудовий конкурс ,а спонсору
за класні призи!
Також мої вітання Іларіону !
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Повідомлення stepanzvarich » 27 травня 2019 23:19

Конкурс3 Голосую за Тараса Гузара.
Так як потрібно надати перевагу молодим то я з Тарасом найбільш пересікався (Білорусь, кубок Хантера2, форумівка" Поїздка за враженням"та випробування...
stepanzvarich

Повідомлення Снайпер » 31 травня 2019 18:28

А я за Петра Проця,людина старається,молодець працює над породою,слухається порад племкомісіі!!!
Снайпер

Собаки: УКГ РЕМ
Зброя: ТОЗ -25 16К
Місце проживання: Львів

Повідомлення homa » 31 травня 2019 19:14

Я за Гузара....
homa

Повідомлення hanter39 » 07 липня 2019 08:50

Конкурс 3. Етап 1.
Переможець #1 Гузар Т.
Другий ніж мають порівну голоси: Проць Петро та Процик Степан. Чекаю голосування до вечора. Завтра ножі поїдуть до власників.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 07 липня 2019 11:58

Проць Петро!
Відвідує заходи, супроводжує їх кулінарно, дослухався до поради про в"язку вже 2-й раз!
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення hanter39 » 07 липня 2019 21:52

По Вайберу в групі Підфігурний та Волович віддали голос за Петра Проця.
Завтра подарунки поїдуть до своїх власників.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 22 жовтня 2019 22:02

Доброго вечора товариство!
Новий конкурс, чисто символічний, від мене, щоб розрухати народ та популяризувати полювання з УКГ!
Розігрується 100 грамовка борсукового жиру вищої якості))
Умови, до 01.12- виставити ХУДОЖНЄ фото з укг на природі чи полювані цього сезону. Кількість фото необмежена.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення homa » 23 жовтня 2019 07:04

Зображення[URL=http://i.piccy.info/a3c/2019-10-23-03-58/i9-13319925/472x354-r]
homa

Повідомлення homa » 23 жовтня 2019 07:11

ЗображенняЗображення
homa

Повідомлення hanter39 » 11 грудня 2019 11:11

Дякую за участь. У вайбері це було активніше. Переможець Галушко О.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 11 грудня 2019 11:12

Довго думав за конкурс від Зварича С.
Як ідея, щоб рухнути сайт?
Конкурс:фото укг і кабан, історія як добули кабана зпід укг. Умова, розміщення на сайті. До 01.02.
Переможця обере Степан
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення homa » 13 грудня 2019 08:46

hanter39 написав:Дякую за участь. У вайбері це було активніше. Переможець Галушко О.

Дякую, я трохи призабув :D
homa

Повідомлення stepanzvarich » 02 лютого 2020 20:08

https://youtu.be/h9oUi4TX5wE
Дякую за участь. Це відео виграє конкурс..
Конкурси триватимуть і на далі тож пильнуйте...
stepanzvarich

Повідомлення hanter39 » 06 лютого 2020 17:31

Як говорив Степан Зварич конкурси тривають. Нові конкурси від Степана Гриціва (дуже вдячний за Дзвінку. Михальчук скоро похвалиться, думаю).

Конкурс 1. Розігрується Ніж МОРА в чохлі. Голосуємо за найактивнішого власника УКГ, котрий має дану породу до 3-х років (молодого :) ). Хто багато пише за породу в інеті, ЗМІ, виставляє фото, відео тощо. (ми пишаємося молодим поколінням)

Конкурс 2. Розігрується Ніж МОРА в чохлі. Голосуємо за найактивнішого власника УКГ, котрий має дану породу понад 5 років (старожила:) ). Хто багато пише за породу в інеті, ЗМІ, відвідує кінологічні заходи тощо. (ми шануємо першопрохідців)

Голосування за ці два конкурси до 01.03.2020.

Конкурс 3. Розігрується Ніж МОРА в чохлі. За найкраще фото або відео (Вайбер/ФБ/Ютуб/тощо) з постановкою УКГв стійку. КОнкурс триває до 01.05.2020. (стимулює до підготовки укг в сезон виставок)

Конкурс 4 .Для тих хто полює з нарізняком. Пластини під оптику до карабіну (фірмові ТІКА). За краще фото з зображення УКГ+власник+карабін+задній фон+оформлення. Конкурс триває до 01.04.2020 ( серйозні собаки=серйозна зброя=серйозні трофеї)

Конкурс 5. Крутий складний ніж. Розіграється на міжсезонні за кращу приготовану страву для однодумців (бограч, уха, куліш тощо).

Рекомендую в перших двох конкурсах не голосувати за тих, хто уже виграва за останній рік дані ножі. Бажаю усім успіху!!!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення собаколюб » 06 лютого 2020 22:03

Петро Проць
Роман Суховецький
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 06 лютого 2020 22:11

1. Коряка Толік.
2. Новацький А. (Він з 2011 року з нами, а жодного разу без відзнаки, хоча вклад і перемог мав чимало)
п.с. за мене не голосувати, мені перепало від Степана призів вже))
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 06 лютого 2020 23:05

1. Іван (Самбір). Придбав 2 УКГ, в молодому віці заробив дипломи, відвідав багато міроприємств.
2. Саша Галушко. Тут обговорень напевно і не потрібно.
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення Сівенков » 06 лютого 2020 23:24

Конкурс 1 .
Юрій Ревун власник Укг Альти .
Якщо порівняти то жоден ровесник Альти не відвідав стільки кінологічних заходів та не здобув стільки робочих дипломів за такий короткий термін .
Також Юрій активний і в соцмережах стосовно Укг .
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Далі

Повернутись до Бесіда

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей