Закарпатські звіти........

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Re: Закарпатські звіти........

Повідомлення WAWA » 06 лютого 2017 20:20

Головне не нервуватись і не помагати гонити, бо багато хто після такого сильно ногами пса гараче! &# Хоче таким чином зрушити собаку з місця!
А в Тебе Мішко сильні нерви (*?: (*?:
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення бригадирь » 06 лютого 2017 20:30

То Василю не нерви сильні,нерви в мене ні до чорта,то Василю досвід....Миж вже таке проходили... :D
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення Сівенков » 07 лютого 2017 00:10

Ну ти Мішань молодець , dfg в такий сніг одною рукою тримати рушницю іншою фільмувати багатого стоє .
Якщо серйозно , гарне відео тай УКГ потішили .
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 27 листопада 2017 00:11

Чекаєш ту неділю як жаба дождя...Цілий тиждень мотаєшся ,наздоганяєш ,хочеш вспіти іще хоч трішки зробити по господарству,поки зима запізнюється....І весь час думаєш про той день,мисливський день....
Вечером з"ясував ,що погода буде така як треба тій жабі,але мисливця,принаймі мене то ніколи незупиняло.....ЗображенняЗображення
На ранок впоравшись по господарстві ,зателефонував брату і в поле....З собак моя Джулька і брата дратхар Дінго...
Вирішили перевірити озерце на наявність качок,бо недавно бачив табунець із крижаків....Але на озері Джулька знайшла тільки фазана,який живий і здоровий полетів собі ........ Потім пішли на огороди ,де стояли билини ,але вже без качанів кукурудзи,(в ручну виламували) і деякі поля заросші минулорічною і цього річною травою....Зазвичай ходили недалеко з братом один від одного,а сьогодні я чомусь хотів побути якби на самоті,тому тримався від брата на метрів 200,а Джулька "чесала" між нами простір....Дратхар також активний ,але його маневри мені недодуші...Почав накрапувати дощик...Думки про своє,мить від миті відключали мене від реальності...Знову згадав Плана :roll: (пес якого я незнайшов)...Навіть ті фазани ,що час від часу піднімалися ,не сильно мене займали....
Звернув увагу на досить тривалу відсутність Джульки...Зазвичай вона мене весь час перевіряє ,чи непересунувся далі,а тепер вона кружляла недалеко від брата...Джульку я знаю,розумію ,що зарас пані щось піднімуть..І хоп чую тяв,тяв,тяв ...бачив що щось майнуло ,але чітко небачив...Ну лис то точно небуде ,бо смердюка швидко піднімають...Гін йшов наче в мій бік ,але різко звернув і пішов в бік села....Скориставшись
Востаннє редагувалось бригадирь в 27 листопада 2017 00:26, всього редагувалось 1 раз.
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 27 листопада 2017 00:24

(блін в повідомлення невлізло більше тексту)Скориставшись ,перебіг на більш зручне місце,перезарядився ,бо мав в лівому стволі 4\0 в контейнері,замінив на 1...прилаштувався біля високої травички,стою чекаю....Гін чути слабко ,бо накрапував дощик,але тривав він недовго ,хвилин 15 і біжить зайчик...Непоспішаю,випускаю на відкритий простір ,відстань метрів 25 ,постріл одиничкою прийшов на хвіст зайчику,можливо ,щось і зацепило ,але заєць рухатьсє далі ,але трішки сповільнився і змінив напрямок...Постріл 2\0 зробив чисто справу,класика перекрутився через голову і ніпари з вуст...чисто битий...Через хвилини дві підоспіла і Джулька...Трішки порахувала реберцята косому,але так ,аби я некричав...Ось і все,щодо цього фото....
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 27 листопада 2017 11:14

Крутяк! Клас!
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення homa » 28 листопада 2017 20:38

dfg
Молодці...з полем.
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення бригадирь » 25 грудня 2017 19:29

Біда в мене....Пропада Джулька......погнала лиса і неповернулася...біля хати.....там її в останнє чув де і Плана.Курва серце розривається....незнаю як дітям сказати....вже 5 днів немає....

ЗображенняЗображення
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 25 грудня 2017 19:45

Бля...дуже ціна для породи, в плані генетики.
І лінія Рекса Анопрієнка теж обривається, кобелів достойних ап- і не має((
Дай, Бог- найдеться!
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення собаколюб » 26 грудня 2017 00:41

Друже, навіть не знаю що сказати...
5 днів, то багато...мала б вже вийти до людей!
Петельщіків у ваших краях багато?

Я своїх собак без ошийник з жетоном не відпускаю! Реально адресник кілька разів виручав! Вже навіть на домашні ошийники поцепляла жетони з номерами телефонів
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення stepanzvarich » 27 грудня 2017 21:20

Як там Джуля є?
stepanzvarich

Собаки: укгДіна укгБулат
Зброя: іж-58
Місце проживання: Ів-Франківська обл с.Раковець

Повідомлення homa » 28 грудня 2017 02:20

:o
homa

Повідомлення бригадирь » 29 грудня 2017 10:36

)(?%? )(?%? )(?%? Є Джулька.....Зловили її 20 км в селі.....Мабуть брешуть,кажуть діти зловили...Головне ,що є....Вже вдома.... dfg ЗображенняЗображення
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення homa » 05 січня 2018 05:51

dfg
homa

Повідомлення бригадирь » 11 березня 2018 00:21

Просив мене Роман Суховетський описати роботу карпатця по фазану,то ось ,нарешті пишу....Треба було описати як на випробуваннях .але наскільки ми на випробування неходили ,пишу із вигулок і полювання...

Насправді описувати багато нема чого,бо всі роботи моїх собак по фазану майже одинакові....потрапив,або зачув свіжий слід і все,підйом має бути ,якщо тільки птах ненабрів ,а потім перелетів...

опис Джульки із крайніх полювань...

йду в ліс,по дорозі проходимо повз бадилля кукурудзи....Джулька замахала інтинсивно хвостом і майже як пилосмик вдихає запах із кожної травинки,глини ,камінця чи бадилини....Все це настільки швидко і із запалом ,що неможна налюбуватися...То там ,то тут заколишеться висохше жовтяво-почорнівше від сонця,вітру,морозу і дощів бадилля....І ніби дивишся в небо на літак який пролетів ,але за собою залишив слід диму..Так от той "дим" то Джулька...Як фазан напитляв на жировці,так само і вона йде повторюючи всі його маневрування ...І от ,розпутавши павутину слідів, стає на слід пересування по прямій....Можливо фазан сам по собі перебігав ,можливо втікав бо побачив переслідувачів ,але коли бачиш як собака пішла вперед по прямій ,то майже напевно за мить буде підйом....Питання тільки як далеко і чи півень чи курка...
В метрах тридцяти пролунало хлопання і в одночас когокання півня фазана...Позицію маю досить незручну ,бо я на бережку ,а півень піднявся в низу і летить від мене....Роблю випередження без вицілювання,бах і півень летить далі....В друге нестріляю ,бо летить в бік лісу і кущів... Дуже багато було так ,що відлетить і в 300 метрів впаде замертво,дуже добре якщо побачу де впав ,або іще краще якщо то побачить Джулька...Взагаліто я більше люблю коли вона небачить куди полетів фазан,бо відразу переслідує його і робить повторний підйом.....Бувало таке ,що вдавалося відкликати її ,але тільки коли летіла курка....Вона мабуть розуміє ,що курку ми неполюємо....
Так от повернемося до нашого полювання...Півень як я і думав (полюю там не один десяток разів) полетів до іншого поля із бадиллям,яке межувало із густими кущами верби,там і приземлився ....Щоб ви розуміли ,переслідуваний фазан сівши на землю,миттєво пересується пішки і іноді на доволі великі відстані...Але залишаючи за собою свіжий слід ,він немає шансів бути непоміченим Джулькою...Цього разу після підйому собака непомітила із бадилля куди він полетів ,хоч і миттєво вибігла на відкрите ,щоб побачити....Це давало шанс на спробу волювати цього самого птаха ....Підходжу до місця приземлення ,собаці некажу нічого,бо і нетреба,вона се розуміє сама,мабуть той запах вона чує і в повітрі де він пролетів...Починає метушитися на місці приземлення і знову та пряма лінія ....Запримітив птаха ,як він перебіг в метрах 25 від мене з бадилля в верболоз...Мить і Джулька блискавкою забігає за ним....В гущавнику ,та і на відкритому,фазан западає ,пробує сховатися від переслідування....Буває часто так ,що в гущавнику він легенько просковзне .а собаці яка набагато більша від нього треба якось обійти ту перепону ,або якось пробратися в середину ,це дає йому трохи часу абизапасти десь ,або відбісти на більшу відстань....Саме так було і цього разу...У верболозі були ділянки із водою і було чути як Джуля шляпкає по воді,митьі знову хлопання крил і політ ,тепер від мене в ліво в бік лісу...Знову скидка ,миттєва поводка і постріл.....Птах хаотично падає підранком,але там ,у верболоз....Завжди захоплювався своїми карпатцями як вони знаходячись в гущавіні,небачачи користуються слухом...Знову хлюпання по воді миттєво і добір підранка....Чутно як фазан б"є крилами,хрустіння гілок і тиша.....Я розумію .що підранок добратий,і що йти мені за ним туди немає потреби ,бо там Джулька,вона подасть....Але тиша,нечутно ні хлюпання по воді,ні биття крил....просто тиша....Даю команду "Подай"!!!Джулько до мене!!!Тиша....Боковим зором помічаю якиїсь рух і бачу як моя улюблениця несе мені фазана з іншого боку верболозу....Аби нейти знову по воді ,вона оббігла кущі суходолом...Мудрість і розум собаки знову подарував мені незабутні миті і велике захоплення нею...Фазана як завжди принесе і тримає міцно в зубах.....Кажу "Дай"!!!І доклавши невеликого зусилля забираю птаха...Ніколи сама нехотіла віддати....
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 11 березня 2018 00:50

полювання фазана 2...

Йду верболозом,Джулька інтенсивнои обшукує тверді місця ...Обшукує як зазвичай ,вона завжди інтенсивно обшукує...Я намагаюся пересікти ймомірну лінію перелету фазана...Ну мисливський досвід підказує куди можливо в разі підйому може летіти фазан...І раптом гавкіт...Інтенсивний і так знайомий...Знайшла,так і є бачу в метрах 30 сидить на вербі фазан ,а в низу Джулька місця собі незнаходить....Зтягую рушницю з плеча і в цю мить птах мене помічає...Хлопання крил,скидка постріл і знову підранок....Паде,паде ,паде ,але таки перелетів через річечку під лісом і залетів в кущі...Джулька небачила куди полетів ,а я бачив.....Шансів небагато його знайти ,бу буває часто так ,що ніби сів ,а він полетить іще метрів сто і тоді сяде....
Переходимо якось через річку і прямую в бік приземлення....Так десь тут сідав ,починаю витоптувати,а моя помічниця чомусь чкурнула зовсім в інший бік....Починаю переживати ,що зробив підранка і якиїсь сумнів завітав в голову.....Чую хріснула гілка,обертаюся і бачу як моя Джулька ,зовсім із іншого боку лісу несе мені фазана...Люди добрі я неможу вам передати ті емоції які я тоді відчув.....Як?????яж бачив куди полетів ,а не ти..Як ти його могла так швидко знайти.????Яж тобі навіть неказав ,що ми йдемо за підранком..А головне принесла ,така задоволена ,відчуває як я від неї в захваті...Голову опустила і хвостом вертить...Голову опустила ,але фазана як завжди тримає міцно....Ах тиж моя Джульочко....поцілував її в носик....
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення homa » 11 березня 2018 11:52

dfg dfg dfg
Письменник, що і балакати. файний звіт.
Подоброму заздрю, в нас фазана нема....
homa

Повідомлення бригадирь » 11 березня 2018 16:53

homa написав:Подоброму заздрю, в нас фазана нема....

Дякую...
За те маєте багато іншого звіра....Колись буде і у вас....Полюючи з гончаками значно більше заберається з природи хижака ,зокрема лиса...Зими стали слабшими...
бригадирь

Місце проживання:

Поперед.

Повернутись до Звіти з полювань

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей