Закарпатські звіти........

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Закарпатські звіти........

Повідомлення бригадирь » 29 липня 2013 15:47

Вчора ходив в ліс на прогулку із чорними...Взяв Бондия Найду,Джулю...Відпустив із повідка іще біля хати..Найду із Бондийом як вітром здуло в бік мусорника ,а Джуля наздогнала мене і ми в ліс подалися вдвох....По дорозі весь час озирався ,але старших собак небачив...Зайшов в ліс і чую як сільські собаки затявкали,потім прислухаюся і чую як мої старики щось женуть,стою тихенько але Джуля ніби їй насолено бочала гасати...Потім чую неподалік шурхіт листя і те що собаки гнали пробігло в 70-тьох метрах в стороні за горбком...Собаки пройшли в інший бік...Спочатку я подумав ,що то заяць зробив скол,але потім як моєї Найди небуло з годину догнав що то мав бути лисок,потім іще і брат підтвердив мої здогадки ,бо бачив на передодні там на полі здоровенного лисяру...Мабуть якиїсь імигрант відчув що територія ніким незаселина то і поселився тут,бо минулого сезону вичистив ту територію практично під нуль від лисів...
Собаки сколовшись вибігли на мій слід і прибігли до мене ,я відразу відвів їх в той бік де чув шурхіт.пів хвилини і Бондий затявкав,Найда емоційно підтримала його біжучи по іншому бережку ,ніколи неспостерігав таке за нею щоб вона дала голос незнаходячися на слідові,напевно далося в знаки те що великий проміжок часу невигулювалася...Потім звалившись всі до кучі за 5 хвилин зійшли із слуху...
Джуля повернулася через хвилин 20,Бондий прийшов через 30 хвилин і Найда повернулася через 1:30 год...Собаки повернувшись пихтіли як циганські міхи ,жирок заважає бігати *%%: ...Перейшовши на інше місце Джуля натрапила на заячу жировку,до неї приєднався Бондий.Найда на цей час іще неповернулася була...Через 5 хвилин знову заспівав Бондий і пропали на хвилин 20...На вулици жара розійшлася ненажарт...Вирішив коли повернулися собаки побродити по місцях де можна було зустріти кабана ,але 2 годинний пошук нічого недав,крім жировочних місць...Собаки весь час шукали деб можна зануритися в болото,Джуля вдома вже почала прихрамувати..Подорозі зайшов іще на цегельний кар"єр і Джуля там полізала трохи по очерету ,але безпідйому..Ось так пройшов наш вчорашній день...
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Re: Закарпатські звіти........

Повідомлення бригадирь » 07 жовтня 2013 13:30

Вчора малисме відкриття по фазану...
Отже в поле ми виїхалисме із братол Василем о 9,00....Трава вкрита інеєм,зранку маємо -2...На фазана треба виходити пізніше ,бо він іще сидить на місці ночівлі і собакам важко його знайти,але виходити в обід на полювання ,то для мене дивина....
Отже собаки спущені із повідків і гайда в пошук...Тільки прочесали одну ділянку із кукурудзою як бачу до мене біжить місцевий хлоп...Головне в туфлях ,по напів відлеглому ізморозеві....Питаю де ти хлопче в такому взуттю так біжиш....?А він, іду подивитися хто тут ходить...А що таке питаю...А він так тут неможна полювати...Чому...Бо тут люди випасують худобу...Там є ліс ідіть полюйте в лісі...А хто так вирішив питаю...А він ,люди..Я потроху починаю закипати :mrgreen: Іди кажу немороч мені голови і незли мене...А він ..-Ага взналисте що тут є коза із козенятом і хочете її вбити!!!Мене трішки попустило від того що він переживає щоб ми невбили козу ,але розповідати йому що я полюю фазана немав настрій ,той кажу...-Як побачиш що вполювалисме козу от тоді і повідомиш у відповідні органи ,а покищо зроби так аби тебе тут небуло...Він щось буркнув через плече ,а ле пішов з відки прийшов...За інших обставин яб зрадів що люди турбуються про звірку і нехочуть присутності мисливців,але того хлопа я добре знаю і він неодноразово мабуть був із місцевими фарщиками на тому полі...
Отжде першою Подала голос Найда в ближньому ліску...Декілька разів і замовкла...Бондий який успів повернутися від Найди,"впавши " на нічні наброди також заголосив в кукурудзі...
розповідає брат...Дивлюся каже вискакує із трави лис і через канальчик в кукурудзу,проходить секунд 30 і потомуж сліду в томуж напрямку заяць втікає... :D Короче з лисом ми розібралися ,заголосила знову Найда в ліску...Джуля махнула до неї і вдвох немов барабанячи по хрусталю залили осінній ліс співом....Ох і гарно...Я почав знімати на телефон щоб ви бачили ,але не тут то було....Мої донечки напередодні забили всю карту пам"яті відео і фото....Короче поки я вувтузився із телефоном Джуля обігнала і залишила далеко ожірівшу і постарівшу Найду...І поки та була на середині шляху ,Джуля вспіла зробити коло ...Що вони гнали не бачив ,але по шелестінню листя і кущів ,здається кози...Прогнавши їх після завершення кола іще хвилин 10 Джуля повернулася,а потім і Найда..
Отже йдемо далі...Пройшовши гектарів 6 трав і кукурудзи ми не підняли нічого...Я був сильно здивований,бо собакам я вірив всім трьом і якщо там є фазан то вониб його підняли точно....Переходимо на іншу ділянку..Пройшли метрів 50 ,затявкав Бондий і відразу затих і чуємо писк зайця....Бігом туди ,виявляється собака зловив молодого десь двох місячного зайчика ,....Зайчик був іще живий...Відкликаю всіх собак в бік ,а брат відніс зайчика в інший бік ,хотілисме щоб жив ,але Бондий мабуть йому повредив хребта ,довелося його добити...Дуже шкода було.але нічого непоробиш... (*:( Через метрів 50 в 5-тьох метрах від мене знову піднімається зєяць...Ох і моталися собаки...Цей був "професор"...Він так вміло маневрував поміж собак ...То треба було бачити...15 хвилинне переслідуванян і зсобаки повернулися...
Вирішуємо що час відпочити...підкликаємо собак ,садимо їх на повідки ...Трішки самі перекусили ,і собаки ...Вирішуємо перейти на ті поля де знаємо що є фазан...І справді наче пересікши екватор...Перша ділянка із кукурудзи і Бондий наче антеною сигналізатором замахав хвостом,мить і чуємо хлопання крил яке супроводжується звуком КОГОТ-КОГОТ і над бадиллям кукурудзи з"являється красень півень.....Брат успішно два рази промазує і той подався в кущі..Собаки ожили ,почали інтинсивніше шукати ,почали зустрічатися місця жирування фазана,які були всипані послідом...Підходимо до верболозу біля потічка ,свистом звертаю увагу Джулі на себе і показую напрямок в якому хочу щоб вона шукала...Джуля миттєво зникає в густому верболозі і чую хлопання крил і коготкання....Вицілюю тисну гачок і наче в кіно ,півень склавши ноги падає на землю чистобитий...Джуля небачила всього процесу падіння ...Командую апорт і долі секунди і вона біля фазана....Це був пеший півень якого я здобув з під неї і якого вона змогла трішки поскубати....Короче подати вона не подала ,а лягла біля нього і чекала мене ,незнала що то буде далі чи я буду її сварити чи хвалити...Похваливши її,робиме фото на пам"ятьЗображенняЗображенняі продовжуємо полювання...Іще невеликий відрізок шляху і знову собаки оживилися ,ох і мотають вони тими хвостами....І знову хлопання крил...Брат стріляє і півень підранком сідає на дуба на краю ліска...Ну добрати підранка то обов"язкова справа...ЗображенняЗображення....Таким видався день відкриття по фазану...І ми з гарним настроєм і із трофеями повернулися додому...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення vasyl eger » 07 жовтня 2013 23:17

super

ox yak by to vsio znyaty na video YAKISNE i pokazaty po YT -1 uffffffffffff :lol:
vasyl eger

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 08 жовтня 2013 09:01

Колись і знімемо....Може і не я ,а хтось інший ,але знімемо.... dfg
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення StefcoG » 13 жовтня 2013 02:23

Та навіть відео не треба, так все "природньо" написано що в кого хороша уява все може і так уявити ... ;) ()*?
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Повідомлення vasyl eger » 13 жовтня 2013 09:34

ZA ROZPOVID ZGIDEN , LYSH II PROCHYTALO CHOLOVIKA , A
a yak by bulo fajne video , DVD . to iogo pereglianulob 100 a to i 10 000 cholovik
vasyl eger

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 21 жовтня 2013 10:52

Вчора вирішили з"їздити на качине полювання...На місце приїхали з братом і Джульою в 6,00...Іще темно ,але мені не сиділося ів машині то пішли трішки померзнути...Підходячи до озера на якому планували полювати ,качки зачувши наші кроки десятками піднімалися ....Серце не могло нарадуватися скільки багато перелітної до нас завітало...Передчуття гарного полювання не справдилося...Вся качка яка піднялася подалася на річку Тиса і мабуть там її ніхто не турбував і на зорьку вона так і не повернулася...Було декілька налетів ,але високо ,пострілів було дуже мало ,а мисливців багато.....Настоявшись і натанцювавшись від холоду в забродах які стали мені трішки замалі,вирішую пройтися по очерету...Джуля охотно залізла в воду іпочала прочісувати очерет...Раптом оживилася кілька рухів і із очерету із кряканням вилітає крякова качка...Постріл і та падає на воду ,команда апорт Джулії яка вже вибігла із очерету і качка вже біля мене...Настрій вже кращий і не від самого трофею ,а гарної роботи собаки...Вона навіть взяла качку в зуби коли та іще подьоргувалася ,раніше вона б її не взяла була поки та жива....Мабуть замало злоби до звіра ,але не менше азарту в пошукові....Потім не одно сотню кроків ми зробили по болоту і очереті ,але качки ми незнаходили...Джуля як бобер лізала по воді незвертаючи уваги що та не така вже і тепла....

Потім був іще один підйом ,але качка втекла із іншого боку очерету і я її тільки чув.а не бачив...
Ну а потім прийшла черга манка...Зранку я декілька разів намагався манити і брат мені весь час казав ,щоб я нелякав качок...Але коли я із височини три рази підманив табун качок які кружляли над нами і немали де сісти бо небуло чучел і яких він успішно поспішив і промазав,то замислився ...Каже невже вони такі дурні і летять на манення...І це враховуючи ,що я невмію манити і робив це вперше....Отже висновок ,таки добрі то манки...
Потім брат помітив як в очерет сіла качка .ми пішли по неї...І от знову гарна картинка ,посилаю Джулю в очерет ,хлопання крил постріл і качка підранком падає на воду і знову робота Джулії...Може і нетаке бездоганне апортування ,але то декілька хвилин неповторних емоцій і другий трофей в мене на тороках....
ЗображенняЗображенняЗображенняЗображення....Якби не карпатець Джулька ішов би я без трофеїв додому.....
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 28 жовтня 2013 12:56

27.10.2013
Був на качиному полюванні...Поїхав сам із Джулею ,бо брат мав їхати в справах...Приїхав на водойм як зазвичай на годину раніше...Дуже люблю послухати ніч,подихати ранішнім повітрям ,послухати як розмовляють качки,цього разу я навіть пробував із ними переговорювати завдяки манку Дабл Насті -2 і вони мені озивалися....Те що я іх несильно дратував своїм кряканьом було підтверженням те що вони собі спокійно годувалися на відстані 30 метрах від мене і весь час озивалися на мій манок...
Ранок був туманний ,але досить теплим...В роздумах про будь що я і не помітив як приблизився час пік,було чути голоса людей які йшли ставати в засідки ,але розмовляючи так ,що їх було чутно на весь ставок..Раптом почувся свист крил і плюхання на воду..Прямо переді мною в 15-тьох метрах сіли на воду 6 качок...Було іще досить темно тому я ненаважився їх піднімати для пострілу...Джуля яку я прив"язав до верби ,за якою я ховався почала поскулювати ,я весь час мав її гладити ,щоб вона заспокоїлася...Подумки я вже ніс трофеї додому,щільність пролітаючих птахів які пролітали надімною ,сідали на воду і ті які весь час мені озивалися сильно мене обнадіювали....
Першими піднялися на крило ті качки які були най блище до мене,будо іще досить темнувато тому я пропустив їх без пострілу..І тут я чую хлюпання по воді і хмара качок з якими я перекрякувався піднялася на крило і спокійно без пострілів полетіла собі геть ,зробивши іще коло надімною....Хлюпання приближалося і я згадав що то хлюпає ,минулої неділі було теж саме...Кожен мисливець має своє бачення полювання із собаками ,так і тут...Горе мисливець вже в котре мене добре дратує....На дворі іще темно ,а він відпускає своїх лайок із повідка і ті як коні гасають по воді,мало того що вони підняли качки і ті полетіли в темряві ,так вони і далі продовжують бігати по воді хлюпаючи і недаючи качці сісти...
Нарешті розвіло ,пару разів налетіли,але високо качки по яких я віддуплетився...Льоту майже небуло ,було декілька пострілів ,але тільки із того боку ставка де був я інший бік мовчав...Я попробував манити і качки таки почали летіти на манення ,але кружляли над озером досить високо видивляючись де сісти і коли вже майже були на відстані пострілу і ось ,ось можна зробити постріли,мені почали "допомагати " колеги із іншої сторони озера..Я нестріляю качок бо вони надімною ,але досить високо ,а ці із іншого боку по них валять...Так повторилося декілька разів ,то я махнув рукою і пішов із джулею по очерету ,на той час вже зовсім розвиднілося і майже розвіявся туман...Пройшовши метрів 300,бачу на острівку в болоті в 60-тьох метрах сидять 4 гуси...Я протер очі чи то мені не ввижається ,але вони і так сиділи...Швиденько перезаряджаю 4\0000 які я мав спеціально для таких випадків,гарно вицілюю....Постріл ,гуси піднялися на крило ,повторно стріляю і вони спокійно всі чотири летять собі на інше озерце..."Похваливши" себе за постріл перезарядивши пушку видивляюся кудиж вони полетять...Бачу по дамбі іде чоловік ,махаю йому щоб ховавсі і додаю "Гуси"...Але гуси відвідавши іншу дамбу і отримавши в догінку декілька пострілів зникли з обзору...Чоловік підійшов ,ми поздоровалися я розповів йому про свої "вдалі" постріли по гусках,потім звернув увагу на його пушку ,то була три зарядна пів автомат,ну ті що треба передьоргувати щоб перезарядити набої....Розповів що він для неї спеціально купляє тільки Магнум бо має дуже короткий ствол і далі 25 метрів нею важко робити прицільні постріли...І тут раптом чую як заверещала Джуляв очереті і коркою вилітає звідти гавкаючи...Нічого незрозумівши біжу туди ,мій знайомий мені сказав щоб був обережний бо часто густо сюди заходят кабани...Підходжу до того місця де це було ,джуля боячись але іде попереду гарчачи і гавкаючи ...Я підбадьорую її посилаючи вперед...вона гавкає і рухається в напрямку коряги яка лежала в очереті...Короче через хвилини три ,вона всежтаки передолала в собі страх і підійшла до тої коряки,виявляється то вона її так перелякалася dfg :D :D :D ...Посміявшись над нею повертаємося до того місця де зустрілися і продовжуємо про всяке мисливське вести бесіду...Вияснилося що Саша (так його звати) став мисливцем тільки рік тому і зарас в роздумах яку придбати собаку ...Запитав в мене що то за порда в мене ...Кажу Карпатець...Він-так мені мій знайомий каже щоб я взяв карпатця ,а я думаю про Дратхара...І тут настав мій зоряний час :D :D :D :D я почав йому вихваляти Карпатців,які вони молодці ,універсальні і т.д...Він весь час дивився на мою Джулю ,а вона в мене гарна і говорив що чим далі тим більше йому починає подобатися ця порода...І тут на нас налетіли двоє гусей ,першим стріляє Саша і гуска склавши крила гайнула донизу ,стріляє іще двічі по другій але та летить ,стріляю я два рази і ту приземляю в очерет...Іду в пошук і підкликаю Джулю ,але та вперто шукає в іншому боці щось і нейде в той бік куди впала гуска ...Як кажуть якщо так має бути то таксі і стане...Незнаю як ,але за хвилину я сам знаходжу гуску в очереті ,причому там така гусча що непередати ,благо води небуло ...І тільки я знайшов гуску і Джуля прибігає ,потріпати вже готову знайдену...Огризнувшись на неї всежтаки тав їй її трішки поскубти...Вийшов на берега ,привітавши один одного із вдалими пострілами ,зробили фотосесію один одномуЗображенняЗображенняЗображенняЗображення...Потім вирішили піти трішки пройтися по озерах і коли ми добряче відійшли як бачимо звідкись над нами пролетіли 4 гуси і полетіли прямо в томі місці де ми стріляли по тих що добули...Ми вирішили повернутися назад до того місця...Постоявши трішки ,питаю ,а чи несіли вони бува тут,давай кажу я піду в очерет по воді із собакою ,а ти будеш із берега пильнувати...Так і зробили...Я зайшов в воду і як я джулю не кликав до себе ,щоб прорекламувати як вона класно лізає по воді вона наполегливо ігнорувала мене кружляючи в пошуку в очереті де небуло води ,або маленька...І тут звідти де вона кружляла в пошуку піднімається красень зеленоголовий крижень...Я трішки заметушився із пушкою ,бо вона була на плечі ,але крижень був важкий і мені вистачило часу щоб стріляти на гарній відстані...Роблю постріл,криженьскладає крила і в цюж мить по ньому Магнумом лупить Сашко...Відразу виникло питанння хтож щасливчик....Огляд трофея показав ,що качка бита із мого боку .....І знову фотосесія....ЗображенняЗображенняЗображенняЗображення...Ось таке полювання в мене видалося..Опівдні я вже був вдома...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення vasyl eger » 28 жовтня 2013 17:07

to ne torichnyj ! ?
vasyl eger

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 28 жовтня 2013 17:17

так молоденька гусочка....приготувалася швидко... ::%
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення DOK » 29 жовтня 2013 17:49

dfg Вітаю з вдалим полюванням!! Приємно читати такий звіт.
Джулька молодець, просто можливо вона притомилася та вирішила погрітися на березі та поки не лізти в холодну воду.
звернув увагу на його пушку ,то була три зарядна пів автомат,ну ті що треба передьоргувати щоб перезарядити набої....Розповів що він для неї спеціально купляє тільки Магнум бо має дуже короткий ствол і далі 25 метрів нею важко робити прицільні постріли..
рушниця називається ПОМПОВА - перезарядка виконується рухом руки(за цівку) вздовж рушниці. ;) до речі нехай поцікавиться- може до неї можна докупити довший ствол. Або надай мені точну марку і модель я поцікавлюся в Києві.
DOK

Собаки: г\ш ф. "Чіп"
Зброя: ІЖ-12,12к. Remington 700BDL,30-06Spr, Cometa400Fenix, та інші іграшки...
Місце проживання: Житомирщина\Київ

Повідомлення бригадирь » 27 січня 2014 11:31

Вчора ходив на полювання....Собаки потішили,ганяли добре лиска....Зокрема порадувався за Джулю,цього дня ,надиво прорвався голос...Я думав ,що він незміниться і вона буде і далі "крякати",але таки запіскала....Зруйновано іще один стеоретип в моїй голові....На цьому відео уривок її голосу ,то я випадково записав...Там вона вже добігла до лиса,тільки іззагоряча його проскочила...

Лисок попався якиїсь хворий ,я вже почав і переживати ,що дозволив собакам його доберати...
ЗображенняЗображення
А цього було добуто минулої неділі,прийшли його провідати
ЗображенняЗображенняЗображенняЗображення
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 27 січня 2014 16:12

ви що лисів не здаєте на шкуру?
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення бригадирь » 27 січня 2014 17:00

ні..Залишаємо в лісі...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 27 січня 2014 17:08

молодці!
а кому ви лиса залишаєте в лісі!
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 28 січня 2014 10:30

природі...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 28 січня 2014 10:31

природі...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 28 січня 2014 11:16

Лиса і куниці не відразу їдять, і вовк не хоче.
Спочатку мусить трохи підіпсутися...

Головне Мішко не спішити, бачиш і голос змінився і ще багато чого тебе порадує.
Всі хочуть у гончака до двох років шик-роботи - таке буває рідко, і як правило не довго :( . Тому завжди потрібно терпіння і витримка :ugeek:
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення бригадирь » 28 січня 2014 16:51

бригадирь написав:Головне Мішко не спішити, бачиш і голос змінився

А в мене тільки до голоса і були притензії.В іншому все гуд.... dfg
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 03 лютого 2014 11:47

ЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображенняЗображення
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 03 лютого 2014 12:25

Вчора ,вирішив піти в тих краях на полювання де сам проживаю...Найда в своєму дусі зникає десь ,Джуля і Бондий біля мене....Тільки заходжу в лісок як чую як моя Найда починає спів на відстані пів км...Видно прихопила лисячі свіжі наброди на полі ...Почався гін ,але відразу на велике коло....Видно було ,що лис немісцевий ,бо ішов не по тих переходах ,що зазвичай ходять тутешні ...Я вирішив ,невиділятися і став теж нестандпртно ,не там де зазвичай...До гону підвалили Джуля І Бондий і ліс загув іще з більшою силою...Потім гін повернув в мій бік...Ось вже майже повинен показатися звір ,але гін як приблизився так і віддалився обійшовши мене боком і попрямував туди де і розпочався...Там по ідеї повинен був бути брат,але як виявилося він неуспів і стояв на традиційному переході...Гін тривав хвилин 20,потім стих за пагорбом...Пройщло іще хвилин 15,раптом чую за спиною шуркіт,думаю повернулася собака і треба переходити на іншу позицію...Озираюся ,а то лисок ,такий собі невеличкий ,прямує прямо до мене...Раптом зупинився ,понюхав повітря і назад,але я неміг його просто так відпустити dfg ...Потім чую собаки знову заспівали і прямували в мій бік...Виявилося ,що исок маючи клепку в голові і бачачи ,що собаки ніяк не дають йому спокій ,він як заєць зробив коло і своїмиж слідами намагався скинути переслідувачів....Прийшли собаки ,декілька знімків і в путь...Цей день був дуже гарний і показовий...Відразу після лиска ,собаки підняли двох кізок ,які попозували братові ,правда він зтупив і несфотографував,на 7 метрів прийшли до нього...І вони так само хитро зкидували собак ...Зробивши невеличке коло виходять на своїж сліди і скидують собак...Правда собаки потім всежтаки прочитали де скидка і відігнали їх на невелику відстань...Все переслідування тривало хвилин 20...веду собакде декілька разів піднімали лиса...Слідів багато,собаки мотаються ,але щось за довго....Зазвичай вхідний слід швиденько виявлявся....І тут чую заспівала Джулька ....Ох стою стискаючи приклад пушки в руках ,вдивляючись в кусти де мавби проходити лисок...Десять хвилинний гін ,собаки женуть досить марувато і от гін пішов на коло,дійшли собаки до того місцяі де був підйом і затихли...Телефонує брат ,каже зайчик,так от в чому справа...Собаки розплутавши скол знову заспівали...Вірніше то зробила швиденько Джулька...Старики недуже вспівають за нею...Потім іще один скол і знову спів ,але вже більш завзятий ...Потім виявилося ,що зайчик вивів собак на ліжку лиса і той зробивши маленьке коло повів їх в небуття...Яж думав що то вони все іще женуть зайку і непарився переходженням на інший лаз ,як виявилося дарма...Зайкаж ,почувши ,що собаки знову заспівали ,втікаючи із того місця ,роблячи сколи потім прибіг мені в ноги,ох і втікав як збагнув куди прибіг....Короче було відчуття що звірка знала ,що ми прийшли не поних і успішно позувала перед нами.. dfg
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 03 лютого 2014 16:30

Забув написати ,цей лисок ,також мав ознаки лишая.....Цей рік майже всі лиси були хворі,причому не я один цьому свідок ,інші мисливці також це кажуть...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 04 серпня 2014 12:52

Відкрилися на качку...

02,08,2014 в нас відбулося відкриття на качку...Кажу це досить "гонорово",бо із всієї України тільки Закарпаття відкрилося ,всі інші області повинні з 09,08,...Саме на цей день в нас припало і релігійне св"ято ...
Отже цього року з ночівлею відкритися невдалося ,але в цьому нетак вже і багато мінусів....Поперше неламаєш собі голови за тиждень до полювання (як у Петросяна)-что мне надєть.юбку или сараван, что ти мнє на прошлой нєдєлє купил.... :lol: :lol: :lol: ,не бігаєш умовляючи когось , кого жінка невідпускає з ночівлею і т.д...Відстрільна картка в кишені ,набоїв 2,5 пачки з минулого року залишилося...Тому спокійно збираю деякі харчі (які цілі і неушкоджені повернулися додому),деяку запасний одяг ,на випадок дождя,дістаю з сейфа пушку ИЖ-27Е...На мить задумався ,скільки всежтаки ,за 8 років з неї вистріляв набоїв... :roll: ,заглянув в дозвіл на зброю ,з"ясував недуже приємну річ .виявляється через 2 місяці зпливає термін дозволу,а здавалося ,що минулого року продливав....Дістаю з підвалу заброди,без них ніяк ,завдяки цим чобіткам не один раз приходив з трофеями додому ,в той час коли інші мисливці йшли порожняком...Та і собака активніше працює коли бачить ,що і господар лазить по очерету...Обвішавшись всім цим трахамуддям виходжу на двір...Дивлюся на вольєр Джулії.ох вонаб зараз стала в пригоді,але неможна ,через 4 дні має народжувати dfg ...Поруч біля вольєру прив"язаний Корчий,молодий іще йому тільки 5 місяців і ризик того ,що часта стрільба його налякає дуже велика ,та і подавати із води він іще непробував...
Далі в окремій загорожі прив"язана Найда,але після того як привела цуциків на білий світ зовсім осліпла ,тому знову повертаю свій погляд на Корчия...Він нагадує незовсям розуміючого ,але тямущого сина,а синів треба з дитинства привчати до мисливської справи ,тільки тоді вони стають справжніми мисливцями...Отже чипляю повідка до його ремінця ,вантажу в багажник мажини ,зазделегіть виймаю все що він може погризти,бо зазвичай з губки якою мию машину ,поки проїду 10 км ,залишаються тільки клаптики :oops: ...От чорт ,знову колесо треба підкачувати!!!!Безкамерка є безкамерка....Благо ,що вдома є саморобний компресор ,зроблений із двигуна із холодильника...
Тим часом і брат підходить з своїм сином ,він також його привчає до полювання ,правда тому вже 15 років...Ну все мабуть вже все зроблено ,в голос роблю перекличку що можна було забути,ну мабуть все...Ні стоп....Заброди я брав,брав ,так і залишив ,біля дверей....Кличу дочку ,щоб принесла ,повертатися негоже ,непоталанить,...Хоча спостерігав ,таке ,що більше непоталанить якщо неповернешся і невізьмеш те що треба... :lol:

Отже на годиннику,вірніше на мобілці вже 17-та,хвилин 40 треба їхати на місце ,там оглянутися ,а в 18,00 має пролунати перший постріл...Полювання як і попередні роки відкриваємо на Боронявських рибниках..Під"їзджаючи до рибників зауважили ,що стайка з приблизно 50 качок кружляла над водою,це вселяло надію .але побачене потім засмутило ,виявилося ,що то одне із вох озірців в яких була вода ,всі інші були сухі і зарослі бур"янами...Погано,декілька пострілів і вся ця качка втече на річку яка протікала в 5-тьох кілометрах,а там якщо небуде кому їх заворушити вони і залишаться до ночі...Іще подорозі зауважили,що майже небуло машин ,зазвичай тут на відкриття так гамірно ,а тепер тиша...Ну нарешті доїхали до місця де вже два роки поспіль відкривалися з ночівлею..І знову подив там було всього дві автівки і жодної палатки...Сказати що це мене засмутило ,означає збрехати ,ніколи нелюбив гамірне полювання ...
Вивантажилися ,випускаю з машини Корчия ,той відразу познайомився із статним куцхаром ,який там господаровито бігав виляючи своїм обрубком...Поздоровалися з його господаром ,привітали один одного з відкриттям і розійшлися в пошуку місця де би можна було відстояти захід сонця....Картина була жахлива ,все було позаростане травою і чагарниками ...Ми шукали воду,до тих двох озерець що були з водою ми відразу вирішили нейти ,знаючи ,що весь люд буде саме там....Пробираючись скрізь зарослі ,я йшов перший позаду мене Корчий ,який час від часу забігав заблизько і отримував п"ятою в підборіддя,а позаду нього йшов брат із сином.....І от нарешті перед нами показалося озірце яке недокінця висохло і в одному із закутків булотрішки води порозшою очеретом....кря-кря і хлопання крил пролунало із того очерету і декілька чирків і селезнів піднялося на крило...Все кажу тут і базуємося...Брат декілька разів намагався мене переконати ,що може всежтаки нам слід іти до великої води ,але я був непохитний,я вірив в правільність свого вибору....
По дамбах почали чутися людські голоси і ставати чуть гамірніше,почав сходитися мисливський контингент і всі хто підходив до нашого скрадку йшли далі,бо шукали більше води...І от на годиннику 17,50,корчия прив"язав до очерету,в голові думки про все і нічого,більше всього як собака сприйме перші постріли...Ой як добре ,що сьогодні не дуже сонячно і сонечко не світить в очі...17,57.як і завжди найшовся якиїсь недоумок ,що невитримав 3 хвилини і вистрілив...18,00...в воздух віднялися дві ракети,які символізували про старт....Розпочалася канонада...Качка піднялася високо ,але народ лупив ,ніби ті набої були по 17 копійок...Декілька разів налетіли і на мене качки.Перші два постріли,крайом ока диувлюся на цуцика ,що він,підняв голову подивився на мене і далі сидить...Через деякий час чую щось храпить,повертаю голову ,дивлюся .а він спить.нічого йому немішає..Високо нестріляв ,а ті що летіли на більш прийнятні висоті успішно промахував :lol: :lol: .І .І от бачу по тій дамбі де ми" базувалися ",йдуть два дядьки ,...Один з пушкою інший молодий і без нічого,перед них біжить курц...Йдуть голосно розмовляють ,хоча і бачать ,що тут люди замаскувалися і полюють..Я таких називаю "сватами"...Знаєте як раніше селом йшли сватати дівчину ,перев"язані через плече рушниками,гонорову із музичним супроводом.... :oops: :oops: Ну так само і ці ходять...Підійшли до брата ,по розмові чую ,що знайомі,поздоровалися і пішли далі....Як вже майже пройшли наш очерет ,їх курц надумався пробігти ся по болоті і підняв чирка на крило який перелетів 20 метрів вздовш і сів попереду брата...Власник курца гонорово крикнув братові.
-Вася твій!!!
Брат який до того,вже успів вистрілити з 10 патронів ніразу непопавши ,невідмовився від шарового трофея .який сів навпроти нього на відстані 20 метрі...Бах і чирок вверх ногами в воді ...Брат кричав тому власнику курца ,щоб відправив собаку ,аби подала птаха ,але той чи тому ,що його собака неумів подавати ,чи нехотів сє з тим бавити пішов собі далі...Як зпрацював курц мені несподобалося,пробіг як кінь по воді 10-15 см глибина,чирок мабуть піднявся від шуму ,а не від того .що собака його підняв,після пострілу ніяк невідреагував ,а як прибіг так і побіг знову до господлара..З таким успіхом можна і свиню брати на полювання вона також любить ходити по болотові...Я бачив роботу курців .так ті неба сі брали коли чули запах качки ,а цей відбувайло був...
Посидів трішки в своїй засідці.я мусив переходити на іншу позицію ,бо хмари розвіялися і сонечко боляче різало очі...По дорозі на інше базування я проходив повз брата і вирішив попробувати Корчия спрямувати на апортування підстреленого братом чирка...Вкинувши декілька камінців в те місце де лежав птах ,мені всежтаки вдалося зацікавити собаку ,щоб він пішов шукати в тому місці,вода неглибока була 10-15 см і намул..Корчий то підходив до того місця де падав камінь ,то нюхав щось інше..Я бачив ,що він усвідомлює ,що я хочу аби він ,щось мені приніс ,бо команду "апорт" ми вивчали вдома і на суші він апортує взалюбки ,навіть усвідомив ,що з поноскою нетреба втікати ,а підходити до мене...Отже після декількох кидків камінцем в те місце де була качечка він всежтаки звернув увагу на "щось дивне",яке мало запах і було в пір"ю....Бачилиб ви як він насторожився ,мить боявся підійти до чирка ,потім пробував лоторкнутися ногою ,ніби пробуючи чи негаряче :lol: ,потім так само взяти в зуби...В решті решт ,взяв в зуби ,потім поклав на місце ,але я повторив апорт і він знову підняв качку за крило і з зупинками всежтаки виніс...Я радів і тішився із нього ,адже йому тільки 5 місяців.... dfg Тут я згадав про телефон і про те ,що я як ніколи прийшов на полювання із розрядженою батеркою..Шкода ,але такі речі треба фільмовати...

Вмостившись на зручне місце в великих бур"янах ,де вже сонечко несвіти в очі і мене майже небуло видно , посидів трохи .дочекався ,що передімною на воду сів чирок...Чирків я нестріляю через їх розмір ,але ну дуже мені хотілося повторити апортування із Корчийом...Тому всежтаки стрельнув...Чирок лежав в метрах 30 від берега...Я знову закомандував "Апорт" і вкинув грудою намулу в бік пташки,...Собака замешкавшись на мить озирнувся і попрямував до птаха...Картина повторилася з підніманням за крило,потім опускання ,вотім за шию і врешті решт приніс до мене і поклав переді мною...Похвалив його і взяв чирка в руки ,Корчий вирішив ,що і він має право його нести ,вхопив його за крило і так зімною і пішов до скраду...
Літ ,став маровитим.було таке ,що птахів небуло видно по 20 хв...Але я сидів смірно,ніби знаючи на 100% ,що прийде і наша черга...І от до повної темноти ,залишилося десь пів години і розпочався той літ який я прочекав стільки...
Першим відзначився брат ...Там де він підстрелив чирка сів крякаш і якого було без великогно затруднення добуто...Потім знову на брата налетів селезень ,...Постріл ,птах летить далі новз мене і я б"ю,птах замертва паде,відстань досить пристойна ,гарно добув...
Ну ідемо по нього....Знову кидаю намулом ,собака недуже яро ,але іде до птаха...Але ,що це ,ті перші поміщалися в пащеко ,а це щось більше,ну всежтаки взяв і вже починав рухатися до мене ,як із боку налітає іще один крякаш,постріл,промах ,налітає на брата ,той так само маже..Корчий чогось вирішив ,що він недонесе до берега качку ,кинув і прийшов сам..Незнаю ,можливо через постріл...
Тут я згадав про заброди ,вирішив немучити більше собаку,для першого разу досить....Взув чоботи іду по птаха,корчий за мною ,коли взяв качку в руки і він заворушився,тежза крило тяне ...Тільки дійшов до берега як знову налітає крижень,пах і той падає на інший бік болотця ,біля очерету..Йдемо по нього ,вже зовсім нічого невидно....Починаю топтати де ймовірно падала качка,Корчий також топче ,але трішки в іншому боці..Чую ,щось шумкнуло ,бачу по суші втікає моя качка і в очерет...Добре біжить ,можу незнайти...І от бачу забивається під сухий очерет,нагинаюся аби взяти ,а її вже нема,темно ,прислухаюся,але Корчий приєднався до наших ловів і шумить сильніше за ту качку...Поки я шукав в одному боці ,качка встигла втекти на метрів 10...Корчий внюхав запах і за нею ,та як заєць зробила коло і своїми слідами знову до мене і залягла...Я нечіпаю ,чекаю поки собака прийде ,щоб пробував добирати...Але вона його збила з пантелику і він неміг ніяк збагнути де вона поділася...Потім я всежтаки його покликав і показав йому качку..Картина така ..Качка втікає він притисне ногою і головою ,та затихне він відпустить....Чесно кажучи ,аби не Корчий у мене був шанс залишитися без ціє качки...Очерет був досить щирокий і густий + ніч...Всю дорогу додому ,я розповідав братові про Корчия ,адже йому всього 5 місяців .....Тоді я іще незнав ,що наступного дня ,ми будемо мати нові пригоди ,але про це, вже в наступних описах...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 04 серпня 2014 13:07

коли буде наступна розповідь????
ви молодці!
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 04 серпня 2014 13:26

наступного разу... :lol: :lol: :lol:
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення StefcoG » 04 серпня 2014 16:41

Супер розповідь! З відкриттям!
Так , питання , а з манком пробував працювати? Як качка реагує ?
Як на 5 місяців собака молодець! Але така порада , якщо вже дав команду то вимагай 100% виконання . Не давай команди яку собака не виконає . Не жалій і не списуй на вік, але і не перегинай, само собою . Тим собі зекономиш купу часу в майбутньому. Золоте правило - не дозволяй цуцику нічого чого ти не хочиш бачити від дорослого пса . Саме в перші отакі миті і закладається в соби або послух або бажання сачкувати.
Стріляти в плаваючого або сидячого птаха моветон однако .. так само як і шумового зайця . :oops:
А так молодці! Гарно відкрились! Чекаємо на наступні пригоди. dfg
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 05 серпня 2014 08:55

Дякую...Коли тільки прийшли то ,пробував манити,але потім облишив ,бо качка була сильно сполохана і вона нешукала де сідати ,а тупо гасала в просторі...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 05 серпня 2014 14:19

Наступного дня ,вирішив пройтися по кар"єру ,що біля цегельного заводу....Він знаходиться від моєї хати метрів 300,та і вода цього року в нім є....Місцевий хлоп запустив там рибу ,тіпу орендує...По берегу озерцят бігають прив"язані цепком до довгої проволоки собаки сторожові і неможна підійти до водойми з буть якого боку...Тому ми з карпатцем Корчийом пішли відразу до того місця де собаки недістають...Ще до підходу до озера ,почулося крЯкання качки...Тільки підійшли як на крило піднялися дві качки...Пахххх і одна гарно паде за острівцем у воду,правда небачу її,іншу нестріляв бо полетіла чуть далі і вже вагався,хоча і першу стріляв на метрів 40...Собаки які так агресивно нас облаювали ,аж заливаючись ,після пострілу як вітром здуло,позабивалися в дальні кутки і більше того дня ні пари з вуст... :lol: ...І от мить і з іншого боку цвітника піднімається іще качка...Пах і ця як в денді паде на воду і замертво...Ну думаю іду ,може пройду в звичайних чоботах,заброди вирішив небрати ,про що далі сильно пожалів...Пройшовши декілька кроків ,бачу що вода обіцяє бути глишою ,за мою найвищу ватер лінію на чобота....Треба повертатися на берег і роздягатися...Про те ,що качку може подати Корчій я відразу відкинув ,бо ті падали ,далеко і між нами було перепона із цвітника....Тільки ступив крок в зворотньому напрямку як знову хлопання крил і в 30 метрах від мене піднімається іще качка...Скидую ,паххх і ця шубовцнула на берег в цвітникові....Мить простояв неповорушно...Я трішки був спантеличений від того як я сьогодні влучно стріляю...Відразу на думку прийшов вираз незадоволених лиць моїх дівчат ,вони нелюблять скубсти качок і коли іду на качине полювання наказують тільки качок ненастріляй...Короче із цим їм досить непоталанило ,досить частенько їх тато приносить качок з полювання...Вони вже кажуть от ти неможеш як наш стрий (мій брат),він без качок додому ходить.... :lol: :lol: :lol: Хоча я їх і привчив і вони люблять їсти качку ,що я приготую...
Так от я вже подумки ішов додому із повними тороками...
Іду думаю заберу з початку ту ,що впала на сушу ,там роздягнуся і позабираю інші...Підходжу до того місця де падала качка починаю топтати,ніц нема ,...Приєднавсі і Корчий ,бачу вхопив якиїсь запах і почав інтенсивно шукати...Думаю можливо миші ,бо там їх дуже багато ,а якщо і качка то нікуди недінеться бо то в напрямку берега і йду знову туди шукати де падала....Якиїсь короткий проміжок часу і собака в 30-тьох метрах від того де падала качка в цвітникові зарумунів і в нього з під носа піднімається на крилом моя качка... :roll: Була мить коли можна було стріляти ,але побоявся ,що зачеплю собаку і мій підранок шкульгаючи полетів в бік поля,на огороди...Корчий за нею із голосом...Поки я вибіг на бережок із того карЄру ,то качки вже небуло видно,тільки собака ганяв із одного боку в інший поміж полем кукурудзи і полем бур"янів....Поблизу того в нас стихійний смітник і там кружляло багато воронів яструби ,сороки ...Багато їх сиділо на земли....Корчий ганяв поміж них нерозуміючи куди сіла качка ,він в решті решт міг і непобачити ,а шукати на впоцьки то марна справа...Ну так то так,що зробиш ,шкода ,що змарновав птаха і марно пропаде ,але і таке буває. :oops: Ну думаю іду хоч тих позабираю....Корчий ,щось внюхав на полі ,бачу щось гризе....Скомандував "фу" і покликав до мене..Він ніби рушив і я недивлячись на нього іду до води ,роздягаюся і дивлюся ,а друга моя качка ,що лежала на плесі ,відплила вже метрів 40 і б"ючи крилом прямує до іншого берега...Ну що ти будеш робити...Іду витягну першу ,а ту потім доберу...Чую Корчий задзявконів і почав гавкати і вити...А бодай би го знову заблукав і неможе мене знайти...Ну чорт з тобою іду заберу качку потім і по тебе піду...Підходжу до острівця ,а з нього як мультику мваленький пухінець крякаш як зірветься і репетуючи бігом по воді махаючи своїми необрозшими крилами....Звідки він тут взявся такий недоросток ,Бог його знає...Можливо качка втратила кладку і пізно нанесла яєць...Шукаю свій трофей,двічі обійшов острівець ,а там ні слуху ні духу...Ото день... :twisted: :twisted: :twisted: Повертаюся до берега ,одягаюся...Ну думаю ,що робити ...Або іти по качку яка вже доплила до берега ,чи за собакою який весь час вив бігаючи по полю ,навіть прибігав на берег недалеко від мене ,тільки я неозивався ,а тепер чую вже десь виє під лісом...Поки одягнувся вже чую прибіг недалеко до берега кар"єра..А от вже його і бачу...Кличу на нього...Раз ,два кличу ,вітер в мій бік..Бачу звернув на мене увагу ,пів хвилини дивиться ,потім як зірветься і гайда знову до лісу....Я кричу ,а він ходу...Зупинився ...Я знову крикнув ,а він знову навтьоки до лісу...Починаю передчувати зле....Згадав як Віктор із хмельниччини якому був дав кобелька розповідав ,що коли шукав того ,то так само покликав його ,а той навтьоки так і пропав..Бачу мій корчий добігає до річки що тече попід ліс ,вона майже суха ледь ледь тече вода,зупинився,я знову свистнув ,а він знову через річку навтьоки до лісу...Щоб ви розуміли відстань від кар"єра до лісу метрів 500...Підходжу до річки ,бачу вибігає з іншого боку ,перебіг через річку і став дивиться на мене,я свистнув він бідбіг.....Що то зним було ,незнаю .але сильно мене засмутило...Та і день якиїсь невдалий...
Повертаюся до озерцяти по другу качку ,що попливла до берега....Обійшов берег нема нічого,та і Корчий якусь падаль знайшов і почав гризти,ледве в нього з пащеки вирвав...Розумію .що качка поранена вийде на берег і сховається на суші,але як її знайти...Корчий як баран ходить за ногами .весь час озираючись куди то я вкинув ту падаль...Короче обійшов я ті кущі ,бачу ,що ніц із того...Єх думаю ,невдалий день іду я додому поки щось іще несталося..І тільки ступив крок щоб іти геть ,Корчий ніби прочитав мої думки ,бачу тицьнув морду в землю і пішов мить і виганяє качку із кущів ,придавив ногою ,та вирвалася ,знову так само...Я добрав підранка...Іще мить тому я був готовий небачити і нічого нечути про цього пса ,але мить і я вже думаю як його буду виховувати далі....Тормозить ,але сучий він син ,виб бачили як він чує той слід .....

п.с...Написав був майже вже все це що тут є як в нас відключили світло ,довелося переписувати.... :roll:
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення StefcoG » 10 серпня 2014 02:21

Гарно було! Посмівся трохи :D .!
Зразу як завжди кілька порад :D . Якщо великий текст, візьми собі за правило , писати наприклад в gmail , навіть коли "вирубає" світло то завжди він буде збережений в чернетках .
Дальше по тексту - якщо файно стріляєш , пожалій своїх дівчат і зроби собі плакер https://www.youtube.com/watch?v=hPGyFAFqxC0 . То може бути або як звичайна насадка на дрель або переробити стару пральну машинку . Дуже проста і ефективна штука . Як її зробити є купа матеріалу в мережі.
Зображення
StefcoG

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 11 серпня 2014 10:48

StefcoG написав:якщо файно стріляєш ,

Та ні я неє файним стрілком ,просто з птицею таланить....Я можу і пачку набоїв витратити на 2-3 качечки...Тільки запримітив таку річ ,що саме я най частіше приходжу з трофеями додому...А от по зайцю навпаки брат...
бригадирь

Місце проживання:

Далі

Повернутись до Звіти з полювань

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей