Який УКГ нам потрібний (екстер'єр)?

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Re: Який УКГ нам потрібний (екстер'єр)?

Повідомлення собаколюб » 04 жовтня 2015 20:50

Вайсер! Не треба видумувати те, що вже є.... База є, іі треба доробити, але вона є!
Доречі сам Соловей на виставці сказав що вже однотипні...

ВАВА, а Барон схожий на першого тірольця....
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 04 жовтня 2015 22:19

собаколюб написав: База є, іі треба доробити, але вона є!
Доречі сам Соловей на виставці сказав що вже однотипні...

ок. Значить тимчасової бази щоб відстежити родовід не потрібно, як скажете будемо чекати.
Ну і заразом, як однотипні то можна тепер і стандарт сформувати, а цю тему можна закрити.
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Місце проживання: Хмельницький

Повідомлення собаколюб » 05 жовтня 2015 10:16

Вайсер ти на бронепоїзді?!
База формується вже.....сам каталог може і недороблений, але є! Перші дані також введено!
А те, що пропонуєш ти...зробити проблематично, бо всіх даних в одних руках немає.
Стандарт затверджуємо не ми, а кінологічна рада, але ми(через друзів експертів) можемо вносити свої пропозиції.
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 05 жовтня 2015 11:31

базу я б зробив даром, тоєсть безвоздмездно. Лише потрібна участь тих у кого є дані. Там просто було б видно усі родині звязки наглядно, а не лише до 4 коліна. Важаю це більш правильний підхід, і полегшить плануваня вязок.
Мені подобається цей вираз "ми(через друзів експертів) можемо вносити свої пропозиції". Розпливчато, викликає сумніви давайте докладніше про схеми впливу.
Мені ше на виставці сподобався ваш вираз про те що ЛЮБОГО карпаця можна відати "правильному" господарю і він зробить з неї робочу собаку, такшо на "бронепоїзді "скоріш за все ви.
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення бригадирь » 05 жовтня 2015 11:43

Vayser написав:такшо на "бронепоїзді "скоріш за все ви.

Стоп,стоп хлопці і дівчата,образи залиште для інших подій.

Vayser написав:базу я б зробив

А з цього місця докладніше...Щоб зробив і що ми маємо для того зробити...
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 05 жовтня 2015 12:02

А немає схеми впливу, є прохання!
"правельний" господар - це той, хто в лісі буває більше одного разу в тиждень ; і має угіддя з звіром!
Вайсер, ви кажете все добре, але не знаєте багото нюансів в організації і саме головне - мали змогу все запитати і сказати компетентним людям, але чомусь мовчали! А тут кричите...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 05 жовтня 2015 16:40

Пфф, я не кричу, а ось ви зловживаєте знаками оклику. Чого ви намагаєтtсь добитись щоб я не писав тут чи не пхав носа куди не слід?
Ірина, товариші так себе не поводять, якщо ви не маєте бажання допомогти розібратись, дайте змогу тому у кого воно є.
З ваших дописив виходить що міському жителю заводити таку собаку немає сенсу взагалі, та і не у кожному селі є ліси з дичиною. А ось "правильний" заводчик може полювати з болонкою, пофігу ж на генетичну обумовленість?
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення Vayser » 05 жовтня 2015 16:42

бригадирь написав:А з цього місця докладніше...Щоб зробив і що ми маємо для того зробити...

GenoPro це програма ПК ,є і інші звісно, ось характеристики

Описание: Основные возможности:
Простота и удобство использования
Представление данных, как в графическом виде, так и в виде таблиц
Большое количество полей для хранения информации
Полноценная поддержка стандарта GEDCOM
Публикация генеалогических данных на WEB сайте
Построение родословной росписи
Практически неограниченные возможности по количеству персон и других объектов в БД

Задум у тому щоб всіх собак зв'язати у одне місце, тобто коли наглядно видно хто від кого походить в принципі, всі гібриди на одній сторінці. Заразом зі змогою подивитися генеалогічне дерево окремої собаки і всіх відомих родичів, з комплексами ознак окремої персони, таких як: маска, форма голови, робочі якості, голос і т.д. Теоретично там можна сформувати наслідування певних комплексів ознак у межах всього поголів'я. Це звісно аматорство але для прикладних цілей згодиться. Треба лише "вбивати" інфу по в'язкам, і ознаки.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення бригадирь » 05 жовтня 2015 17:03

Думаю ,якщоб Ви таке зробили ,біди би велиикої небуло...А дані собак надамо ,тож не військова таємниця.....
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 05 жовтня 2015 18:25

А куди не слід це куди саме?
Мова велась про Чака, попередній власник не зміг відкрити таланти його пса. І мені особисто розказував, що пес не робочий і таке подібне... Згодом він продав пса Ваві і він зміг розкрити собаку. Тепер він працює по всьому.
Вивод (який ви зробили не правельний) - не всі власники можуть розкрити своїх вихованців. Кров робоча, а власник ні! А чи місто чи ні - це не важливо!
Відносно бази - маєш бажання, роби!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 05 жовтня 2015 18:30

Доречі я ніде не писала що правельний господар 100% не живе у місті!
Я казала, що правельний господар багато часу приділяє нагонці.
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 05 жовтня 2015 21:30

А тепер,глибоко вдихнули повітря....поворушили сірою речовиною..видихнули....присіли .....і подумали....Ащо нам ділити????? dfg
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення homa » 06 жовтня 2015 21:35

собаколюб написав:Доречі я ніде не писала що правельний господар 100% не живе у місті!
Я казала, що правельний господар багато часу приділяє нагонці.

Всуну свої три копійки...СОБАКУ РОБЛЯТЬ НОГИ ГОСПОДАРЯ.Я казав що мій Баян мені попав коли йому було рік.Глухонімий по пояс.Та тепер ми його знаємо іншим.І йому 2,5 р.
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення собаколюб » 07 жовтня 2015 08:45

Так і я про те.....
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 07 жовтня 2015 10:16

Ну Вайсер веде річ про інше,про зовнішній вигляд і фіз.дані..Покищо відбувається в"язка кому до кого блище ,або чий пес гарніше працює і те що відсутня однотиповість відтисняється на другорядне..Якщо відверто то намою думку ,треба вирішувати ці напрямки поступово..З початку визначитися із роботою,бо як некрути кожен тип працює трішки інакше.Якщо пригадаєте ,на початку відродження карпатчиків всі ганялися ,доказували ,або хотіли аби так було ,що карпатці непостумаються по гону по пушнині традиційним росам і естонцям...Потім через деякий час коли стало відомо ,що то недуже треба,заспокоїлися ,але експерту Солов"ю ніхто незаперечив на виставці в Хмельницьку коли той апелюючи що Рада із Кам.Подільська заробила диплом по зайцю за правилами для росів ,то і інші карпатці зможуть показати той час .Потім що наші карпатці нічим непоступаються лайкам і так само роблять хватками і т.д.,але виявилося ,що того також нетреба ,бо карпатець немає такої різкості і легкості (пружини) як таж лайка і щільний контакт із кабаном призводить до травм ,ато і смерти собаки.І що пересллідування кабана з голосом є приоритетнішим тимже хваткам.
Чому так було ,а тому що ми маємо підстроюватися під чужі правила,хочемо доказати що наші собаки не гірші за тих інших,але насправді нам нетреба нічого доказувати бо сама сучасність і реальність у використанні цих собак ставить їх на ступеньку приоритетнішими.Поділення угіддя недозволяють використовувати собак в"язких які могли цілий день бігати за козами переходячи із одних угідь в інші.Мисливське господарство яке запрошує мисливців на загонне полювання і хоче ,аби ті мисливці добули того кабана,недуже вже хотять "німих" лайок які мовчки блискавками проженуть свиней повз номери і ті незможуть добути того кабана ,а звідси і прибуток в господарства невідбудеться...Зараз дедалі стає популярнішим полювання на фазана і знову переваги карпатців які працюють і по фазану не на останньому місцю..так само і по болотній птиці.І допоки будуть відсутні правила випробувань для карпатців ми весь час будемо барахтатися від оного "берега " до іншого....Часто ось такі самі суперечки ,що поміж нас призводять до гальмування цього всього....
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 07 жовтня 2015 14:54

Вчора я трішки дресирував, свою собаку у парку, біля мене зупинився якийсь дядько тай почав витріщатися. Я вирішив піти бо він трохи під шафе, і не хтілось з ним вступати у перимовини. Але так просто, звісно, уже втекти не вийшло. Він бачачи наміри поспішив видати фразу на усю горлянку що мав "А люди?!!!" , я повернувся думав зараз буде спічь про те що пес має бути на повідку. Але він видає філософське "А люди тебе розуміють як собака?"
Тепер ось думаю у чому істина, у вині?

Ну Вайсер веде річ про інше,про зовнішній вигляд і фіз.дані..Покищо відбувається в"язка кому до кого блище ,або чий пес гарніше працює і те що відсутня однотиповість відтисняється на другорядне..

Так я згоден з тим що "ноги господаря роблять собаку гончака" Але товариство, яку гарантію ви, як розводчики, можете дати на "робочі показники " (які є складнішими для наслідування) якщо ви не гарантуєте навіть того що лежить на поверхні екстер'єру. Я не генетик/селекціонер, не виключаю що можу помилятись, але у школі у мене була біологія і нам розказували про генетику. Як і всім зрештою.
Ось собаколюбка стверджує , що усе залежить лише від господаря, і Соловей сказав що однотипні. Але я пропоную зустрітись, і провести експеримент, поставим разом її сучинку і мою і спитаємо що думають прості перехожі про однотипність. А потім зустрінемося з кінологом (запропоную на вибір декілька для чистоти) почуємо його думку, і найголовніше хай він навчить якомусь трюку (що їм не відомий) собак на протязі, скажемо, 15хв. От тоді можна говорити про якийсь результат.
А далі дивимось на родовід Ази і що ж ми маємо кобелька Малиша по матирінській лінії . Аза гомозиготний гібрид у третьому поколінні. Що ж дав цей імбриндінг? Сталість показників ? Яких, хтось про це знає?
Те що на поверхні, це те що вона "більш пухнастіша" і відповідно у потомків теж буде цей ген, то були пухнасті цуцики у іі пометі?
А про які сталі показники ми говоримо коли пов'язали Азу з Бароном? Ви не тільки не контролюєте простих ознак, а ще й вносити розлад у над складні комплекси, як ті що формуються у робочі якості. Що так вже однаково працюють малий і великий УКГ? Невже у них ідентичне призначення?
Десь приблизно так я зрозумів то про що говорив експерт по лайкам Данильчук, і чому серйозно не сприймають УКГ інші експерти. Скільки родичів у Барона вам відомо? А їх робочі показники які?
Я у загалі проти таких змішаних в'язок. Я хотів собі малого карпаця. Та така тенденція змішування мене приводить узагалі в ступор. Шановні, ви намагаєтесь що зробити, третю породу з двох аборигенних?
Щоб ви там не казали а малий УКГ зручніший для когось, та і не факт що при накладанні комплексу ознак вам випливе щось "однотипне" за такого безконтрольного "планування".
Вам від предків дали дві прекрасних аборигенних породи. Ваші нащадки мають право на теж саме, а те що ви робити це знищення малого УКГ. Не можете підтримати дві породи, то принаймні, повинні зберегти для нащадків, вони зможуть(ІМХО).
У цьому світлі ви узагалі не можете сказати яке у вас буде потомство. Щоб казати людям що поганих УКГ немає, ви маєте мати стабільний геном. А тепер це лотерея.
Звісно ви можете і далі ігнорувати і вважати що усе гаразд "у дацкому королевстві" але проблему це не вирішить.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення hanter39 » 07 жовтня 2015 19:48

Я думаю, не варто переходити на особистості! То перше. По друге, не погоджуся, що ми маєм "різнобій". Навіть мені, за 4 роки контакту з укг - видний прогрес, і ми маєм вже щось схоже! І третє, я взагалі не бачу смислу розбивати на великих і малих укг. І я за такі вязки, як зробила Іра. З часом воно щось вийде середнє. І четверте, про що йде мова - генетика, лотарея. Та ви покажіть пальцем хоч 1 укг з предками в 4 коліна, які теж були укг. Та в кожному як не шарко, то русак чи навіть пойнтер підмішаний... І будь яка вязка то лотарея. Бо навіть розплідники собак, яким вже століття історії назбирається, не дадуть гарантії в 100% на цуцика. А ми в чистоті укг НАМАГАЄМСЯ виводити всього якигось 5 років.
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення WAWA » 07 жовтня 2015 20:20

Я так розумію, що я чогось не розумію!!!! :D
В чому суперечка?
Але давайте так:
1.
2.
3.
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення Vayser » 07 жовтня 2015 20:47

1. Аргументую, хто саме на бронепоїзді.
2. В'язки не мають проходити безконтрольно, без відстеження ознак у відкритому доступі.
3. Категорично проти знищення малого УКГ.
А тепер зробіть ви теж відповідно, тему розпочато 16 червня 2013 р. До чого ви прийшли конкретно на 07 вересня 2015р.:
1...
2...
3...
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення бригадирь » 07 жовтня 2015 20:48

Суперечка в тому .що Вайсер хоче .а Ирина ні... :D

Вайсер на 2013-тий рік внас було 30 собак з яких щось намагалися вибрати...Тепер є на порядок більше з яких так само намагаються щось вибрати.а через три роки буде іще трішки більше з яких так само будемо намагатися щось вибрати...Але що було в 2011тому коли пси були у Вави в мене і в Скедрова то суттєва різниця із теперішньою ситуацією... :) ...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення Гранітний » 07 жовтня 2015 21:15

На "відшліфовку" малого КГ відійде років 20,але я "ЗА" і готовий почекати.
Думку Вайсера підтримую.
Гранітний

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 07 жовтня 2015 21:33

біда бо малих карпатців майже нема...Із всіх зареєстрованих один Барон... :lol:
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 07 жовтня 2015 21:41

Малого карпатця хоча б в трьох поколіннях НЕМАЄ! Тому казала і кажу необхідно зберегти малий і великий тип! Але малого визначати у віці 10 місяців... Через 2-4 роки буде з чого вибрати для подальшого ведення малого кг і якраз років через 20 будемо мати чистого малого кг....
А Вайсеру дам відповідь згодом...обмежений доступ до інтернету!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Гранітний » 08 жовтня 2015 07:37

собаколюб написав: Але малого визначати у віці 10 місяців...

Визначати малого у загальному меті "темномасковихсередньовеликих"?
Гранітний

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 08 жовтня 2015 08:08

Оскільки зараз чистих малих всеодно немає, то потрібно залишити кров...згодом вловлювати малого серед великих і тоді крити малим... Знову виловлювати малого. І через поколінь 5 можна буде вести лінію малого карпатця!
А виловлювати їх можна лише в 10 місячному віці...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 08 жовтня 2015 09:00

Є іще декілька собак на тячівщині і взагалі по Закарпаттю ,біда бо їх ніхто нешукає щоб зареєструвати...Ромка писав ,що Барон сильно агресивний і кидався на всіх собак ,то вони такі в крові,він вважає себе лідером і має вчсіх в носі. :lol:
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 08 жовтня 2015 09:27

А чи є в них документи?!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 08 жовтня 2015 09:33

Він агресивний лише серед собак.... На полюванні, крім лайок, нікого не трогає!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 08 жовтня 2015 12:09

Я не збираюсь нікому нічого нав'язувати, як і обіцяв, привезу собаку ще на пару виставок і на цьому можу з себе знімати усі зобов'язання перед породою. Я навіть не планую її в'язати. І тим більш у мене є купа справ чим зайнятися. Я вболіваю лише за діло. Не потребуєте допомоги ок, мене все влаштовує. Своєю собакою я задоволений на 80% відсотків, точніше буде видно коли відкриється полювання на пушнину. Це так щоб ні в кого не було ілюзій що до моїх мотивів.

hanter39 написав:Та ви покажіть пальцем хоч 1 укг з предками в 4 коліна, які теж були укг.

Я відповім вашими ж словами, озерниця навколо , десь зовсім поряд бігає ця собака, вона ваша і ви її господар.

Бо навіть розплідники собак, яким вже століття історії назбирається, не дадуть гарантії в 100% на цуцика.

Англійський клуб бігелів дає 98% співпадіння по окремих генетичних ознаках.
А скільки у числовому виразі можете хтось дати по УКГ, хоть хтось 1% порахував? Коли настане момент якісної оцінки генофонду? Коли ви ті хто стоїть почнете якісно мислити на перспективу?
Я обома руками підтримую усі починання що до створення секції, кружка, гуртка чого завгодно, адже За роки обговореня ви так і не спромоглись прийти хоча б до чогось у якісному виразу. Цій темі більше 2х років. Де якісне колективне рішення як Вава казав по пунктах 1,2,3...?
Ось і ви пишете
Але виявилося, що не готові поки ми навіть до секції УКГ. Усім відразу вбачався якийсь надзвичайно фінансовий інтерес організаторів у цьому, та надзвичайне збагачення усіх, крім них… почалися підозри у «схемах»… Ну що ж, ні то ні

Я бачив ситуацію кардинально протилежну, усі були "за" але питання перенесли як раз через відсутність одного чоловіка одного з засновників породи. То шо було наступного дня ? Б'юсь об заклад , що нічого.Зараз у мене є можливість перед виборами піти до чиновників за якоюсь допомогою, але з чим я піду? З якими рішеннями? Наразі маємо ігноруваня нагальних потреб, які потрібні для прийняття волевих колективних рішень. Таких, як наприклад, збереження малого УКГ. Я веду мову лише про збереження, а для цього мають припинитися в'язки малих і великих УКГ і діяти заборона на в'язку метисів. Ну це ж дурня коли ви змішуєте а потім розділяєте це ж не масло з водою розколотити. Все це нагадує розмову двох вуйок на полонині.
І третє, я взагалі не бачу смислу розбивати на великих і малих укг.

Аргументуйте? Ви ж у сучасному світі живете тепер навіть можливий відбір генетичного матеріалу з подальшим його збереженням і застосуванням навіть після смерті носія. Тепер можливий аналіз ДНК з якісною оцінкою домінантних генів. Та чому ви ігноруєте навіть те що лежить на поверхні. Подивіться на теорію і фото що надав Винар, можна підливати кров тірольців. Та наразі питання про збереження генофонду. Давайте разом спробуємо зберегти цю аборигену породу, а не знищити її.
бригадирь написав:Вайсер на 2013-тий рік внас було 30 собак з яких щось намагалися вибрати...Тепер є на порядок більше з яких так само намагаються щось вибрати.а через три роки буде іще трішки більше з яких так само будемо намагатися щось вибрати...Але що було в 2011тому коли пси були у Вави в мене і в Скедрова то суттєва різниця із теперішньою ситуацією...

Ще раз звертаюсь до вас як до людей що вболівають за діло. Переходьте на якісну оцінку. Зараз 120собак це у 4 рази більше. Не у 5 не у 3 а у 4рази. Якщо темпи поширення збережуться (а вони мають тенденцію до послаблення) то собак буде приблизно 500. Як ви плануєте контролювати імбриндингову депресію ? Є сенс починати зараз чи почекаємо коли почнеться масове невдоволення власників що може призвести до занепаду породи і ви повернетесь до тих самих 30 особин? Саме тому я пропонував тимчасове генеологічне дерево всього поголівя. Але звісно це має сенс лише коли у нас буде механізм прийняття колективних рішень, у ідеалі - клуб, щоб в'язки були під контролем.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення Гранітний » 08 жовтня 2015 12:48

А Вайсер правий...
Гранітний

Місце проживання:

Поперед.Далі

Повернутись до Бесіда

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 33 гостей