http://youtu.be/nX2QPQFfnxwЗіткнувся із проблемою.Вчора на полюванні ,нам поталанило зробити підранка качки який сів на невеличке болотце...Джуля відразуж кинулася до качки ,качка почала втікати ,занурюватися і вона сховалася в маленькому очереті ...Собака здорово оживилася ,активно шукала ,але чомусь нечула її ,хоч і качка знаходилася майже поруч...Можливо це пов"язане із тим ,що качка молода і має іще слабий запах ,був досить сильний вітер,але мені чогось здається ,що причина в злобі до качки.....Бо коли собака добряче вже намоталася ,декілька разів можна сказати чуть ненаступила на ту качку,я всеж таки показав їй і вона кинулася до качкиі наздогнала ,то собака недобрала її...Вона навіть відмовилася апортувати її з води бо та була жива...Я впевнений що такогоб не сталося якщоб то був фазан...І почулаб вона його за метрів 20 і добралаб точно...
Розповім вам завершення цієї історії...Собака вийшла із води залишивши качку,ми відійшли на мерів 20 і я демонстративно ,щоб собака все бачила вистрелив по качці,скомандував їй Подай ,вона знову заплила за качкою ,взяла її за крило в зуби і витягла на протилежний берег який був блище і там кинула....
Відпочивши трішки я знову взяв качку і закинув скомандував апорт ,собака підбігла до неї ,але неапортувала...Ну це таке ,то мої недоробки з апортуванням...Потім я взяв качку і почав нею трясти перед собакою ,підбурюючи ,собака активно хапала її зубами ,тримала в зубах,потім відбігла на метрів 10 з качкою в роті ,я скомандував до мене ,вона підбігла і кинула її переді мною....Все це недоробки апортування ,мене більше хвилює злоба до качки,бо вона незадушила жодне курча в мене,в бік домашньої птиці навіть різких рухів неробить,що нескажеш про інших мисливських птахів ,зокрема і фазана....Будутьякісь думки?