Обговорення розвитку породи у виставках і змаганнях!

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Обговорення розвитку породи у виставках і змаганнях!

Повідомлення Сівенков » 15 лютого 2015 22:09

ЗображенняЗображення
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Re: МІЖСЕЗОННЯ

Повідомлення hanter39 » 15 лютого 2015 22:16

Сашко, ще де стільки УКГ?
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення Сівенков » 01 березня 2015 11:29

Це фото зробляне в Едіка коли приїзджав за Бойом .Якраз він і попав в кадер з ліва дивиться в сторону .Коли брали цуцики їм було по 2,5 місяці та вагою майже 5кг :) .Рідко хто з заводчиків так довго тремає .Це притому ,що весь окіт був замовленний .Молодець Анопрієнко ,на мою думку на даний час він є одним з найкращих заводчиків в Україні .
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення homa » 02 березня 2015 19:08

Сівенков написав:Це фото зробляне в Едіка коли приїзджав за Бойом .Якраз він і попав в кадер з ліва дивиться в сторону .Коли брали цуцики їм було по 2,5 місяці та вагою майже 5кг :) .Рідко хто з заводчиків так довго тремає .Це притому ,що весь окіт був замовленний .Молодець Анопрієнко ,на мою думку на даний час він є одним з найкращих заводчиків в Україні .

Йо.
homa

Собаки: УКГ Бук,УКГ Тиса,ІР Жар...
Зброя: МЦ 20-01ш, ЧЗ-452, Зімсон 16 к.
Місце проживання: с.Стрільськ

Повідомлення hanter39 » 02 березня 2015 20:36

Заводчик собак - людина яка знає повністю породу, всі лінії, розбирається в робочих якостях, розумно здійснює підбір пар і відбір по потомству, підтверджує робочі якості своїх вихованців не тільки полюванням, а й на кінологічних заходах...
закоханий у полювання
hanter39

Відповідальність власника

Повідомлення StefcoG » 07 березня 2015 18:50

Отже, шановні карпатцелюби , вирішив розпочати цю тему задля обговорення найважливішого питання .. відповідальність власника собаки перед породою .
Здається , на перший погляд, що що питання більше моральне, але запевняю вас, що це моральне питання дуже швидко переростає в матеріальне .
Буду писати, трохи жостко..
Найпоширеніша відмазка -"Я взяв собаку на полювання , мені ті дипломи не потрібні" - так в деякій мірі згоден, диплом не панацея і не 100 % гарантія що собака робоча . Але на даний момент ніхто не придумав нічого кращого, щоб оцінити собаку, і не просто оцінити, а щоб відкласти ці знання в "память породи" тобто для , знову ж таки для Вас і наступних поколінь . Людська природа так створена, що прикрості стираються , а залишаються лише приємні спогади . Як результат - оці постійні висловлювання старших людей - "А от колись було" ... . І якщо не буде чіткої структури в оцінюваннях та підсумки, ні про яке планування мова йти не може. Усі слідуючі вязки та "продажі" буде чиста лотерея. А хочеш- не хочеш, людина прагне стабільності та передбачуваності тож зверне увагу на щось інше

Звичайно, видається це не проблема , якщо у сусіда є сука , і цуцика взяли в нього . Разом полюєте, бачиш собаку постійно .Хм.. але от взяли, а собака виросла не така! Розчарування , в кращому випадку собаку на ланцюг і йдемо шукати іншу породу. При тому не забуваючи поливати брудом . А всього на всього потрібно було поцікавитись - хто крив цю суку , її батьків і як працювали оці її "папєрєднікі" . Але ж як можна цікавитись , коли немає ніяких записів? Коли ви не бачите (бо це було ще до того як ви народились) як працювали її- пра-прадідо? Тому що колись, комусь було ліньки , відвідати виставку чи змагання. Тому що колись бралось "для себе" . І тепер от вилазить оце "торбохватство ". І те, що ви не можете правильно підібрати роботу свого майбутнього помічника. Знаєте чому наприклад драти такі популярні? Так тому що, цей невеликий "листочок" з родоводом ,де вкладено титанічний труд багатьох поколінь, дозволяє практично з легкістю підібрати собі робочого (а от скільки з нього можна витиснути, це вже і від власника залежить), собаку, без екстерєрних вад . От тільки тоді , прошарок "користувачів" може зявитися. Тому що вони користуються постійною якістю . Але звичайно що і буде створене ядро з власників , які будуть ставити перед собою нові досягнення.
Відкрию вам не великий секрет .. взагалі є така тенденція що цуцик може більше вдатися до баби-діда а не батьків . А що ви знаєте про них? Та в більшості нічого . Покупці надіються на чесність продавців, продавці теж надіються що покупці надіються))) От і користають . Що маємо в кінцевому результаті ? Бізнес - "після мене, хоч трава не рости" призводить до -
А) - виродження породи через неконтрольовані вязки та недостатню інформацію для підбору пар
Б) - після пункту А - занепад породи і "бізнесу" .
В майбутноьму основана ставка (не чиїмись руками , а законами природнього попиту-пропозиції ) буде ставитись на найкращі плідники. Самі розумієте, що чим більше починає надходити інформації тим буде вужчий вибір у потенційного власника .
Крім того, кожен з нас має почувати не тільки гордість від того що ми полюємо з нашою національною породою, але й відповідальність перед майбутніми поколіннями . Ми ж не родимо дітей тільки для того щоб з ними бавитись , ми в них вкладаємо і душу і кошти , для того щоб вони виросли ще кращими за нас . То чому ми не хочемо залишити їм ще кращу породу аніж була у нас? Ви ж не використовуєте будинок так , ніби він має прослужити тільки вам"! Так потрібно і з породою , мусимо завжди думати, а чи достатньо я зробив для того щоб майбутні покоління могли також насолодитися ловами, чи послідуючі вязки справді принесуть розвиток породі? Чи я просто "використав" в своїх цілях. Помятаєте притчу про "таланти золота" - останній просто закопав свій талант, і ніби не погано , не пропив, але ж не і примножив за що і був покараний .
В загальному, я зараз дуже песимістично налаштований, ми стикнулися з тим що нас не оминає друга стадія розвитку породи, кожен думає що він власник породи і що його мають всі слухати , або що хоче те і робить . Чесно , так нічого не получиться, точніше получиться, але ще гірше ніж було до нас . Поки ми не відкинемо оці меркантильні бажання - "я взяв собі". А уявіть на хвилинку якби всі люди були такі? Уявили? У вас взагалі б нічого не було .. ні собаки , ні машини .
Не хочу видатись некоректним , але всі хто роздумує -" так мені собака потрібна для полювання, мені не потрібні дипломи, виставки, змагання. Мені все одно зуби " - це є шкідники для породи, тому що якщо взяти ці всі -НЕ , і разом зібрати в одну собаку, на виході ви отримаєте беззубу, без чуття , з самим непередбачуваними робочими якостями, - скажіть ви таку собаку хочете? То навіщо ви вкладаєте сили у її створення? Кожен хто не привіз і не показав собаку на виставку чи змагання потенційно зробив ведмежу послугу породі, тому що ви взяли можливо найперспективнішого плідника і загубили його, все - він втрачений і не передасть цінних якостей . Усі хто вяже направо і наліво , роблять в принципі те саме але навпаки- ми і далі не знаємо що від кого чекати... Не вірите? Назвіть мені три лінії на які впевнені хоча б на 90% ?
Так ми йдемо вперід , але хода буває різна, одні можуть йти прямо і швидко, інші петляти і повзти, ми по моєму вибираємо тих других.
Який я бачу вихід? Та тільки "німецький". Дати один рік для всіх - документи, одна виставка та одні випробування. Потім взагалі заборонити усі вязки, окрім самих кращих плідників ... Що значить самі кращі? Все просто самі вищі ступені на виставках та змаганнях. Забути раз та назавжди про погані зуби, "хвости і копита" . Так це буде боляче, але наприклад антична скульптура ,витвір мистецтва , створювавсяся відсікаючи лишній камінь, не жаліючи ні химерних природніх форм, ні самого каменю .
Таких вязок, по моїм підрахункам зараз буде 4-8 на рік . Цуцики з них мають в першу чергу безкоштовно роздаватись тим любителям які вже доказали свою відданість породі, та йдуть назустріч тим що добровільно відмовляються вязати своїх "нестандартних" собак. Інші , тільки мисливцям та з договором про обовязкову одну виставку та одні випробування( звичайно по власному бажанні власник може скільки завгодно).
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Re: Відповідальність власника

Повідомлення собаколюб » 07 березня 2015 19:16

Гарно написали! Я за!
Десь на форумах КСУ зустрічала подібну умову - не менше однієї виставки та одного випробування!, і це вони завіряють в нотаріуса!
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 07 березня 2015 23:47

Степане, написано просто СУПЕР! Я давно про це уже торочу, але розуміють це тільки ті, які і без цього всього вибрали "правильний" шлях...
Але будем старатися, тре говорити, може і достукаємося до когось. Навіть в Біблії як Бог створював усе написано: "...спочатку було слово..."
п.с. Степане, якщо дозволиш, твоє творіння з твоїм авторством виложу на інших ресурсах, це дуже актуально і для всіх інших порід.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення StefcoG » 08 березня 2015 02:06

Романе, та нема питань .. але писав на "одному диханні" , зараз перечитав - помилок хмара, ніби якийсь першокласник писав )) Дай мені день , щоб я відкорегував помилки.
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Повідомлення Сівенков » 08 березня 2015 10:09

Степан ти написав все правильно повністю з тобою згідний .На даному етапі розвитку породи потрібно допускати до вязок тільки екстерєрних псів та з робочими якостями .Якщо почнем довго зволікати то за певний період кожний другий УКГ буде з вадами наплодимо ( шаріків ) а потім будем чухатись . :evil: Я незнаю як це можна прискорити :?: Тому моя думка така ти пиши що хоч та толкуй , але ті не добросовісні власники УКГ які знають що їхні пси з вадами на далі будуть робити те сами .Є такі вязки як подивишся на тих псів то вони зовсім нічого спільного до УКГ не мають .Думаю потрібно звертатись до ФМСУ щоб якось запобігти таким явищам .Рома ти більш компетентний в таких справах то як на твою думку можна вролювати це петаня . :?:
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 08 березня 2015 11:25

то скажи мені Сашко - на які випробування їздив Єдік? на які виставки він возив свою молодь?????????????
він звичайно намагається гарно підбирати плідників, але це не все... ти сам знаєш, що у нього є плідники які ніколи не бачили лісу!, бо ж він на них заробляє гроші, а в лісі може зустріти сікача і повернутись без "кошелька"!!!!!!!!!!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Сівенков » 08 березня 2015 12:41

Іринко я з тим що Едік не бере участь зі своїми УКГ в різних випробуваннях згідний . ;) Стосовно виставок наскільки знаю їздить до нас в Хмельницький якось при розмові казав ,що цего року теж планує приїхати тому казати що він не буває не варто .Він тримає кілька вижловок тому звісно це його заробіток а скільки клопоту .Тут з двома накладно .Про породу людина теж все знає статі в різних журналах тому доказ .Якщо про роботу УКГ від його вязок я задоволиний і думаю не тільки я .П.С це моя особиста дкмка . ;)
Сівенков

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 08 березня 2015 13:19

"Заводчик", який за 5 років відвідав мені відомих 3 виставки і ні одного випробування - то нічого. Тай навіть на виставких з тої к-ті соб що є і з тої, що показувалося, то мізер.
Сашо, правильно кажеш, що дати раду двом тяжко, а стаї.... який польовий досуг в тих укг???
Розуміння породи... статті в журналах...я думаю всім карпатцелюбам відомо хто те все писав і кому належить думка...
А заводчик мае відповідати за якість потомства. Екстерер... Так, в даного "заводчика" потомство мае мінімальні задатки, але не видающиїся... уже є люди які мають набагато кращі показники...
Зараз чітко виділяється на на заході Пірат і його нащадки, на рівненщині собаки Хоми, Бой і Барон... собаки Володі... аналіз потомства і буде нам щастя! Уже йде умовне розділення на заводчиків і розводчиків...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення homa » 08 березня 2015 14:05

hanter39 написав:"Заводчик", який за 5 років відвідав мені відомих 3 виставки і ні одного випробування - то нічого. Тай навіть на виставких з тої к-ті соб що є і з тої, що показувалося, то мізер.
Сашо, правильно кажеш, що дати раду двом тяжко, а стаї.... який польовий досуг в тих укг???
Розуміння породи... статті в журналах...я думаю всім карпатцелюбам відомо хто те все писав і кому належить думка...
А заводчик мае відповідати за якість потомства. Екстерер... Так, в даного "заводчика" потомство мае мінімальні задатки, але не видающиїся... уже є люди які мають набагато кращі показники...
Зараз чітко виділяється на на заході Пірат і його нащадки, на рівненщині собаки Хоми, Бой і Барон... собаки Володі... аналіз потомства і буде нам щастя! Уже йде умовне розділення на заводчиків і розводчиків...

Дякую.Далі буду...
homa

Повідомлення WAWA » 08 березня 2015 19:50

Думаю критикувати легко, але кожен у житті робить як вважає за потрібне.
Головне старатися не шкодити!!!
Просто потрібно розуміти, що не всі власники мають можливість відвідувати виставки та змагання, інші не мають бажання.
Але з часом все таки буде зростати кількість власників, які захочуть відвідувати подібні заходи.
Подивитися скільки представників інших порід є і процент власників, які їдуть на виставку чи змагання.
Думаю Єдік зробив велике, збільшив кількість на початку відродження і це добре dfg , бо робив це грамотно, може і не завжди мотивовуючи видимими робочими якостями, але знаючи, які гени роботоздатності закладені!!!!
На даному етапі, це є основним нашим завданням, головне не пускати поганозубих у породу.
Робочі якості відфільтруються та відшліфуються з часом.
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Re: Обговорення розвитку породи у виставках і змаганнях!

Повідомлення hanter39 » 08 березня 2015 22:32

Василю, давай не будем починати, що не всі мають змогу відвідувати виставки і змагання...Одну оцінку екстерєру у кожній віковій групі власник а тим більше ЗАВОДЧИК просто зобовязаний відвідати! Те ж саме стосується і випробувань, один основний диплом має бути обовязковим! Собака мусить підтвердити робочі якості! Попав в вовчу стаю - вий по вовчому!
Я не кажу, що Едік поганий "заводчик", від нього вийшло чимало гарних робочих собак,...але і браку чимало, як зі сторони екстерєру, так і зі сторони роботи...Все розумію, навіть серед німецьких кінологів є норма, якщо 70% цуциків від вязки вийшли хороші(екстерєр/робота), то це гарна вязка! Але завжди тре рости, досягати чогось нового. Зі сторони Едіка я не бачу цього...та і не тільки з сторони його. Міша Бригадир, не ображайся, але ти ж також "заводчик"...і що???? одні слова, обіцянки, кінологічної роботи НУЛЬ!
Не обовязково їхати на виставки до нас в Хмельницьк...в кожній області щороку проводять мінімум 1 виставку, зазвичай більше...відвідайте! Переживаєте, що не допустять, всяке може бути (людські амбіції, переконання, незнання і т.д.) - наберіть мене чи напишіть. Я все уточню, погоджу і зроблю все, щоб виставка пройшла для вас святково! Те ж саме з випробуваннями! В кожній області як мінімум 5 заходів відбувається по різних профілях! Хтось хоч раз сказав, що має бажання прийняти участь? Варто лише написати про бажання (ну і реально його мати, бо я вже стикався, що домовився, а явки не було...)! Я взнаю коли, де, посприяю, лише відвідайте! Єдине, що не берусь гарантувати, що дадуть робочий диплом, то від ваших вихованців вже залежить...ну і від "заводчика", як він старався і готувався...
Стосовно к-ті представників інших порід на теренах країни, та їх явки на всякі заходи. Василю, повір мені наслово, я дуже багато кругом на таке всяке їжджу. 75% мають робочі дипломи і оцінку екст. Якщо говорити про ег, якими я вплотну займаюся, то відсоток дипломованих собак в справжніх заводчиків сягає мабуть 95%! І кожен заводчик, який себе поважає, відвідує по 2-5 заходів на рік.
Воно то в загальному складається враження, що може і небагато гонатників активні, але люди стараються забезпечити хочаб один профільний диплом! І повірте, по вільному звіру заробити - то не вольєр, дуже важко!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 08 березня 2015 22:48

Роман, я згідний з Тобою, але наприклад, як я можу заставити власників львівщини затавити відвідати такі заходи?
Інформую, пояснюю, дальше!!! Одне, що знаю собак прошу робити в"язку там де треба, знаючи, що гени по роботягах.
На даний час треба перевести і втілити КГ до людей, які знають що таке кінологія.
У нас чомусь одні поганозубі ведуться :lol: Куди їх везти :arrow:
Памятаю першу виставку 2010 року, де привіз Тризора і ЛІнду, був білою вороною і розказував та сперечався з народом. Рогоцький казав, що взагалі такої породи нема і до тепер не прикладає навіть маленьких зусиль в сторону розвитку.
З часом думаю взагалі перейдем де без виставки і змагань в"язки не будуть реєструватися, але не тепер, ще багато треба попрацюати.
WAWA

Повідомлення hanter39 » 08 березня 2015 23:31

Що з "поганозубими" робити - стерилізувати в кращому випадку, але я б стріляв, та 1000000% ніяких вязок з ними!
Василю, не потрібно нікого ні до чого заставляти! Толку не буде! Від тих людей ми нічого доброго для розвитку укг не візьмемо! Вони вже свою роботу зробили - тримали яке не яке там поголівя...Тепер робота з тими, хто займатиметься "правильним" розведенням!
Я думаю, що коли матимемо хоча б з 50 собак дипломованих по рообочом якостям і екстерєру, то вязки укг невідомо яким закриють! І нікуди ми не дінемося, в кожній породі є розводчики, які плодять без доків, але від цього нема нічого доброго...
Проблеми з Рогоцьким, кажи коли хоч відвідати його виставку, і я даю 99% що твоїх собак оцінять належно!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 08 березня 2015 23:32

Висловлювання не мої, одного гончатника (любителя довгогонів):
Нет денег. Нет времени. Нет еще чего то. НЕ ЗАВОДИ СОБАК!!! Не смеши людей. Организуй свой досуг как-то иначе. В противном случае, ты не, что иное как посмешище! Собака, не выполняющая элементарных команд, доставляет одни мучения на охоте. Нет времени, чтоб заняться элементарной приездкой -НЕ ЗАВОДИ! Ты вяжешь собаку по принципу "тут рядом у Васи.". Ибо причина банальна, у тебя элементарно нет средств на поездки, к подходящей по всем параметрам партнеру-НЕ ЗАВОДИ! Ибо во всех таких случаях имя тебе будет КЛОУН!
Из этой же "оперы" и сложившийся "менталитет" городского "гончатника". Наверное кто-то еще помнит. До шестидесятых где то годов, была шестидневка. Выходной один. Времени нисколько. С вытаращенными глазами на первую электричку, с собачкой, в поле. Такому горе охотнику вязкая гончая ни к чему. Когда ее искать то!? Надо успеть хучь бы на последнюю электричку( а то же жена заругает ). Тут как нельзя кстати будет звучать перепевка известной песенки Алены Апиной (из поющих трусов)... " Он уехал прочь на ночной электричке. Ехать не хотел но прищемило я... " Угу! Отсюда и столько поклонников как они говорят с "умеренной" вязкостью гончих. Только они своей протезной башкой не понимают, что она (вязкость) либо есть, либо ее нету. Вот и довели такие горе охотники, отечественные породы, до цугундера. А потом вздыхают. Ах у нас же варвары! А варвары не собачки, а сами люди. И все потому, что элементарно ВРЕМЕНИ НЕ БЫЛО!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 09 березня 2015 00:11

Подивися Роман, Багіра і Нота сучинки СУПЕР, бачив обох dfg
Багіра була на виставці - відмінно, але в роботі??? Не полює щільно власник і не займається нагонками.
Що робити?
Крити треба, бо сучинка повір ( казав брат):" Рекс старий відпочиває."
Нота роботяга, але на виставці не була, я її бачив - стій і любуйся, все в нормі. Що робити?
Тому на даному етапі робимо так аби "вижити"
WAWA

Повідомлення hanter39 » 09 березня 2015 00:26

Так я ж не говорив, що вже треба забороняти вязки такі, але скоро такий час настане, думаю 2-5 років.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 09 березня 2015 12:23

hanter39 написав:Бригадир, не ображайся, але ти ж також "заводчик"...і що???? одні слова, обіцянки, кінологічної роботи НУЛЬ!
Не обовязково їхати на виставки до нас в Хмельницьк...в кожній області щороку проводять мінімум 1 виставку, зазвичай більше...відвідайте! Переживаєте, що не допустять, всяке може бути (людські амбіції, переконання, незнання і т.д.)

Файно пишеш і я ані навіть нехочу сперечатися ,бо є в словах логіка ,але...То добре ,що хмельниччина активна в галузі собаківництва ,виставки випробування і т.д...Добре ,що львівщина також має багато таких заходів ,франківщина також проводить різні заходи,чого нескажеш про Закарпаття...Якщо подивитися на таблицю заходів які проводяться федерацією на Закарпатті то крім виставки мисливських собак в травні більше нікуди і повести карпатця...Якщо випробування по фазану то для лягавих ,по борсуку то для норних і т.д...Наспраді просвіти якоїсь активності видно тільки там де є масове скупчення карпатців 30 -40 особин то із загальної маси висіється 3-4 активних власників...Я нечув ,а ні про активізацію на львівщині ,ні франківщині,хоча там реально зараз більше карпатців ніж на Закарпатті...Доречі в нас залишилося із десяток собак ( а може і менше) які мають доки...Добре ,що минулий рік небув таким мінусовим як декілька попередніх і в світ пішли 3-4 десятки цуциків в яки може (треба аби співпало) будуть декілька активних власників і ті будуть через рік два відвідувати випробування ,виставки і т.д...Нам потрібна своя людина у федерації,експерт який симпатизує карпатцям і живе тут на Закарпатті...Треба ,аби хтось представляв на раді федерації і нашу думку і при затверженні якогось заходу (наприклад випробування по фазану не затвердили -Випробування по фазану для лягавих собак ,а випробування по фазану для мисливських собак .то в такому випадку і ми змоглиб представити свою позицію чи по борсуку і т.д...На все Закарпаття жодного вольєра для випробування по кабану...
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 09 березня 2015 14:48

Міша, я ж написав, якщо хто має бажання, прошу написати хочу відвідати вольєр, виставку, випробування по такому звіру, в районі від мене там до 100(200) км. Я взнаю, домовлюся, відпишу що до чого, де і як. Головне ваше бажання!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення homa » 10 березня 2015 00:47

hanter39 написав:Міша, я ж написав, якщо хто має бажання, прошу написати хочу відвідати вольєр, виставку, випробування по такому звіру, в районі від мене там до 100(200) км. Я взнаю, домовлюся, відпишу що до чого, де і як. Головне ваше бажання!

Твою допомогу ми відчули.Вдячні за підтримку хоча ніхто і незвертався,так -слухи дійшли.А все тут просто -люди роблять одну справу.
homa

Повідомлення бригадирь » 11 березня 2016 14:57

05-06,03,2016 на Закарпатті відбулися обласні змагання мисливських лайок по фазану ...Недивлячись на рішення Кінологічної Ради ФМСУ про допуск і оцінування Українського Карпатського гончака на всіх подібних випробуваннях ,експерт І категорії Герасютенко В.О відмовився від оцінювання карпатців...
Пост-радянський менталітет деяких експертів гальмує розвиток українського мисливського собаківництва ....

оце той тип ,жахливої зовнішності... :oops:
ЗображенняЗображення
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 11 березня 2016 15:25

Насправді ця історія мала своє продовження....

дві неділі кожен день я телефонував по 4 рази на телефон очільника Закарпатської федерації Потіша Л.,той небрав слухавки. і Рому підключав ,думав мене ігнорує,але ноль....Паралельно займався підготовкою до випробувань....Комусь невдавалося поїхати ,просиш ,аби поїхав ,хтось собак невакцинував,хтось доки немає на руках і т.д...І коли майже все вирішилось всі готові ,мало їхати 10 собак,в п"ятницю Потіш підняв слухавку .трішки поговорили,каже незнає як то іще буде .вечером приїде експерт ,то буде знати все докладніше...
Вечером зазвенів телефон , висвітлився номер Потіша.Піднімаю ало.ало ніц ,але чую дискусію... (потім зрозумів ,що то Потіш навмисно дав мені послухати ,що каже експерт і помічники...Толком всього я нерозчув бо зв"язок був поганий ,але сама суть розмови була агресивність проти приїзду карпатців,навіть лунало ,що давайте з них візьмемо по тристо гривень,потім телефон відключився...Через годину знову дзвінок від Потіша і дає слухавку Герасютенку...Той відразу почав ,що він по лягавим і лайкам і небуде судити,впринципі вся розмова і крутилася в такому руслі...Пояснював йому що має можливість на історичну участь у розробці правил випробувань по фазану для карпатців ...Але відчувалася йогоко муністичний настрій на це все...Закінчилася розмова тим ,що я казав що зателефоную Шабранській...

Телефоную Шабранській ...Вона на відміну від Потіша слухавку бере відразу,потім виявилося що мала серйозне захворення грипом і вона на лікарняному ,але ми поговорили...Сказала що Герасютенко їй телефонував і вона неможе ніяк на нього вплинути :oops: Сильно здивувалася ,що мало бути аж 10 собак...В кінці договорила ,що після всеукраїнських змагань гончих підніме питання і відкомандирує на Закарпаттся Солов"я...Каже оплатить йому дорогу і нехай він на наших псів дивится...
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 11 березня 2016 16:51

Ех....
Щуки....
Знаючи скільки коштує Соловей, то я маю великі сумніви його відрядження....
Бригадире, дізнайся будь ласка чи ваш голова допустить до виставки 8,5 місячного карпатця?
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 11 березня 2016 23:13

собаколюб написав:Бригадире, дізнайся будь ласка чи ваш голова допустить до виставки 8,5 місячного карпатця?

0505048861 Людвіг Потіш.... :oops:
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 12 березня 2016 00:40

бригадирь написав:оце той тип ,жахливої зовнішності...

Як на мене не поганий каптурик у дядька, я не зрозумів таки чому я маю його ненавидіти? Що за шпигунські забави які 300 гр? Навіщо ви дві неділі тераризували по телефону людину? Чому на змаганнях лайок мають бути гончаки? Це усе має вигляд пліток на базарі ...
Та от мені цікаво, якби ваші фото, без вашої згоди, хтось виклав у мережу, пане Лемеш, з образливими коментарями, це б вам сподобалось?
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Місце проживання: Хмельницький

Повідомлення собаколюб » 12 березня 2016 12:42

Вайсер, у мене таке враження, що ви вирішили пересваритися з всіма форумчанами....
Бригадир висловив своє невдоволення і аргументував його... Ви ще трохи далекі в цьому питанні... Наприклад, відомий всеукраїнський кубок букатевича! Це змагання і мали б до нього допускати собак, які вже мають дипломи по хутру!, але допускають всіх бажаючих гончаків. Лише ті,що вже мають дипломи потрапляють на турнірну таблицю, а ті, що немають - йде як випробування!
Наступний момент - захід розрахований для лайок! Бригадир вже писав про рішення кінологічноі ради....+ карпатців випробовують за правилами лайок,що стосується кабана та ведмедя! Качка, як лягаву. То чому б і фазана не оцінити карпатця за правилами лайки?
Про 300 грн. - Вже вдруге чую, що ціну випробування зненацька підвищують і зазвичай таку ціну кажуть саме для власників карпатців... Для чого? Для того, щоб не їхали! Бо ж є різниця 400 за двох і 600 за двох... Таки відлякує!
Ви ще нікуди не їздили і не зіштовхувались з подібними несправедливостями!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Далі

Повернутись до Бесіда

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей