Доброго дня.
Пишу сюди бо їхали на ведмедя...
Отже на тому тижні подзвонив пан Поруцький та запросив на Житомирщину на випробування по п.в.,п.к. та п.б.
Такий комплекс в одному місті-їдемо.На ведмедя записались на 17:00 кабан та бурсук живою чергою.
Отже по приїзді, я з Баяном та Симончук з Баєм та Айкою,дізнаємось що крім вище вказаних заходів ще додали кров'яний слід.Позаймавши всюди черги стояли та чекали.Першими дочекались на кабана,кабан був один парні пуски виключені.Першим пустили Бая.До нього чотири знані лайки та ягд вийшли без зустрічі ми переживали.Та через 4хв. всі почули голос Бая та схвально закивали головами.Нам лиш було чути що працює без перемовчок з невеликими переміщеннями.Вийшовши брат розповів що до собаки не пускають,помічник та експерт йдуть самі ходять за собакою потім лиш ти йдеш по команді знімати пса.Це його обурило та експерт його заспокоїв розяснивши як пес заробив Д-2.Айка пішла другою Д-3 якби невідходила то малаб Д-2.Третій Баян,дозволяють провести в заданому напрямку небільше ста метрів і стояти тихо на місті.Собака рвонув у ліво зовсім нетуди куди я його вів.Стою переживаю.Збоку стоїть помічник експерта.Проходить п'ята хвилина з права з'являється кабан йде повільно,побачивши нас подався краєм болота в лозняк.По його сліду з'явився мій пес і за ним,я зрадів.Чуєм голос.Стояли хвилин п'ть слухали.Прийшов експерт і вони з помічником пішли на гавкіт наказавши мені стояти на місті.Я тільки чув здаля гавкіт який то зміщався то був на місті.Помічник прийшовши сказав що пес заробив Д-2,іди лови.За собакою прийшлось побігати нехотів відходити від кабана.Чесно кажучи кабан був в'ялий не такий як той раз.Та порівняно з багатьма лайками наші працювали ане пасли...Вийшовши з вольєру Житомирські лайчатники стояли біля брата про щось розпитуючи я тільки почув "-Да,дали ваші собаки нашим лайкам прикурить".
Далі кров'яний слід.Баян йде першим так як я його наче готував і був впевнений.Та нас було знято через три сколи.Так само зняли Айку.Добре що Бай дойшов до кінця на повідку заробивши Д-3.
По бурсуку ми були записані аж 17-ті,тому поїхали на ведмедя.Переїзд 20км. собаки трішки відпочили.Першими пустили Бай та Айка,хоч Бай чомусь майже спав та Айку як підмінили-Д-3.Пускаю Баяна як завжди вилітає на поляну із задибленою холкою і кидається і піна летить з рота,та раптам різко покидає це все.Відхід на 2 хв.-знято.Далі пускаємо Бая Д-3.Брат вмовляє мене пустити в парі Баяна та Айку.Д-3 взято.Поруцький коментував із захватом.
Повертаємось на бурсука.Всі розказують як бурсук дає всім жару.Наша черга пройшла та нас пропускають вперед.Йде першим Бай я тримаю інших.Лише чув гавкіт потім гарчання потім крики експертів...Айку та Баяна розцінено без оцінки на диплом.Експерт різко пояснив - хоч собаки яро працювали та без хваток диплому недаю.Бай заробив Д-1.Відразу почав душити,розняли,пустили знову ,бурсук заліз у схованку виставивши тільки нюх.Та Бай умудрився витягнути його за верхню щелепу і знову душити.Заслужений Д-1.
Хоча не в усіх дисциплінах вдалось відзначитись та взагалі захід сподобався організацією,великою явкою та об'єктивними розцінками робіт.Нажаль поїхали лише в двох і невдалось не відео не фото. Дякую.