Обіцяний огляд Nikon Monarch 7 8x30
Комплекція ., все як звичайно
Дуже якісне виконання маленького добротного чохла, зручний ремінь, оригінальні кришечки на обєктиви , які закриваються всередину, мякі і туго заходять , випадати не повинні.
Несподобались кришечки на окуляри , занадто жорсткі .
Тобто , свою безпосередню функцію, захист, вони виконують , але при ходьбі і активному користуваннні абсолютно не тримаються .
Розмір - чесно кажучи я вражений.. Різниця у два міліметри перетворює цей середньорозмірний бінокль в компакт. Закинути в кишеню і "забути" простіше простого, ідеальний для мисливця в цьому ракурсі. Додайте вагу 434 грами і ви зрозумієте моє захоплення. Офіційні розміри - 123 x 119 x 48 mm
Корпус - полікарбонатне скловолокно. Не сплав звичайно , але кажуть що не гірше по міцності при меншій вазі (наприклад Zeiss FL також використовує такі корпуси) . Покриття - по тактильності одне з кращих (звичайно альфа клас я не зачіпаю) , по "липкості" до рук мабуть краще . Усе чітко і точно підігнане .
Ергономіка - вага, розмір,тактильнні відчуття а також приємні напливи на корпусі роблять його одним з кращих біноклів .
Провірив внутрішній стан - усе супер , жодної пилинки, царапинки чи слідів збірки .
Механіка працює відмінно , фокусування дуже плавне, в міру тугувате. Діоптрії "налаштовані" так що збити налаштування важко. Наочники мають 4 стоп- позиції, повністю викручені - 15 мм.
Перейдемо до самого важливого це скло і картинка . Кілька слів від виробника -
Кут огляду 8,3 ° .
Поле зору - неймовірних 145 м на 1000 м (436,75' - 1000 )
Наприклад Leica 8x32 Ultravid HD - 135 метрів або Zeiss 8x32 Conquest HD - 140 метрів .
Повністю багатошарове покриття.
ED - скло
Еко - оптика: не токсична, скло не містить свинцю або миш'яку.
Система лінз , який передає зображення з підвищеною яскравістю і контрастністю.
Руф-призми з фазовою корекції і діелектричним покриттям.
Покриття антивідблиску лінз
Наповнений азотом
Тумано / Водонепроникний(глибина 1 метр протягом 10 хвилин)
Мінімальне фокусування - 2 метри.
Короткий підсумок - впихнули в бінокль все що зараз відоме і можливе ))
Тепер мої скромні нотатки
Контроль ХА (хроматичні аберрації) - "вищий пілотаж", може замітити хіба професіонал та й то певне чуть по краях.Я не замітив .
Яскравість , контрастність - навіть невпевнений, чи справді я це бачив, чи це просто підсвідомо працює мозок, що дешевше не може бути таким самим як і дороге.. але ну може з натяжкою .. в бальній системі якщо Zeiss Conquest HD оцінити в 10 балів то Найкон - 9 ) Але це все на рівні відчуттів .
Також не можу не згадати про"ефект димки" (якщо взагалі так можна назвати) , чесно признаюсь його я не побачив зразу а прочитав відгук, потім мені прийшлося довго і нудно всяко провіряти бінокль щоб добитися таких умов як описувались і таки так, він присутній ,але в певних ситуаціях і я наприклад його замітив тільки коли зрівнював з в три рази дорожчим (ну і мабуть кращим вибором до 1500 дол) Zeiss 8x32 Conquest HD . Давав кільком простим людям після того, так крім захоплених вигуків так нічого і не добився .
Підім'ємо підсумки = ціна 380 $(орієнтуюсь на ціни в США), передтопова якість виконання, поле 145 метрів, "мініатюрні" розміри 8х30 ,ED кло з чудово картинкою, практична відсутність недоліків, думаю просто не залишають вибору як назвати його кращим за ціною-якістю до 800 дол.
.