Так, 700Р це "поліцайка " , буква" P" після цифр 700 - це перша буква в слові "Police" .
Чим хороший Ремінгтон 700 SS 5-R ? Взагалі якщо коротко то це та сама поліцайка тільки з стволом з нержавійки. Фотографію трохи обріже .
Якщо ж трошки копнути глибше то маємо легенду (при чому я так і дотепер не впевнеий правда це чи ні))) ) -
Я приведу переклад однієї статті .. з моїми скороченнями і правками
"Як наші читачі знають, ми розглянули чимало тактичних гвинтівок Remington 700. Milspec гвинтівки мають цікаву історію, що робить їх унікальними. Бути унікальним, добре це чи погано, залежить від точки зору кожної людини в цьому випадку. Річ, яка робить Milspec унікальним, і дає йому ім'я Milspec, це ствол. Цей ствол, як сказав мені один співробітник підрозділу Remington LE, є (був???) побічним продуктом виробничої лінії M24. Є конкретні допуски, які кожен ствол M24 (снайперська гвинтівка армії США) повинні досягти , щоб пройти тести. Як звичайно в будь якій виробничій лінії деякі з стволів не проходять специфікацій і їх "списують" . Виявляється, в когось зявилась ідея взяти ці стволи, які не пройшли перевірку і змонтувати його на Remington 700 , і додати до нього приставку "Milspec". Оскільки існує не велика кількість стволів, які не проходять перевірку, ця гвинтівка вважається обмеженим випуском.
У кожному разі, стволи унікальні - 1 :11,2 "твіст, такий як на M24, і мають нарізку 5R, який також є унікальним для M24 .
Ствол 24 " у довжину, який також відрізняється від звичайних Remington 26" стволів. Я особисто віддаю перевагу цій довжині і гвинтівка почувається дуже добре збалансованою.
Останні партії Milspec гвинтівок мають тепер стандартний XMark Pro тригер. Ми не великі шанувальники цього тригера, але на цей раз він прийшов із заводу встановлений на пристойних 1.58 кг Ми не налаштовували тригер під час наших тестів, і заводські установки працювали досить добре.
Ложе HS Precision мало чим відрізняється від 700p і Varmint (VS) .
Фактична площа затильника має дещо інший контур , ніж на 700P, з більш вираженим стилем "бобровий хвіст".
Загальний баланс, зовнішній вигляд і відчуття гвинтівки дуже приємні. Вона не велика і не громіздка, наша вага, показала 3.74 кг без встановленого приціла.
Для тестування ми встановили Leupold VX3 6.5-20x50mm , використовуючи Leupold MK4 Кільця і підставки. Гвинтівка виглядає як звичайний 700p, але на кілька сантиметрів коротша. Досить легка вага,як для тактичного рушниці, призводить до трохи більш жвавої віддачі, ніж у більшості важких тактичних гвинтівок.
Завдяки унікальному твісту я хотів спробувати різноманітні кулі вагою від 155 до 190gr, щоб побачити, що краще підходить для "твісту 11.2. Конструктори M24 провели досліди і розрахунки і визначили , що твіст 11.2 "був ідеальним для снайперських боєприпасів в той час, 173gr M118 Special Ball. Виходячи з цього, я вважав що 175gr match має бути кращим для Milspec.Насправді, я прикріпив нижче мішені,Federal Gold Medal Match 168gr (вгорі зліва ), HSM 190gr Match (вгорі праворуч ), і HSM 155gr Match (внизу праворуч ), вони майже схожі, що вони могли б бути ніби з однієї партії.
Я думав, що гвинтівка НЕ БУДЕ стабілізувати 190gr кулі взагалі, але принаймні в короткому діапазоні , 100 ярдів, вона відмінно працює. Я не перевірив 190-ті на великих відстанях, де вони можуть втратити стабільність, бо куля сповільнюється. Краща група з гвинтівки була зроблена з Federal GMM 168gr і вимірюється 0,460 " від центру до центру.
100 Yard
Load Найкращий Найгірший
HSM 155gr HPBT Match .490" .604"
Federal GMM 168gr HPBT .460" .712"
HSM 175gr HPBT Match .702" 722"
HSM 190gr HPBT Match .542" .548"