Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov
собаколюб написав:"головою Хмельницького О О принаймі він дозволив"
це ви про Кропивського?
вижлівка лиш екстер'єрний,в'яжи собі по тихому як переважна більшість...
hanter39 написав:Хома, може ти неправильно був зрозумів останній мій пост. Мені всього навсього було цікаво з яким підходом вибирався партнер для вижлівки і т.п.
Власник вижлеця, мало що вирішує в вязках - подобається йому вижлівка - вяже. Це так у всіх породах. Якщо сильно іменитий кабель (вижлець), то дивиться ще на досягнення і т.п., щоб не отримати дурної слави, адже його пес сидітиме в родословній.
Ваш укг дуже достойний кавалер, в цьому ніхто не сумнівається!!!
Мене просто цікавило, чи можливо ви вкурсі, як підходив до вязки Димарчук?
Підняв свої архіви. Так, Забава була перша в рингу в м.в.г. Читав опис...слів нема...скорочена схема опису і т.п.
Такий же самий опис і в Бая (він тоді 4 в рингу ходив в м.в.г.), там лише різницься як вели себе в рингу і ще пару деталей...
От, розкажу, як я з естонцелюбами (маєм декілька однодумців заводчиків) підходимо до вязок. Наприклад зараз викупили ег Альфу. В неї голос 7 (що рідкість для ег). Поки вона без дипломів, попередній власник був не зацікавлений в цьому (але то діло часу). Заробитть диплом, повяжемо...Хочемо закріпити такий голос в нащадках. Що ми робимо, шукаємо НЕ будь якого вижлеця з голосом 7. А голосистого далекого родствініка! Це дасть нам за допомогою інбридингу зібрати необхідний набір генів і передати їх майбутньому потомству. Тоді в нас більше шансів отримати цуциків з голосом 7. Бо якщо виберем з іншої лінії голосистого вижлеця, то просто вийде каша з набором різних генів, і якщо в потомстві вискочить 7 по голосу в когось, то це просто буде щасливий випадок. Тре аналізувати і родословну, звідки воно таке виплило, від кого йде дана чи інша ознака...Підходящий нам вижлець є аж в Кіровограді, ну нічого, якщо все буде добре - поїдемо.
Тому ЗАВОДЧИКАМ раджу, перш, ніж вязати, станьте для своєї собаки прокурором. Проаналізуйте всі її плюси і мінуси, знаходьте партнера, який має позитивні якості, там де у вашої суки (вижлівки) є мінуси. А плюси вашої суки (вижлівки) з плюсами кобеля (вижлеця) тільки закріпить їх! І аналізуйте всі якості дідів, бабів і т.д.
п.с. ми ж повинні відповідати за якість потомства, яке ми спланували...
собаколюб написав:А хто у нас Рекс?
Чомусь на думку прийшов кобельок від Тризор - Аза...
WAWA написав:Сьогодні відбулася в"язка Нота-Рекс.
Фоток немаю
По роботі- питання. Але якщо дивитися на крок далі, то якщо з цим потомством добре займатисяПо роботі- питання. Але якщо дивитися на крок далі, то якщо з цим потомством добре займатися
Повернутись до Очікувані вязки
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей