П'ятниця, обід. Звінок від мого друга гончатника, естонцелюба з Заболотова, Снятинського р-ну, Ів.Фр. обл. "Приїжджай до мене! Завтра в нас буде Бондаренко Віталій з програмою "Приключения рыбака и охотника". Має бути огляд гончаків, а потім полювання. Ти маєш бути в ролі експерта".
Що ж, доїхати до зйомок до субонтього ранку громадським транспортом не вспію. Машина в ремонті. Купа дзвінків, і в 23.00 їду зілом-хлібовозкою до Чернівців, потім таксі, електрички і в 7.00 в Заболотові мене зустрічає Ярослав. Через 15 хв до нас приїжджає і Віталій - автор і ведучий програми разом з своєю дружиною, яка була в ролі оператора.
Ну, що ж. Їдемо на місце збору - мисливський будиночок МПК 4.
Що можу сказати, відчувається, що все мисливці робили на славу. Ставок викопаний мисливцями неподалік, криниця, піч для приготування їжі, ялинка наряджена, а в середині в будинку, була просто казка!
Доїжджають гончатники з своїми вихованцями, прибув і голова Ів. Фр. відділення ФМСУ. Вступне слово від організатора дійства для телепрограми і починаю огляд гончаків.
Оглянув 6 ег, 2 рг, 1 укг, 3 ррг. Розказав людям про породи і т.п.
А далі на полювання з гончаками на лисицю (на зайця вже закрито в цих угіддях).
Перед напуском, всі в очікуванні...
Нажаль ні в першому "острові", ні в другому очерету, звіра не було. Лисячі весілля почались, мабуть на норах весь. В третьому острові ще до роботи собак вискочив шумовий лис на номери, де і був добутий.
День котиться до кінця, тому на сьогодні досить.
В одного гончатника помітив цікавий ріжок.
"На будинку" нас чекав смачнющий борщ, копчена баранена, та приготований плов за власним рецептом одного мисливця - нашого шефкухаря.
За столом були довгі розмови мисливців про особливості полювання з гончаками. Я мав довгі розмови з гончатниками про особливості ведення породи, правильність селекційно племінної роботи, розказував про різні кінологічні заходи і т.п.
п.с. Ввечері біля воріт помітив яструба канюка, нажаль з переломаним крилом. Гарна пташка.
На другий проходили зйомки полювання на лисицю з гончаками і флажками. В полюванні приймало участь 2 мисливці і ег Альфа.
Також брали три острови, де естока побудила лише зайчика. Лиси вперто не хотіли нам попадатися. В 12 год. пора збиратися, в кого поїзд, в кого автобус - потрібно ще повернутися додому.
Фото на память: Я і Віталій Бондаренко.
Ще хотів би додати, що мисливці в угіддях в яких ми полювали дбають про наявність звіра, по крайній мірі русака бачили не одного за два дні.
Біотехнія на вищому рівні. Зразки біотехнічних споруд на території "мисливського будинку" - такі ж бачили і в угіддях.
Огранізатор Ярослав, разом з добутими трофеями.
і його вихованці (не всі)
п.с. готовий випуск передачі можна буде побачити десь з 8.02 на ютубі чи на телеканалі Перший діловий.
п.п.с. Ярославе, дякую за запрошення!
Усі фото тут
http://www.huntingukraine.com/index.php ... Itemid=209