щойно приїхали, в одну сторону відмахали 180 км....
в м.Теребовлі було представлено 6 карпатців(4 кобеля і 2 сучинки).
вольєр гарний - 10 га, з невеличким ставочком без чагарників, але дерев трішки забагато... на випробування було виставлено 3 дика(один сікач зі спиленими іклами, досить активний, казали хлопці, що він вчора напав на людину;дві свинки, які лежали десь під парканом в багнюці - їх я особисто не бачила)
поки ми підїхали, то Сашко вже пустив свого Боя на випробування по кабану. знайшов швидко(пошук у нього класний), обгавкував, але до зачоту не вистачило 4 хв., нажаль покинув...
для пошуку виділяють строго 10 хв., для оцінки - собака безперервно повинен працювати 15 хв.
поки чоловік реєстрував собак, то пуск робили лайки... чомусь вони всі з посмішкою дивились на моїх. кілька разів чула, що їх називали метисами ягдів, а один розумник сказав, що це взагалі метис добермана
. але я стійко стояла і пояснювала, що це карпатці і пояснювала чому вони не схожі між собою. а ще чому вони не схожі на попереднього пса....
ну і ми дочекались своєї черги!
пускаємо своїх собак в парі(нажаль в Барона ще не вистачає майстерства на пошук, але ж він ще не був на справжньому полюванні). йдемо до експертної комісії, поводки натягнуті так, що аж дзвенять... по команді експертів спускаємо собак, засікаємо час. Барон відразу голосить(є в нього така звичка голосити від радості), експерти кажуть погано - бреше!, я їм пояснюю, що то зрадості і він зараз замовкне. так і було, трішечки поголосив і замовк. в собак пошук - галоп і чуємо десь далеко заголосили. експерти відразу - спрацювали і гонять сюди... підійти мені не дозволили, сказали стояти за спиною експерта, а він від хижки відходить не дальше 50 м. дивимось атакують, крутять і підводять до нас. один із експертів - класна робота, давно такого не бачив навіть від лайок..в природі з такою роботою бери рушницю і спокійно вали того кабана! судячи з яким захватом він те казав, то реально сподобалось
.Аза грає першу скрипку.
от вже і я все бачу(нажаль я не висока) - крутять собаки гарно.. а от кабану то страшенно не подобається!!! робить стрімкі випади і досить активно крутиться. і тут настав момент, коли Барон не встиг увернутись.... добре, що кабан його підняв чуть вбік, а то б пострадав би від копит 100%. в мене серце впало нижче рівня пятки, Іван виматюкався(як ви розумієте, мені вже було не до камери! і тому не маю жодного фото
). але Барон встав отріпнувся і пішов знову до роботи, але вже більш обережно. "працюють, гарно працюють!" - чую я від експертів.
але... їм дуже захотілось водички
. експерти записують відхід... потім собаки повертаються і починаютть шукати того кабана, який вже встиг влягтись в яму з багном. трішки затратили час, але знайшли і почали атакувати ще сильніше. і тут експерти скомандували знімати собак, заробили диплом ІІІ ст.
, а якби не той відхід то можна було б говорити і про І.
ну тут ми ще трішки поганялись за собаками, не хотіли йти без кусочка того кабана
.
ще був пуск сучинки!, але не було власника. знайшла швидко, почала обгавкувати, але потім пішла шукати власника і вже не вернулась...
врезультаті по кабану було випробувано 4 карпатця, тільки ми отримали диплом в парі!
зато ви би бачили ті мармизи лайчатників
, щелепи їм ще довго заважали ходити
.
потім пішли на борсука. нажаль мої собаки вперше побачили цього звіра...
але наші карпатчики нас таки потішили - заробили два диплома ІІІ ст., відмітились Шайтан і Бой!!!!
ну і колективне фото з експертом, який судив по борсуку