Обговорення роботи КГ!

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Обговорення роботи КГ!

Повідомлення WAWA » 10 березня 2015 10:34

На цю розмову мене спонукало відео, яке виставив Бригадир!
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... eaEcT7TRz0
Хоча мають злобу до звіра родичі карпатців, але що не кажи, заважкі вони і неповороткі.
Не встигають відскакувати, смертність буде ойойой.
У нас теж чомусь проявляються "тяжеловеси", для пушнини не зле, а от кабан :cry:
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Re: Обговорення роботи КГ!

Повідомлення hanter39 » 10 березня 2015 23:48

Для пушнини тоже зле! Буде проявлятися стомчивість!
Повните, коли питав в Хоми, як підбиралася пара його вижлеця і Забави. Так от, Хоми вижлець легкий, що є добре. А Забава важка, і від такої вязки можливий варіант покращення типу конституції в цуциках саме завдяки генам Хоми собаки!
З даного відео то не сильно побачив важкасть, та на багатьох фото є досить важкі представники даної породи.
п.с. а тепер чесно, якби хоч одного пса з відео вам показали і сказали, що то укг, ви б засумнівалися???
п.п.с. на відео побачив мало злоби. Хотілося б мені бачити таких псів, як у Володі - вони висять просто на кабасику! Може помиляюся і цього і має бути, теж цікава ваша думка.
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення бригадирь » 11 березня 2015 11:54

Трансільванці най блищі родичі Карпатцям...Але відрізнити можна...Навіть люди які мало знають про карпатців можуть побачити різницю...Доприкладу коли були на виставці в Хмельницьку то до мене підходило башато людей і розпитували про карпатців і майже кожен наводив до прикладу Боя Сівенкова і казали .алеж це інша будова собаки....Дивишся на них то ніби всі чорні ,але різницю можна видивити...

Щодо злоби то маю думку ,що самий краще той працює по кабану ,що гавкає з 10 метрів..Я б таким давав диплом 1....Мені казав один дядько мені нетреба аби собака кусав кабана ,нехай гавкає їз 50 метрів ,тільки некай покаже ,що він там є я сам його добуду...
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 11 березня 2015 13:34

як у Володі - вони висять просто на кабасику! Може помиляюся і цього і має бути, теж цікава ваша думка.

Я такого теж не хочу, це ймовірність втрати собаки дуже велика. Собака повинна відчувати якого звіра можна атакувати, а якого потрібно на дистанції обгавкувати.
WAWA

Повідомлення Сівенков » 12 березня 2015 15:15

Перидивився уважно відео як на мене мій Бой на 90 % схожий на тих трансільванів .Адже це не дивно наші УКГ і пішли від них .Стосовно( легкості ,спритності ,витривалості ) такої як до прикладу у лайок не добємся .Але в наших УКГ совсім інший стиль роботи по кабану тому в них з цим звіром усе в нормі .Правда якщо пес важкий на ходу йому буде важко працювати по свині буде скоро втомлюватись та не зможе своєчасно ухилятись від атак звіра .Але як на мене навіть з такими фізичними даними УКГ який має КЛЕПКУ буде просто на дистанціїї гавкати до приходу мисливця та не наражати себе на небеспеку .С тосовно того що деякі власники УКГ кажуть що потрібно більше злоби я рахую вони не докінця обмірковоют чим це може закінчитись для їх песиків .Злобу з хватками вони можуть показати на випробуваннях у вольєрі де всі знають якмй там спокійним звір та в природі на якомусь відсталому чи раняному підсвинку .А в природі в зарослях ,очереті та кукурудзі де псови важко зманеврувати їх чекає в кращому випадку калітство .Мій товариш який вже 15 років займається розведенням лайок каже - хай краще пес буде ПАСТУШКОМ .На днях мав розмову з Василем Бондаром з Даражні який теж мав дві вижловки УКГ .Мали таку злобу по кабану що помоєму Єра зверху їздила на них то була шита перишита то одного разу у компанії з лайками в невеликому шматку кукурудзи був сікач лайки зачувши сильного звіра не полізли а Ера пішла в ту кукурудзу такі і загинула там (бідняга ) Прикладів тут можу тої ДУРНОЇ злоби навести безліч .З житомира Віктор який вжяв кабелька від Бригадира теж кабан порвав пес прибіг а заним кишки волочаться прибіг тай дивиться власнику у вічі атой крім як добити вже нічим би йому не допоміг .Якщо комусь потрібно кілька разів похизуватись як його УКГ безбашино кидаються на свиню то прапор їм у руки :( Рома може ти попросив би Володю .Д на дати відео де його УКГ висят на кабасиках у природі булоб нам усім цікаво подивитись . ;)
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 12 березня 2015 15:29

Таке відео Володя не виложе, самі розумієте...
Але те що висять, даю слово. Введи в ютубі "УКГ Шайтан і підсвинок".
І ще, з полювань з укг на кабана. Був випадок, кабанчик до 100 кг зупинився в дуже густих заростях молодих дерев (зруб). І далі свого носа нічого не побачиш. Чи можна в такому випадку чітко визначити розташування кабана, якби б собаки не плотно робили? Ні!!! Я кабанчика і Володя побачили тоді, коли наблизилися майже вплотну. Також згадую одне полювання на Житомирщині. Кабан коло 120 кг з лісу підранком зайшов в кукурудзу, коло 5 га. Були лише з нами молоді лайки (до 8 міс.) і 5 місячна укг Туба. Лайки гавкали з 20-30 м десь. Ми переміщалися тим полем з 2 год, так і не вбачили кабасика. А коли почали чесати, то всеж зрушили дика і він на махах знову вернувся в ліс...а були б собаки, що працювали на коротках, то б ми його добули точно...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 12 березня 2015 15:36

Це добре коли собака так працює, але....
Роман, не дай Бог, тобі бачити гірше.
Цього року знайомий дострілив собаку, яка була дерта кабаном так, що шансів не було.
І таких випадків багато.
Моя думка, краще хай цей смердюх живе і мій собацюрка.
WAWA

Повідомлення hanter39 » 12 березня 2015 15:44

Я все розумію, але я "спортсмен". Мені потрібна собака яка працювала б РОЗУМНО. Баче, що противник слабкий - вистить, бачить, що сікачура і можна взяти бомбулєй - гавкаємо здалеку. Бачить що звір засильний і все рівно висить, загинув - мені не тре собака без мозгів. Не говорю, що саме так має бути, може помиляюся, але мені така робота подобається.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 12 березня 2015 16:18

Я і про це говорю - собака повинен мати голову бо інакше будуть кишки збоку :(
Але для цього повинна бути будова тіла відповідна.
Наприклад Тризор був заважкий :twisted: Лінда супер dfg - легка, поворотка і шустра.
І багато таких представників є на даний час, але спостерігається певне "обтяжування" породи.
Правда це моя думка. :geek:
WAWA

Повідомлення Сівенков » 12 березня 2015 16:24

З найшов то відео це порося та ще простріляне видно кров юше .
https://www.youtube.com/watch?v=hQgBw443zN8
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення Сівенков » 12 березня 2015 16:43

hanter39 написав:Таке відео Володя не виложе, самі розумієте...
Але те що висять, даю слово. Введи в ютубі "УКГ Шайтан і підсвинок".
І ще, з полювань з укг на кабана. Був випадок, кабанчик до 100 кг зупинився в дуже густих заростях молодих дерев (зруб). І далі свого носа нічого не побачиш. Чи можна в такому випадку чітко визначити розташування кабана, якби б собаки не плотно робили? Ні!!! Я кабанчика і Володя побачили тоді, коли наблизилися майже вплотну. Також згадую одне полювання на Житомирщині. Кабан коло 120 кг з лісу підранком зайшов в кукурудзу, коло 5 га. Були лише з нами молоді лайки (до 8 міс.) і 5 місячна укг Туба. Лайки гавкали з 20-30 м десь. Ми переміщалися тим полем з 2 год, так і не вбачили кабасика. А коли почали чесати, то всеж зрушили дика і він на махах знову вернувся в ліс...а були б собаки, що працювали на коротках, то б ми його добули точно...

Рома не можу зрозуміти тебе :!:
Тобі до вподоби УКГ які іздять на кабанах чи ті які працюютьна короткій відстанні .Бо тут різниця сутєва :?:
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 12 березня 2015 16:46

Я думаю такий, що на малих їздить, а великих обгавкує і при цьому з розумною дистанцією, аби втікнути встиг як за ним рване кабан :D :D :D
WAWA

Повідомлення бригадирь » 12 березня 2015 16:57

Думаю велика проблема в практиці....Дуже мало собакам доводиться в реальному спілкування із диками....Олекса (вл.Дінго)Каже що той також сильно брав,але після добрячої взбучки тримається на відстані тому досі живий і завдяки йому позакривали всі ліцензії по кабану ,доречі Дінго в реаліях зустрічався із ведведем в лісі... dfg На відео де Шайтан тягає раненого підсвинка нормальна картина і те ,що він безбашений неговорить ...Собака відчуває коли звір слабки ,а тим більше поранений...Навпаки якщоби він тупо стояв із боку і дивився як лайка тягає за щетину порося ,то теби йому недодавало слави...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення ПАВЛО МИХАЦЬ » 14 березня 2015 13:27

Re: Відео притравок на кабана...
Повідомлення собаколюб » 13 березня 2015 18:28

Дивилась відео... Претензії не до Баса, а до Павла! Собаку потрібно підбадрювати, дика поганяти самому!
Їдьте ще, але з крупнішою собакою ;)

Дякую за поради,прийму до уваги,на відео не видно,але кабанчики трохи агресивні до людей,боюся щоб я не утікав з палкою, а БАС за мною :lol: ,трохи ганяли кабанів ,на жаль собаки крупнішоі нема ,щоби його підучив,хочу ще декілька разів зіздити. п.Ірино ,хочу Вашоі поради ,знаю що ви ветеринар,може ви звернули увагу ,коли БАС гавкає ,починає трусити головою,таке враження "як вуха закладає",коли тоншим голосом ,гавкає то все нормально :?:
ПАВЛО МИХАЦЬ

Собаки: УКГ БАС 16.06.2014р.н
Зброя: ІЖ-27М КО44
Місце проживання: СМТ СХІДНИЦЯ

Повідомлення собаколюб » 14 березня 2015 13:40

Увагу звернула і подумала про вушного кліща...
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення ПАВЛО МИХАЦЬ » 14 березня 2015 14:09

Вуха чисті ,періодично обробляю,у Баса така реакція від малого ,і то тільки на його "баси" буду робити прививку попрошу ,щоб оглянули ;)
ПАВЛО МИХАЦЬ

Собаки: УКГ БАС 16.06.2014р.н
Зброя: ІЖ-27М КО44
Місце проживання: СМТ СХІДНИЦЯ

Повідомлення Сівенков » 15 березня 2015 12:58

Павло тут діло не в кліщі чи в якомусь захворуванні .Це на генетичному рівні передалось, мати Чіта теж так робить тай моя Веста та Берта яка жеве на житомирщині .Дуже рітко кілька раз так махав і мій Бой тому в цему трусінні небачу нічого поганого .Моя думка при гавкотінні в них подразнюється барабана перетинка тому такі рухи ;)
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 27 травня 2015 20:58

https://www.youtube.com/watch?v=dGfDHyteOrU
Тут п.Лазаренко дає інтерев"ю про Білоруських гончаків, Спілкувався з ним по скайпу.
Цікава людина, яка переживає за свою породу.
У них проблема підливу свіжої крові, так як і у Поляків.
Думаю і нас таке може чекати. :(
І теж не є прихильником довгогонів і про роботу говорить.
WAWA

Повідомлення WAWA » 16 серпня 2015 09:44

Каже жене все .оленів,кабанів ,кіз за хвилини знаходить....Нота дає талановите потомство

В даному питанні мене цікавить з якої лінії передається сильне чуття і особливо верхнє!!!!
Бо навіть Олекса розказував, що Дінго кабана знаходив по кров"яному сліду після 12 годин і дощу, що свідчить про дуже добрий нюх dfg
Вова 24 про Амура теж розказував, що тільки потягнув носом і по руху хвоста бачив, що робити, чи є звір у загоні чи ні.
Це саме і Нота dfg
Але це все діти Рекса і Лінди - від кого передалось :?: в більшій мірі.
WAWA

Повідомлення собаколюб » 16 серпня 2015 11:52

Думаю, що по Лінді!
Моя Аза по Рексу, верхній слабенький....все ніс біля землі....
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 16 серпня 2015 13:46

собаколюб написав:Думаю, що по Лінді!

То Олексі з Костелівки я розказав, що Дінго це прапраправнук його Умки.
Ой задоволений був!
WAWA

Повідомлення hanter39 » 16 серпня 2015 14:52

маю фото Умки, виложував був- красуння!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 16 серпня 2015 15:33

hanter39 написав:маю фото Умки, виложував був- красуння!

Не бачив я її, і фото теж.Може це не так!
WAWA

Повідомлення бригадирь » 08 жовтня 2015 13:59

Vayser написав:
hanter39 написав:На випробуваннях покачці відразу перевірялась подача «тушки» з суші та реакція на постріл. З бажаючих 12 одниць ніхто на зміг подати качку, хоча 11 з них її знайшли. Не пройшовши подачі, далі випробування на воді не проводили.

Справедливості заради, так дійсно є вина моя як господаря що не навчив подавати з суші добре. Але мені є з чим порівнювати бо апортуваню вчу уже 3-ю собаку, і скажу вам ті зусилля і витрата часу не йде ні в яке порівняння що були витрачені на попередників. Моя апортує дуже важко, та на полюванні качок з плеса подає, а ось у камиші подавати відмовляється. У воду йде легко.
П.С. : Почитав, гарно описано, і тепер картаю себе що не поїхав у суботу, пропустив усе цікаве. :(

Трішки задумовувався над тим чому із води тягне ,а на суші ні..Спостереження були за моїми собаками.Найда ,Бондий,Джуля тягли тільки із води ,а от Корчий апортував будь де...Але потім з"ясувалося ,що на суші вони не все неапортують,доприкладу фазана подають,причому іноді навіть треба прикласти зусилля аби відкрили пащеку..

Думаю ,що причина в такому вибірковому апортуванні є в тому що собака апортує 1.те до чого має більшу пристрасть.2.Те що непідсилу дістати господару(наприклад із води)3.Коли є конкуренція з боку іншої собаки ,що та забере..І думаю ,що насправді ми до того ,що вони виконують ці три пункти майже ніякого відношення немаємо і неправильно натаскуємо собак ...Ми вчимо відразу собаку словові яке за собою несе декілька дій.наприклад таке слово "апорт"1, піти в потрібному напрямку .2 дивитися і шукати.3 Взяти знайдене в зуби.4 не зжерти самому.5нести. 6 іти до господара.7 віддати.8 поводитися правильно після того як в неї забрали апортіровану річ.

І якщо би ми навчили цих всіх пунктів окремо кожний ,то наша собака би апортувала із буть чого..Вище я писав ,що із всіх апортував тільки Корчий...Бо саме його я вчив кожній команді окремо.Тобто команда взяти означала ,що він має взяти в зуби і все,потім коли засвоїли цю команду ,наступною була команда дай і собака мав віддати тещо тримав в зубах.Потім кидав річ в траву щоб собака бачив що туди летіло ,але небачив де саме воно є і віддавав команду шукай.,а коли він знаходив ,давав команду взяти,собака брав тоді команда до мене,потім команда дай і якщо віддавши хоче знову від вас взяти то віддавалася команда фу.

Думаю ,що неодноразово ви бачили як собака якому довелося пливти за качкою ,аж на протилежний бік,або блище до якогось острівця і собака виносив на той берег де блище ,а потім повертався до господара без здобичи.От в таких випадках згодиться наказ "До мене" і якщо ви правильно його завчали і пес його добре засвоїв ,тодопливши до качки і взявши її взуби ,відразу віддається команда до мене і собака попливе не до ближнього берега ,а до вас....Так само якщо треба апортувати здобич із острівця.Відсилається собака на острівець ,зазвичай вкидають камінець в той бік,або показують рукою і командують "Дай там",або "апорт там".Коли собака допливе до острівця і знайде здобич ,то згодиться команда "візьми",яку ви добре засвоїли і собака безвідмовно візьме поноску ,чи здобич в зуби і відразу віддається команда "До мене",яку ви також вдосконало виконуєте..Для того аби собака шукав саме підстреленого звіра ,або птаха ,треба вибрати окрему команду ,до прикладу "апорт" і віддавати її тільки у випадку коли ви відправляєте собаку саме за битим трофеєм.Бо якщо ви хочете аби собака заплив на острівець аби побудити на крило птаха .або підняти звіра то віддавши команду "апорт" ви собаку заплутуєте ,бо вона пливе ,шукає биту дичину ,а вся дичина полетіла ,або її взагалі там небуло...Використовуйте для кожної дії окрему команду тоді собака з часом зрозуміє хід ваших вимог і потреб і буде залюбки виконувати ваші накази.Навчайтеся поступово.З початку на малих відстаннях поступово їх збільшуючи,потім тренеруйтеся потім працюйте із видимостю,закидаючи поноски в кущі ,трави тощо ,потім об"єднуйте відстані і видимості...Але пам"ятайте ,що самими основними командами то є заборонна "фу" і "до мене".Якщо ці команди невиконуть то з наступними буде торба.
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення Гранітний » 07 квітня 2016 18:54

Міша,як сьогодні спрацювали собаки на вольєрі?
Гранітний

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 07 квітня 2016 19:28

Притравка як на перший раз навіть непогано...Я коли вперше пустив саму Миндру ,то реакції небуло ніякої,потім по разу гавкнула,потім частіше....З Джулькою було аналогічно ,потім почала обгавкувати і наближатися до кабана,потім обгавкування стало азартніше....Все те потребує роботи і несоромитися побігати та погорланити по вольєру...Порадував карпатчик Азарт син Аза Барон,має 8 місяців а на свиней задивляється :lol: ,добре брав,ну і най гарну і азартну роботу показав Бевкош син Джулі Дінго,він намагався навіть щіпки робити....
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення Гранітний » 07 квітня 2016 20:38

Ну що ж,працюйте!
Удачі!
Свого "капова" спробую на вольєрі восени...
Гранітний

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 07 квітня 2016 20:43

бригадирь

Місце проживання:

Повернутись до Бесіда

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 32 гостей