Останній раз коли заходив в магазин за Севеджем, звернув увагу на цікаву переломку.
Одноствольний штуцер від Россі
http://ibis.net.ua/products/details/17660100/ Не втримався, щоб не "полапати"...
Деякі ТТХ:
Подкатегория: Штуцера
Производитель: Rossi
Модель: Wizard
Калибр: 308 Win(7,62/51)
Оружие нарезное: Штуцера
Приклад (ложа): Древесина. Форма гребня приклада - Монте-Карло
Длина общая, см: С нарезными стволами - 98 см, с гладким - 111 см.
Вес: 3,1 кг
Количество патронов: 1
Ствол (характеристики): Нарезные стволы по 58 см, а сменный гладкий - 71 см
Конструкция магазина: Отсутствует
Прицельные приспособления: Целик и мушка
Твист ствола: 1:12"
Комплектация: Ключи для запирание УСМ (защита от несанкционированного доступа)
Дополнительная информация: Оружие оснащено планкой Weaver для монтажа совремнных оптических или коллиматорных прицелов.
Длина ствола, см: 71, 58
Страна производитель: Бразилия
Що можна сказати - ідеальна зброя для єгеря, врівноваженого небагатого мисливця, любителя індивідуального полювання та одностволок.
Свого шарму додатково добавляє курок взводу.
не зважаючи на досить невелику ціну в 15400 гр. виробник пропонує на вибір ТРИ стволи - гладкий з півчоком, та два нарізних - один 223Він. другий 308Він. чи 30-06 ... Рушниця досить легка і зручна. Стволи та ствольна коробка зроблені цілком акуратно і якісно, дерево теж пристойне... єдине то в деякій мірі високий гребінь приклада, що може спричинити незручності прицілювання у деяких мисливців бо не у всіх одинакова будова тіла, але то як на мене дрібниці - все можна виправити - зняти-наростити, або навіть зробити роздвижний гребінь приклада.
Але в загальному якщо зрівнювати з рузьким Іж-18 то небо і земля. Я розумію мисливців, які мають Іж-18МН - недорого і "сердито"
В мене якось теж була лиха думка купити Іжа- щепити лисів, та дякуючи Василю "стрілок" відлягла.
Те, що Іжі треба "пиляти" для того, щоб добре стріляти казати не будемо.
Та якщо рахувати гроші і дивитися на якість і комплектацію то Россі виграє в Іжа по всім параметрах.
Колодка і стволи запираються надійно, цівка тримається на стволах за допомогою гвинта антабки, єдине, що мені особисто доставило деякі незручності - запобіжник, але то справа привички чи скоріше того. що не привик до нього.
Зі слів продавців та відгуків мисливців зброя має з коробки до 1.5-2 МОА кучності на 100м , що на мою думку цілком задовольнить стрільбу на полюваннях на малих та середніх відстанях.