Колективне полювання на зайця русака з кг - Тернопільська обл. Чортківщина.
Зголосилося багато нас їхати, мало бути з десяток мисливців та 3 кг. Та у суботу прибуло: я з батьком та кг Айдар та Євген (львівська обл.) без кг - вижлівка вломала ногу.
На підмогу прибув з сусіднього села Євгена брат - Зіновій з другом Василем та зсл.
По слухам в тих краях заяця "не мєряно", тому в суботу вирішили прогулятися, перевірити, чи зправді так воно і є, а в неділю уже полювати. Пройшовши втрох два поля та піднявши 2 косих та лиса - переконуємся в цьому. Особливо переконався в цьому тато - русак ледь з ніг його не збив, так від Євгена тікав з кропиви.
Ввечері запекли рибки, насмажели картоплі з часничком та запивши Львівським пивом полягали спати.
Неділя, підйом.
1 загінка - стара ферма. Я з Айдаром та Зіновій з зсл гнати, решта на номери.
Гопкали, гопкали - нема пострілів. Зходимося. Виявляється боком втік зайчик. А Євген так задивився, що не помітив як коло нього в 15 м пройшов лис. Батько не стріляв через ТБ.
Наступний загін в тих самих "составах" - сад. І знов русак та лис тікають...і хтоб подумав куди? - прям вулицею в село...
Вистроюємся підковою, берем городи. Айдар бачу закрутив, і ось вилітає русак. Відпускаю, бо собака на хвості, роблю постріл, але та де...
І ось русак тікає тими травами, Айдар його переслідує з голосом. Гін прямує на крайній фланг. Постріл. Русак робить сальто і тяжким підранком ховається в траві. Айдар його находить та допомагає русаку вже не мучитися на цім світі. Йдем далі. Рілля. Батько добуває красеня русака - важили дома 5,5 кг!
Переходим на трави. Уже скоро кінець тому полю. Бачу знов Айдар закрутив. Побіг позад мене. Я вже приготувався до пострілу. І ось - підйом русака. Першим з поспіху мажу. Дьоргаю затвор, вже добре вицілюю, з випередженням, як книжка пише - русак вже точно не міг далі бігти. Даю Айдару потріпати його заслужений трофей.
Потім ще підіймали трохи русаків - але за межами пострілів.
Сідаєм перекусити. Вирішуєм взяти ще одне поле ріллі і все, закругляємся.
І знову при кінці того поля Айдар бачу замотав, і прямою наводкою побіг вперед - зачув русака по вітру. Підйом. Кричу "Пильнуй", бо мені стріляти далеко. Айдарко гарно жене русачка...всі проводять його поглядом, адже погоня поза межами вистрілів. І тут взривається від того дійства ще один русак. По ньому пробує своє щастя крайньовланговий мисливець. І навіть зсл пустився в погоню, але...
Перекуривши та дочекавшись Айдара, проходимо ще 100 м. І знов Айдар потягнув повітря, тявкув, і знов побудив русака. Ось по ньому уже розрядилися всі...полоскотали хто повітря шротом, хто шубку зайцю...ну не очікували, що на 1 га лежатиме 3 зайці. Айдар ще 10 хв поганяв кривого та прийшов.
Часи показували, що пора, бо Євгену на потяг, а нам ще додом мчати.
На такій піднесеній ноті, завершуєм полювання.
Велике дякую Євгену за запрошення, а його брату за класну організацію полювання!!!
п.с. якщо мене питатимуть, яке в тебе було найкраще полювання на зайця - я буду згадувати цей день!
п.п.с. а ще, я дуже задоволений Айдаром. Ну ідеальний пес для таких полювань ттт. І то я маю надію, що він в свої 6 міс. показує не більше 30% свого потенціалу.