сьогодні з під Барона було взято вперше індивідуально, без допомоги а ні інших собак, а ні людей, лиса але все по черзі!
зранку моросів дощик, робити нічого, то я впросила чоловіка вигуляти Азу, а сама залишилась вдома.
десь через годину дзвонить чоловік і каже "слухай вона вже пів години товче лиса, я навіть його перебачив, страшний не повністю вилинявший, Аза вигнала його на мене метрів за 5 від мене" а я з нього посміялась і познущалась, бо ж пішов без рушниці! сказала, щоб не смів кликати і стояв на місці чекав і слідкував за часом...
коли повернувся, то розповів таке - гонила трішечки більше години, весь час йшла по сліду, двіччі чоловік бачив того лиса. потім Аза повернулась, відхекалась і повернулась назад в пошук!
вже вдома ми її обтерли, познімали ріпяхи, вичухали від болота, оглянули на кліщі. накормили і в вольєр відпочивати...
лежали ми з чоловіком на дивані, дивились ТВ і промайнула мені думка, а може ще й Барона піти вигуляти... оголосила чоловікові, а він каже "пішли разом, сам не хочу!". мінімальні збори(взяли рушницю і набої) і приблизно в 16-30 вийшли...
отже спочатку пішли до берега пасовища, бо там був замічений місцевими лис, який краде курей. таам ми нічого не бачили, Барон тільки кілька разів пішов скупатися... пішли через поле до залізничної колії, в напрямку до нашої улюбленої посадки, де вже вкотре зустрічаються лиси.
йшли-йшли, нічого не бачили... Барон крутиться то тут то там... вийшли на колію і йшли по ній... зліва зарослі трави і часом городи, справа висажано пару рядів вже великих дерев і непрохідні кущаки, видно початок посадки... Барон відбіг зліва від нас метрів на 20 і почав спочатку доборити, а потім гонити. через кілька хвилин на нас вийшов лис - перший постріл(чоловік втратив кваліфікацію, звик в руках тримати лише кулькову ручку), другий постріл - лис завмер біля самої колії метрів 5 від нас. думаю, що готовий, але підскакує Барон і лис ожив! лис через колію перелітає, Барон його наздоганяє і за хвоста зупиняє... чоловік наготовився добирати - кричу не троай, нехай сам вчиться... невеличка гризня, але Барон відскакує, далі хватки за хвоста, часом за задні ноги і бока, лис вперто обороняється і намагається дати здачу! мені стало лиса дуже шкода, кажу добирай! один постріл - відразу вклав! Барон спочатку вхопив за хвоста, потім перейшов на живіт і зупинився на шиї... мусила йти забирати його на повідок.
ПС: нажаль під тим адреналіном я про телефон не згадала , прошу вибачення . просто я таке спостерігала вперше і це був перший Бароновий добір ...
ну і фото на згадку
дозвіл на стрілянину мали від відповідних людей