Життя молодого ловчого - hantera39

Модератори: WAWA, guegue, hanter39

Re: Життя молодого ловчого - hantera39

Повідомлення hanter39 » 11 квітня 2017 16:56

Сьогодні вперше реально зрозумів шкоду ворон.
Їдучи на одну з моїх МТФ спостерігав картину: по обочині на зустріч біжить зайченя (до 1 кг), а над ним пікірують два ворони і ціляють в голову. Машину по тормазах, наробив шуму, ворони полетіли, а русачок зник у люцерні...
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення бригадирь » 11 квітня 2017 22:10

Ти зіпсував воронам полювання,а якщо би Тобі зіпсули,то якбись сє чув....???? :lol:
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 11 квітня 2017 22:35

А в Міші певно глисти, не під*бе, не проживе))
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 12 квітня 2017 18:53

Тримаю вас в тонусі...)))
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 07 травня 2017 12:18

Щось все бракувало часу заглядати в цю тему...
І так, відзвітуюся. Я і надалі продовжую як мінімум 1 раз у тиждень ганяти собак на "дальніх" кордонах, адже соціалізація завершена.
УКГ Вільха не падає в моїх очах ттт, жодної нагонки буз підйому. Перші 3 тижня нагонки були постійно при такому вітрі, що голову зносило, тому ніяк не міг почути голос моєї вихованки. І ось нарешти минулі вихідні почув.
Пускав в парі з рг. Побудили ще як сіріло. Голосок давала рідкоскало, але дзвінко! Гону дали 10 хв, що гонили - не перебачив.
Вчора їздили знов. В тих місьцях зайця багато, тому як тільки пустив о 4.30 год, відразу закрутила. Таке відчуття, що ось-ось побудить. Побудили пару русаків відразу о 5.00 - гралися на озимі. Русаки вивалили в ноги мені, а потім врізнобіч. Гону 5 хв, на початку давала дзвінко, часто. Потім почала рідкоскалити і затихла. Правила скол коло 20 хв. Далі русака замітив тато, торкнув його на нас, я наставив на слід Вільху і знову понєслось по анології минулого гону.
Що хотів би відмітити, шукає в типових місьцях лежання звіра, не боїться завалів. Але занадто орієнтується на мене. Забуває про мене, коли щось вчує, відходить до 1 км тоді.
Куропатки, перепела нас теж цікавлять. Підіймаєм, переслідуєм (але мовчки). Вчора підняла пару куріпок, вони сіли за 1 км в посадці, знову побігла підняла, і потім ще раз їх підняла на полі.
РГ теж добавляє, особливо зараз мене радує його полаз...майже те, що я очікував від рг...
Таксюк проходить натаску в норах, теж майже щотижня.
п.с. перевіряв на вистріл - не боїться.
Далі буде))
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 16 серпня 2017 16:19

Зображення
http://i.piccy.info/i9/61bb43714dc06c8d ... 50_466.jpg
Відкриття було нікудишнє...то псевдо мисливці пальба в п'ятницю відкрили, то коли в суботу час підійшов, то стріляли по цілях, що летіли вище 150м...
Враження не дуже, культура полювання падає нище плінтуса. Єдиний плюс- відкривася з друзями сімейно, тому відпочили не погано.
А сьогодні шукав щастя, поки всі працюють, а я в відпустці))
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 20 серпня 2017 08:15

Ех....я би йшов на полювання..... :( З почином.....
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 20 серпня 2017 09:11

Дякую!)
Вчора був теж в нових для мене місцях.
Купа мисливців по березі ставка, в сам ставок поріс не густим очеретом і є плеса. Ніхто не наважувався лізти туди- подвійне дно, трасовини. Я з колегою в забродах полізли. Відвели душу...я взяв голуба і крижачка, колега два крижачка)
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 27 серпня 2017 10:06

Перше цьогорічне сумісне полювання з батьком)
Льот дуже слабкий, але одну добув ..
http://i.piccy.info/i9/29823bbc1f6da8c9 ... 062859.jpg
Зображення
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 29 жовтня 2017 18:31

Давно нічого не писав...всі на Вайбері...
Але тут інфа куди цінніша..не пропаде в безкінечній переписці.
28-29.10 відбулися Ів.Франківські обласні випробування гончаків по зайцю та лисиці.
За два дні в них прийняло участь аж 4 собаки, жах! Народ, куди ми котимся, невже культура падає гуть. Невже нікому не потрібний емоціний гін. Невже краще топтатися і стріляти зайця з-під ніг?..
Експертизу разом зі мною проводив Коробчук В.М. Першою мала напуск УКГ Байка-Лайма вл. Ленько В. Азартно пішла в полаз, шукала розумно, в традиційних місцях лежання звіра, не уникала важких місць. В середньому ходила на рисі 300-400 м від ведучого, періодично відмічалася. Побудила лисицю на 35 хв. Тримала вірно, гонила парато. За понад годину часу особисто перебачив декілька разів лисицю. За відведену годину часу набрала 13 хв сколів (в середині роботи). На 1 год 3 хв гону лисиця пройшла дуже близько від ведучого, що стояв зі мною, вижлівка побачила власника, коли йшла з голосом по сліду і кинула роботу, що є дуже типовим для УКГ! В ц2ілому, Д3 73 бали, дуже задоволений роботою!
Далі був РРГ, побудив русака на 15 хв..гонив теж не погано, але на 49 хв потрапив на косулю, що було перебачино мною (був постійно під собакою) і був відловлений власником. Якби не перешкода, міг би мати д2, якби продовжив гін...але ведучому було достатньо Д3, перепуску робити не схотів.
Третьою була вижлівка РРГ, без підйому.
У неділю виступала вижлівка Вайла (Барон Ступницький*Найда Чернюк) вл. Синежук І.М. Полаз на грані зняття з пуску...страшно не сподобалася, нічого цікавого для породи УКГ не несе. Рекомендація власникам вижлеців (особисто моя думка, може не співпадати з іншою, і не може бути аксіосою), не вяжіть своїх вихованців з нею, а то потім казатимуть, що то від Ваших вижлеців діти якісь не такі йдуть...
Треті вихідні листопада - Голоса Поділля, буду, надіюся і Вас когось побачити...
п.с. Хочу подякувати організаторам та спонсорам Ів.Фр. випробувань гончих! Дякую , хлопців, все тримається на таких як Ви, бо без вашого ентузіазму, підтримки та любові до гончих - нічого б давно вже не було.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 30 жовтня 2017 17:45

За два дні в них прийняло участь аж 4 собаки, жах!

Це не жах, це реалії - більшість народу, який полював, особливо з гончаками, за кордоном. Або хто в УА то не дуже має змоги тратити на такі заходи!
От і звідти така халепа :cry:

Проте на змаганнях 25% було КГ :D
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення hanter39 » 30 жовтня 2017 20:30

50%
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення собаколюб » 31 жовтня 2017 01:45

Скупердяї проживають на Львівщині.... У вас випробування по хутру - 150 грн!
Позор!
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення stepanzvarich » 31 жовтня 2017 10:36

WAWA написав:
За два дні в них прийняло участь аж 4 собаки, жах!

Це не жах, це реалії - більшість народу, який полював, особливо з гончаками, за кордоном. Або хто в УА то не дуже має змоги тратити на такі заходи!
От і звідти така халепа :cry:

Проте на змаганнях 25% було КГ :D

А ще багато мисливців навіть мені знайомі, перещли на лайки.
stepanzvarich

Собаки: укгДіна укгБулат
Зброя: іж-58
Місце проживання: Ів-Франківська обл с.Раковець

Повідомлення hanter39 » 04 листопада 2017 19:38

http://i.piccy.info/i9/84fe927fa7ded318 ... 151027.jpg
Зображення
Шановні колеги, з святом всіх!
Відкривалися в традиційних місцях нашого полювання: лісочки, трави... Люду було аж 5 чоловік та ргБуран, укгВільха та гштБуся.
7.15 батько виставив номера, я пускаю з повідків гончаків. 5 хв, пішла жара! Приємно було слухати аж! Так в три голоса погнали, що душа радувалася (три, бо Буран гонить у два). І тут, бах-бах...короче забрали нашого лиса інша компанія, що бродила полем...
Далі були майже до вечора пусті гонки. Весь звір в кукурудзі/соняху. А його, дай Бог, коби до Нового року зібрали...
На одному чагарнику відстріляв бррдячого кота, здоровий)
За день Буся перевірила 3 норі, пусті. І ось 4 нора в три віднорки. Понорилася, чую обгавкує. З батьком займаємо позиції. Місцина не ахті для стрільби- молодий сосняк, але ждем свого щастя. Буся тричі показувалалася, міняла віднорки, і от за 20 хв вискакує лисяра і відразу під сосну. Я б'ю..лис вилітає батьку в ноги. Звичайно слідують два промахи з 3 метрів. Лис знов на мене, я знову з 10 м мажу...ех..вибігаю на поле, глянути, чи не підранок...ні, пішов добре, з задертим хвостом! В цей час такса витискує ще одного лиса, тато навіть через дерева не зміг стріляти...
Ну, що таке не везе і як з ним боротися. Собаки змучені, ми теж...їдемо по домах)
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 05 листопада 2017 21:45

закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 06 листопада 2017 19:58

віддай геть того рудого згибляка....портит :D :D :D ь картину...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 06 листопада 2017 21:05

Приїжджай до мене, поймеш, що рг робить ох яку погоду по зайцю/лису. І його можна "слухати")))
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 06 листопада 2017 21:13

Ти думаєш ,що я незнаю яку роботу роблять ті собаки????Знаю....просто Ти с нім нєсмотрішся... :lol: :lol: :lol: :lol:
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 18 листопада 2017 18:48

Сьогодні день пішов якось не так...певно того , що лис дорогу перебіг :)
Пуск в 7.00 ..з 10 хв, підйом за 700-1000 м і по прямій. На слуху були 25 хв.
9.45 находжу за 8 км від підйому у іншому р-ні. Кози...
Переїжджаємо. Уже не лісом йдем, а люцернюю, ріпаком. Собаки за 500 м бачуть очерет, лози і туди. Ми на перехват. Вдалині виходять 2 борсуки. І за 2-3 хв норяться.
За 5 хв смичок підіймає щось. Думали зайця. Сходять з слуху по прямій за 5-7 хв. Ждемо...
За 2 год. ні слуху, ні духу...шукаємо. Через 4 год рг вертається до машини. Вільху находжу біля одного з сіл за 6 км ще через 30 хв...виявилося, що знов була каза...
Починає вечоріти..ноги гулять. По домах)
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 21 листопада 2017 22:59

думаю ,що такими й надалі будуть Твої польовничодні....скурвиш і карпатку і будеш як і завжди полювати з гівном.....
:oops:
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 21 листопада 2017 23:26

Міша, я з тобою не згідна!
Хлоп шукає своє, ото єдине як кажуть "такої собаки я не мав і навряд матиму!".
І висновки, я думаю, зроблені!
Після подібних маневрів моїх, я перестала їх разом брати...
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 22 листопада 2017 08:41

Я вижловка вище фото. Разом пускали 7 укг- все супер!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 10 листопада 2018 22:51

Довго руки не доходили сюди щось написати.
Сьогодні полювали зайця/лиса. Компанія в 4 чол, Вільха та Затєйка (її дочка 5 міс). Приїхали в урочище Зайчиківське близько 7 ранку. Краса довкола, на травичці іній, морозець -1. В селі піють другі, а може і треті півні. А ми молодецькою командою строїмося підковою за селом- будем брати трави, городи, пасовища, ярки, терновник, осока.Місця заячі- такі як в книжці пише!)
Пускають собак з повідка, Вільха на старті почала розкручувати на голопі жири. І як дасть...на горизонті бачу- в одному місці ріже півкола. А ми йдемо підковою в тому напрямку. Русак може вискочити з-під ніг будь де...якщо станеш на вухо , інакше ні)) але в голові думка, хоть би Вільха не стала перша, поки ми не підійдемо. Доходимо до Вільхи, ні її, ні наші зайці не вставали, чи то ми не так топтали, чи то в зайців вуха якісь модифіковані стали- короткі. Не знаю...але знаю, що заєць на 99% є там де не може його найти вижлівка. Травичка з бур'яном 100 на 40 м. Я з Затєйкою починаємо топтати. Хлопаки на поготові. Вільха зайшла на велике коло, хоче все ж прихватити слід. Спускається в яр, крутий, глибокий. Такий, якби сів на п'яту точку і з'їхав, то коли б захотів в туалет- штани скидати не треба було. Сідай так і роби своє діло сміло ...та менше з тим. Ітак коли всі надії було втрачено, Затєйка позаду мене все ж находить ті кляті заячі вуха- стає на них і підіймається русачина. Срака вилиняла- біла, штани в зайця рижуваті, сам трохи сіренький. А вуха, вуха які!!!ЗДОРОВІ! Робить той русачина кульбіту і вискакує на мого кума Андрія. Він хлоп ще той, отак скидає рушницю, мружить око тисне на гачок, а в голові вже уявляє як додому знову несе зайця. Дуплеть і...заєць біжить. Так тобі й треба- думаю я собі. То тобі за те, що так і не виставив нам з минулого тижня три пляшки коньяку:1 за те, що добув на відкриття зайця, другу- за те що ми на тебе його вигнали, а третю- за те що добув зайця за останні 2 роки- щоб і далі фартило. Знову відійшов від теми.
Ото біжить той заєць, вискакує на чисте з трави в поле, а виявляється одне вухо в нього з народження десь було більше. І так за законами аеродинаміки він закручує якогось дива на мене. Скидаю МЦ, бах, знову бах. Не судьба...носити мені того вуханя. А заєць бачить, що діло ДРАНЬ, з тими вухами, бере їх прижимає і вискакує по прямій на іншого мого кума Сергія. Найважче було стріляти йому- вух то не видно...куди цілитись. Того і він змазав...
Ну нічого, тільки ранок, ще посміхнеться нам удача. Собак бистро на повідки і міняємо місце дислокації.
Беремо розораний сад, засіяний люцернею. Вуханя не найшли, лише внизу в верболозі Вільха вигнала лиса. А він пряму на нашу Ниву і побіг. Не боїться гад. Хто ж знав, що тре було когось там оставити. А ми око поправили там, і вперед. Тре певно, так поправляти, щоб хтось завжди був коло машини))
Знову переїзд. Кукурудза, поле метрів 600 на 600. Хлопці по кожному краю по одному, я з іншого- напускаю собак. Ще сам кроку в кукурудзу не став, як Вільха метрів за 100 від мене почала обгавкувати щось дворовим голосом. КАБАНИ...,але то таке, а якщо ВЕПРИ. Знову діло ДРАНЬ..в лісі того вепра не так страшно, а на кукурудзу не вилізиш. Дзвоню хлопцям, розказую ситуацію і шукаємо сміливішого, хто піде забирати пса. А Вільха пресує. Ну від Юрка я ще б очікував, но куми- короче послали вони мене в ту кукурудзу. Йду я, кричу на все горло. А що-страшно) і тут чую- стихло. Чую щось летить, качани летять. І тут поперек рядків летить. Я звичайно бахнув вгору, щоб налякати. Бо не було б мені порятунку на качанах. Гін пішов далі. Я вибіг назад з тої кукурудзи і стали ми всі чекати. Затєйка рішила, що мамка справиться сама і рішила охороняти мене з тилу. Карпатка , так собі думаю, робила все, атакувала зліва, зправа. Раз навіть витолкала дика на поле рілі, але не побачивши підтримки, не впоралась, а дик знову пішов в кукурудзу. Там кабан був більш впевненіший у собі і навіть разок дав нападниці під бік...боротьба тривала з годину. Я набравшись сміливості пішов знов. І як в фільмі "В Бой идут одни старики"- бачив все- місце бою, ламані рядки кукурудзи, зриту землю... Зрозумів , що мені тут робити толку 0, зібрався з хлопцями і почав кликати Вільху. Та теж зрозуміла, що з нами каші не зварить, та прибігла. Ото розложилися ми , сидимо. Обідаємо. Разказуємо небилиці. Я голову в сторону- таке буває тільки в кіно. Лисиця за метрів 100 йде нам в ноги рілею. Я за пальбаку хватаюся. Вона викупляє мій рух і так знаєте, зухвало мені розвертається і хвостиком помахує та біжить...
От так хлопаки, я побував сьогодні на полюванні. Емоцій- зашкалювало!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення homa » 10 листопада 2018 23:09

Молодець, так помалу рлзшевелимо сайт dfg .
Ато рік і 12 днів сюди недописував :P .
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення hanter39 » 24 листопада 2018 15:52

А в нас щось "не альо". Від ранку, те що бачив 7 підйомів русака та 1 лисиці. По двох вуханях били, але...ще була два гони, але по чому- не бачив. І це з 8 до 11 год. Вже вдома. Єдине, що цікаво- гони всі в смичку рг+укг від 3 до 10 хв (до першого сколу)...раніше куди довше було...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 25 листопада 2018 21:41

Ми теж сьогодні непогано послухали гон. Вільха чомусь як і вчора, лише до першого сколу. Затєйка ще не зірвалася. Буран почав заробляти право на життя. Сьогодні показав один досить пристойний гін русака. Ітого, 4 підйоми зайця. Ще було 2 гони не відомо по чому, не перебачив. Стріляли... Але на мене так і не йде звір. То по лінії хтось стоїть, то не вспіваю підстроїтися. А іншим всерйоз задумуюся купити червоні трусіля, промахи дістають..
п.с. Була сьогодні одна цікава картина: по полі біжить лисиця. Залягає на дньовку в рілі, вже думали її скрадати, як з іншого боку почав бігти русак і наскакує на руду. Та робить підскок, проганяє русака метрів 20 і сідає, русак теж сідає. Подивилися один на одного зо 2 хв і русак побіг в одну сторону, а лисичка за хвилину помітивши наших гончих в яру- в іншу.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 03 грудня 2018 22:36

закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 12 січня 2019 15:02

Минулу суботу полювали з батьком та в компанії трьох наших вихованців. Наші угіддя, але не був я там років 10 вже. Балки, лужки, лозняк, посадки, сад. Походити є де. До обіда 9 підйомів русака. І жодного добутого.
Ну цей раз думаємо тре б людей, щоб перекрити фланги і т.п. Зголосилися хлопці з нашого ПМК ,6 чол., Вони "польовика", тому з собаками важко трохи їм, але менше з тим. До обіду 6 підйомів. По одному стріляли. Полюємо далі. Пропадає Вільха. Ми крутитися неподалік,..прийде. За годину нема. Задають по трекеру координати, де? На місці в саду. Дзвоню, не біжить. Йду по неї. Підійшов під сад, трубою, вибігла- бачу в шерсті. І назад. Буран тим часом побудив русака, Вільха підвалила. Ловлю її на повідок, команда "шукай". Веде.. Виявляється, по тому русаку що стріляли, трохи, да попали. Вона його добрала і перекусила. Забирати не було що...
Починає мряка при мінусовій температурі. По машинах, щоб доїхати додому.
Ітого, Затєйка- 1 підйом, знову так і не погнала. Вільха 1 підйом, Буран 3 підйоми, 2 побудили ми.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 26 січня 2019 15:58

Сьогодні вільха підняла дика- 30-40 хв колотила в лісі, далі він як дав по прямій в сусідній район. Час роботи 1.5 год.
А так, звіра в лісі не було. Русак і лис при такій погоді: сніжок йшов, тихо, -5, був весь в рілі. Буран підняв 2 русаки та лиса (якого я змазав). Інші русаки при гоні в 20 хв- на коло не вийшли. Сам витропив 2 русака, два змазав, тато 2 теж- два приторочив...
Затєйка вперше побігла за зайцем, поки мовчки.
Завтра закриття.
закоханий у полювання
hanter39

Поперед.Далі

Повернутись до Від Hanter39 (Україна)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей