Життя молодого ловчого - hantera39

Модератори: WAWA, guegue, hanter39

Re: Життя молодого ловчого - hantera39

Повідомлення hanter39 » 27 вересня 2014 10:57

ну не знаю, побачимо... просто багато поїздок заплановано... кудись би тоді на притравку рванути по тому борсуку, щоб знати як поведе себе на вольєрі . не підкажеш, щоб сильно далеко не було? може в ланівці, але тре номер власника, щоб зізвонитися.
в красилові, то той вольєр, де ми зустрічалися на кабанах? чи сожна туди зїздити на притравку, наприклад в цю неділю?
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення собаколюб » 27 вересня 2014 11:30

вольєр саме той, але його використовують сугубо під випробування... постійного звіра там не має...
в Хмельницькому(вроді район Ружичної)мені казали що є де притравити і на борсука і на лиса і навіть на куницю - 0977010803 Діма. але я не дзвонила і сама не їздила.
ми спробуємо без притравки....
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 02 жовтня 2014 10:26

випадково знайшла в однокласниках
ЗображенняЗображення
схоже, що це цьогорічна виставка в Хмельницькому
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 02 жовтня 2014 15:54

дякую за фото. так це цьогорічна Хм обл виставка. судив з Букатевичем молодшим ррг і єг
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 05 жовтня 2014 19:11

Був на випробуваннях. Трішки новин:
04-05.10.14 року для визначення робочих якостей гончаків проводилися випробування гончих. Місце вже всім звичне - випробувальна станція "Залісецька дача".
Погода два дні стояла сухою та майже безвітряною. Зранку температура +2-+3, вдень до +12. Роси два дні не було.
Головний експерт: Баран М.В. Допомагали йому Додонов О. Л. та Суховецький Р.Г.
В перший день напуски мали 5 одиниць.
3 ррг гончаки та 2 ег.
Непогано показав себе ррг Гай-Карай. Побудив русака в зрубі, та відпрацював по ньому на д3. Дуже вязкий. Думали що перший скол не виправить, але вже майже по закінченю часу на виправлення розпутав слід і допрацював на заслужену трійку.
Дуже порадувала ег Альфа. Власник вже третій рік поспіль привозить її до нас на випробування і кожен раз забирає з собою диплом. Дуже стабільна вижлівка!!! Мала напуск в 10.00, в 10.20 робить підйом. в 10.35 перебачений русак. В 11.05 мертвий скол. ПО сколах набрала 5 хв. Д3 ЗР.
В перший день всі 5 одиниць мали підйоми.
Другий день напускалися 3 одиниці.
Дуже сподобався гін РГ Гобоя. 48 хв чистого гону!!! Зайця перебачили відразу. Далі зійшов з слуху. Д3 ЗР! Вітаю власника, старався, до речі, його вижлівка на випробуваннях прибалтів рг взяла Д3 по лисиці.
Дуже радує останні роки кількість звіра на випробувальній станції. За два дні випробувань ні одна випробувана одиниця не залишилася без підйому! Велика заслуга за це Барану М.В. та іншим вірним своїй справі фанатам. За 4 роки випущено уже 43 зайця в угіддя.
п.с. радує, що з мого рідного міста вже четвертий рік поспіль гончатники відвідують такі заходи регулярно, при чому показують себе завжди гідно!
п.п.с. фото тут http://www.huntingukraine.com/index.php ... 209#111871
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення DOK » 07 жовтня 2014 18:36

можна похвалити собак цілком заслужено - при такій сухій погоді добре впоралися з завданням.
цікаво де брали зайців для випуску в угіддя ? - шукаю теж зайців для випуску в цілях "підлиття свіжої крові".
DOK

Собаки: г\ш ф. "Чіп"
Зброя: ІЖ-12,12к. Remington 700BDL,30-06Spr, Cometa400Fenix, та інші іграшки...
Місце проживання: Житомирщина\Київ

Повідомлення hanter39 » 08 жовтня 2014 18:34

Брали зайців по всій Україні, хтось зловив, передав...централізованої закупки немає...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення DOK » 10 жовтня 2014 13:24

та так... заєць не фазан. але бувають випадки що люди ловлять живих зайчат а потім продають.
сірої куріпки ні в кого немає у ваших краях на випуск в угіддя ? якось читав. що є прихильники, які вирощують дома. та зараз ніяк не знайду по близості. щоб купити.
DOK

Собаки: г\ш ф. "Чіп"
Зброя: ІЖ-12,12к. Remington 700BDL,30-06Spr, Cometa400Fenix, та інші іграшки...
Місце проживання: Житомирщина\Київ

Повідомлення hanter39 » 24 жовтня 2014 10:20

всіх з першим снігом!!!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення собаколюб » 24 жовтня 2014 10:24

о-о! то у вас також притрусило :)
шкода, що не влежить до відкриття :(
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 02 листопада 2014 16:26

Вчора працював, тому розпочав сезон тільки сьогодні.
http://i.piccy.info/i9/917603b477b5ecb4 ... 020051.jpg
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення vasyl eger » 03 листопада 2014 00:23

vitayu dfg
vasyl eger

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 10 листопада 2014 01:46

Ще десь з серпня місяця з батьком почали планувати полювання на кабана. Обдумували куди поїхати: Рівне, Житомир, Львів...та звісивши всі за і проти вирішуємо відкрити собі нові угіддя Закарпаття. Зізвонившись з п. Михайлом Теодоровичем домовляємось щодо полювання в угіддя Мисливського клубу "Губерт".
І так, пятниця, на годиннику 23.00, в повній екіпіровці вирушаємо до збору мисливців нашого колективу. В 00.00 усі 15 мисливців + фотокореспондент займають місця Мерседеса Спринтера і в дорогу. О 7.00 нас радо зустрічає Михайло Теодорович. Все знайомство проходить за кружкою запашного закарпатського чаю з різнотравя. Заповнюємо всі необхідні документи.
Ну а далі, я навіть не уявляв, що в Україні щось подібне є - урочисте відкриття полювання! Організатори по центру, загонщики з собаками з одної сторони, мисливці з іншої, в квадраті виложеного з хвої горить по кутах ватра. Мисливський оркестр у виконанні волторни...просто супер...в мене від такого початку рот відкрився. Таке враження було , що ми десь в Європі! Привітання, інструктаж, деталізація полювання і вперед по машинах...
По дорозі до лісу минаємо 100 гектарний вольєр в якому просто стадами ходять муфлони, кози, лані та олені.
В лісі на великій "беседці" де вже почали варити бограч оставляємо всі непотрібні речі. Загоничі прямують на свої позиції, пан Михайло зі своїм колегою розставляють номери. кожен номер де має стояти зазделегідь продуманий і підписаний табличкою. Все відбувається дуже злагоджено!
Клич волторни, загін почався. Заряджаємся і ждем...ждем того страшного і такого омріяного вепра. В першому загоні я стояв першим номером. За пару хвилин, як загоничі почали гнати, на мене вийшов цапок (ще не скинув рожки), постояв і побіг далі. Загоничі все ближче і ближче, рушниця від очікування в руках зжимається міцніше, але диків нема. Ось і загоничі пройшли мене. За пару хвилин лунає пісня волторни. Загін закінчено. Нажаль в ньому були лише кози. Знімаються номера. Загоничі міняють позиції, нас знову розводять по номерах.
Другу гінку я запамятаю на все життя. Як тільки почали загоничі кричати після сурмів, як на мене з гущавника влоб вибігають три кози. Перша з них недобігає до мене метрів 8. Побачивши мене починає тормозити, другий біг цапок, він тормозити так бистро не успів, тому вдаряючись в першу коз перекидається і всі розбігаються прорвавшись крізь погляди мисливців. Не пройшло і двох хвилин, як на мене виходить олень рогач. Я ще такого оленя в житті не бачив! Рогий здоровезні. Я нарахував що то шістнадцятка, але як сказав згодом Михайло Теодорович, що то певно дванадцятка, бо шістнадцятки в них немає. Попозував той красень від мене в метрах 20 секунд 15, фиркнув і як ломанеться назад в стророну загоничів...А потім почалися біга кіз, вони бігали взяад вперед, позували мисливцям, знали, що їх не чіпатимуть. Навіть рогач лані небоячись пройшовсь вздовж лінії стрільців. І ось довгожданний постріл, комуж пощастило. Загоничі доходять до кінця, збирають номери. На крайньому номері з батьком стоїть Михайло Теодорович, а біля них красень сікач, кілограм так на 170, з іклами понад 22 см (якщо помиляюсь, то п. Михайло поправить)! Початок є. Потім вияснилося, що стадо пройшло крізь загоничів і лише цей сікач пройшов боком де його і добули.
Третій загін найрезультативніший як по кількості побачених, так і добутих номерах.
Почалась загінка. Пильно вдивляюся в стророну звідки п. Михайло сказав, що мають іти дики. І ось перший шорох листя. Невеликий рижий кабанчик прямує перебіжками по чистому лісу на сусідній номер. Нажаль пройшов без пострілу. Стріляти було по його траєктрорії бігу досить небезпечно. Безпека понад усе! Через пару хвили ще два кабасика виходять тою ж дорогою. Зправа від мене номери роблять по дуплету. І ніби цілилися добре, а всеж кабани пройшли... Не проходить і хвилини, як знов уж тудою йде ще один кабасик. Дмитро в цей раз все ж добуває свого першого в житті кабана. Далі лунає канонада на вишках. Виявляється, що поміж двох номерів йшов дик, обоє мисливців попали, три кулі вразили намертво. Згодом і на мене вибіг гарний сікач. Першим мажу, дьоргаю затвор, знову постріл, кабан робить кувирок через голову і залітає в непролазний малинник.
Потім і на інший фланг вибіг кабан, лунають постріли.
Звуки волторни, збирають номера. Норма добута. Ще два дика масою 100-120 кг грузяться на підводу.
А далі була фотосесія з добутими трофеями, гарні розмови за стопкаю горілки, прекрасний закарпатський бограч зварений організаторами полювання (ніколи не їв такого смачного), розказування історій та байок про минулі полювання...
Хочу виразити велику подяку Михайлу Теодоровичу за те що прийняли нас, за бездоганну організацію, за те, що в ваших угіддях є стільки звіра, що наш колектив за все життя ніколи не бачив разом, як у вас за пів дня. За те, що ви своєю працею уже привели Європу в Україну! Велике Дякую!
п.с. фото закинув, тільки ті що зараз маю під рукою, згодом після обробки нашим оператором закину інші, та як буде готовий міні фільм і його.
http://www.huntingukraine.com/index.php ... Itemid=209
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення собаколюб » 10 листопада 2014 21:50

Клас!
приємно читати і дивитись... молодці!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 16 листопада 2014 18:52

Пять ранку, виїзд. Заїжджаємо до бабусі, гончаків (ег та укг) на повідки і вперед. Тато за 8 км на стежку, де чекатиме лиса (вчора зробив на тій стежці важкого підранка, нажаль не добрав, був без собак), ми з кумом берем трави і чагарники. ПРосуваємося в сторону тата. Далеко підіймається русак, шмиг і біжить ровом, за метрів 150 вискакує на ріллю...добре що собаки не бачили, бо прийшлось би міняти маршрут. На одному полі (метрів 150 на 1500) межуючому з ровами гончаки побудила лиса в траві. Той зігзагами починає виляти, робить коло діаметром метрів 100 і влоб йде на кума, не добіг, понорився... Далі зустрічаємся з ще трьома мисливцями, обєднуєм наші сили, чешем далі трави. Гончаки гарно допомагають нам. Нажаль на травах підняли лише табунчик куропатки. Далі рілля - пусто.
В одному місці посеред поля на роздоріжжі є закинута хата, все заросло. Беру псів, всі на номери. Ірма заливається, нажаль всього на 10-15 с, лис нориться...
Йдем на рудки заросші очеретом і осокою. В другій собаки піднімають лиса. Він вибігає на номери, пробіг через три аж! Неподалік оре трактор. Лис знову важко ранений, присідає при бігу. Що він додумався, оббігає трактор, стає в борозну, а далі трактор їде і засипає слід...ще такого не бачив... І все, гончі сколюються і не можуть знайти продовження сліду...
Наступна рудка, ег Ірма підіймає лиса, він виходить на кума, той тричі стріляє, але...
Підловлюєм собак і берем наступну. І тут зпід собак з очерету несопдівано на тата вибігає русак. Дуплет. Заєць біжить, за метрів 100 стишує хід. Гончаки його ловлять... До машини зостається якигось 500 м, завершуєм полювання. На сьогодні досить, так намотали ногами кілометрів під 30.
http://i.piccy.info/i9/7e7657546c02515f ... f7vtrQ.jpg
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 23 листопада 2014 15:33

Щось звітів цей рік як ніколи мало...
Напишу знов пару букв...
Сьогодні знову полювали втрьох: я, батько та татів друг д.Саша.
В шість год. збір і вперед на село по собак. Не доїжджаючи до села нас на дорозі зустрічає лис, сидить під стовбом собі і очима блимає. Вже сіріє. Проїжджаєм його, я вистрибую з машини разом з рукзаком в якому патрони і з рушницею ще в чехлі. Машина поки проїхала, то я був готовий до скрадання до лиса. Нажаль підпустив метрів на 150, і тягнучи задню ногу пішов в сторону нашого ж села. Зачехляюся, їдемо по собак.
А вони- собаки, бідні, після вчорашнього гону, навіть з буди не хочуть вилазити. Плюс в нас сніг, так, коло 5 см, а зверху кірка, як скло, то ноги підбили сильно. На повідок, за селом спускаю їх. Тато з дядьком на лази, а я на пересікання сліду. Собаки прихватили запах, добавили собі азарту, забули за біль, поки мовчки і вперед по сліду. Нажаль лис попід село дійшов до річки, пробував її перейти кригою, заламався, і виліз на іншому березі. Підловлюєм собак і вперед. З собаками чешемо рудки, лужки. Сліда кругом повно як зайця, так і лиса, але нічого не піднімаєм. Завожу собак в посадку, а в другій стороні всі на номери. Йду, злегка погопую, собаки рискають, сліда заячого повно. За 3 хв пискнула ірма і Буян бовкнув разок і БАХ-Бах, зі сторони татового номери. Собаки заспівали. За якигось 30 с. русак важко ранений долає 25 м і доходить до д.Саші, той рішає не ризикувати і добиває русака.

Собаки дійшли по сліду, потріпали його.

Сідаєм перепочити, палим вогнище.
Огладяю собак, в обох всі чотири лапи підірвані, кровлять. Думаєм ще одною посадкою доходити до села і завершувати полювання, собак жалко.

Перекусивши, тато йде полем з однієї сторони посадки, д.Саша з іншої, а я метрів 50 позаді з собаками чешу посадку. Пройшли може метрів 200. Взривається русак в посадці. д.Саша кричить мені пильнуй. Русак валить на мене, але перед ним опиняється Буян і Ірма, а позаду нього д.Саша. Стріляти ніяк, Русак вискакує на поле. Дядко посилає йому в догін два вистріли, але...ПОчався гін. Дивлюс на годинник 10.05 рівно.
Ярко веде Ірма. Але що це, чути ще один голос. Спочатку дворовато-хрипуватий, але місцями переходить в якись рев. Тато звонить, каже, чуєш, Буяна прорвало, тоже жене. Дуже рідка віддача голосу, але гоне. Розбігаємося на лази. Гін весь час йде полем, трохи на відстані від нас. Але ми чекаєм зайця на круг. Вже більше години, стоїмо, замерзли. Гін я б не сказав, що маруватий, але сколи є по 5-10 хв. Вже бачим собак на сусідньому горбу, а зайця все нема. І тут д.Саша кричить пильнуй. Сам не вспіває вистрілити, бо заєць залітає в посадку. Від тата русак вискакує за метрів 70. Бах, а вухань далі котиться по полі. Собаки по сліду йдуть з 6 хв відставанням аж. Знов на лази. Ще трохи гону і вдалині чуєм вистріл. Собаки стихли. Дивлюсь на годинник 11.42. Ех, хтось добув гонного зайця. Поки собаки вернуться до нас, прочісуєм два невеличкі очерети. В обох був лис, але один промелькнув, що не вспіли вистрілити, бо показався на долі секунди на чистому і сховався в рівчак, яким і втік. Інший вийшов якось "неправильно" де небуло обстрілу...
По дорозі в село з трави вискакує бродячий пес, худющий, хвіст обліз. Ну, я патронів ніколи на них не халію. Положив його...
Ну, щож, лиси і русачки, зустрінемося на наступні вихідні.
Всім гарних полювань. Ні пуха вам, ні пера!
п.с. фото тут http://www.huntingukraine.com/index.php ... 209#112538
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 24 листопада 2014 11:33

:lol: :lol: :lol: На безриб"ї і рак риба...Короче вже і Буян добрий для полювання....А якби Ірми небуло то тодіб йому ціни небуло... :lol: :lol: :lol: ...Добре пополювали .погано ,що умови для собак не ахті...
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 30 листопада 2014 19:55

І я сьогодні їздив полювати. Часті вчорашні зустрічі тата з русаком, та добутий ним 5-ти кілограмовий русачина, втіляли надії на гарне полювання сьогодні.
Хоча і сліду було вдосталь, і старалися собачки, але так ми і нічого не те що не добули, але і не бачили. В собачок був один гін по лисиці, та вийшла непоміченою і на нори. ег. Ірма повернулася в землі десь через час, як зійшла з слуху, пробувала певно з нори руду дістти...
Близько одинадцятої собаки через кірку на снігу почали вибувати зі строю, сильно кровити лапи. Тому довго не бродивши, повернули назад на село до бабусі.
Зізвонювалися з іншими друзями-мисливцями, їм більше сьогодні таланило. Хтось лиса з-під гончаків взяв, а одна компанія на шістьох взяла шість русачків...
п.с. кг Буян сьогодні знову по сліду йшов мовчки, хоча першим номером, позаду ег Ірма...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 03 грудня 2014 22:48

Новий власний "мого" Гая постійно звітує мені про його успіхи. То відвідали таку то виставку, то їздили на вольєр, то добули з-під гону лиса чи зайця, протримав стільки то і стільки то, то приїжав дивитися на нього такий то заводчик гончаків, то повязали ту то і ту то вижлівку...
Літом Будило-Гай мав дуже цікаву вязку з ег Нікою (батько ч.Малиш Шевченка). Вижлівка має 3 дипломи третього ступеня. Одну аліментну вижлівку оставив собі Валей, новий власник Гая. Вижлівка в 4 місяці зірвалася по зайцю. Зараз нагонюється тільки в одиночку. Має прекрасну орієнтацію.
Трішки неудачне фото, бо вижлівка Октава-Ома, на щось зосередилася, напружилася, але черепна коробка батька.
http://i.piccy.info/i9/ff39ddeff2677059 ... 87/985.jpg
А тут звонить Валера до мене, я саме з роботи на обід прийшов. Питає, чи ганяв в мене Гай в очереті. Я кажу, що в ньому 90% полювань проходило. Каже, зараз піду провіру його за село, ставок якраз замерз.
Дохожу я до роботи, знову його здвінок, каже "добув" лиса! Пустив з вижловкою Риндою (голос 7 2 4 д3 зр), ті відразу в очерет, через 5 хв побудили, а через 15 хв добутий трофей. Поки говорили, то смичок дійшов до звіра, гарні голоса! На весну Ринда має бути повязана Гаєм.
Дуже радий, що Гай попав в "правильні руки"!
http://i.piccy.info/i9/89679441ad1a763a ... cid_79.jpg
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 05 грудня 2014 08:47

Так зложуються обставини, що поголівя собак потрібно зменшити ще на одну собаку.
Продам за символічну ціну УКГ Арт Буяна, батько Рекс Найметті, мати Донна Анопрієнка, 20.04.12 року народження. Є відео роботи по кабану і борсуку. В одиночку по лису і зайцю працює до 15 хв.
документи - паспорт на полювання утмр
Тел 0966742442
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 07 грудня 2014 18:42

5.30 ранку я з татом вже на гаражі, забираємо кума, д.Сашу та їдемо загород по Олега Ящишина та його РРГ Ридая. Цього вижлеця слухав осінню, заробив д3 по лисиці (екст. відмінно). Вижлецю 4 роки. Дуже тоді сподобався вижлець, сьогодні мав намір насолодитися його гоном сповна. Поки доїхали до лісочка (150м на 1200 м), почало сіріти. Тато розставляє всіх на лази, а Олег запускає вижлеця. Олег сам авганець, отримав травму, тепер все життя шкутильгає та ходити довго неможе, тому вся надія на вижлеця, який має ну шикарний полаз. Олег йде собі збоку лісу, а вижлець його на галопі пилососить. Пару хвилин і пішов могучий басистий спів гончака. Гон іде прям в мою сторону, рушницю стискаю, готовий до пострілу. Вижлець не доходить до мене метрів 60-80 і починає крутитися на одному місці. Підхожу, нора. Даю всім знати, що лис понорився. Йду в сторону Олега. Тільки дійшов до нього, Олег каже, що далеко вийшов ще шумовий русак. І тут Ридай знов заливається в пісні. Розбігаємося. 5 хв і дуплет Олега - ДОБУВ лиса! Ридай на звірові через 28 с.
Приходимо до машини, команда "місце", вижлець в багажник, їдем на закинутий хутір. Вижлець знову гарно все прочісує, але пусто. Переїжджаєм на ліс побільше, так гектарів 20. Я розставляю в одному кінці лісу номери, тато з Олегом і Ридаєм в іншому кінці напускають. Тільки пустили, знову підйом. Лис робить круг хвили за 10. На другому колі тато на лазу перестріває руду влучним пострілом.
Ну що ж, не погано. Пропоную взяти неподалік ще один лісок, десь 150 на 500 м. Людині там дуже важко пройти, а пес пролізе. Всі на номерах, пуск, підйом, лис проскакує між мною і татом, виривається в поле, вижлець за ним, далі гін йде ще в одному невеличкому ліску, лис повертає. Тато перебігає на інший лаз, встигає тільки стати між двома лісами, як лис повертає назад на коло в місце підйому. Вистріл, кувирок. Добув- лунає ехом! Гін тривав 15 хв, відставання вижлеця 15-17 с!
Вирішуємо взяти неподалік сад, в надії послухати гін по зайцю. Але так і русачка не підняли, тай і слідів його не бачили ми.
Невеликий перекус і їдемо на очерет, в надії ще трішки поганяти лиска.
Знов всі стають на лази, Олег пускає Ридая, той трішки шкутильгаючи (став на гілку шиповника і пробив ногу) зникає в очереті. 10 хв тишини, І знов гін. Гін ще досить далеко, як кум з сусіднього номера свиснув мені, повертаю голову, а лисичка біжить в мою сторону. Метрів під 70, бю, падає, але направляється в лозняки і очерет, ще один вистріл, скривається в очереті. Ех... Ридай десь доходить по сліду через 2 хв. Гонив він цього лиса ще з пів часа в кварталі 150 на 50 м. Поки не загубив слід, лис так накрутив, але вже не вийшов...Досадно, але що зробиш...
Переводимо вижлеця в ще один неподалік очерет гектарів 6-8. Знов побудив. Вдалині вийшла шумова лисиця. Гін наростає. Руда виходить на д.Сашку. Той влучним вистрілом припиняє її хід. Вижлець приходить до звіра десь через 1,5 хв. Тривалість гону коло 20 хв.
Починає вечоріти, що ж пора додому. Полюванням задоволені, гін послухали, 4 лисиці добули (3 самці і 1 самка) та ще й всі гонні!
Колективне фото на останок.
Фото і відео тут http://www.huntingukraine.com/index.php ... 209#112796
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 13 грудня 2014 14:19

hanter39 написав:Так зложуються обставини, що поголівя собак потрібно зменшити ще на одну собаку.
Продам за символічну ціну УКГ Арт Буяна, батько Рекс Найметті, мати Донна Анопрієнка, 20.04.12 року народження. Є відео роботи по кабану і борсуку. В одиночку по лису і зайцю працює до 15 хв.
документи - паспорт на полювання утмр
Тел 0966742442

помінялися обставини, Буян залишається в нас.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення собаколюб » 14 грудня 2014 19:41

о-о! приємно чути...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 01 січня 2015 23:22

Вчора (27.12) гарна погода. Невеличкий морозець. За селом ег Ірма і кг Буян щось побудили. Зійшли з слуху. Чекали, чекали, так і на коло нічого не вернулося, і собак не чути...
Берем поле, по дорозу бачили мишкуючу лисицю, яка нас помітила і скрилась в очереті. Батько помічає слід зайця який кровить, ранений кимось сьогодні. Через 1,5 км сліди виводять в посадку. Ще пару кроків і заєць намагається втікти, але сили вже не ті, і він запутується в кущах, батько пострілом його добирає.
Так як собак не чути, повертаєм в село назад. Перед селом батько обходить останній лужок, в травичці під вербою спав ще один вухань, який після другого пострілу тата склав компанію першому русачку.

Собаки прийши після обіду вже...
Сьогодні берем тільки ег Ірму. З самого ранку вона доборила по русаку в травах, але толкнути його не вийшло їй, підвязуюю і йдем дивитися на плавні бобрів. Пару місяців появилися. Надіюсь бракери не чіпатимуть їх!
Гарно попрацювали - всі плавні повні води! Ось і деревця почали валити

Підходим до великих плантацій очерету (три куска мають понад 300 га). Ірма в очерет, через 5 хв побудила. 20 хв гону, і чую потріскування льоду, обертаюся, лисяра, здоровий, йде неспіша від мене по ньому. І як на зло густий кущ між ним і мною. Все ж стріляю, відстань то всього метрів 25! Гіляки падають, а лис задерши догори майже чорного хвоста дає на ноги, оббігаю кущ, ще один постріл, але...
Ірма проходить з відставанням в 4 хв.
На другому колі лис до тата тим же льодом не дійшов метрів 70, побачив його першим і повернув в осоку. Відставання Ірми 2-2,5 хв. Потім тато ще раз перебачив його на третьому колі за метрів 150! А далі, лис пішов на прямік, переміщаємося від місця підйому на кілометрів 6! Тато ще раз перебачив лиса який перебіг плантацію згореного очерету, там Ірма і загубила слід. Тривалість роботи понад 2,5 год!
Перекушуємо.
Знов пускаю Ірма в верболозах. Ярка помичка, та коротка робота, всього хвилин 15 і лис в норі...
ПОтім в посадці Ірма почала попискувати. За метрів 300 помічаю в полі лисицю, яка неспіша, оглядаючись починає тікати. Знову 10 хв роботи і лис нориться в борсучу нору.
На цьому закінчуєм полювання, бо ноги вже гудуть, намотали понад 30 км...
Наслухавшись гону, так і закрили сезон полювання на русака! Живіть вухасті, а ми ще січень лиска пополюємо, щоб вам легше жилося!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення StefcoG » 03 січня 2015 00:52

Гарно! Молодці !
Я так розумію в парі вони на рівних працюють? Другий раз чому Буяна не брали?
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 04 січня 2015 21:38

Другий раз не брали, бо полювання проходило в таких місцях, де могла бути і домашня птиця неподалік...а це біда...недавно за індичку мав проблеми...
Ну і в парі в них удвоюється полаз, тому підйом получається деколи за межами слуху (якщо вітер), і вони тоді менш послушні. А в одиночку, кожен робить сою роботу непогано!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 10 січня 2015 14:48

Цими вихідними мав змогу зустрітися з друзями карпатцелюбами, подивитися роботу кг від зайця/ лиса, до кози/ кабана, насолодитися музикою гону, більше дізнатися про роботу "чорнобривців" і посидіти в дуже привітній компанії мисливців.
Але все по порядку. Вже досить довго друзі з Городка і К.Подільська запрошували до себе в угіддя, та все було ніяк - робота і ще купа причин. Але після Нового Року вирішуєм все ж вирватися.
3.30 ранку я, батько та кум Андрій сідаємо в девятку і вперед. Догора трішки важка, місцями перемети з снігу і дуже сильний вітер. Та все ж за 2 год. долаємо 100 км і застрічаємося з Володею, власником мабуть найдипломованіших карпатців в Ураїні!
Вирушаєм на місце збору. До нас підтягується Андрій - власник кг Ради (нащадок Бригадирових собак), Вова лісник, Сашко, форумчанин Ігор Хмельниччина, ну і єгер, голова колективу мисливців що нас приймали, почесний член УТМР - Васильович.
Інструктаж, заповнення всіх необхідних документів і вперед!
На перших хвилинах кг Рада підіймає лиска. Гін не довгий, скоріш за все понорився. Йдем далі, оцінюю полаз чорнобривців, досить пристойний - на менше 600 м в кожну сторону від ведучого! За пів години заспівали Шайтан і Шельма (ведучий Володя ). Гін від місця підйому змістився всього на 150-200 м і зупинився, собаки обгавкують звіра. По рації передають - собаки зупинили кабана! Я бігом по дереву переходжу річку і намагаюся підкрастися, хочу побачити роботу собак, ну і засняти відео. Підкрадаюся, звір зупинився в густій вирубці. Серце калатає так, що може вискочити! Ось вже бачу Раду, вона обгавку на відстані. Підхожу ще ближче, бачу Шайтан висить на заді, Шельма атакує з боків. І чи кабан мене вчув, але вирвася і дав на ноги від мене! Але ж підпустив на метрів 6! Якби це було полювання на кабана, можна б було сміливо здобути трофей!
Чекаєм собак. По голосу було чути, що зупиняли вони його ще двічі. Через хвилин сорок вертаються. Тільки повернулися, як Шельма і Рада забігали, закрутили в кущах! Хвилина і почався гін! Стоїмо з Володею і Андрієм слухаєм! За хвилин 5 викочується нам в ноги русак! Не стріляю поки, хочу оцінити роботу. Собаки за 20-30 с йдуть! А русачок побачив певно що не чіпають його і давай як біляк ходити не геть невеликими колами і почав витворяти то скидки, то своїми слідами вернеться. Не раз нам ще на очі попадав. За хвилин 15-20 всеж надурив собак. Потім був ще один гін по лису, але теж не довгий. Лис був вийшов на одного з стрільців, але той невлучив. День підходив до кінця, тому рушаєм в Мисливський будинок варити їсти і на ночівлю!
Гарно посидівши лягаємо спати.
Другий день нас зустрів сильним вітром і снігом.
Та все ж карпатці зуміли показати в цей день ще по одній роботі по зайцю, лису і козах!
Близько обіду їдемо назад додому!
Дякую хлопці за запрошення та гарно проведений час!
http://i.piccy.info/i9/446095fedbb9545a ... 040047.jpg
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення собаколюб » 11 січня 2015 15:46

молодці!
з вами була Оксана?
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 12 січня 2015 16:53

файно..... dfg, а головне фото і відео море.... :lol: :lol: :lol:
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 14 січня 2015 10:55

бригадирь написав:файно..... dfg, а головне фото і відео море.... :lol: :lol: :lol:

А Ти міша вмієш підтримати :D :D :D
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Поперед.Далі

Повернутись до Від Hanter39 (Україна)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість