Vayser » 04 грудня 2015 11:50
Ви ж самі Хантер39 схвалили в’язку Барона з Азою, а тепер каструвати? Я починаю побоюватись за Барона…
На захист ягдів укр. розведення скажу що німці не бракували злобних собак вони вивили злобних собак. Погодьтесь, норнику взяти звіря у нього дома без злоби не можливо. У німців інша специфіка, у них заборонені контактні заходи з звіром. Тобто на знаменитих німецьких «днях ягдтерьєра» ви не побачите традиційних пусків у нору по підсадній лисиці чи борсуку з повним контактом. Не гуманно по відношенню до звіра, і уже доволі давно. У нас ж як раз культивується традиційна контактна притравка, от головний нюанс. Ягд прекрасна мисливська собака практично універсальна і компактна (звісно заєць їй не під силу). Знаю людей що їх тримають як домашніх улюбленців і цілком задоволені а їхній темперамент ставлять у плюс як, наприклад, аніматора для дітей. А скільки диванних такс фокстер’єрів? Теж по своїй суті злоба у крові. З рештою усі породи колись були дикими хижаками що полювали у зграї.
Та і злоба для мисливського пса скоріш за все це плюс, і норма. Можна довго обговорювати ступінь балансу між злобою і безбашеностю (що успішно роблять на форумах ягдів), та стосовно теми то мій ягдтерьєр укр. розведеня прекрасно себе поводив на колективних полюваннях з іншими собаками та і просто на практично щоденних прогулянках часом з незнайомими собаками. Навіть доволі прохолодно відносився до котів, а причина проста йому з ще цуциком усіляко показували що котів не можна чіпати, ну навіщо мені були проблеми з сусідами через їх улюбленця? Чи пес має знищувати усе що рухається? І УКГ що у мене зараз практично не реагує на котів що далеко тільки на тих що ну зовсім під носом, та і з дорослішанням це теж пройде, я їй показую що це табу. Це що так вже й дивно? Ні, алгоритм простий, для собаколюбки : присікти і дати зрозуміти що злоба до собак не бажана, продемонструвати бажану поведінку через спільне годування і лояльне ставлення господаря до інших собак. Та це не можливо як ви і Вава сказали без базового контролю.
Саме тому я б рекомендував їй кінолога , як є така можливість то можу дати телефони перевірених у моєму місті. Зайняття коштує 50-100 гр. та кінолог лише допомагає, скеровує у правильному руслі дресуру господарем, виясняє усі індивідуальні нюанси. Частіш за все вистачить 2-3 зустрічей. Вам ставлять мету і тільки тоді як ви її досягаєте відбувається наступне заняття. Саме так роблять порядні кінологи, а не назначають купу зустрічей щоб побільше заробити. Чому саме кінолог, тому що Барон важкувата собака і ті гроші вам зекономлять не лише зусилля і нерви, а і час який можна витратити наприклад на полювання. І на останок, я свою собаку не збираюсь муштрувати до автоматизму, мене влаштовує і базовий контроль. Так само і ви не сильно заморочуйтесь якщо вас влаштовує то так добре, пес не робот, а Барон кльовий пес. Кастрований чемпіон це злочин.
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams