Кліщі і боротьба з ними!!!

Модератори: WAWA, guegue, hanter39

Кліщі і боротьба з ними!!!

Повідомлення Хащ1987 » 17 червня 2015 11:59

Росте в роботі dfg . По козлу робить до пів години. Лис і заєць не радують до 5 хвилин . а по кабану на трійку бере легонько. Правда останнім часом до лісу не ходим, молодняку козулі багато. Та й кліщі
Хащ1987

Собаки: ЗСЛ Круз - Бім, УКГ Граф
Зброя: Мц 21-12
Місце проживання: Хащів

Re: Як ся має ваш карпатець?????

Повідомлення Іван » 19 червня 2015 02:34

Всім привіт:-) .... "Хащ 1987". Від кліщів прививку дай собаці, я своїм вколов і забув що таке кліщі на собаках, а сам вже трьох зловив на собі:-) ...
Іван

Собаки: УКГ "Гайташа", та УКГ "Тризор"
Місце проживання: Рожнятівський р-н.

Повідомлення Vayser » 19 червня 2015 09:32

Іван написав: Від кліщів прививку дай собаці

"Від кліщів" ви впевнені? На разі це тільки рипіленти спреї /каплі ошийники ну і ретельний огляд після прогулянки, а там як пощастить, гарантій немає. Можливо ви маєте на увазі щеплення від піроплазмозу що розносять кліщі то є два варіанта.
Перший - дійсно вакцини з антигеном
http://belkavet.ru/sobaki/piroplazmoz/p ... akcina.htm
але вони направлені лише на зниження смертності тобто на більш легкий перебіг захворювання, ефективність меньше 30%.
Другий - за для профілактики вводити анти паразитарні препарати. УВАГА вони дуже токсичні! Не знущайтесь над собаками, це того не варте.
Ну і є ще таке, вирішуйте самі :
Проблема пироплазмоза собак в г Москве, Московской и Смоленской областях является весьма актуальной. В большинстве случаев профилактические мероприятия сводятся к использованию различных инсектоакарицидов (противопаразитарных ошейников, аэрозолей и пр.), т.е. защите собаки от нападения иксодовых клещей. К сожалению большинство инсектоакарицидных средств не гарантирует 100% защиту собак от нападения клещей. При анкетировании владельцев собак в п. Изварино (г.Москва) установлено, что из 95 собак, владельцы которых использовали противопаразитарные препараты (ошейники, аэрозоли, и тд.), 38 подверглись нападению иксодовых клещи, а в Новодугинском районе Смоленской области из 215 собак нападению иксодовых клещей подверглись 81 животное. Из этого следует, что одного применения инсектоакарицидов явно недостаточно для эффективной профилактики пироплазмоза собак.
Некоторые исследователи предлагают с профилактической целью вводить животным с профилактической целью противопаразитарные химиопрепараты (азидин, верибен и д.р.). Недостаток этого метода определенная токсичность указанных препаратов. Мы решили изучить возможность профилактики пироплазмоза собак путем применения иммуностимуляторов в сочетании с защитой инсектоакарицидами. В настоящее время методы специфической профилактики пироплазмоза отсутствуют. Иммунопатогенез заболевания также недостаточно изучен. Согласно сообщениям ряда авторов и нашим наблюдениям при лечении пироплазмоза оказывают стойкий терапевтический эффект интерфороногены и стимуляторы фагоцитарного, гуморального и клеточного звена иммунной системы. Исходя из этого мы разработали схему профилактики пироплазмоза. Она включает применение инсектоакарицидов и стимуляторов звеньев иммунной системы, которые участвуют в иммунопатогенезе пироплазмоза.
Животным опытных групп в период с апреля по 1 декаду июня и со вторй декады августа по 30 сентября 1 раз в 10 дней вводили циклоферон в дозе 2 мл. Одновременно в корм добавляли иммуностимулирующий комплекс в состав которого входят АСД-2, морские водоросли, тыквенное масло в количестве 3-8 г на голову В опыте использовали 15 среднеазиатских овчарок (питомник п Изварино гМосква) и 25 собак пород восточноевропейская кавказская овчарка, ротвейлер, колли, доберман, лайка (п.Новодугино Смоленская обл), в группу контроля включили собак владельцы которых, согласно анкетированию применяли противопаразитарные защитные средства
За период опыта у 8САО (п.Изварино г.Москва) было обнаружено 2,3,1,4,6,2,1,3 клещей.
У бти собак опытной группы (п.Новодугино) обнаружили 2,3,3,2,3,1 клеща.
Из собак опытной группы в п. Изварино пироплазмозом не заболела ни одна, тогда как в группе анкетировенных животных 6 собак заболели пироплазмозом, из них 2 пали.
В опытной группе п. Новодугино у одной из опытных собак (ротвейлер 1 год) хозяин наблюдал недомогание в течении суток, темное окрашивание мочи. За ветпомощью не обращались При исследовании мазков (окраска по Романовскому) обнаружены пироплазмы. У 1 собаки опытной группы в п. Новодугино был диагносцирован пироплазмоз (клинический диагноз подтвержден исследованием мазков). Собаке ввели верибен в дозе согласно наставлению, на 2й день состояние улучшилось, исчезло темное окрашивание мочи, температура нормализовалась. В группе контроля заболело 18 собак, 8 животных пало.
Таким образом заболеваемость в опытных группах составила в п. Изварино О и%, летальность 0%, тогда как в группе контроля соответственно 15 и 33%. Заболеваемость пироплазмозом собак группы опыта в п. Изварино (Т-Стьюдента 7,97, Р 0,05) статистически достоверенно ниже, чем в контроле.
В п. Новодугино заболеваемость опытных животных составила 16.4%, летальность 0%., в группе контроля 22 и 44%. Таким образом установлено, что применение интерферонов, стимуляторов фагоцитарного, клеточного и гуморального звеньев иммунной системы в сочетании с защитой инсектоакарицидными средствами повышает устойчивость собак к заражению пироплазмами.
Изучалась возможность профилактики пироплазмоза собак методом сочетанного применения инсектоакарицидных и иммуностимулирующих препаратов (интерфероногенов и стимуляторов фагоцитоза, клеточного и гуморального звеньев имунной системы) - иммуноактивного комплекса, в состав которого входят АСД-2 .морские водоросли тьпсвенное масло, витамин С.
В период нападения иксодовых клещей собакам 1 раз в 10 дней вводили циклоферон и ежедневно скармливали иммуноактивный комплекс. Установлено, что заболеваемость пироплазмозом животных опытных групп подвергшихся нападению клещей составила 0,16,4,% летальность 0% тогда как в контрольных соответственно 15 , 22%, летальность 33 и 44%.
Таким образом установлено, что предлагаемая схема применения иммуномодулирующих препаратов повышает устойчивость собак к заражению пироплазмозом.

Місце проживання: Хмельницький

Повідомлення Vayser » 19 червня 2015 10:46

Додам по щепленню (Піродог/Нобівак Піро) :
Якщо ви усе зробити правильно, з дотриманням усіх умов: а це і цілком здорова собака , і двох недільний карантин після основного та обов'язково повторного щеплення та ще й з побічними ефектами потрібно буде щось робити. То у вас буде біля пів року послаблення перебігу піроплазмозу, а це практично відсутність ранніх симптомів, ну а відсутність лікування це 100% смерть. Так що за умов щеплення при найменшій підозрі мазок на аналізи. Тому я не раджу усім робити навіть ці щеплення, ви просто можете не встигнути своєчасно прокапати собаку.
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення DOK » 19 червня 2015 20:40

Прививки... :(
На своєму досвіді впевнився , що головне в боротьбі з кліщами і піроплазмозом це профілактика укусів, бо організм собаки не "залізний" - і вакцини і хвороба підриває суттєво імунітет та позначається на майбутньому здоров"ї собачок. Тому краще мати хороший нашийник і додаткову обробку пудрами, спреями та інш.
DOK

Собаки: г\ш ф. "Чіп"
Зброя: ІЖ-12,12к. Remington 700BDL,30-06Spr, Cometa400Fenix, та інші іграшки...
Місце проживання: Житомирщина\Київ

Повідомлення Іван » 26 червня 2015 20:33

Незнаю чому ви так протів щеплення собак, і про які ви там нашийники і спреї говорите но я переконався так: я працював 7 років в сибірі і кожньої весни нам вводили ввакцину проти кліщів і комарів, а кожньої осені проти грипу наромально себе почував і незнав що таке кліщі і що таке грип, а цього року вже некололи так я приніс на собі вже трьох! Тепер нарахунок собак: минулого року пішли з собаками на полювання великі собаки і мої два маленькі вухастика, мої з нашийниками а в одного чувака великі три собаки і одного його собаку так кліщі обсіли що до трьох днів загнувся, мої також кліщів набралися і їсти перестали і нашийники недопомогли, в сім місяців щепили перший раз а цієї весни другий і незнаю що таке кліщі в собак, нароипльно почуваються і наромально працюють!!!
Іван

Повідомлення Vayser » 26 червня 2015 22:26

Іван написав:Незнаю чому ви так протів щеплення собак, і про які ви там нашийники і спреї говорите

Мабуть ви мені це адресуєте. Я вам докладно розписав що знаю, саме щеплення від укусу кліща я не знаю, можливо це щось з нанотехнологій сибірського сколоково або щось що підпадає під інше визначення. Тоді дайте назву вакцини, ну справді, ви собі ж не вколюєте усе підряд мали ж хоча б назву запам'ятати?
Щеплення(вакцинація) це апріорі проти захворювання, це медичне визначення.

Вакцина́ція — уведення антигенного матеріалу з метою викликати імунітет до хвороби, який запобіжить зараженню або ослабить його негативні наслідки.
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0 ... 1%96%D1%8F

Репеле́нти (від лат. repello — «відганяю», «відштовхую») — хімічні речовини, які відлякують комах, кліщів, гризунів, птахів, наприклад диметилфталат, ДЕТА, етиловий ефір a-бромізовалеріанової кислоти.
Найчастіше застосовують репеленти проти комах-кровососів (комарів, ґедзів, мошок та ін.). Використовують у вигляді лосьйонів, кремів, аерозолів.

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0 ... 1%82%D0%B8
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення Іван » 27 червня 2015 10:18

Так це вам було адресовано!!! Нажаль непам'ятаю назву вакцини тому що це лікар колов, но наголошу ще раз ефектом задоволений....
Іван

Повідомлення Vayser » 27 червня 2015 11:27

Ну що ж , ім'я лікаря, телефон клініки, тощо. Якщо все так як ви кажете, то купа народу захотіли б зробити собачці чудо укольчик.
Wednesday Addams
Vayser

Re: Кліщі і боротьба з ними!!!

Повідомлення WAWA » 30 червня 2015 12:25

Іван написав:
Пишіть 0968584345, дзвоніть, консультуйтеся вет. лікар Василь...!!!

Дуже файний лікар Василь, мені він сподобався, я телефонував до нього, і розпитав що саме як ви сказали "від кліщів" він вколює, він усе докладно розказав. Назва препарату "Профіверм" діюча речовина інвермектін - анти паразитарний препарат. Токсичний, для цуценят не рекомендується. Дія приблизно така: якщо кліщ укусив, то сам відпадає, діє до місяця.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0 ... 0%B8%D0%BD
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення Vayser » 30 червня 2015 13:52

посилання, хоча б, правильне дайте, якщо вже привласнили мій пост, чи ви на щось натякаєте?
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення WAWA » 30 червня 2015 13:56

Vayser написав:посилання, хоча б, правильне дайте, якщо вже привласнили мій пост.

Вибачте, я старався поправити!
І не зовсім маю час модерувати, тому находу поправив. :oops:
Обіцяю віддати повідомлення :D
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення Doctor » 24 грудня 2015 16:47

На рахунок івермектину є різні думки. Можна сказати що гарантована дія 30 днів це сумнівне ствердження. Хоча доля правди в цьому є. Я б сказав що дві-три неділі дія буде, головне не переборщини з дозуванням. В США розповсюджений дирофіляріз, так там щомісячно в формі пігулки дають собакам івермектин.
Doctor

Собаки: Нема
Зброя: нема
Місце проживання: Старокостянтинів

Повідомлення бригадирь » 25 лютого 2016 23:10

знайшов в фейзбуку ....

Всем заводчикам!!! Величайшая наша проблема - клещ... Перепробовал всё : "Барс", фигарс))) "Бровекто" и прочие средства! По 3 раза в году лечил собак после заражения. Пока не узнал простейшего средства. Подсказал учёный дядя!!!) 2 грамма ванилина (не ванильного сахара, а ванилина!) на 100 грамм водки. Настоять 7 - 10 дней и опрыскивать собаке конечности, живот и холку. КЛЕЩ ПРОСТО НЕ САДИТСЯ !!! (не цепляется) Здоровья Вашим питомцам!
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 31 травня 2017 22:12

Обробив своїх собак ось таким засобом від блох ....

ЗображенняЗображення

Зазвичай обробляв "Барсом",а цей раз жінка заходила до вет аптеки і взяла ,що дали....Так от після обробки впродовш двох вигулок (а це два рази за дві неділі) кліщів на собаках взагалі небуло...На третю з"явилися ,але знимав їх на третій день після вигулки ,так легко відриваються і неворушаться...Із вісьмох один іще трішки ворушив ніжками...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 31 травня 2017 22:46

Міша! Врахуй, що вода / рясна роса зменшує дію разів в 10! І строго дотримуйся періодичності
+ Лапи, пузо, груди я б рекомендувала додатково спреєм
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 31 травня 2017 23:10

та вони плавають по болотах...
бригадирь

Місце проживання:

Повернутись до Питання до ветеринара

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей