Франківські випробування кв,бв, кс

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Франківські випробування кв,бв, кс

Повідомлення собаколюб » 29 квітня 2017 11:44

Сьогодні десант УКГ висадився на Чернівецькій землі....
Випробування проводить Франківський осередок, кабан вольєрний, борсук вольєрний, кров'яний слід!
Чекаємо на звіти....
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Re: Франківські випробування кв,бв, кс

Повідомлення homa » 30 квітня 2017 11:14

Романе, під'ьом я ж лиш своїх бачив, а ти всім увагу приділив.Пиши нетоми.
До слова один невгамовний «десантник» Сергій з Ковеля поїхав сьгодні в Луцьк (Усичі) , виставляли Забаву та Цитру, друга на Д—3 , перша нічого ,дівка настрою.Та всеж молодь підтягнули.
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення stepanzvarich » 30 квітня 2017 15:14

Вітаю спортсменів. А що там по кс.
stepanzvarich

Собаки: укгДіна укгБулат
Зброя: іж-58
Місце проживання: Ів-Франківська обл с.Раковець

Повідомлення hanter39 » 30 квітня 2017 20:01

Сезон випробувань після закінчення сезону полювання перед літнім затишшям доходить до завершення. Нові «лиця» світилися мало, тому трохи провагавшись, вирішую відкинути всі сумні і їхати з Рівненським десантом на випробування. Тим більше, що моя вихованка Вільха почала радувати стабільними підйомами русака, більш менш наладився контакт, та пройшла соціалізація у місті.
Випробування організовував Ів.Франківський осередок ФМСУ на Чернівецькій землі в с.Глибока. Випробування проходили 29-30.04 та учасники заходу мали змогу перевірити своїх собак на наявність мисливських навичок по борсуку, кабану вольєрному та кровяному сліду (за якигось невідомих причин кс не провели у перший день випробувань).
Декілька слів про вольєр. Борсуковий добре поросший, з завалами, хащами. Борсук реально «боєць», дуже крупний. Вольєр з кабанами хоч і мав 7 га, але зроблений по всіх традиціях. Дуже важкий рельєф з скалами, крутою горою, декількома болотами, завалами, і повністю поросший та непроглядний. В таких «благополучних» умовах собаки мали знайти його мешканців: 4 міцних кабанів, 3 з них дикарі з іклами. Кабани були професіонали маскування, а в разі їх виявлення ішли перші в атаку. Я реально сам за годину зміг лише двічі віднайти в вольєрі по кабанчику. А скільки разів сидів на дереві, то не рахував )).
І так, звечора зібравши рюкзак та покормивши Вільху ліг подрімати, хлопці мали заїхати по мене коло 3 ночі. На жаль, думки та переживання перед заходом не дали мені шансу побачити солодкого сну, і я прокрутившись у ліжку до дзвінка будильника пішов ставити чайник. Швідкі збори, Вільха на повідок і йдемо до траси виглядати братів по нещастю. Хлопці прибули як і домовлялися, загружаємся і вперед «за орденами».
Прибули, як годиться зробили сніданок і пішли реєструватися.
Поки всі чекали черги на кабана, ми вирішуємо почати з борсука.
Першим пішов Бай Симончука. Швидко найшов, але обгавкувати почав не так завзято як завжди (дальня дорога далася в знаки). Лише д3.
Далі Айка Симончука. В пошук пішла в’яло, Юра достроково знімає її. Мабуть вижлівку взагалі не варто було везти, скоро щенитися.
Аян (Бай+Айка) вл.Юра з Костополя. Аянчик по борсуку був не готовий, що поробиш – власник полює лише тих, що мають в носі розетку. Знайшов борсука, цікавості не проявив.
Виправляти ситуацію пішла Ліка Забава Димарчука Сергія. Ато нам почало бути соромно перед експертом з Молдови, що проводив експертизу. Досить швидко знайшла, почала активний пресинг, при зрушуванні борсука робила больові хватки. Заслужений Д2.
Бачачи таку ситуацію Галушко С. вирішує тримати марку і дає пуск Баяну. Декілька секунд – борсук розсекречений. Залився приємним голосом з інтонацією ненависті. Борсук вирішує подивитися що то за боєць, чи лише гавкати вміє. Робить кидок в сторону собаки, і Баян вловивши момент робить мертву хватку. Набігло купа народу, експерти кричать поводок. Нас бере гордість… Д1 – вітаю друже!
Бук Галушка С. теж на свій юний вік показав достойну роботу. Д3.
Я по борсуку з нашої компанії пускав останній. Вільсі всього 13 міс., притравити я її не вспів (довго налагоджував контакт). Всього місяць як в поле пачали виходити. Ех,..пуск. Шукає, але мене постійно перевіряє. На останній хвилині все ж найшла. Шерсть дибки, починає обгавкувати. Осторожнічає. Але в’язко обгавкає. Борсук робить кидки – відступає, але зно вирівнює свою позицію. Зрушили борсука, ловить момент та хватає за зад. Борсук на розворот – під зуби не попадає. Команда поводок. Трублю в горн. Знімаю. Експерт оцінює роботу в деталях (дуже сподобалася експертиза Белічука Л.С.) і вітає мене з Д3 ст 64 бали. Йду до хлопців, на лиці посмішка від вух. Дуже радий. Приймаю вітання, а я передаю вітання Юркові за довіру мені Вільхи та з отриманням його Бая можливості отримати Еліту (потомків вдосталь).
Дивимося на годинник, пора обідати. Поки перекусили – наша черга пускати собак по кабанчику.
Перша пара Бай+Баян. Собаки реально мають гарний пошук, за 10 хв не гавкнули. І тільки пролунала команда поводок. Баян починає обгавкувати. Вспіваємо підловити Бая. Баяна ловили ще 15 хв. Ех…не повезло.
Далі Аян – і цього хлопа спіткала невдача. Без підйому.
Баян+Ліка Забава. Баян виправляє свою помилку, шукає ще азартніше і швидко знаходить льошку. Забава підвалює, і почалося. Дуже ефективна робота протягом 15 хв. Після команди поводок, ловили ще 10. Я особисто думав, що буде д2 або навіть д1. Але експерт був ближче, та мав змогу оцінити краще. Д3 при дуже високій розцінці.
Далі пробував свого щастя Бук. Невдалося знайти кабасиків.
Підійшла черга моєї Вільхи. Вирішив пустити з Баєм у парі. На галопі ринулися в пошук. Вільха притримувалася полазу батька. Потім почала трішки відходити самостійно. Коли звучить команда знімати собак, Вільха натрапила на кабанчика – декілька разів гавкнула і повернулася. Моя вина, що не показав, що з ним робити. Далі знов стала в слід але йшла мовчки за «дивним створінням».
Аналізуючи виступи, напрошується висновок, що якщо хочеш бачити високий результат – полювати з собакою мало. Потрібні постійні нагонки, притравки. І приділяйте багато уваги пошуку, він відіграє дуже важливу роль. Адже, який би ваш вихованець не був в’язкий, злобний, голосистий і т.п., він не зможе проявити нічого, якщо не зможе находити звіра.
В цілому поїздкою задоволений. В майбутньому маю бажання все ж дати «жару» тим кабанам та підкорити цей вольєр.
П.с. Ще на вольєрі були 2 укг з Снятина Ів.Фр.обл.: Лайма та Синевир. Лайма здобула д3 по кабану в одиночку. В парі з Синевиром – без підйому.
П.п.с. Шана хлопцям – промчати більше 1000 км ради такого заходу, неспати більше доби. Вартує брати приклад іншим!
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення hanter39 » 30 квітня 2017 20:17

закоханий у полювання
hanter39

Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення homa » 30 квітня 2017 21:00

Дякую Ромчику ти все бачив на власні очі,все як і описав.Читаючи навіть сплакнув троха...
Далі ми спільно з Волинню 14.05. плануєм на змагання по б.в.....Бач як Сєрик молодь від Бая та Забави підтягує...А в мене Цаца сидить ,стидно ну...
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення stepanzvarich » 05 березня 2018 23:47

3-4.03.18.відбулися випробування по кабану у вольєрі. Випробування проводив Ів-Фр.ооФМСУ. експерт Шабранська Н. С. 3.03 до обіду проводили опис вольєру. Вольєр знаходиться на теренах МГ"Космечара". Із слів експерта вольєр важкий. Максимально наближений до диких умов та щей снігу навалило по коліна. Про випробування дізнався в останній момент. Позвонили і зказали що в суботу після обіду вже будуть пуски. Приїхали, зареєструвалися. Були лайки і 1укг(мій). Перед пуском було оцінено екстерєр(оц.добре). Потім пуск. Пошук не дуже глибокий так зробив декілька кружків і все. А кабани були в дальному куті вольєру. Експерт сказала що після пуску за той час який дано на пошук укг повинен знайти якщо не кабана то його слід і віддати голос. А сліди були але Арфей не пішов. Тому звіра не знайдено. Наступного дня були ще пуски але карпатців небуло.
stepanzvarich

Повідомлення stepanzvarich » 17 квітня 2018 08:56

Може знають всі а може хтось і не знає. Вирішив написати у відповідну тему.
28-29. 04 відбудуться випробування по кв. Випробування проводить Ів-Фр ооФМСУ. Місце проведення: Ів-Франківська обл. Богородчанський рн. с. Росільна.
МГ "Космечара".
stepanzvarich

Повідомлення hanter39 » 20 квітня 2018 04:59

Будемо))
закоханий у полювання
hanter39