бригадирь » 22 серпня 2013 11:38
Добре що вчитеся.....Для початку навчи його сидіти,йти поруч,Прибігати до тебе при команді "До мене",комада сидіти і ти відходиш від нього на відстань,або ходиш навколо нього на відстані,зупиняєшся і командуєш "До мене",собака повинен прибігти,командуєш "Сісти" і при виконанні хвалиш і частуєш смачненьким...При ходьбі поруч зупиняєшся і командуєш "Стояти",рушаєш ,то командуєш "Вперед"...Потім все це із бігом,потім без повідка...Недозволяй ,щоб він невиконував команди,якщо не послухав ,починаєш знову і знову ..Якщо бачиш що задовбався вже ,переносите натаску на завтра,але обов"язково із завершеною вправою..Поклади йому в рот поноску і скомандуй "Апорт" (тільки дивися щоб він не прикусив собі губу,кожен раз коли будеш класти йому в рот поноску поправляй...)Якщо він спробує виплюнути притримай руками і так поки він не буде її тримати сам,кожен день збільшуючи час тримання поноски.Вкладаєш собаку сидіти,кладеш попереду неї поноску,командуєш "Апорт",собака повинен взяти в рот поноску і тримати,за зроблене хвалиш і частуєш,потім те саме але на відстані і коли собака візьме поноску командуєш "До мене",собака повинен прибігти із поноскою до тебе,комадуєш "Сісти "і відразу забираєш внього поноску ,недозволяй класти самостійно,якщо поклав сам ,починаєте знову,поки незробить бездоганно ,тільки тоді похвала і частування .....Наступний крок носіння поноски...Кладеш в рот собаці поноску (або він сам її бере ) при команді "Апорт" і крокуєте,собака іде поруч,потім те саме без повідка...
Недозволяй собаці бігти під час закидування поноски...Собака вкладується сидіти і спочатку вкидуєш на маленькі відстані на відкритому просторі,потім на більшу відсань ,потім так само але в траву,а потім з обмеженою оглядовістю наприклад в кукурудзу ,або очерет ,щоб собака бачила що то падало ,але там його треба пошукати...Навчитеся цього всього,тоді треба зяти закинути поноску в зарослі (собака неповинен цього всього бачити),приводиш собаку вкладаєш сидіти і вкидаєш камінець в те місце де вкинута поноска (так щоб собака бачила помах руки і сам грукіт падіння камінця і командуєш "Апорт Шукай",собака повинен знайти поноску і принести,за зроблене хвалиш і частуєш...