Cold Steel Kudu

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, DOK

Cold Steel Kudu

Повідомлення Vayser » 13 червня 2015 18:08

Нарешті і я отримав ножа Cold Steel Kudu, не без допомоги Ірини (нік Собаколюб) за що їй виликий "ріспект і уважуха" :).
То ж подарунок заохочувальний (у рамках 3ї річниці визнання УКГ), тому спасибі і майте огляд. Але окрема вдячність за те що ножик у мене є, та я б його ніколи б не купив, а даремно.
Хоча за легендою він створений по етнічним африканським ножам, та це для широкого загала, і так би мовити, маркетинговий хід. Цей ніж ніщо інше, як реінкарнація іспанської навахи! А це вже справжня легенда.
Для тих хто не в курсі: "Испанская наваха – самый известный из складных боевых ножей. Именно от навахи ведут свою родословную все современные тактические складные ножи, а испанская система ножевого боя явилась основой, на которой строились практически все системы боя коротким клинковым оружием."
Джерело: http://www.bratishka.ru/archiv/2013/03/2013_3_9.php
Ото ж маємо "покращену" наваху :).
Те що зразу почало "нервити" це замок, кільце таляпається закривання це просто екстрім пригода. Але довжина клинка та вигнута ручка приємно радують, заточка з коробки не підвела високу репутацію Cold Steel. Усе пізнається у порівнянні тому фото для порівняння з тими ножами що я беру на полювання з фіксованим лезом Бук 679 і складна "Криса"
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
Гадаю для полювання я такі лишу цю парочку а Куду займе нішу для "паркетних" пікніків. Саме як для продуктів він чудово підходить, вузь кий і довгий як на складничок, та ще й при нагоді як наваха відбитись від бандитів :) і понтантутись тактичним відкриванням.як у відео.
https://www.youtube.com/watch?v=fT8tWGd666I#t=46
Ефектно, я такого не очікував від Куду, та пальця всеж великого трохи порізав, заживе ще спробую.
Відео найшов у цьому файному обзорчику коли думав спиляти зуб фіксатора і кільце.
http://forum.guns.ru/forummessage/64/948733.html
Оскільки як для розбирання туші складник не підходить, а для ножа що під рукою - немає кліпси для поясного носіння, або за край карману (я так звик). Тому саме ніж для пікніка у моєму випадку. Спочатку я зняв кільце і прив'язав шнурок, та логічніше у загалі прибрати фіксатор тим більш храповичка цілком достатньо для безпеки пальців при складанні, він ж саме для цього там. Але вигляд втратив усіляку аутентичність та став нагадувати радянський ножик що був у мене в дитинстві. Тому я нічого пиляти не став лише трошки відшліфував і змастив зуб фіксатора. Кільце повернув , нерви треба лікувати у інший спосіб, а ніж позбавляти ніж аутентичності "пікнікової" навахи.
P.S.: StefcoG файний подарунок, най вас вдача не покине.
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Місце проживання: Хмельницький

Re: Cold Steel Kudu

Повідомлення hanter39 » 13 червня 2015 19:20

Потренуйтеся з закриванням і будьте обережні!!! Я був цим ножем так порізв середнього пальця при закриванні, що думав шити - поріз був до кості, шириною коло 1,5 см. Але присохла. За місяць і зажило, тільки шорам зостався на згадку...
Але ніж класний!!!
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення StefcoG » 15 вересня 2015 01:15

Дякую за звіт! Мегакруто получилось! Бачу що ніж не перший , то ж чекаємо і на інші огляди ;)
На рахунок застосування, то все правильно розібрались.. це ніж який несеться в наплечнику чи сумці ( а закинути його туди і носити - абсолютно без проблем, адже він практично невагомий ) і на привалі чи організації стола без поспіху витягується, відкривається і застосовується за прямим призначенням - різанням продуктів . Ну і як запасний теж хороший. Ну а "під рукою", тобто на поясі має висіти якийсь фікс в ножнах .
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 16 вересня 2015 00:32

StefcoG написав: Бачу що ніж не перший , то ж чекаємо і на інші огляди ;)

Та нема що оглядати, є ще декілька китайських складників, усі поширені та і якість не висока. Хоча У планах купівлі є один китайчиг, можливо вдасться домовитись з жабою і тоді на велике свято я куплю таку собі іграшку:
http://ru.aliexpress.com/store/product/ ... 68474.html
от тоді буде обзор :)
Та то звісно, мрії, та багато на що "тиче слина", та скоріш за все, буде якийсь скінер, або мора бо той бук що у мене, мені зовсім не подобається, а на полюванні такий ніж вкрай потрібен.

Ну а "під рукою", тобто на поясі має висіти якийсь фікс в ножнах

Думаю за таку мору:
http://nozhik.com.ua/m3-MORA/p8846-Nozh_Mora_748_MG
але її місце у рюкзаку, "під рукою" це, все ж, більше EDC ніж. Та і основна перевага фікси це миттєва готовність і відсутність , так званої , мілкої моторики при застосуванні, міцність при жорсткому використані. Тому, якщо уже повною мірою використовувати це, то ніж на розгрузці на грудях а не на поясі, як варіант на передпліччі. Випадків коли мені на полюванні трапилось оточення і відсутність патронів, щоб я вступив у ножовий бій з дичиною не було, відповідно і немає потреби таскати фікса на поясі. :) Хоча проти антуражу нічого не маю проти.

На рахунок застосування, то все правильно розібрались

Мій куду уже пережив декілька пікнічків та риболовлю на Дністрі у декілька днів. Використовувався доволі інтенсивно. Ніж зовсім не "сів" та повністю себе виправдав, особливо сподобалось як він справлявся з чисткою риби, одне задоволення.
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Місце проживання: Хмельницький

Повернутись до Ножі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей