Ножі "Bark River knife and tools" .

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, DOK

Ножі "Bark River knife and tools" .

Повідомлення StefcoG » 24 грудня 2014 04:53

Але спочатку потрібно розібратися з видами спусків .
Зображення
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Re: Ножі "Bark River knife and tools" .

Повідомлення StefcoG » 03 січня 2015 00:42

Отже дивлячись на верхню картинку маємо зліва направо - ввігнуті спуски, прямі (скандинавські) з підводом, прямі від обухі, лінза вони ж конвекс, скандинавскі (в ноль) і стамесочні або односторонні . Є ще кілька але ці зустрічаються ще рідще.
Кожен з них має в чомусь перевагу а в чомусь недолік, але є два але чому ми цього не будемо чіпати :D , по перше це вже інша ліга ( в основному абсолютно нецікаві мисливцям тести (канат. папір) а по друге що скільки людей , стільки і думок . І написано про це все тонни сторінок і зламано тисячі списів . )))
Але декілька моментів все ж таки потрібно знати. Ну наприклад що переважаюча більшість ножів робляться або з ввігнутими або з прямими спусками (в різних варіаціях) . З стамесочними (односторонніми) робить дуже мало майстрів, наприклад Снуді (Snody) Недавно він разом з компанією Kabar випустив доволі недорогу серію з сталлю s35vn . Але чи потрібен вам такий ніж це питання , тому все таки звертайте увагу на описи .
Але повертаємся до Барк Рівер, до чого це все я веду і як це все поєднати з спусками ? Фішка в тому що Барки одні з небагатьох хто робить лінзовидні спуски вони ж конвекс ну і щоб зовсім легше було уявити - більшість сокир мають такі.
Що дають такі спуски ? Насамперед це збільшення міцності а також ефективність різу, таке лезо працює як клин .
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення StefcoG » 01 лютого 2015 02:05

Хочу уточнити , крім Барків з лінзою виробляє ножі і дуже відома компанія Fallkniven http://www.fallkniven.com/en . Такі моделі як F1 або S1 знають дуже багато мисливців в світі і задоволенням вибирають їх в помічники .
Але повертаємось до Барк Ріверу . Отже чому саме про цю компанію я вирішив розказати окремо . Відповідей є кілька .
Ну по-перше , ця компанія виробляє доволі багато ножів що б задовільнити всіх бажаючих їх придбати .
По-друге усі ножі виобляються вручну, кількома робітниками , здебільшого партіями від 300 ножів.
По третє - дуже широкий вибір матеріалів на накладки і сталей. Ніж може відрізнятися в ціні в два рази в залежності від матеріалів . Від простої чорної мікарти і G10 і до накладок з рогів тварин .На будь який смак . Сталі які використовуються теж вражають це і проста А2 , і порошки V3 , S35V, Elmax ..
По-четверте - найширший модельний ряд , не знаю точно скільки але думаю близько 30 моделей .
По-пяте, незважаючи на ручну роботу вони залишаються доступними в ціні .
По-шосте - усі ножі реально робочі.
По сьоме - на усіх ножах випукла лінза в ноль.
І ще дуже багато - багато пунктів .
Зображення
Звичайно всі я не буду презентувати :) , кому цікаво може "погуляти" отут http://www.knivesshipfree.com/bark-rive ... t=alphaasc
Найпопулярніші моделі це Bravo 1 (читати Браво ) (купа різних накладок і 3 сталі на вибір ) в варіантах з плавником, без плавника і потоншений . Чуть менша модель Gunny (Ганні ) , в усіх тих самих варіантах . Далі - Aurora, Bushcrafter більше для вилазок в ліс . Чисто мисливські - Classic Drop Point Hunter , Bird and Trout ... а є ще мілітарі там всякі, історичні, мачете і так далі . Тобто в цієї компанії кожен може знайти і для душі, і до справи .
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення StefcoG » 01 лютого 2015 22:28

Моє знайомство з Барками почалося з Ганні , поки що просто фото .

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення

Зображення
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення StefcoG » 08 лютого 2015 00:32

Далі появилася Sahara
Зображення

Зображення

Зображення

Зображення
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення StefcoG » 31 жовтня 2016 20:15

Невеликий, але дуже "вдалий" ніж для дрібних робіт - Bark River Adventurer II . Вдалий саме через виражену підпальцеву виїмку, що позитивно впливає на ергономіку та керування ножем .
Метеріал руківя - мікарта.
Сталь - CPM 20CV , 62-63 Rockwell
Клинок 95 мм.

Зображення
StefcoG

Місце проживання:

Повернутись до Ножі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість