Vayser написав:
Так я згоден з тим що "ноги господаря роблять собаку гончака" Але товариство, яку гарантію ви, як розводчики, можете дати на "робочі показники " (які є складнішими для наслідування) якщо ви не гарантуєте навіть того що лежить на поверхні екстер'єру. Я не генетик/селекціонер, не виключаю що можу помилятись, але у школі у мене була біологія і нам розказували про генетику. Як і всім зрештою.
Ось собаколюбка стверджує , що усе залежить лише від господаря, і Соловей сказав що однотипні. Але я пропоную зустрітись, і провести експеримент, поставим разом її сучинку і мою і спитаємо що думають прості перехожі про однотипність..
Багіра йде по лінії Шайтана, який стійко передає свій фенотип!
Аза - по лінії Рекса(Анопрієнко), який також стійко передавав свій фенотип.Рекс був одним із "основателів" карпатців(мається що його першого офіційно показали загалу, перший був прийнятий федерацією, і коли все починалось, то всі карпатці рівнялись на нього як на ідеала).
ще є лінія Рекс(Найметі). багато писати не буду...Бой Сашка його представник . тепер сформувалась лінія Бая, вона ще перевіряється...Лінія Блека - аналогічна Рекса(А), бо він його потомок. Лінія Дінго - Бригадир каже, що прекрасна лінія в поєднанні з Джулею.
Барона свого я не записую нікуди, бо ще не знаю про передачу екстерєру і робочих якостей.[/quote]
Vayser написав:А потім зустрінемося з кінологом (запропоную на вибір декілька для чистоти) почуємо його думку, і найголовніше хай він навчить якомусь трюку (що їм не відомий) собак на протязі, скажемо, 15хв. От тоді можна говорити про якийсь результат.
про результати можна говорити тоді, коли собаки одного віку...
Vayser написав:А далі дивимось на родовід Ази і що ж ми маємо кобелька Малиша по матирінській лінії . Аза гомозиготний гібрид у третьому поколінні. Що ж дав цей імбриндінг? Сталість показників ? Яких, хтось про це знає?
Те що на поверхні, це те що вона "більш пухнастіша" і відповідно у потомків теж буде цей ген, то були пухнасті цуцики у іі пометі?
впершу чергу імбридінг на Рекса(А) і так зверталась увага лише на екстерєр(тут моєї провини немає, звертайся до Едіка). і да, пухнаста є...хотіла забракувати, але переконали що не треба(зараз бачу іі перевагу). тай не така вона і пухнаста

Vayser написав:А про які сталі показники ми говоримо коли пов'язали Азу з Бароном? Ви не тільки не контролюєте простих ознак, а ще й вносити розлад у над складні комплекси, як ті що формуються у робочі якості. Що так вже однаково працюють малий і великий УКГ? Невже у них ідентичне призначення?
призначення ідентичне - полювати!
що очікую від вязки - середню агресію, помірну вязкість... в роботі я впевнена! наступна вязка можливо буде через рік, при умові що всі цуцики будуть робочими і матимуть нормальні зуби..
Vayser написав:Десь приблизно так я зрозумів то про що говорив експерт по лайкам Данильчук, і чому серйозно не сприймають УКГ інші експерти. Скільки родичів у Барона вам відомо? А їх робочі показники які?
родичів не багато...один постраждав від кабана, був прекрасним кабанятником...
Vayser написав:Я у загалі проти таких змішаних в'язок. Я хотів собі малого карпаця. Та така тенденція змішування мене приводить узагалі в ступор. Шановні, ви намагаєтесь що зробити, третю породу з двох аборигенних?
Щоб ви там не казали а малий УКГ зручніший для когось, та і не факт що при накладанні комплексу ознак вам випливе щось "однотипне" за такого безконтрольного "планування".
вже казала...чого і як! немає малого карпатця з документами. а ті що відомі загалу, ніколи не повезуть своїх наречен далі ніж 50 км...
навіть Барон має в своїй крові прабатька Тукова(по мамі). а Туков є майже у всіх карпатцях!
Vayser написав:Вам від предків дали дві прекрасних аборигенних породи. Ваші нащадки мають право на теж саме, а те що ви робити це знищення малого УКГ. Не можете підтримати дві породи, то принаймні, повинні зберегти для нащадків, вони зможуть(ІМХО).
У цьому світлі ви узагалі не можете сказати яке у вас буде потомство.
абсолютно всіх власників від моїх собак попередила, що це їхня перша вязка! поки всі задоволені!
Vayser написав: Щоб казати людям що поганих УКГ немає, ви маєте мати стабільний геном. А тепер це лотерея.
це завджи лотерея!
Vayser написав:Звісно ви можете і далі ігнорувати і вважати що усе гаразд "у дацкому королевстві" але проблему це не вирішить.