Який УКГ нам потрібен (робочі якості)?

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Re: Який УКГ нам потрібен (робочі якості)?

Повідомлення бригадирь » 25 березня 2015 10:51

Зрозумів чому неможливі були випробування фазана без спеціальних правил...Жоден експерт невзявбися судити карпатців ні по правилах спанієлів ні по правилах лайок...обидва правила писані під конкретну породу...Я так розумію що рекомендовані нами правила будуть тимчасовими і будуть обшліфовуватися (примітками експертів під час випробувань)
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 25 березня 2015 12:17

Чому ж! По борсуку та ведмедю укг випробовують за правилами лайок
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 25 березня 2015 12:51

Іро, укг не буде шукати птицю як спанієль човником правильним, і не буде обгавкувати фазана як лайка на дереві...тут вже є свої особливості, тре враховувати...
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення WAWA » 25 березня 2015 13:04

Ну шпеціалісти, вставлю і я свої п"ять копійок хахах

Я фазана бачив перший раз коли з Василем Єгерем їздили на Закарпаття в пошуках карпатців.
Ще до тепер винен йому 5 євро, бо він мені його показав :D
Тобто ніколи я на нього не полював і не маю уяви, але що точно знаю то скільки з власниками КГ не говорив, які полюють на цього птаха, то всі кажуть, що шикарно працюють.
Спочатку я теж Бригадира не розумів і не дуже сприймав його стійку позицію, але після дзвінка людини із Миколаєва я здався Ш%::( Ш%::(

Тому думаю із висновками спішити не потрібно, я перебіг на бік Міші ::%
Думаю багато чого відносно птічок сказати не зможу. Подзвоню до Миколаєва і запрошу цього чоловіка до нас на обговорення. У них там фазана багато і зможе розказати по суті, а не віртуально. :P

Знаю, що Нота робила стійки по фазану, Діана Мар"яна із Самбора на куріпки.
Олекса розказував, що полювали з КГ і на Глухаря!!!!!
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення собаколюб » 26 березня 2015 17:36

Знаєте, ми тут сперичаємось, друг другові щось доказуємо, але я сумніваюсь що федерація затвердить правила для укг! Скажуть що правила для гончаків вже є.
Думаю що в екстерєрі наші думки будуть враховані, а от по робочих якостях або врахуюють думки експертів які бачили роботу, або продинамлять!
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення Сівенков » 29 березня 2015 10:35

Ви спочатку хоч раз поїдьте на ті випробування по фазану та здобутьте диплом а потім вже можна починати говорити що фазан має бути в переліку роботи УКГ .Ато крім балачок діло далі не йде . ;) Тай якщо і спрацює кілька карпатчиків на диплом це ще не означає ,що фазан стане профільним .
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 30 березня 2015 15:21

Час все покаже.
Богун кричить, що у наших КГ підлито РГ, а може це і ізюминка dfg :D
WAWA

Повідомлення бригадирь » 30 березня 2015 15:36

Ну .а як виводилися інші породи...До собаки яка полює на копито , аби полювала на зайців треба додати кров від такої що ганяє тих зайців...Але звісно то би зараз вже треба робити на науковому рівні....І іще одне то необов"язково могли бути роси...От я пам"ятаю в нас був жосткошерстний гончак,окрас мав такий як карпатець ,але жосткошерстний і я бачив і потім таких собак і десь в книгах зустрічав...Я небуду стверджувати на сто відсотків ,можливо то був і покруч,але той факт ,що більшість дворових собак того часу ганяли звірів це факт...Неодноразово чув ,від старожилів як кажуть -"Та у тодішні часи в нашому селі кожен собака ганяв кабанів.зайців і.т.д..."Або частенько чув від старих мисливців коли сиділи після полювання ,розповідали про якиїсь випадок і казали ,-А пам"ятаєш в тебе був такий чорний пес як добре працював...Жодного разу нечув щоб вони висловилися ,що то така ,чи така порода...Почну розпитувати як той собака із себе виглядав ,ну зі слів точно не роси чи естонці..Але той факт що каже один підтверджували і інші старожили...Кажуть по три кола зайця ганяв....Правда зайців тоді було багато і кола були нетакі великі....Ліски були свіжепосаджені і густі то заяць нетікав далеко ,ніби в очереті крутив...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 31 березня 2015 15:10

Сівенков написав:Тай якщо і спрацює кілька карпатчиків на диплом це ще не означає ,що фазан стане профільним .

Найда ніколи невикористовувалася на фазанячому полюванні....Другий вихід з нею в поле....

Карпатець Джулька і Найда піднімають під постріл фазана...

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... zPP3xjrfxs
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення homa » 31 березня 2015 20:44

Сівенков написав:Ви спочатку хоч раз поїдьте на ті випробування по фазану та здобутьте диплом а потім вже можна починати говорити що фазан має бути в переліку роботи УКГ .Ато крім балачок діло далі не йде . ;) Тай якщо і спрацює кілька карпатчиків на диплом це ще не означає ,що фазан стане профільним .

Вибачте,а по фазану УКГ допускають?
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення hanter39 » 31 березня 2015 22:44

Допускають до любих видів випробувань!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Сівенков » 02 квітня 2015 22:06

homa написав:
Сівенков написав:Ви спочатку хоч раз поїдьте на ті випробування по фазану та здобутьте диплом а потім вже можна починати говорити що фазан має бути в переліку роботи УКГ .Ато крім балачок діло далі не йде . ;) Тай якщо і спрацює кілька карпатчиків на диплом це ще не означає ,що фазан стане профільним .

Вибачте,а по фазану УКГ допускають?

Хома бачу в тебе сильне бажання до всіх випробувань dfg думаю якби ти мав більше вільного часу відвідав би їх усі зі своїми УКГ .Так тримати ;)
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення homa » 04 квітня 2015 18:05

Саша,дякую!Я сам би незміг,маю брата вл. Бая та Айки він "двигун" а я шукаю ,коректую,домовляюсь.Без цього рагуля ви мене і незналиб!Підкажіть де показати УКГ по кров'яному сліду та волоку.
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення hanter39 » 04 квітня 2015 20:34

Постараюся взнати і дати відповідь! Радий, що є активні!!!
п.с. маю мрію зібрати однодумців карпатцелюбів та провести комплекс: кабан, борсук, кровяний слід, качка, волок, пушнина (за новими правилами, скоро покажу).
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Сівенков » 05 квітня 2015 13:53

Цікаво, чикаю з нетерпінням ...
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 08 квітня 2015 08:09

Шановні карпатцелюби, думаю сьогодні не для широкого загалу виложу мій проект правил випробувань УКГ по хутру. Питання до модератора, як це зробити, куди грузити файл, щоб могли бачити правила лише тут зареєстровані форумчани?
Друге, розробляю правила так, щоб при випробуваннях оцінювали роботу УКГ по вільному звіру тому, по якому спрацював УКГ - пушнина, копито, птиця (фазан). Правила з пушниною (заєць/лисиця) побачите, на стадії закінчення по кабану. Лише можите сказати, що для Вас краще при загінному полюванні на кабана для Вас, коли кг зупинить звіра, чи гнатиме на номер? Як на мене, вищий бал треба давати при зупинці і обгавкуванні або при гарному, рівному гоні при переслідуванні без сколів....
Цікавить думка, особливо Міші, як має робити кг з того моменту коли фзана піднятий на крило: переслудувати і дивитися де зупиниться і знову підіймати, як довго переслідувати, коли давати голс? Міш розжуй неграмотному.
І мо козі маю питання. Вважаю, що по козі випробовувати, щось типу як по лису, просто зменшити сколи, коза ж не путає слід. Час по козі 40 хв (багато, мало)?
Народ, дулучайтеся!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 08 квітня 2015 19:59

http://www.ex.ua/519197258044
Ось проект правил! Чекаю безжальної критики!
Та допомоги в створені правил по копиту, фазану...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 08 квітня 2015 21:29

Прохання, поки нікуди не копіювати на інші сайти.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 08 квітня 2015 23:24

hanter39 написав:Цікавить думка, особливо Міші, як має робити кг з того моменту коли фзана піднятий на крило: переслудувати і дивитися де зупиниться і знову підіймати, як довго переслідувати, коли давати голс? Міш розжуй неграмотному.

Ну взагаліто лягавим собакам забороняється бігти за піднятою на крило птицею,але....Часто чув навіть від власників класичних лягавих ,що вони проти того ,аби забороняти собакіну переслідувати птаха...Скажу із власного досвіду .неодноразово траплялося таке ,що після підйому птаха і моїх тпострілів ,останній спокійно собі летів далі ,собака його переслідує і на відстані метрів 100-300 де сів птах виявляв його підстріленим ,або собака приносила його звідти...Але виявляв його виключно через те ,що собака відразу відправлявся за ним ...Звісно таке може бути лише на просторі (полі) де собака бачить політ птаха....

Тепер щодо як я бачу роботу карпатця після підйому...Задача собаки підняти на крило,якщо є можливість відслідковати напрямок польоту птаха...Зазвичай собакін побіжить,буває що і небіжать (грамотні і розуміють що незловлять)...Переслідування необов"язкове ,але в тойже час і неє пороком...Зазвичай фазан після підйому (так само як і куропатки) відлітає недалеко і сідає,в такому випадку (якщо звісно собака непобіжить за ним і підніме на крило ) ведучому треба просто підійти до орінтовного місця посадки птиці і собака швиденько його спрацює...У випадку якщо собака всежтаки побіг за птахом і підняв його повторно (буває навіть на метрів 100-300) собака повинен відразу повернутися до ведучого і нів"якому разі непрацювати сам собі,бо інакше його треба знімати з випробувань...Трапляється при щільній кількости фазана ,що собака повертаючись натрапить на свіжий слід ,або самого птаха і може по ньому почати працювати....Фазаняче полювання в дечому схоже на заяче...Фазан в більшости ходить пішки і може добряче натоптати і накрутити ,тому ведучий нейде як на класичному полюванні із лягавою на впроти вітру ,а пес ходить попереду нього човником,...Тому карпатській
собаці дозволяється як і лайці розширений пошук,довільний напрямок і у випадку якщо при повернені собака по ,дорозі почала працювати по іншому свіжому сліду,то ведучий підійде блище до того місця де працює собака ...Тобто собака нетільки орінтується на ведучого ,а і ведучий залежний від собаки...Буває ,що якщо собака ненатрапляє на свіжі наброди то може розширити коло пошуку,але то зазвичай ведучий вспіває підійти до приємлимої відстані для пострілу до підйома....Буває ,що фазан після підйому може відлитівши сісти на дерево і бути обгавканим ,все це сприяє успішному вполюванню птаха...В очереті недуже побігаш за піднятим на крило птахом ,тому там буде пошук і підйом...В таких місця спостерігав як собака після пострілу слухає де сів ,або впав птах...Часто спостерігаю таке ,що моя Джуля піднявши фазана ,трішки відбігши за ним ,,або до самого місця посадки швиденько повертається на місце підйому і робить підйом іншого ,фазана ,потім знову та сама картина і так поки як карти невичеше всіх із невеличкого острівця ...Но то вже треба оцінювати майстерність...

написав багато ,а так толком і незформував думку...Думка така, пошук в радіусі до 60 метрів,якщо собака прихопив слід (а то видно по його поведінці і хвостику) то неє недоліком і відході на трішки більшу відстань ,але ведучий повинен сам весь час зменшувати відстань до собаки...Підйом,опрацювання птаха і знову повернення до ведучого і знову пошук...Допускається попіскування на гарячому сліду і видимому птахові,але добор по старих набродах небажаний...Є бажаним обгавкування птиці сидячої на деревові...Якщо собака мовчки гризе гілля під деревом на якому сидить фазан ,то мінус декілька балів...

Читав правила по зайцю і лису на мою думку все гуд (правда по балах я нічого нетямлю) час випробування приємлемий і сподобалося останній абзац про недопускання собаки переслідувати більше певного часу ,це дуже важливо ,яби навіть зменшив час який дозволяється переслідувати звіра...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 11 квітня 2015 10:16

Згідно копита, то Кг мав би працювати теж не менше 30-40 хв. і не більше 1-1,5 год.
а по пуху теж вважаю, що нормальненько.
WAWA

Повідомлення Сівенков » 12 квітня 2015 05:35

WAWA написав:Згідно копита, то Кг мав би працювати теж не менше 30-40 хв. і не більше 1-1,5 год.
а по пуху теж вважаю, що нормальненько.

Василь ну ти підняв планку . :o Ти напевне маєш на увазі самого переслідування кабана ,не знаю як у вас в місцевості а в мене кабани на круг не хотят бігти тому за 1- 1,5 годину вони заведут пса кілометрів на 20-30.А якщо ти маєш на увазі безпосереднього контакту то напевне не тільки УКГ а навіть Лайка просто не захочуть так довго працювати та покинуть звіра .Скільки спостерігав на різних випробуваннях що багатьом псам навіть тих 15 хв є багато ,а ти 30- 40 хв .
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 12 квітня 2015 10:22

Це мова про козулю, просто я не уточнив. :oops:
Яка теж в залежності від того чи вона виросла на території угідь чи зайша у них, буде по-різному себе поводити.
Буває так, що цапок крутить і водить собак не гірше від зайця чи лиса, не раз такі історії розказували мисливці та й сам зустрічав таке.
На рахунок кабана, поведінка в залежності якого він походження, бо місцевий звір зовсім не радо покидає свої місця, а транзитні звичайно заведуть далечезно.
Для випробування по кабану вимоги є і думаю міняти нема що.
WAWA

Повідомлення Сівенков » 12 квітня 2015 11:50

Стосовно козулі повністю з тобою згідний . ;)
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 04 травня 2015 08:26

Хома, прохання до тебе. Напиши тут про кожну Вашу собаку: Бай, Баян, Аза, Айка. Як працюють зазвичай по копиту (кабан, коза), пушнині (лисиця, заєць), борсуку, перу, крові...Як довго женуть, як швидко проходять, хватками тримаютьь чи обгавкують, чи повідомляють про те, що знайшли підранка, чи апортують, який голос по силі та музиці (якщо маєш з чим порівняти), чи є добір...
Що чути від нащадків Ваших собак...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 15 березня 2023 11:12

Відео із серії- УКГ, як повний універсал
https://youtu.be/vOmU3mjXMPQ
закоханий у полювання
hanter39

Поперед.

Повернутись до Польова робота УКГ

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість