Болтові карабіни

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, DOK

Болтові карабіни

Повідомлення DOK » 03 серпня 2013 07:04

В переважній більшості мисливців, які мають нарізну зброю, в наявності "болтовики". Незважаючи на думку деяких скептиків , болтові гвинтівки зарекомендували себе своєю надійністю, можливістю працювати в різних важких умовах. Розглянемо мисливські моделі гвинтівок, доступні для мисливців.
DOK

Собаки: г\ш ф. "Чіп"
Зброя: ІЖ-12,12к. Remington 700BDL,30-06Spr, Cometa400Fenix, та інші іграшки...
Місце проживання: Житомирщина\Київ

Re: Болтові карабіни

Повідомлення StefcoG » 04 серпня 2013 03:11

Схилився до "банальщини" - Тікка Т3 - 223 rem для полювання(мої задачі виконує повністю ) і Рем 700Р або 700 SS 5-R .308 для "таргету" чи то пак для стрільбища :D з тим ще не вирішив .
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Повідомлення DOK » 23 жовтня 2014 12:47

непогана банальщина :) - Тікка хороша зброя, не зважаючи на те що Деякі власники з ганзи заявляють про те що "залізо" Тікки дуже ржавіє в порівнянні з іншими "стволами" не будемо звертати на це увагу. бо як говориться "стволи цеглою не чистять" :lol: і я вже давно не дивуюся, коли дізнаюся, що дехто з власників нарізної зброї не тільки в рашкостані, але й в Україні практично не чистять її по 100-150 і більше пострілів, деякі тільки промочують нарізи ствола автомобільним моторним мастилом і все. :ugeek: що з них взяти. таких не переломиш - вони завжди знають краще за всіх. В таких "стрілків" ніяка зброя не витримає .
Що значить "Рем 700Р або 700 SS 5-R " ? 700Р це часом не поліцайка ? ... чим хороший SS 5-R ? читав про нього схвальні відгуки, але практично в очі не бачив :oops:
Та я теж ношуся з думкою взяти якийсь "лом" в 308-му. з довгим 61-66см стволом. Збирався взяти півавтомат, але події в країні змушують дивитися в сторону "тактики" чи іншого далекобійного "лома". Якщо раніше схилявся до болтовика в 243Win. то зараз в 300Win.Mag. (шкода патрони дорогі) або 308-й (менше далекобійний та набої набагато дешевші.)
Звичайно поліцайка теж подобається та 51 см ствола для мене малувато :) "тактика" LTR або в крайньому разі "вармінт", наприклад Ремінгтон 700SPS (той що з товстим стволом) був би кращим для мене варіантом , останній правда має чимало мінусів - шини він не має та й пластик нікудишній, стволи не відібрані а звичайні мисливські, "твіст" не той, що потрібно для моїх "задач", але якщо не буде варіантів то що поробиш - прийдеться освоювати SPS. :(
DOK

Повідомлення StefcoG » 23 грудня 2014 20:27

Так, 700Р це "поліцайка " , буква" P" після цифр 700 - це перша буква в слові "Police" .
Чим хороший Ремінгтон 700 SS 5-R ? Взагалі якщо коротко то це та сама поліцайка тільки з стволом з нержавійки. Фотографію трохи обріже .
Зображення
Якщо ж трошки копнути глибше то маємо легенду (при чому я так і дотепер не впевнеий правда це чи ні))) ) -
Я приведу переклад однієї статті .. з моїми скороченнями і правками
"Як наші читачі знають, ми розглянули чимало тактичних гвинтівок Remington 700. Milspec гвинтівки мають цікаву історію, що робить їх унікальними. Бути унікальним, добре це чи погано, залежить від точки зору кожної людини в цьому випадку. Річ, яка робить Milspec унікальним, і дає йому ім'я Milspec, це ствол. Цей ствол, як сказав мені один співробітник підрозділу Remington LE, є (був???) побічним продуктом виробничої лінії M24. Є конкретні допуски, які кожен ствол M24 (снайперська гвинтівка армії США) повинні досягти , щоб пройти тести. Як звичайно в будь якій виробничій лінії деякі з стволів не проходять специфікацій і їх "списують" . Виявляється, в когось зявилась ідея взяти ці стволи, які не пройшли перевірку і змонтувати його на Remington 700 , і додати до нього приставку "Milspec". Оскільки існує не велика кількість стволів, які не проходять перевірку, ця гвинтівка вважається обмеженим випуском.

У кожному разі, стволи унікальні - 1 :11,2 "твіст, такий як на M24, і мають нарізку 5R, який також є унікальним для M24 .

Ствол 24 " у довжину, який також відрізняється від звичайних Remington 26" стволів. Я особисто віддаю перевагу цій довжині і гвинтівка почувається дуже добре збалансованою.

Останні партії Milspec гвинтівок мають тепер стандартний XMark Pro тригер. Ми не великі шанувальники цього тригера, але на цей раз він прийшов із заводу встановлений на пристойних 1.58 кг Ми не налаштовували тригер під час наших тестів, і заводські установки працювали досить добре.
Ложе HS Precision мало чим відрізняється від 700p і Varmint (VS) .
Фактична площа затильника має дещо інший контур , ніж на 700P, з більш вираженим стилем "бобровий хвіст".
Загальний баланс, зовнішній вигляд і відчуття гвинтівки дуже приємні. Вона не велика і не громіздка, наша вага, показала 3.74 кг без встановленого приціла.
Для тестування ми встановили Leupold VX3 6.5-20x50mm , використовуючи Leupold MK4 Кільця і ​​підставки. Гвинтівка виглядає як звичайний 700p, але на кілька сантиметрів коротша. Досить легка вага,як для тактичного рушниці, призводить до трохи більш жвавої віддачі, ніж у більшості важких тактичних гвинтівок.
Завдяки унікальному твісту я хотів спробувати різноманітні кулі вагою від 155 до 190gr, щоб побачити, що краще підходить для "твісту 11.2. Конструктори M24 провели досліди і розрахунки і визначили , що твіст 11.2 "був ідеальним для снайперських боєприпасів в той час, 173gr M118 Special Ball. Виходячи з цього, я вважав що 175gr match має бути кращим для Milspec.Насправді, я прикріпив нижче мішені,Federal Gold Medal Match 168gr (вгорі зліва ), HSM 190gr Match (вгорі праворуч ), і HSM 155gr Match (внизу праворуч ), вони майже схожі, що вони могли б бути ніби з однієї партії.
Зображення

Я думав, що гвинтівка НЕ ​​БУДЕ стабілізувати 190gr кулі взагалі, але принаймні в короткому діапазоні , 100 ярдів, вона відмінно працює. Я не перевірив 190-ті на великих відстанях, де вони можуть втратити стабільність, бо куля сповільнюється. Краща група з гвинтівки була зроблена з Federal GMM 168gr і вимірюється 0,460 " від центру до центру.

100 Yard
Load Найкращий Найгірший
HSM 155gr HPBT Match .490" .604"
Federal GMM 168gr HPBT .460" .712"
HSM 175gr HPBT Match .702" 722"
HSM 190gr HPBT Match .542" .548"

Зображення
Зображення
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення DOK » 25 грудня 2014 22:20

Дякую за відгук.
Рушниця - краса... :) чомусь в Україні я не бачив таких...
Поліцайка з 61см стволом мені теж подобається...хороша зброя.
DOK

Повідомлення StefcoG » 05 січня 2015 06:35

ТОді може краще MODEL 700 XCR COMPACT TACTICAL ? http://www.remington.com/products/firea ... tical.aspx
Пишуть що практично те саме але ствол нержавійка з покриттям .
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення DOK » 19 січня 2015 13:04

20" barrel - короткуватий стволик... такий як в Ремінгтон 700 СПС тактика. короткуватий для пострілів до 1000м
та й твіст для 223-го 9", а для 308-го 12".
поліцайка з довгим стволом краще, та думаю, що навіть рем 700 СПС вармінт хоча теж має 12" твіст, але з стволом 61см буде стабільніший.
Є модель 700™ XCR™ Tactical Long Range ствол 26". покрита нержавійка. та в нас такої не стрічав.
Останнім часом з вибором американської зброї тактичного напряму та як і з набоями взагалі стало туго.
DOK

Повідомлення StefcoG » 20 січня 2015 03:57

Від "довгих" мене стримує вага 3.85 кг і баланс . Хоча з сошками (або мішком) саме те .
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення DOK » 23 січня 2015 11:07

та на 600-1000м якраз довгий важкий ствол -саме те що треба,
мушу обмежитися 308-м бо в 300Він.Маг ну ду-уже тепер патрони дорогуваті.
паралельно поступово закупляю спорядження , бо хто знає, що з таким сусідом як рашка завтра в нашій країні буде. :(
DOK

Повідомлення DOK » 24 грудня 2015 16:03

Останнім часом в магазинах появилося чимало "екзотичних" моделей гвинтівок.
екзотичних не в тому плані що вони чимось особливим відрізняються, а тому, що ніколи раніше не були представлені в такій кількості. Якщо з американського континенту ми бачили в основному Ремінгтон або Марлін то зараз також поширені Ругер і Саваж. От про останній хочу зупинитися і сказати детальніше. Модельний ряд гвинтівок Саваж представлений як бюджетними - серія Ахіs, так і більш дорожчими зразками.
Якщо для полювання можна брати з любої серії то для "бумаги" і пострілушок по мішенях на більш далеких відстанях краще брати серії які позиціонуються як високоточна зброя - наприклад 10, 11, 110 та інші.
Ось дуже цікавий екземпляр Savage 10 FCP-SR,
ЗображенняЗображення
і хоча ця гвинтівка іде для поліції і силовиків та інколи зустрічається в наших магазинах. Гвинтівка якраз підходила для моїх задач, тому я ледве не купив ще пару місяців назад, та на жаль не встиг - подивився, "полапав", обдумавши приїхав через пару днів з грошима щоб відкласти поки буду вирішувати питання з дозволом. а її вже забрали. :evil: Тепер чекаю наступної поставки... :(
DOK

Повідомлення DOK » 15 квітня 2016 15:33

Ура, прийшов черговий лист, що в магазині появилася потрібна гвинтівка. :)
Згадуваний вище Savage 10 FCP-SR вже в магазинах Ібіса більше місяця в наявності, а пару днів назад прийшли Remington SPS Varmint...
ЗображенняЗображення
Обидві рушниці в калібрі 308 Win. Ствол Севеджа 24 дюйми (61 см), має різьбу для ДТК, Ремінгтона 26 дюймів (66 см), різьби не має, та то не проблема. Твіст Севеджа 10 , Рема 12 . Взагалі душа схиляється до Севеджа та Ремінгтон чомусь рідніший, - можливо через те що Рема вже маю. Прийдеться остаточно визначитися з приорітетами та їхати приймати конкретне рішення. :?
DOK

Повернутись до Гвинтівки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей