Вибирав ніж в машину( не зовсім для полювання ,але можливість така у автомобільного ножа завжди існує... це я не про "фарщиків"
, а про звичайний доїзд до місця полювання чи рибалки
) -
Початково зрозуміло одне, потрібен універсал - тобто з усіма завданнями має справлятись. Не так звичайно, як це може зробити вузьспеціалізований ножака, та все ж .. І продукти нарізати, і тріски для розпалу наколоти, і в усякого роду субстанціях порпатись, і різати всіляки шнури, шланги . Тобто, завдання зрозумілі -" варварські", переходимо до аналізу і втілення в життя.
Сталь - не тверда і не мяка , яка б не була крихкою, тримала ударні нагрузки, і могла ще й непогано різати , "максимальна" нержавійка ( у авто, і перепади температур з вологістю, більші ніж у дома, значить може поржавіти в самий непідходящий варіант, та й не знати як довго йому там лежати ) , недорого (все таки це "запаска") отже , значить , вибирати будемо з "групи" 440С сталей (як такої , офіційної групи не існує
, ) але гіпотетично туди можна внести , 95х18, 440С або B, Sandwik 13c26, 14c28, 420 hc, AEB-L. Які при хорошій термічці дають дуже хороші результати .
Рукоятка - бажано "не природні" матеріали, хімічно і вологостійкі, краще усілякі резинові сплави, еластомери, мікарти чи G10.
В цій категорії "грають" досить багато старих компаній, ті самі Buck чи Mora. Та все ж прийшов я , досить випадково, до молодої, але перспективної американської компанії під назвою Steel Will .Признаюсь , головним чинником виступило фінансове питання, а саме в той момент ці ножі були на знижках. Офіс в США ,виробництво замовляють по власних стандартах "на стороні" . Дорогі моделі в Італії, дешевші серії в Китаї . Дещо збирається і в Штатах.
Мене зацікавила серія Druid, адже повністю відповідала під мої вимоги. Відгуків було не багато , але поганих не було .
Тож, не довго думаючи і вирішено було поселити в багажнику ось такого "роботягу".
Сталь - 9Cr18MoV - китайський еквівалент 440В, хоча власники цього ножа заявляють що практичні характеристики відповідають 440С . Твердість заявлена 58-59 за Роквеллом
Рукоятка TPE (Термопластік еластомер)
Довжина клинка - 110 мм
Товщина клинка - 4мм.
Поки що сильно його не виходило навантажувати, в основному допомагав на пікніках по продуктах працював .. Давав його тим людям , яким не довіряв більш дорожчі
.. Крім ахів і охів , який класнючий ніж більше нічого і добавити))