hanter39 » 06 січня 2014 13:41
Субота:
Я, тато, Гай, Ірма. Місце полювань - лужки, очерет. добір по зайцю на ріллі, без підйому. Потім підйом зайця в лужку. На другому колі перебачив зайця, але пройшов метрів 120. Потім собаки зійшли з слуху. Повернулись через час-півтора. Під обід ще один підйом лиса в очереті, той за 5 хв був на норі.
Неділя:
Я, тато, Гай (незнайомі місця, тому смичок вирішуєм не брати, бо як поженуть, то найти важко буде). Місце полювань - ліс. перед напуском Гай ріже передню праву лапу (на пучці). Сильно шкандибає. Полаз хрєновійший (до 50 м). Десь через півтора часа чесання піднімає лиса, якого норить через 10 хв. Потім здалеку чуєм погавкування (типу яга). Беру Гая на повідок, щоб не підвалив. Виходим на окраїну лісі. І тут на батька вилітає русак метрів за сорок. Тато дає дуплет. Заєць стишує хід. Я вже стріляю за метрів 80-100. Русак падає, але знов залітає в осоку. Там Гай його добирає. І тут з лісу вилітають по сліду гонці - два дикі пси!!! Побачивши нас роблять розворот на 180 градусів, навіть не встигаєм вистрілити по них...подальші пошуки їх не дають результату, а Гай не хоче брати їх слід (Ірма гонить диких собак з голосом, а він чомусь ні). Вже років 2 в нас диких собак не зустрічалось.
закоханий у полювання