Кубок Хантера

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Re: Кубок Хантера

Повідомлення hanter39 » 13 липня 2015 00:30

Тв 7, те знаю що то за... бачив їх на багатьх виставках. ми з Леонідовичем теж казали для них "2 слова"
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення WAWA » 06 вересня 2015 13:02

Давайте потрошки ворушити цю тему!
У першому пості будемо сформувти список із людей + собаки!
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення собаколюб » 06 вересня 2015 13:59

Я та 1,5 собаки ;) (1,5 бо Азу ще беру, але в якій формі вона не знаю, ще з цуциками)
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 11 вересня 2015 14:49

Координати місця проведення заходу.Хмельницька обл., Красилівський р-н, біля с.Слобідка Чернелівська
https://www.google.com.ua/maps/place/49 ... :0x0?hl=ru
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Місце проживання: Хмельницький

Повідомлення hanter39 » 16 вересня 2015 19:14

ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова ХОКМС «Поділля»
Додонов О.Л.

15.09.2015

ПОЛОЖЕННЯ
Про проведення І моно породних комплексних змагань та виставки Українських карпатських гончаків – КУБОК «ХАНТЕРА» 2015

Перші моно породні комплексні випробування та виставка Українських Карпатських Гончаків (УКГ) – Кубок «ХАНТЕРА» 2015 (надалі Кубок «Хантера») проводиться з метою визначення та показу кращого поголів’я мисливських собак, визначення їх робочих якостей та класності, підбору пар для подальшого розведення та вдосконалення породи, обміну досвідом ведення в чистоті породи, пропаганді класичного полювання з породним УКГ.

1. Кубок «Хантера» проводиться три дні 25.09-27.09 2015 року на території готельного комплексу «Родинне гніздечко» (Красилівський р-н, поблизу с. Слобідка Чернелівська):
25.09.2015
- 8.00 – 12.00 – реєстрація учасників виставки
- 12.00 – 12.30 – відкриття
- 12.30 – 15.30 - експертиза мисливських собак на екстер’єрних рингах
- 15.30-16.00 – визначення кращих представників породи серед класу цуцики, серед сук (вижлівок), кобелів (вижлеців), серед усіх присутніх УКГ.
- 16.00 – вручення призів, медалей, дипломів.
- 17.30 – вечеря та проведення семінару на тему «Український Карпатський Гончак – екстер’єр та польова робота які нам потрібні».
26.09.2015
- 5.30 – проведення жеребкування для участі в випробуваннях по вільному звірові та борсуку вольєрному.
- 6.45 – 17.45 –проведення випробувань двама експертними комісіями (у випадку великої кількості учасників – трьома) по вільному звірові та однією експертною комісією – по борсуку вольєрному.
27.09.2015
- 5.30 – проведення жеребкування для участі в випробуваннях по качці та волоку.
- 7.00 – 14.30 – проведення випробувань по качці та волоку
- 14.30-15.00 – підведення підсумків
- 15.00 – 16.00 – проведення виставкових рингів комплексної оцінки.
- 16.00-16.30 – нагородження та закриття Кубку «ХАНТЕРА» 2015

2. Для підготовки та проведення Кубку «Хантера» призначається організаційний комітет:
- голова – Додонов О. Л.,
- секретар – Суховецький Р. Г.
3. До участі на Кубок «Хантера» допускаються собаки віком від 3 міс. і до 10 років включно, при наявності на них довідки про щеплення проти сказу в поточному році, наявності ветеринарної форми Ф1 – учасникам з інших адміністративних районів та свідоцтв про походження, паспортів, довідок про наявність робочого потомства, а також робочих дипломів (при їх наявності), номера ВКМС.
4. На Кубок «Хантера» запрошуються усі бажаючі. Кількість собак не обмежена. Чемпіонат відкритий. Участь у виставці і випробуваннях безкоштовна. Вартість участі у семінарі 50 грн.
5. Експертиза на виставці проводиться спочатку по вікових групах, починаючи з класу «цуцики», а потім класних собак на ринзі комплексної оцінки. Чемпіонами виставки в породі можуть стати один кобель (вижлець) і одна сука (вижлівка) виключно класу «ЕЛІТА», які набрали найбільшу кількість балів по бонітіровці. Собаки класу «ЕЛІТА» повинні мати номер Укр. РКМС,
6. Експерти та їх асистенти не мають права проводити експертизу собак, які належать їм, та собак, що спізнилися. Оцінку таким собакам на виставці (без присудження місця в ринзі) проводить Голова експ. Комісії. Цим собакам видаються дипломи та медалі згідно положення про виставку.
7. Власникам кращих собак призначаються призи:
- Кубок «Хантера» - собака що отримала оцінку екст. не нижче «дуже добре» та показала найкращі результати в польовій роботі. При однакових ступенях дипломів та рівності балів, перевага надається дипломам отриманим по вільному звірові, далі вольєрному, далі качці і волоку.
- Собакам що показали кращу роботу по: вільному звірові, вольєрному борсуку та качці та волоку (3 кубки).
- тим, що зайняли І місце в Першому племінному класі (2 кубки)
- кращим представникам, що отримали найвищу оцінку у своєму рингу, кращим представникам породи (10 кубків).
8. Нагороди:
- собаки класу «Еліта» - ногороджуються Великою золотою медаллю
- собаки І класу – Малою золотою медаллю
- собаки ІІ класу – Срібною медаллю
- собаки молодшої вікової групи – Срібним жетоном, а ті, що мають робочі дипломи – відповідними медалями

Усі бажаючі можуть виступати в ролі спонсорів та виставляти свої призи та нагороди.

Головна експертна комісія подає звіти по підсумках експертизи собак на виставці та випробуваннях.

Голова оргкомітету Додонов О. Л.
(За довідками, звертатися за тел. 096 67 42 442)
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Сівенков » 21 вересня 2015 20:11

Цікаво а чому проводяться Луцькі змагання по кабану та Львівські а наш кубок Хантера буде без цего профільного звіра .Наскільки володію інформацією власник вольєру Вепр ( Хмельницька обл Литичівський р-он ) де планувалися випробування по кабану дав добро .Потрібно було тільки погодити з ветслужбою чи були ще якісь нюанси .При розмові з Ромою кілька неділь назад він сказав ,що усі заходи повязані з кабаном забороненні принаймі до нового року по Україні :(
Неділю назад вирішив поцікавитись та подзвонив стосовно Львівських обласних по кабану організатор каже ,що в м Теребовля випробування непройдуть не по причині ( Африканської - чуми ) а по відсутності на вольєрі кабанів тому будем орендувати вольєр у Луцьку .
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 21 вересня 2015 20:41

Да, Сашо, ти правий... кабана дозволили вже і на Волині, і на Львівщині... не знаю як, але дозволили, може того, що не було спалахів аф. чуми... про дозвіл їм взнав 7 днів тому...
Повторний запит для проведення нам, подається за 14 днів до заходу, тому ми в прольоті.
А розмову з власником і з наглядаючим на Вепрі я був дослівно тобі передав - вони не проти, від нас ветеринарка, а вона нам заборонила, і маю здогадки, що може це і комусь з антиприхильників цього заходу на руку...
Тому Кубок Хантера пройде в вищенаведениму порядку, навіть якщо приїде 5 собак...якраз по 1 експерту на 1 собаку буде...
Вибачте, але я виложуюся на всі 100% щоб усе провести на найвищому рівні. І якщо комусь стане відмазкою неявки на даний захід - бо нема кабана. Ну що ж, успіхів вам на заходах де є кабан...
Надіюся на Кубку побачити справжніх патріотів кг, які не шукатимуть ніяких відмазок, чому їм не вийшло приїхати.
п.с. якщо даний захід все ж виявиться малоцікавим, то він буде перший і останній. а може хтось спробує і зробить щось подібне з набагато більшим натхненням та ентузіазмом...
До зустрічі на КУБКУ.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення собаколюб » 21 вересня 2015 22:42

Аби ж ви знали скільки витрачається сил на організацію.....
Часом виникає думка,що хтось докладає багацько сил аби кубок відмінили!
Повірте..легше провести кабана, ніж волок і качка(знайти кроликів,фазанів,качок)...
Рома тобі великий респект! Я б не змогла.
Пс: допускаю що де-які карпатцелюби не приїдуть з поважних причин. Ті, що не приїдуть без поважних причин - можуть забути про мою допомогу...включу повний ігнор!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Evgen » 21 вересня 2015 22:43

Іра я повністю готовий
Evgen

Собаки: УКГ Аза- Вайпер
Зброя: іж 43 є
Місце проживання: Пустомити

Повідомлення Evgen » 21 вересня 2015 22:45

ще проблема лишається з машиною
Evgen

Повідомлення Сівенков » 21 вересня 2015 23:20

Зовсім забув ,просили запитати якщо власник УКГ преїде в неділю він зможе зробити пуски по борсуку з оцінкою експертів та чи зроблят опис екстерєру пса . 98345
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 22 вересня 2015 07:33

Собака без уваги не залишеться, і власник буде задоволений :)
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Vayser » 22 вересня 2015 11:27

Якщо у когось проблеми з транспортом з Хмельницького, можу підвезти легковиком, звертайтесь.
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення Vayser » 26 вересня 2015 14:35

Декілька слів від "хлопчика який щось там пише у Інтернеті".
Семінар на тему «Український Карпатський Гончак – екстер’єр та польова робота які нам потрібні» пройшов у відвертій та тісній атмосфері, але жодного слова по темі я не почув, хоча дуже сподівався на це.
Викликає піднесення і надію на краще, те, що порода УКГ переходить на той етап коли починає бути потрібним якийсь певний бюрократичний апарат на чолі з професіоналами, тобто потребує залучення спеціалістів певного профілю таких як генетики/селекціонери, наприклад . Але з другого боку показовим є те що кращими собаками у рингах (яких відповідно і вибрали спеціалісти)стали єдині, підкреслюю, єдині дві собаки представники малого гончака. Тобто, розведенням займаються аматори і переважна більшість собак саме великого типу, а чемпіони малого.
Ок, до чого приведе "мавпуваня"(копіювання)? Я теж хочу малого, він ж чемпіон, я теж хочу найкращу собаку...
Чому саме це показово , тому що як поставити разом великого УКГ та польского/ угорського/литовського гончака, то різницю скаже лише профі, а як поставити малого і великого то різницю помітить навіть дитина, і справа навіть не у розмірі а ще й у статурі і навіть формі голови. І це одна порода? а де ж сталість генотипних ознак що саме і робить породу породою? WTF?
Нагадує це усе відому байку про лебідь, щуку і рака.
А гірко те, що усе про що йшла мова показує наскільки хитке положення УКГ і роботи для того щоб УКГ зайняв достойне місце, а не лишався "аборигенною породою",по переду вагон з маленьким возиком. Та саме це вимагає збільшення зусиль ентузіастів-аматорів. У першу чергу які реанімували УКГ . Хто ще здатен створити базу походження і родові лінії? Та з цим і потрібні додаткові зусилля до згуртованості, приходу до певного знаменника та впорядкування того що ж саме є УКГ, того про що було зазначено у темі семінару. Це під силу тільки ентузіастам, адже лише людина яка справді вболіває за справу здатна створити скачок у розвитку і забезпечити якісну складову. Тому, як і гасло десантників повинно стати гасло аматорів-ентузіастів "Ніхто крім нас..."(с)
P.S.: Прошу власників малих УКГ не сприймати вище наведений приклад як претензію, це лише ілюстрація. У вас прекрасні собаки достойні усіх нагород.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення собаколюб » 26 вересня 2015 22:53

А чого ж ти мовчав?!
Було підняте питання його обговорювали...а далі був борщ ;)
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 27 вересня 2015 16:29

Було багато поважних дядьок, яким було що сказати. Я лише маю надію що таки розумні голови вирішили щось і це стане доступне загалу. Цікаво все ж що показали випробування.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення WAWA » 28 вересня 2015 08:44

Перше, це хочу подякувати всім хто приклався до цієї події!
Особливо організаторам dfg , спонсорам dfg і звичайно гостям свята, без яких воно б не відбулося. dfg

Я так розумію, що на звіт прийдеться почекати :(
На рахунок суперечок і обговорень, це була перша зустріч, і немає ще статистики по роботі, екстер"єру і тому з часом ми зможемо дійти до чогось спільного, а може і не зможем :oops:
Але будемо намагатися!

Ще раз усім дякую!
WAWA

Повідомлення Снайпер » 28 вересня 2015 21:49

Я хочу висловити подяку всім присутнім цього свята,а також людям,які спромоглись організувати його!!! Мені було дуже приэмно побачитись з карптцелюбами,якиг я знав тільки через форум!!!Все було чудово, тому буду чекати наступноі зустрічі.
Снайпер

Собаки: УКГ РЕМ
Зброя: ТОЗ -25 16К
Місце проживання: Львів

Повідомлення бригадирь » 28 вересня 2015 21:59

І я вам всім дякую.особливо Ромкові...І вибачте ,що я небув... )(*?%
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 30 вересня 2015 20:58

Економісти ,яблуками закусують... :(? ?%()

Вже сало не йде після велидої дози :mrgreen: :D :D :D
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 30 вересня 2015 21:03

Цеж треба було так довипробовуватися ,що і звіт нікому написати.... (*:(
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 30 вересня 2015 21:12

бригадирь написав:Цеж треба було так довипробовуватися ,що і звіт нікому написати.... (*:(

Тут нічого не вдієш, треба чекати на Романа. Він грунтовно і цікаво опише, так що :oops:
WAWA

Повідомлення бригадирь » 30 вересня 2015 21:20

Та той молодюк ,мабуть по дівках ходить....неєму коли... ГШУ(;№
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення Сівенков » 01 жовтня 2015 20:45

бригадирь написав:Цеж треба було так довипробовуватися ,що і звіт нікому написати.... (*:(

Яб написав ,але був там тільки пів дня і то по борсуку тай бачив леше кілька робіт . :P
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення Снайпер » 02 жовтня 2015 20:15

Шановні карпатцелюби,на Кубку ми говорили,балакали - сіли і випили,а питання створення секціі чи клубу так і не рішили!!!Скажіть будьласка, це питання буде вирішуватися?Тоді коли і яким чином?Я вважаю,що це питання э важливим,а ми його чомусь ігноруэмо!!!
Снайпер

Собаки: УКГ РЕМ
Зброя: ТОЗ -25 16К
Місце проживання: Львів

Повідомлення Evgen » 02 жовтня 2015 22:03

клуб зробити тяжко тому що потрібен підприємець і сплачувати великі податки хто готовий взяти на себе таку відповідальність я думаю секція шкоріш за все
Evgen

Повідомлення Vayser » 04 жовтня 2015 00:16

Пройшла неділя, після виставки пора ворушити цю тему панове.
Наразі питання про секцію не зовсім актуальне, кінцевою метою має бути клуб. Але я лишу це на совісті більш компетентних товаришів, гадаю їм стане наснаги вирішити правильно питання перерозподілу "сфер впливу" так би мовити - по совісті.
Зрештою, що секція що громадське об'єднання що форум різниця для загалу не принципова.
Актуально вирішити питання з породою зайнятись з розумом селекцією. Шановні, у нас немає сталої породи, давайте за це говорити. Чи тільки мені одному ріже очі усе розмаїття собак. Практично більшість собак разюче відрізняються, це і є так звана "аборигена порода". І що наразі: 120 собак по видачі документів. А скільки родових ліній , одна більш менш сформована від Анопрієнка ?
Я тут натрапив на цікавий матеріал по тій "страшилці" імбриндінга що чув на кожному кроці на виставці. Це варто уваги хоча б тому що, як буде враховано, то дозволить уникнути проблем у майбутньому.
Именно с этим явлением и пришлось столкнуться в последние годы многим разведенцам, особенно в крупных кинологических центрах. Невероятно усилившийся приток собак из других стран, обмен племенным материалом между ранее замкнутыми на себя популяциями вместо ожидаемого улучшения поголовья привел в ряде случаев к потере консолидированности породного типа и даже к ухудшению состояния пород.
Здесь речь идет не только и даже не столько об экстерьере, но именно о благополучии, о состоянии породы в целом. В самом деле, ведется тщательный отбор производителей и подбор пар: при достаточно большом поголовье собака рискует быть исключенной из плана разведения за малейший недостаток. Щенков осматривают под матерью дважды и бракуют не скупясь. Взрослых собак надо обязательно отработать по дрессировке или испытать по охотничьим качествам, представить на экстерьерную выставку самое редкое раз в два года, а чаще ежегодно. А результат?! Количество мертворожденных или с врожденными уродствами щенков не уменьшается; пятна, подпалы, порочная фактура шерсти - на том же уровне. Никуда не исчезли неправильные прикусы и неполнозубость, остаются актуальными проблемы крипторхизма, дисплазии, поведения, не соответствующего породному типу. Больше становится случаев гермафродитизма, переношенной беременности, трудных родов, чрезмерной плодовитости и т. п.
Вот в такой ситуации и начинаются поиски генов-вредителей и их зловредных носителей. Дело это заранее обречено на провал. И даже не потому, что для анализа хорошо бы знать родословные не по четырем коленам предков, а гораздо дальше, все равно подобный материал в состоянии обработать только компьютер, а для этого еще надо уметь грамотно составить программу. Суть в другом. Мы выяснили, что признаки, выявляемые нами, для организма скорее не признаки, а комплексы. Так вот, все вышеперечисленные аномалии не связаны между собой только на первый взгляд. На самом деле все это - проявление системных эффектов, указывающих на то, что геном теряет свою стабильность. Эта разнородная масса нарушений, о многих из которых давно не было слышно, во всяком случае так часто, и есть веер реакций нестабильного генома, отражение серьезных изменений в биохимическом статусе организма. Система пытается саморегулироваться за счет использования всех внутренних резервов. И такая регуляция вполне осуществима, если только уровень внешних помех не будет нарастать с прежней силой. А наиболее значительной помехой в данном случае является бессистемное введение все новых и новых инородных геномов в существующую популяцию, т. е. усиление межпопуляционной гибридизации и, соответственно, гибридного дисгенеза. Чем мы, собственно, и заняты на данном этапе, вводя в размножение собак совершенно чужих кровей.

(c) http://www.zooclub.ru/dogs/razv/6-6.shtml

Саме тому актуально сформувати комплекси ознак. Давайте хоча б попередні дані по виставці, плюс починаймо обговорювати спільний знаменник.
Друге що актуальне це відкриті загалу родоводи, невже так важко це вивисти хоча б по тим 120 собакам. Маю задумку по комп'ютерній програмі обліку, але друзі, під лежачий камінь не те що коньяк навіть вода не тече.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення WAWA » 04 жовтня 2015 09:12

http://carpathound.com.ua/catalog/
Це і є каталог, над яким нам буде потрібно працювати, тобто його вдосконалювати!
Я давно нию, що це впершу чергу потрібно!!!
Як і говорили на виставці, що ми хочемо?
На мою думку у нас сформувалася порода в результаті схрещування різної кількості порід, бо ніхто не знає, що і як в"язалося. Але основні родичі це
Тірольска гонча
ЗображенняЗображення
Трансільванська гонча
ЗображенняЗображення
WAWA

Повідомлення собаколюб » 04 жовтня 2015 10:58

Не засмічуйте тему!
Є відповідні розділи і вже створені теми відповідні!
Чекаємо розгорнутий звіт від Романа, він вже всі могричі проставив...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 04 жовтня 2015 17:15

собаколюб написав:Чекаємо розгорнутий звіт від Романа

А від вас звітик, ви ж і власниця чемпіона і у комісії були. Ну вам хоча б сподобалось?
Wednesday Addams
Vayser

Поперед.Далі

Повернутись до Виставки, випробування, змагання

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей