Життя молодого ловчого - hantera39

Модератори: WAWA, guegue, hanter39

Re: Життя молодого ловчого - hantera39

Повідомлення бригадирь » 15 січня 2015 15:17

Ну.так я ,це,завжди буть ласка ГШУ(;№
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 19 січня 2015 16:25

П'ятниця, обід. Звінок від мого друга гончатника, естонцелюба з Заболотова, Снятинського р-ну, Ів.Фр. обл. "Приїжджай до мене! Завтра в нас буде Бондаренко Віталій з програмою "Приключения рыбака и охотника". Має бути огляд гончаків, а потім полювання. Ти маєш бути в ролі експерта".
Що ж, доїхати до зйомок до субонтього ранку громадським транспортом не вспію. Машина в ремонті. Купа дзвінків, і в 23.00 їду зілом-хлібовозкою до Чернівців, потім таксі, електрички і в 7.00 в Заболотові мене зустрічає Ярослав. Через 15 хв до нас приїжджає і Віталій - автор і ведучий програми разом з своєю дружиною, яка була в ролі оператора.
Ну, що ж. Їдемо на місце збору - мисливський будиночок МПК 4.
Що можу сказати, відчувається, що все мисливці робили на славу. Ставок викопаний мисливцями неподалік, криниця, піч для приготування їжі, ялинка наряджена, а в середині в будинку, була просто казка!
Доїжджають гончатники з своїми вихованцями, прибув і голова Ів. Фр. відділення ФМСУ. Вступне слово від організатора дійства для телепрограми і починаю огляд гончаків.
Оглянув 6 ег, 2 рг, 1 укг, 3 ррг. Розказав людям про породи і т.п.
А далі на полювання з гончаками на лисицю (на зайця вже закрито в цих угіддях).
Перед напуском, всі в очікуванні...
Нажаль ні в першому "острові", ні в другому очерету, звіра не було. Лисячі весілля почались, мабуть на норах весь. В третьому острові ще до роботи собак вискочив шумовий лис на номери, де і був добутий.
День котиться до кінця, тому на сьогодні досить.
В одного гончатника помітив цікавий ріжок.
"На будинку" нас чекав смачнющий борщ, копчена баранена, та приготований плов за власним рецептом одного мисливця - нашого шефкухаря.
За столом були довгі розмови мисливців про особливості полювання з гончаками. Я мав довгі розмови з гончатниками про особливості ведення породи, правильність селекційно племінної роботи, розказував про різні кінологічні заходи і т.п.
п.с. Ввечері біля воріт помітив яструба канюка, нажаль з переломаним крилом. Гарна пташка.
На другий проходили зйомки полювання на лисицю з гончаками і флажками. В полюванні приймало участь 2 мисливці і ег Альфа.
Також брали три острови, де естока побудила лише зайчика. Лиси вперто не хотіли нам попадатися. В 12 год. пора збиратися, в кого поїзд, в кого автобус - потрібно ще повернутися додому.
Фото на память: Я і Віталій Бондаренко.
Ще хотів би додати, що мисливці в угіддях в яких ми полювали дбають про наявність звіра, по крайній мірі русака бачили не одного за два дні.
Біотехнія на вищому рівні. Зразки біотехнічних споруд на території "мисливського будинку" - такі ж бачили і в угіддях.
Огранізатор Ярослав, разом з добутими трофеями.
і його вихованці (не всі)
п.с. готовий випуск передачі можна буде побачити десь з 8.02 на ютубі чи на телеканалі Перший діловий.
п.п.с. Ярославе, дякую за запрошення!
Усі фото тут http://www.huntingukraine.com/index.php ... Itemid=209
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення hanter39 » 19 січня 2015 16:28

Тепер, що з поїздки приніс корисне УКГ.
"Правильно" розказавши про породу, мабуть скоро на одного карпатцелюба стане більше. Дуже сподобався вижлечок (5 міс., куплений на Хмельниччині) Віталію Бондаренку (телеведучому) і його дружині. Говорили, що за пару днів наберуть, щоб я підібрав їм пару, від яких би вони вязли щенка. Зараз, на 90% вони готові завести цю породу. Тому "піар " породі надіюсь буде забезпечений.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення собаколюб » 19 січня 2015 17:24

а що саме казали за укг, чим сподобався, як себе показав отой карпатець, що був на полюванні? нехай роблять репортаж про укг... :oops:
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 19 січня 2015 18:10

Оце і буде рекламище, головне щоб з зубами не пролетіти :oops:
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення hanter39 » 19 січня 2015 18:16

Сподобався екстерєром (хоча вижлець був трішки широколобий і гон задовгий), темпераментом, ну і особливістю роботи, як має працювати.
Що могло показати в роботі цуцення в 5 міс...
І я переживаю, про зуби...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 02 лютого 2015 01:34

1.02 о 20.15 на телеканалі Перший Діловий відбулась трансляція першої частини зйомок де я приймав участь ( проект Приключения рибака и охотника). Скоро буде і в ютубі в НD якості. Незабаром буде вихід і другои частини.
Про укг звучали тільки приемні відгуки, як від мене і автора Бондаренка Віталія, так і від Синежука Ігора Михайловича - голова фмсу Ів Фр. обл. А його прогнози щодо укг - Богу б в вуха! За укг майбутнє!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення StefcoG » 02 лютого 2015 05:21

Дякуємо! Приємніших новин і бути не може! Чекаємо з нетерпінням на відео!
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 04 лютого 2015 21:30

https://www.youtube.com/watch?v=TPCHqEOz7R8

(поки Частина №1, скоро буде друга ).
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 05 лютого 2015 14:43

Збулась мрія ідіота..... :lol:

Рома Ти звізда...Дуже файно.....
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення StefcoG » 07 лютого 2015 23:14

Молодець! Класно получилось .. фото герба :twisted: .
Примітка, багато "слова паразиту" - И в тебе, говори повільніше менше будеш його вживати . Взагала розмова має бути розміреною і впевненою . Відчуй себе лектором на парі .
А так , то все супер . dfg
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 08 лютого 2015 10:19

Знаю, що багато слів паразитів, але то така моя й мова в буденному житті, борюся з цим, але дуже важко... недавно знімав любительську зйомку на природі, де давав свої коментарі, ох і сміялися всі потім з мого руско-польсько-украйонського.
Та і переживання видно- щось сказав би не те, чи розцінив- експертній діяльності фініш. Того і всі кінологічні заходи майже ніколи немають зйомок- можна тоді показати експертам на помилки зафільмовані. Два судді значно вищої категорії відмовилися зніматися на тв, і я нервував, і мав все зказати правильно в п ершому дублі!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення homa » 11 лютого 2015 00:19

hanter39 написав:Знаю, що багато слів паразитів, але то така моя й мова в буденному житті, борюся з цим, але дуже важко... недавно знімав любительську зйомку на природі, де давав свої коментарі, ох і сміялися всі потім з мого руско-польсько-украйонського.
Та і переживання видно- щось сказав би не те, чи розцінив- експертній діяльності фініш. Того і всі кінологічні заходи майже ніколи немають зйомок- можна тоді показати експертам на помилки зафільмовані. Два судді значно вищої категорії відмовилися зніматися на тв, і я нервував, і мав все зказати правильно в п ершому дублі!

Мені сподобалось.Адже головне,що реклама УКГ в маси пройшла.А взагалі нехай будь-хто стане перед дзеркалом і для себе розкаже щось чи прокоментує...
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення WAWA » 13 лютого 2015 17:19

Молодець Роман! Це багато дає популярності породі, і звичайно Ти набуваєш нових знайомих!!!
Які в житті не є зайвими!!!! dfg

Признавайся, але чесно, надумав брати цуцика КГ??
WAWA

Повідомлення hanter39 » 13 лютого 2015 17:45

Чесно - ТАК!
Але поки не вирішив від кого. Хочу, щоб на 99% бути впевненим в роботі і екстерєрі - не зі слів, а побачити самому. Поки вишукую, прослідкову, аналізую. Найбільше імпонує смичок Володі Данильчука, в роботі бачив, перший мет робочий і т.п. Лякає, що від вязки Шайтан і Ера 2 роки тому були цуцики які мали проблеми з зубами. Якщо дубль вязка виявиться удачна, то буду думати щось. Може інші цікаві собачки появляться і т.п. Може хто покличе на полювання з кг, побачу нове цікаве поголівя...
"БУДЕМ ИСКАТЬ", часу маю купа...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 13 лютого 2015 17:50

Брат буде знову чекати на в"язку Ноти, але її будуть крити сином Пірата, бо дефектність зубної системи, думаю іде від Бойка :ugeek:
WAWA

Повідомлення hanter39 » 13 лютого 2015 18:25

Вчора після обіду був на рибі з татом. Від села 3 км. Взяли ег Ірму. Бігала довкола озиминою, травами. В 16.15 в чагарнику щось побудила. За 10 хв зійшла зі слуху в ріллі за пагорбом. Трохи згодим зі сторони чуємо гін наближається. Крутим головами, по чому ж гін. І тут на лід вилітає лисяра...побачив нас, круть і ровом в іншу сторону на старі нори. Ірма з відставанням менше в хилину (аж здивувалися, зазвичай відстає 2-6 хв). На льоду скололася, мовчки різонула круг і вперед з голосом. На норах стихла...а згодом і повернулася...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 13 лютого 2015 18:37

Натрапив на цікаве відео. Незнаю куди кинути його...гляньте на 2 хв 9 с. яка приїздка гончих - стаї ррг!
https://www.youtube.com/watch?v=OQuk7VZ24dU
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 14 лютого 2015 12:38

Моя б воля Роман, я б Тебе зробив експертом по КГ, не просто виставковим, а виїздним dfg
Наприклад, Ти виїжджаєш в округ, де є скупчення певної кількості КГ і проводиш оцінку екстер'єру і під час сезону полювання роботи.
Для породи корисно dfg і для Тебе перспективно!!!!
WAWA

Повідомлення hanter39 » 15 лютого 2015 00:59

В мене то поки є така можливість - поки молодий, нежонатий, та і надалі би знаходив. Але оцінку екстерєру і роботи проводять не менше двох експертів. Тоді менше нарікань, що не субєктивно оцінив. А от для породи булиб одні плюси: більшість поголівя мали б і оцінку екстерєру, а робочі ще і дипломи по звіру! А самим власникам постарався б донести всі нюанси про укг, особливості селекці, добору і підбору пар і тп. Але то тре фінансових затрат - бензин сьргодні не з дешевих, і треба волі керівництва ФМСУ...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 15 лютого 2015 10:55

Проблема і є в тому, що ФМСУ спостерігає практично збоку не прикладаючи зусиль!!!!
Тому може будемо їх рухати всякими зверненнями і нестандартними підходами?
WAWA

Повідомлення hanter39 » 15 лютого 2015 13:55

ЯК? Якщо ФМСУ з того не буде мати щось, нічого не буде...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 15 лютого 2015 14:17

В ефір вийшла друга частина полювання з Гончаками в Ів. Фр. області. Полювання на лисицю, день перший.
https://www.youtube.com/watch?v=OMdvsLHnobc
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 16 лютого 2015 11:26

Лиси як побачили ,що на них суне така кількість собак ,то окопалися відразу... :lol: :lol: :lol:
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 20 лютого 2015 15:25

Не стало хорошої людини, знаменитиго гончатника, експерта І кат. Леоніда Васильовича Букатевича...Дуже жаль...
А здається тільки недавно судили з ним собачок, а завтра уже похорони...
Земля йому пухом...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 20 лютого 2015 15:54

Шкода!!! :(
Великий вклад зробив у собаківництві dfg
WAWA

Повідомлення hanter39 » 01 березня 2015 23:10

28.02 пройшли Хмельницькі випробування гончих 2015
Умови просто супер для роботи гончої: чорнотроп, вологість підвищена, безвітряно, температура зранку +2, вдень +4-6, листя примяте після зими, не шарудить, звіра вдосталь.
Очікувалася достатня кількість учасників, тому для експертизи приїхали: Коробчук В.М., Баран М.В., Додонов О.Л., Мороз Р.І. і я. Але далася взнаки криза, різкий взліт цін на пальне, тому до випробовування робочих якостей було заявлено зранку аж 5 гончих...
Ну що ж, приступаємо для оцінки, експертів вдосталь - важко буде, щоб щось зосталося поза їх увагою. Благополучні умови допомагали випробовуваним одиницям, і результати були більш, ніж пречудові!
Д2 зр отримала Чемпіонка України рг Гроза ІІІ вл. Горєлік О.М. (голос 7 3 4)м. Хмельницьк.
Д3 зр ррг Г Флейта з Чемировецького р-ну.
Д3 л рг Буря вл. Лайтер, м. Кап.Под.
РГ Буран вл. Горєлік - коротка робота (звір не перебачений, по характеру ходу, скоріш за все лисиця)
РРГ Іртиш - без підйому.
п.с.Зустрінемося на Кубку Букатевича 2015!
п.п.с. фото є тут http://www.huntingukraine.com/index.php ... Itemid=209
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 15 березня 2015 17:53

Якщо памятаєте, то в мого батько давно була мрія - посадити свій ліс. Минулого року наш ПМК 10 під керівництво батька почали своїми силами робити насадження. Садили три дні, і на декількох га уже ростуть сосни, дубки, ясені, а місцями і яблуня чи груша. Та все ж ще в тому мсці багато зосталося місця, щоб продовжити садити дерева.
Усю зиму батько їздив в соснові ліси, рвав шишки, дома коло батареї сушив, витрушував насіння. А перед вихідними, ще і придбав 200 молоденьки сосонок. Брав до 30 см, бо минулорічні, що були коло 50 см не сильно добре приймалися.
І так, до відроблення трудоучасті мали коло 13500 насінин сосни, 14000 насінин ясена та 11500 насінин явора.
Приїхали для доброго діла, можна сказати, одні і ті ж самі. Було нас аж 9 чоловік.
Для початку йдемо висаджувати саджанці сосни (на задньому плані минулорічні сосни).
Один копає, інший присипає - робота кипить.
Потім приступили до посадки насіння сосни. Оскільки його було не так багато, то кидали одну-дві насінини в ямку завглибшки 2-4 см.
Натрудилися добре. Якщо зійде і це все ніхто не підпалить ( а знаки розвішані по периметру "НЕ ПАЛИТИ - посаджено ЛІС), то добавиться в площі нашого майбутнього лісу ще 4 га!
п.с. на наступні рази плануємо виїжджати для посадик насіння явора та ясена.
(фото тут http://www.huntingukraine.com/index.php ... 209#114545 )
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення StefcoG » 15 березня 2015 19:43

Молодці , займаєтесь гарною справою!
Коментар - а чи не краще б вам було висіяти насіння на більш контрольованій частині землі , через два роки отримати саджаці і тоді їх пересадити? На одному метрі може прорости 50 саджанців. По-перше , вам тоді не треба намарне набігатись по полі , бо насінина не завжди проросте . Тож кілька кілометрів ви просто робили фізичні вправи)) . По -друге , саджанці мають більший відоток прийнятись, ну і коли вже будуть саджанці то варіант що хтось підалить чи "нечайно переоре" або ще щось , набагато менший .
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 16 березня 2015 09:46

Ми минулий рік висадили декілька сотень саджанців сосни, саджанці понад 50 см. Але процент, що прийнявся всього 15%...
А цей рік полювали на Рівненщині, то лісники порадили так засадити насінини сосни, от ми і зробили. Та і висаджувати його геть не важко...
закоханий у полювання
hanter39

Поперед.Далі

Повернутись до Від Hanter39 (Україна)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей