Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov
Подібні цій теми змушують потенційних власників Карпатців задуматися ,а навіщо мені така собака яку іще навіть некористували а вже хотять "ремонтувати..."
Любий потенційний власник має право на достовірну і максимальну точну інформацію про породу з якою йому проводити час не менше 10 років. ти так не вважаєш ?
бригадирь написав:Все це повернення до того питання що крутилося і на інших форумах де нас постійно порівнювали із росами...А покажіть нам такий результат гону ,а такий голос , а такий диплом на випробуваннях....В Романа дивна фобія ...Я розумію він іще молодий і не про аналізува все і поспішає із висновками...От подивися навіть із кличками аборигени невгодили йому,бо неназивають собак так як писали російські кінологи...От в тих книгах російських написано ,що кличка має харектиризувати собаку ,значить і карпатців також так має бути...Тоді давайте і спанієлів і лайок і дратів і курців і норних по поведінці будемо називати....От робить пойтер велику потяжку значить буде потягало.....)))))))
бригадирь написав:Ні...
бригадирь написав:І чого Ти вирішив що вже добре знаєш цих собак на стільки ,що готовий їх реформувати?Виростиш собаку ,дві від різних заводчиків,пополюєш з десяток років ,а потім будеш казати чи треба щось змінювати чи ні.
бригадирь написав:Є гарний вислів Вирішувати проблеми треба по мірі їх поступлення,а ми як нам і притаманно немаючи їх починаємо їх шукати.....
StefcoG написав: Твої приклади відносяться до людей які в житті не полювали з гончаками (без образ до тих людей) тому кажу лиши їх в спокої і не приводь у приклад
бригадирь написав:На дану мить в нас покищо така проблема як власники Карпатців...Утримання,нагонка,виховання,племінна робота от де ми маємо працювати і рухатися в цьому напрямку....Ти Степане спочатку розповідаєш про те що треба вести дві лінії,адже вони існували майже все життя паралельно і добре служили своєю роботою.а потім в одну мить все міняється і вже проскакують думки що треба їх вдосконалювати приливаючи іших кровей і це в ту мить коли ми навіть незуміли вирівняти племінну роботу,висіяти домішки які доливалися неплановиви,або хаотичними в*язками....Зарас ми іще навіть неможемо визначитися із такими простими питаннями як маска ,висота,профільний звір,правила випробування...
.
бригадирь написав:Я зарас невпевнений, що хто кращий для вдосконалення породи, ті хто ніколи немали досвіду виховування гончаків,новачки, чи ті хто через це все вже пройшов ,але дивиться однобоко маючи досвід в спілкуванні тільки із одним видом гончих....Такі люди навіть невважають Карпатця гончаком ,бо він не гонить за тими параметрами як вони читали в книзі чи мали гончаків (русів чи естонців)...Я НІВ*ЯКОМУ РАЗІ НЕХОТІВ І НЕХОЧУ ОБРАЗИТИ РОМАНА в свої дописах,але якраз і його також я вважаю "підпорченим" тими рамками пострадянського кінологства...Такі молоді люди навпаки би мали зарас робити революцію в експерних оцінках і правилах....
StefcoG написав:Звичайно "кращі" для нас ті, які взагалі не мають досвіду ...Як їм скажеш так вони і будуть думати що то правильно
![]()
Правда я вважаю що самі кращі ті , хто пройшов різні "школи" і може неоднобічно і правильно оцінювати переваги кожної з порід.
Немаю що відповісти..Попробуй прочитати не тільки заголовки моїх повідомлень, але і сам текст, там все те що ти зараз сам говориш але іншими словами . З єдиною відмінністю .. проскакувала думка про "домішки" якщо після "Утримання,нагонка,виховання,племінна робота"
бригадирь написав:я проти реформування породи поки вона є невідомою для реформаторів![]()
Як на мене ідея сама по собі не погана і має раціональне зерно але є кілька дуже важливих але ...
Перше - а ми справді знаємо роботу всіх карпатців що б точно сказати , нам потрібно підлиття? Чи ми знаємо роботу від сили десятка собак ..Якщо так то це в корні неправильно судити про породу по кількох представниках . А можливо ті що не виставляються - постійно полюють і мають ті унікальні здібності які нам всім хочеться ? Тоді навіщо підливати з незрозумілим ефектом? Давайте на перше місце поставимо оглянути роботу всіх карпатців , хоча б по відео .. в вольєрах, на полюванні і т.д. а тоді думати що саме нам не вистачає.
Друге що б почати експеременти потрібно створити племінне ядро, яке стійко передає свої типові екстерєрні ознаки в спадок .
А щоб визначити собак для племінного ядра, необхідно провести їх оцінку. А комплексним способом оцінки є бонітування .
Ну а що б це все зробити .. потрібно реально років 3 - 5 .
hanter39 написав:1. Від копова ми отримаємо ще більше злобу до кабана.
2. Від РГ ми візьмемо силу голосу і музикальність, покращимо чуття і трішки добавимо вязкості.
3. Чому саме гібриди першого покоління+ УКГ. Бо копов передасть гібридам чорну маску і не дасть вилізти занадто світлому окрасу РГ. Також копов дозволить отримати гібридів з РГ середніми по зросту, що буде в межах росту УКГ. + схожі вони з УКГ по конституції. Тому екстерєр УКГ не сильно зачіпимо.
Які ваші думки з цього приводу? Чи може це лишнє, і краще просто покращувати робочі якості в собі завдяки розведенню по лініях і т.д.?
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 15 гостей