випробування по ведмедю

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Re: випробування по ведмедю

Повідомлення homa » 03 травня 2015 11:46

Доброго дня.
Пишу сюди бо їхали на ведмедя...
Отже на тому тижні подзвонив пан Поруцький та запросив на Житомирщину на випробування по п.в.,п.к. та п.б.
Такий комплекс в одному місті-їдемо.На ведмедя записались на 17:00 кабан та бурсук живою чергою.
Отже по приїзді, я з Баяном та Симончук з Баєм та Айкою,дізнаємось що крім вище вказаних заходів ще додали кров'яний слід.Позаймавши всюди черги стояли та чекали.Першими дочекались на кабана,кабан був один парні пуски виключені.Першим пустили Бая.До нього чотири знані лайки та ягд вийшли без зустрічі ми переживали.Та через 4хв. всі почули голос Бая та схвально закивали головами.Нам лиш було чути що працює без перемовчок з невеликими переміщеннями.Вийшовши брат розповів що до собаки не пускають,помічник та експерт йдуть самі ходять за собакою потім лиш ти йдеш по команді знімати пса.Це його обурило та експерт його заспокоїв розяснивши як пес заробив Д-2.Айка пішла другою Д-3 якби невідходила то малаб Д-2.Третій Баян,дозволяють провести в заданому напрямку небільше ста метрів і стояти тихо на місті.Собака рвонув у ліво зовсім нетуди куди я його вів.Стою переживаю.Збоку стоїть помічник експерта.Проходить п'ята хвилина з права з'являється кабан йде повільно,побачивши нас подався краєм болота в лозняк.По його сліду з'явився мій пес і за ним,я зрадів.Чуєм голос.Стояли хвилин п'ть слухали.Прийшов експерт і вони з помічником пішли на гавкіт наказавши мені стояти на місті.Я тільки чув здаля гавкіт який то зміщався то був на місті.Помічник прийшовши сказав що пес заробив Д-2,іди лови.За собакою прийшлось побігати нехотів відходити від кабана.Чесно кажучи кабан був в'ялий не такий як той раз.Та порівняно з багатьма лайками наші працювали ане пасли...Вийшовши з вольєру Житомирські лайчатники стояли біля брата про щось розпитуючи я тільки почув "-Да,дали ваші собаки нашим лайкам прикурить".
Далі кров'яний слід.Баян йде першим так як я його наче готував і був впевнений.Та нас було знято через три сколи.Так само зняли Айку.Добре що Бай дойшов до кінця на повідку заробивши Д-3.
По бурсуку ми були записані аж 17-ті,тому поїхали на ведмедя.Переїзд 20км. собаки трішки відпочили.Першими пустили Бай та Айка,хоч Бай чомусь майже спав та Айку як підмінили-Д-3.Пускаю Баяна як завжди вилітає на поляну із задибленою холкою і кидається і піна летить з рота,та раптам різко покидає це все.Відхід на 2 хв.-знято.Далі пускаємо Бая Д-3.Брат вмовляє мене пустити в парі Баяна та Айку.Д-3 взято.Поруцький коментував із захватом.
Повертаємось на бурсука.Всі розказують як бурсук дає всім жару.Наша черга пройшла та нас пропускають вперед.Йде першим Бай я тримаю інших.Лише чув гавкіт потім гарчання потім крики експертів...Айку та Баяна розцінено без оцінки на диплом.Експерт різко пояснив - хоч собаки яро працювали та без хваток диплому недаю.Бай заробив Д-1.Відразу почав душити,розняли,пустили знову ,бурсук заліз у схованку виставивши тільки нюх.Та Бай умудрився витягнути його за верхню щелепу і знову душити.Заслужений Д-1.
Хоча не в усіх дисциплінах вдалось відзначитись та взагалі захід сподобався організацією,великою явкою та об'єктивними розцінками робіт.Нажаль поїхали лише в двох і невдалось не відео не фото. Дякую.
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення бригадирь » 03 травня 2015 12:07

Клас....серце співає від прочитаного....Ото пси потрапили в правильні руки.....ДЯКУЮ ХОМА....Бутьте мені всі здорові...
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 03 травня 2015 12:45

Хома ,якщо можна то трішки докладніше про кров"яний слід....Чому наважилися випробувати своїх собак по цій дисципліні ,які умови ,що було нетак ,що так і т.д... в цій темі viewtopic.php?f=58&t=144&p=1737#p1737
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 03 травня 2015 12:46

Вітаю!!! Усе - першіть по дипломам забрали остаточно, як по кількості, так і по ступеню!!!
п.с. Хома, ще парочку фотографій би...
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення собаколюб » 03 травня 2015 13:10

Оце я розумію! Порвали!!!!!!
Уточню:
Бай - 1 ІІ ст к.в., 1 І ст б.в., 1 ІІІ ст кр.слід, 3 ІІІ ст в.в..
Айка - 1 ІІІ ст к.в., 1 ІІІ ст в.в.
Баян - 1 ІІ ст к.в., 1 ІІІ ст в.в.
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 03 травня 2015 14:22

Що тут скажеш, молодці! dfg dfg dfg
Пам"ятаю з мене колись сміявся п.Рогоцький, які там карпатські гончаки :o
Але рік тому вже був згідний, що на 3 дипломик по кабану спрацює карпатчик легко.
А тут такі результати, сам на таке не очікував.
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення Сівенков » 03 травня 2015 17:20

Вітаю Хома !!! dfg
Чудова робота ваших УКГ , тепер вже точно на Житомирщені лайчатники небудуть задирати носа . :D
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Повідомлення homa » 03 травня 2015 21:00

hanter39 написав:Вітаю!!! Усе - першіть по дипломам забрали остаточно, як по кількості, так і по ступеню!!!
п.с. Хома, ще парочку фотографій би...

З фотками повний нуль пробігав день з фотиком за плечима, і повірте небуло як.Товариші пороз'їзджались і ми
на цей раз були лише в двох.Коли почав знімати кусок роботи Баяна то категорично заборонили.
Дякуємо всім за підтримку.
homa

Повідомлення Сівенков » 03 травня 2015 22:05

Хома якби на майбутнє по можливості ти заздалегіть давав знати про такі заходи можливо хтось з наших поїхав . ;)
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 03 травня 2015 22:11

Не можу зрозуміти, у Вас що кожних два тижні змагання????
WAWA

Повідомлення Сівенков » 03 травня 2015 22:19

Василь бачу в твої стороні раз чи два в рік .А в Міші в Закарпаті зовсім раз в три роки :D
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 03 травня 2015 22:21

Василю, змагання є постійно! Хто цікавиться - завжди вкурсі! Також можливий варіант в нас одноденних заходів - зібралося необхідна к-ть собак, в чому проблема, на районному рівні проводимо!!! Не біда, якщо заходів забагато, біда -якщо їх нема...
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення WAWA » 03 травня 2015 22:42

Сівенков написав:Василь бачу в твої стороні раз чи два в рік .А в Міші в Закарпаті зовсім раз в три роки :D

А нам зуби не дозволяють на такі зібрання ходити :(?
Не повіриш, таланить!
В цуцика все супер, поміняв зуби і у рік маєш ))%(
СУРПРАЙС!
WAWA

Повідомлення homa » 05 травня 2015 22:15

WAWA написав:Не можу зрозуміти, у Вас що кожних два тижні змагання????

Я сам з Рівненщини,в нас Водоп,ян проводить більшість для лягавих заходи.То я періодично надоїдаю головам ближніх осередків.Можу сказати що Житомирщина проводить майже щовихідних,буває що і серед тижня а Поруцький і сам дзвонить.Просто змагання вносять у загальний план заходів а випробування ні.
homa

Поперед.

Повернутись до Виставки, випробування, змагання

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 25 гостей