Димарчук Сергій » 30 грудня 2017 07:16
Нарешті у нас також засніжило. У суботу цілий день ляпало, мали ліцензію, але тільки змокли і втомилися, звіра навіть і близько не бачили.
Ввечері погода начебто почала налагоджуватись, вона звісно ж не була ідеальною, але все ж таки падав сніг ( хоч і мокрий).Усьому колективу звісно ж хотілося провести полювання на зайця “по-понові”. Проте в угіддях дуже багато кіз, і наші чорнобривці , відчувши це, почали гонити їх. Забава, ревнуючи, не вельми хотіла працювати з Циганом, і сама гонила козу хвилин 20-25, в той час як Циган гнав окремо хвилин 10-15. Зайця було не багато, проте нашому товаришу пощастило – він добув аж двох!(не з-під собак). Я особисто бачив лиш одного вуханя, але , на жаль в межах пострілу були і собаки. Циган тримав його хвилин 12-15, але до мене цей хитрун так більше і не підійшов.
Смачно пообідавши ми дізнались що тепер єгер дає нам добро об’їхати угіддя( перед тим кілька разів були там з ліцензією, але звіра навіть не підняли) під час об’їзду натрапили на слід кабана, який імовірно був піднятий зранку, але заліг знову. В загін пішли я, та ще двоє моїх товаришів мисливців, і звісно ж четверо чорнобривців (УКГ, тобто Забава з своїми нащадками: Циган, Циклон, Дік, Багіра.) Першим почав працювати Циган. Багіра спочатку повернулася до власника, але потім підключилась до інших собак. Хоч кабан був і не дуже великий, але відразу було видно що з досвідом .У невеликому загоні він два рази зупинився та спробувати дати відсіч собакам. Проте наші Карпатці працювали чітко, йшли буквально по п’ятам звіра, і уже через декілька хвилинок вивели його до стрільця. Постріл був влучним, і пройшовши 15-20 метрів кабан звалився.
Завдяки злагодженій роботі собак, ми тепер маємо хороший трофей.
Я залишився дуже задоволений цим полюванням, оскільки мої вихованці показали себе дуже добре, тобто гарно працювали по-різній дичині.