Який УКГ нам потрібний (екстер'єр)?

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Re: Який УКГ нам потрібний (екстер'єр)?

Повідомлення WAWA » 08 жовтня 2015 13:55

Саме тому я пропонував тимчасове генеологічне дерево всього поголівя. Але звісно це має сенс лише коли у нас буде механізм прийняття колективних рішень, у ідеалі - клуб, щоб в'язки були під контролем.

Давайте працювати над каталогом!!! http://carpathound.com.ua/catalog/
Там у програмному режимі і буде визначатися степінь інбредності.
Думаю колективним рішенням, ми не зможемо впливати на в"язки і у цьому біда!!!! :twisted:
Не всі собаки, які достойні попали до рук свідомих людей.
Тому ми працюємо над виходом собак до свідомих мисливців, з якими можна буде закріпляти, що буде потрібно.
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення Vayser » 08 жовтня 2015 15:18

Ай Вава Вава...
При мені тобі пояснювали механізм селекції, згадай той момент коли ти віднєкувався що не станеш кінологом.
Зрештою від ФМСУ нікуди, тому вивчай
http://fmsu.org/?p=118
http://fmsu.org/?p=116
Але Чому б не використовувати державну підтримку національної породи, і я мрію що декілька слів зявиться у законодавчому акті, використовують ж бігілів і інших мисливців наприклад у митній службі. У національної породи має бути пріоритет, але має і бути якісна складова, а тому потрібна селекція, а це контроль за в'язками.
Тому ознайомся як приклад
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z1213-14
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Місце проживання: Хмельницький

Повідомлення собаколюб » 08 жовтня 2015 18:17

Vayser написав:
Так я згоден з тим що "ноги господаря роблять собаку гончака" Але товариство, яку гарантію ви, як розводчики, можете дати на "робочі показники " (які є складнішими для наслідування) якщо ви не гарантуєте навіть того що лежить на поверхні екстер'єру. Я не генетик/селекціонер, не виключаю що можу помилятись, але у школі у мене була біологія і нам розказували про генетику. Як і всім зрештою.
Ось собаколюбка стверджує , що усе залежить лише від господаря, і Соловей сказав що однотипні. Але я пропоную зустрітись, і провести експеримент, поставим разом її сучинку і мою і спитаємо що думають прості перехожі про однотипність..

Багіра йде по лінії Шайтана, який стійко передає свій фенотип!
Аза - по лінії Рекса(Анопрієнко), який також стійко передавав свій фенотип.Рекс був одним із "основателів" карпатців(мається що його першого офіційно показали загалу, перший був прийнятий федерацією, і коли все починалось, то всі карпатці рівнялись на нього як на ідеала).
ще є лінія Рекс(Найметі). багато писати не буду...Бой Сашка його представник . тепер сформувалась лінія Бая, вона ще перевіряється...Лінія Блека - аналогічна Рекса(А), бо він його потомок. Лінія Дінго - Бригадир каже, що прекрасна лінія в поєднанні з Джулею.
Барона свого я не записую нікуди, бо ще не знаю про передачу екстерєру і робочих якостей.[/quote]

Vayser написав:А потім зустрінемося з кінологом (запропоную на вибір декілька для чистоти) почуємо його думку, і найголовніше хай він навчить якомусь трюку (що їм не відомий) собак на протязі, скажемо, 15хв. От тоді можна говорити про якийсь результат.

про результати можна говорити тоді, коли собаки одного віку...

Vayser написав:А далі дивимось на родовід Ази і що ж ми маємо кобелька Малиша по матирінській лінії . Аза гомозиготний гібрид у третьому поколінні. Що ж дав цей імбриндінг? Сталість показників ? Яких, хтось про це знає?
Те що на поверхні, це те що вона "більш пухнастіша" і відповідно у потомків теж буде цей ген, то були пухнасті цуцики у іі пометі?

впершу чергу імбридінг на Рекса(А) і так зверталась увага лише на екстерєр(тут моєї провини немає, звертайся до Едіка). і да, пухнаста є...хотіла забракувати, але переконали що не треба(зараз бачу іі перевагу). тай не така вона і пухнаста
ЗображенняЗображення

Vayser написав:А про які сталі показники ми говоримо коли пов'язали Азу з Бароном? Ви не тільки не контролюєте простих ознак, а ще й вносити розлад у над складні комплекси, як ті що формуються у робочі якості. Що так вже однаково працюють малий і великий УКГ? Невже у них ідентичне призначення?

призначення ідентичне - полювати!
що очікую від вязки - середню агресію, помірну вязкість... в роботі я впевнена! наступна вязка можливо буде через рік, при умові що всі цуцики будуть робочими і матимуть нормальні зуби..

Vayser написав:Десь приблизно так я зрозумів то про що говорив експерт по лайкам Данильчук, і чому серйозно не сприймають УКГ інші експерти. Скільки родичів у Барона вам відомо? А їх робочі показники які?

родичів не багато...один постраждав від кабана, був прекрасним кабанятником...

Vayser написав:Я у загалі проти таких змішаних в'язок. Я хотів собі малого карпаця. Та така тенденція змішування мене приводить узагалі в ступор. Шановні, ви намагаєтесь що зробити, третю породу з двох аборигенних?
Щоб ви там не казали а малий УКГ зручніший для когось, та і не факт що при накладанні комплексу ознак вам випливе щось "однотипне" за такого безконтрольного "планування".

вже казала...чого і як! немає малого карпатця з документами. а ті що відомі загалу, ніколи не повезуть своїх наречен далі ніж 50 км...
навіть Барон має в своїй крові прабатька Тукова(по мамі). а Туков є майже у всіх карпатцях!

Vayser написав:Вам від предків дали дві прекрасних аборигенних породи. Ваші нащадки мають право на теж саме, а те що ви робити це знищення малого УКГ. Не можете підтримати дві породи, то принаймні, повинні зберегти для нащадків, вони зможуть(ІМХО).
У цьому світлі ви узагалі не можете сказати яке у вас буде потомство.

абсолютно всіх власників від моїх собак попередила, що це їхня перша вязка! поки всі задоволені!
Vayser написав: Щоб казати людям що поганих УКГ немає, ви маєте мати стабільний геном. А тепер це лотерея.

це завджи лотерея!
Vayser написав:Звісно ви можете і далі ігнорувати і вважати що усе гаразд "у дацкому королевстві" але проблему це не вирішить.
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 08 жовтня 2015 18:23

Vayser написав:Я не збираюсь нікому нічого нав'язувати, як і обіцяв, привезу собаку ще на пару виставок і на цьому можу з себе знімати усі зобов'язання перед породою. Я навіть не планую її в'язати. І тим більш у мене є купа справ чим зайнятися. Я вболіваю лише за діло. Не потребуєте допомоги ок, мене все влаштовує. Своєю собакою я задоволений на 80% відсотків, точніше буде видно коли відкриється полювання на пушнину. Це так щоб ні в кого не було ілюзій що до моїх мотивів.

hanter39 написав:Та ви покажіть пальцем хоч 1 укг з предками в 4 коліна, які теж були укг.

Я відповім вашими ж словами, озерниця навколо , десь зовсім поряд бігає ця собака, вона ваша і ви її господар.

Бо навіть розплідники собак, яким вже століття історії назбирається, не дадуть гарантії в 100% на цуцика.

Англійський клуб бігелів дає 98% співпадіння по окремих генетичних ознаках.
А скільки у числовому виразі можете хтось дати по УКГ, хоть хтось 1% порахував? Коли настане момент якісної оцінки генофонду? Коли ви ті хто стоїть почнете якісно мислити на перспективу?
Я обома руками підтримую усі починання що до створення секції, кружка, гуртка чого завгодно, адже За роки обговореня ви так і не спромоглись прийти хоча б до чогось у якісному виразу. Цій темі більше 2х років. Де якісне колективне рішення як Вава казав по пунктах 1,2,3...?
Ось і ви пишете
Але виявилося, що не готові поки ми навіть до секції УКГ. Усім відразу вбачався якийсь надзвичайно фінансовий інтерес організаторів у цьому, та надзвичайне збагачення усіх, крім них… почалися підозри у «схемах»… Ну що ж, ні то ні

Я бачив ситуацію кардинально протилежну, усі були "за" але питання перенесли як раз через відсутність одного чоловіка одного з засновників породи. То шо було наступного дня ? Б'юсь об заклад , що нічого.Зараз у мене є можливість перед виборами піти до чиновників за якоюсь допомогою, але з чим я піду? З якими рішеннями? Наразі маємо ігноруваня нагальних потреб, які потрібні для прийняття волевих колективних рішень. Таких, як наприклад, збереження малого УКГ. Я веду мову лише про збереження, а для цього мають припинитися в'язки малих і великих УКГ і діяти заборона на в'язку метисів. Ну це ж дурня коли ви змішуєте а потім розділяєте це ж не масло з водою розколотити. Все це нагадує розмову двох вуйок на полонині.
І третє, я взагалі не бачу смислу розбивати на великих і малих укг.

Аргументуйте? Ви ж у сучасному світі живете тепер навіть можливий відбір генетичного матеріалу з подальшим його збереженням і застосуванням навіть після смерті носія. Тепер можливий аналіз ДНК з якісною оцінкою домінантних генів. Та чому ви ігноруєте навіть те що лежить на поверхні. Подивіться на теорію і фото що надав Винар, можна підливати кров тірольців. Та наразі питання про збереження генофонду. Давайте разом спробуємо зберегти цю аборигену породу, а не знищити її.
бригадирь написав:Вайсер на 2013-тий рік внас було 30 собак з яких щось намагалися вибрати...Тепер є на порядок більше з яких так само намагаються щось вибрати.а через три роки буде іще трішки більше з яких так само будемо намагатися щось вибрати...Але що було в 2011тому коли пси були у Вави в мене і в Скедрова то суттєва різниця із теперішньою ситуацією...

Ще раз звертаюсь до вас як до людей що вболівають за діло. Переходьте на якісну оцінку. Зараз 120собак це у 4 рази більше. Не у 5 не у 3 а у 4рази. Якщо темпи поширення збережуться (а вони мають тенденцію до послаблення) то собак буде приблизно 500. Як ви плануєте контролювати імбриндингову депресію ? Є сенс починати зараз чи почекаємо коли почнеться масове невдоволення власників що може призвести до занепаду породи і ви повернетесь до тих самих 30 особин? Саме тому я пропонував тимчасове генеологічне дерево всього поголівя. Але звісно це має сенс лише коли у нас буде механізм прийняття колективних рішень, у ідеалі - клуб, щоб в'язки були під контролем.

домінуючим є не виставка, а випробування!
згідно стандарту(хоч і тимчасового) немає розподілу великий/малий...
мої ж собаки мають племінний клас,і відповідно дозволено викорисчтовувати в племінній роботі!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 09 жовтня 2015 09:04

собаколюб написав:вже казала...чого і як! немає малого карпатця з документами. а ті що відомі загалу, ніколи не повезуть своїх наречен далі ніж 50 км...

От аргумент , ну просто залізобетонний. А чому ж ви хрестити те що по ближче? Моя дитина мене питає яка порода у цієї собаки показуючи на вашу, а ви не бачити різниці. Ну навіщо їх мішати? Чого ви цим добились? Ви навіть повністю не знаєте на що здатен ваш Барон, а уже переколотили бо він поряд. То розколотіть ще спаніеля сусіда, все ж призначеня однакове?
призначення ідентичне - полювати!

Усе "порішаєте" , як ви сказали "через друзів експертів". Зате буде гламурна китиця на хвостику, якшо шо , то потім ще спанієлів будете розводити, але головне провести відбір до 10міс бо раніше кудряшки не видно буде.
На останок по фотографуйте свого малого карпатця, будете показувати дітям бо світ більше не побачить цих собак, хай знають кому дякувати.
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення собаколюб » 09 жовтня 2015 09:46

101 раз кажу - немає чистого малого карпатця....
Результат треба чекати після досягнення 10-ти місячного віку! Потім проводити вибраковку... І так років 10... Тоді буде отримано чистого малого укг. Це можливо лише в заводських умовах. А не в руках інтузіастів.
Василю, спрямуй своє натхнення на федерацію - нехай розробить стандарт малого карпатця, дозволить зареєструвати зо 10 схожих на малого кг без відомого походження, організуй експедицію з експертом для опису і не забудь профінансувати мандрівку нареченої з Закарпаття до Барона (бо ті вуйки не мають ні грошей, ні бажання). Потім викуповуєш всіх цуциків і ростиш... І так треба з кількох різних вязок...
То ж починай штормувати ФМСУ, а краще FCI...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 09 жовтня 2015 10:06

собаколюб написав:І так років 10... Тоді буде отримано чистого малого укг.

да хоть 20 років, це варто того щоб почекати.
А поки я буду штурмувати FBI разом з білим домом (чи куда там ви мене послали...) успіхів вам з розведенням на вашому бронепотягу, ви знаєте дуже зручно від однієї в'язки отримувати і пуделів і гончаків, ідею дарую, користуйтесь.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення собаколюб » 09 жовтня 2015 10:32

Досить ображатись і перекручувати слова!!!
Зроби щось реальне, а потім плюй в мій колодязь.
Ідею з пуделем забери собі!
Десь 17 жовтня в Теребовлі(Тернопільська область) будуть випробування по кабану. На початку листопада в Дунаєвецькому районі будуть випробовуватис гончаки! Докаже хоч десь своє вміння дресури і нагонці Багіри. Бажаю успіхів.
Я про тебе, Василь, була кращої думки! А ти як мала ображена дитина...
Гавкаєш, але не можеш вкусити...
Бажаєш організувати клуб, то давай...я стану іі членом і навіть подарую статут! Вчись на експерта-кінолога і будеш планувати вязки(навіть обіцяю прислухатися).
Ти зовсім не чуєш співрозмовника!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 09 жовтня 2015 10:39

Vayser написав:
собаколюб написав:І так років 10... Тоді буде отримано чистого малого укг.

да хоть 20 років, це варто того щоб почекати.
А поки я буду штурмувати FBI разом з білим домом...

Тут Василь треба не чекати, а робити! Всі гаразд чужими руками жар загребати...
Не FBI, a FCI... Обізнаний ти наш...і не білий дім, а федерація мисливських собак України
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 09 жовтня 2015 11:08

собаколюб написав:Я про тебе, Василь, була кращої думки! А ти як мала ображена дитина...
Гавкаєш, але не можеш вкусити...

Моє відношення цілком семеричне. Вашого виховання не вистачає навіть на то щоб звертатись на "Ви" до не знайомої людини, чи ми разом крутили хвости свиням?
Ви навіть не вбачаєте за необхідне вибачитись за своє хамство. І тим більш я ні чого не збираюсь доказувати такій знахабнілій особі як ви. За сим не бачу сенсу у нашому подальшому спілкуванні.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення hanter39 » 09 жовтня 2015 11:46

Стоп! заспокойтеся!
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення собаколюб » 09 жовтня 2015 12:12

Чого ж не знайомої?! Зізвонювались не раз! Були майже в хаті(аби дитина була здорова, то б і каву пили), їли борщ за одним столом!
Тай ми тут одна родина...була!
Що ж... Надалі з Вами спілкуватись не буду...
А відносно хамства... То Ви б мали вибачатись...
Нда-а-а...вбачаю у Вас поведінку малої ображаної дитини, років пяти...
Що ж "забирай свої какашки, віддавай мої бумажки! "...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 12 жовтня 2015 08:31

собаколюб написав: То Ви б мали вибачатись...

Я тут передивився що зміг знайти по малому УКГ. У чистому вигляді відродити його не просто проблематично а мабуть практично неможливо. Згоден з тим, як ви підмітили що чужими руками добре жар загрібати. Тим більше робити зауваження у справі яку мало розумієш, вибачайте за "пуделів", я погарячкував.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення собаколюб » 04 червня 2016 16:56

З Сівенковим дещо посперечалась.... На його думку горбоносість ознака притаманна всім і лише чистокровним карпатцям(головна відмінність від рг). Яка Ваша думка?
Моя - це вада і чим більш виражена, тим гірше.... Як на мене, то горбоносість це своєрідна ознака трансільванця...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 05 червня 2016 17:23

Ну що зробити....доведеться відкривати нову службу ,по ламанню носів....Я також хочу ,аби і мої були породні.. :D
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 06 червня 2016 08:32

Допоки не буде Постійного Стандарту для УКГ з доповненнями і уточненнями до нього, доти буде така"отсєбятіна"...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Сівенков » 06 червня 2016 10:24

собаколюб написав:Малого карпатця хоча б в трьох поколіннях НЕМАЄ! Тому казала і кажу необхідно зберегти малий і великий тип! Але малого визначати у віці 10 місяців... Через 2-4 роки буде з чого вибрати для подальшого ведення малого кг і якраз років через 20 будемо мати чистого малого кг....
А Вайсеру дам відповідь згодом...обмежений доступ до інтернету!

На мою думку малого УКГ НЕМАЄ !!! :roll:
Та бути неможе ,малий карпатець це словатський КОПОВ .
А ті УКГ які нижчі за зростом з тих чи інших причин (генетичний збій росту та недогудовання ) от і важають що вних ціні екземпляри УКГ . :evil:
Тут з великим УКГ ще недокінця ясно який він має бути по стандарту а ви наоснові кількох малик вже плануєте
інший тип ПОРОДИ . :twisted:
Тепер про незначну горбоносість про яку вище написала Іринка .Чомусь тільки експерт Коробчук бачить її в мого Боя .А інші експерти які дивилися та оцінювали Боя а це Соловей ,Скрипнюк ,Данилюк чомусь про такий момент жодного разу необмовилися .Дочого я це все виду в кожного експерта своє бачення породи . ;)
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 06 червня 2016 11:38

Помиляєшся, Сашко. матиму час - знайду оціночний лист з описом Боя від Соловя М.О. - він відмітив, що горбоносість - є недоліком твого вижлеця...
А Данилюк - він лаєчник...Скрипнюк, хоч і має ніби кат. по гончих, але він норник... В них питати, щось про горбоносість гончака, як би в когось із нас про вибір палива для космічного корабля...не наш профіль...
Про мали тип укг... частково згідний. Що там намішаний копов...частково недогодованість. Але що ж вимагати, якщо в "великому" кг нема чистоти...і руські, і ерделокопово є, і дворіки...
Тому зараз тре визначитися з усіма нюансами, чекати "благодаті" та прийняття уже нормального стандарту від фмсу для укг. Ну і подальша нормалаьна, розумна селекція розставить всі крапки над "і"!!!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Сівенков » 06 червня 2016 11:57

Ну будети на всеукраїнській штормуйти кирівнитство ФМСУ щоб скоріш приймали постійний стандарт та допускали до вязок тільки депломованих псів .Ато підце тимчасове затишя стандарту наштампуєм богна що . :D
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 06 червня 2016 21:49

Мій пес завжди гарно і поживно їв, але чомусь не став великим кг!
Тай не зовсім він відноситься до малого, скоріше - нижня межа великого..
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 06 червня 2016 23:12

Я готовий посперечатися ,що мої собаки генетично недорослі .або недоїдають..... dfg Сівенков ,Романе, ви забагато читали Богунових постів...малий карпатець відрізняється іще і окрасом.... dfg немутіть воду.....те що в когось пси груди в мегдалях .а в іншого самодумка ,що він все бачив в свої 18 років ,то іще незначить ,що ми готові затвердити стандарт... :oops:
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення Сівенков » 06 червня 2016 23:45

Друже непотрібно так різко :x реагувати я висловив свою думку. :|
А стосовно медалів на грудях тобі хтось з твоїми УКГ недає їх заробити за стільки років скільки ти займаєшся розвединям породи . :?: :?: :?:
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 07 червня 2016 00:04

ні не мені ніхто не недає...я радий ,що вони є в твоїх .але повторюся ,це неговорить .що в нас все зає....ь і ми готові...

чому так реагую різко????? Ну вамже всяку фігню можна писати ,то чому мені ні.....??????
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення Сівенков » 07 червня 2016 00:09

Доречі в моїх УКГ усі медалі чесно зароблині до кожної відповідний диплом .
Тому соромитися тут нема чого .
А в твоїх словах стосовно груди в: мегдалях : Мішо я прочитав дуже погану РИСУ . :twisted:
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 07 червня 2016 08:29

бригадирь написав:Романе, ви забагато читали Богунових постів...малий карпатець відрізняється іще і окрасом....

Міша, Богуна не читаю і його як особу не сприймаю взагалі....
"малих" кг бачив не одного...тому різницю між "великим" знаю..
Про затвердження стандарту уже, згідний - рано. Але з 18 року його вважаю тре вже робити постійним, і з усіма поясненнями/уточненнями/розжовуванням...щоб менше було осєбятіни...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення BRUNIK » 04 вересня 2016 00:32

Добрий вечір. Приймайте свіжого карпатцелюба.Де був і шо видів писати не буду. До постійного стандарту братися ще дуже рано.Кількість собак 300 . 500? Добре каже Стефко Г( В нашому випадку я більше прихильник "німецького методу" всі собаки робочі або супер робочі, а після того підганяти екстерєр.)А інакше для чого відроджувати як не робочі або супер робочі?Тепер по тимчасовому. Два типи.Малий тип був високо в горах і він там поза конкуренціею.Високі ноги і швидкість в буреломах і на каміннях не потрібні та й розвинути іі там не можливо. Нема мкг на сьогодні.Ніхто не знае чи не почнуть вони вистрілювати в окремих метах в майбутньому.Якщо потихенько позбуваемся білих плям то при оцінці екстереру перевага віддаеться собаці з меншою плямою.Тип конституціідля мкг міцний і міцний сухий для вкг.Ось такі думки.
BRUNIK

Собаки: Нема
Зброя: иж-54 ко-44
Місце проживання: Львівська область

Повідомлення собаколюб » 04 вересня 2016 08:01

А я не згідна - малий кг має бути сухого типу(максимум сухого-міцного), а великий - міцного!
Якщо за малим фіксувати міцний, то буде не Карпатець, а або копов
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 04 вересня 2016 09:04

Сухий тип має хорт, грей, пойнтер...Впевнена, що мкг має бути такий?)
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення собаколюб » 04 вересня 2016 11:00

Зайдемо з іншої сторони!
Для малого кг такий тип, як в мого Барона...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 04 вересня 2016 12:12

http://dog-club.org/vikipedia/konstiticia_sobaki.html

Ну... Як на мене то такий як в доберман... сухий
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Поперед.Далі

Повернутись до Бесіда

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 14 гостей