нагонка в міжсезоння

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, skedrov

Re: нагонка в міжсезоння

Повідомлення собаколюб » 01 червня 2014 20:35

сьогодні з під Барона було взято вперше індивідуально, без допомоги а ні інших собак, а ні людей, лиса dfg але все по черзі!

зранку моросів дощик, робити нічого, то я впросила чоловіка вигуляти Азу, а сама залишилась вдома.
десь через годину дзвонить чоловік і каже "слухай вона вже пів години товче лиса, я навіть його перебачив, страшний не повністю вилинявший, Аза вигнала його на мене метрів за 5 від мене" а я з нього посміялась і познущалась, бо ж пішов без рушниці! :D сказала, щоб не смів кликати і стояв на місці чекав і слідкував за часом...
коли повернувся, то розповів таке - гонила трішечки більше години, весь час йшла по сліду, двіччі чоловік бачив того лиса. потім Аза повернулась, відхекалась і повернулась назад в пошук!
вже вдома ми її обтерли, познімали ріпяхи, вичухали від болота, оглянули на кліщі. накормили і в вольєр відпочивати...

лежали ми з чоловіком на дивані, дивились ТВ і промайнула мені думка, а може ще й Барона піти вигуляти... оголосила чоловікові, а він каже "пішли разом, сам не хочу!". мінімальні збори(взяли рушницю і набої) і приблизно в 16-30 вийшли...
отже спочатку пішли до берега пасовища, бо там був замічений місцевими лис, який краде курей. таам ми нічого не бачили, Барон тільки кілька разів пішов скупатися... пішли через поле до залізничної колії, в напрямку до нашої улюбленої посадки, де вже вкотре зустрічаються лиси.
йшли-йшли, нічого не бачили... Барон крутиться то тут то там... вийшли на колію і йшли по ній... зліва зарослі трави і часом городи, справа висажано пару рядів вже великих дерев і непрохідні кущаки, видно початок посадки... Барон відбіг зліва від нас метрів на 20 і почав спочатку доборити, а потім гонити. через кілька хвилин на нас вийшов лис - перший постріл(чоловік втратив кваліфікацію, звик в руках тримати лише кулькову ручку), другий постріл - лис завмер біля самої колії метрів 5 від нас. думаю, що готовий, але підскакує Барон і лис ожив! лис через колію перелітає, Барон його наздоганяє і за хвоста зупиняє... чоловік наготовився добирати - кричу не троай, нехай сам вчиться... невеличка гризня, але Барон відскакує, далі хватки за хвоста, часом за задні ноги і бока, лис вперто обороняється і намагається дати здачу! мені стало лиса дуже шкода, кажу добирай! один постріл - відразу вклав! Барон спочатку вхопив за хвоста, потім перейшов на живіт і зупинився на шиї... мусила йти забирати його на повідок.
ПС: нажаль під тим адреналіном я про телефон не згадала :oops: , прошу вибачення ::% . просто я таке спостерігала вперше і це був перший Бароновий добір ()*? ...
ЗображенняЗображення
ну і фото на згадку
ЗображенняЗображення

дозвіл на стрілянину мали від відповідних людей ;)
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 01 червня 2014 22:43

Вітаю! з полем!
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення собаколюб » 01 червня 2014 22:46

Дякую!
dfg
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 02 червня 2014 08:31

Вітаю з пархатеньким!!!
А не боялися давати тріпати Барону такого лиска, може бути слабеньким ()*?:;
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення собаколюб » 02 червня 2014 08:49

боялись... але це найкраща школа для пса!
вакцинований в лютому проти сказу, значить має імунітет... + лиса сьогодні відправили на лабораторію dfg
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 02 червня 2014 10:26

з крещенням... :lol: :lol: :lol: ,але недали попрацювати собаці били відразу,треба було пропустити на перший раз...Як я вчив ,головне непідшуміти ...
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 17 вересня 2014 15:41

встала зранку... надоїла вся рутинна домашня робота.
поки те, поки се.... вийшла з Азою в 11-30... рррозумію, що пізно і нічого не знайдемо, але мені хтілось прогулятись.
врезультаті Аза знайшла лиса -- гонила хвилин 30(при початку спочатку двіччі віддала голос, а потім так заголосила, що аби не знала то вирішила б що там не Аза а 3-4 гончака гонить), загнала в очерет, ще трохи прогнала очеретом і всьо...повернулась до мене.
пішли далі полем... Аза спочатку бігла поруч, а потім зникла... а я вже захекалась і вирішила присісти і зачекати. чую знову голосить, але гонить на мене - як не видивлялась, але в тих високих травах нічого не побачила. але цей гін був слабшим.
повернулись в 15-00....
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення бригадирь » 17 вересня 2014 15:55

На лиса дає сильніше і азартніше голос ,на зайця слабше...На козу сильніше за лиса..
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 18 вересня 2014 10:37

може другий гін і був по зайчику але чомусь я більш схильна до лиса....
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення Сівенков » 05 квітня 2015 20:36

Сьогодні ранок видався морозний тому вирішив піти з Вестою в поля .
ЗображенняЗображення

ЗображенняЗображення
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Повідомлення Vayser » 03 червня 2015 15:53

hanter39 написав:Вам головне чим побільше нагонок! До відкриття вже можна і натренувати апортувати качку, а до відкриття на пушнину і гонити звіра з голосом!!!
Успіхів ВАМ! dfg

собаколюб написав:Наганяння гончаків

...
Ще до періоду наганяння, починаючи з чотирьох-шестимісячного віку, слід здійснювати спочатку короткочасні, а потім триваліші виходи з гончим щеням в угіддя, під час яких він знайомиться з обстановкою, тренує тіло, вчиться користуватися чуттям, орієнтуватися в просторі, ввічливо відноситися до худоби і закріплює уроки домашнього дресирування. Ці прогулянки краще здійснювати в місцях, де немає звіра, пам'ятаючи про наказ Н. П. Кишенського: "...якщо дорожити гончаками, краще запізнитися декількома місяцями, чим зберігти декілька тижнів".
Але найчастіше всі ми, мисливці, через свою захопленість погано слухаємо голос розуму, і наше щеня вже в шість місяців дало голос і пропищало по сліду 300 - 400 метрів, а то і круг, і вже до першого снігу показує якісь проблиски осмисленого полазу. У цьому немає нічого поганого - аби не занапастити майбутнього гінця великим навантаженням. І якщо ви вчасно зупинитеся, не пустите його по снігу, то до часу наганяння ви матимете молоду собаку, вже зацікавлену в проходженні курсу науки.
Наганяння, особливо на його первинних етапах, необхідно проводити при достатній зрілості нагонюваної молодої собаки, здатної виносити великі психічні і фізичні навантаження, настільки високі в роботі гончака. Є, правда, пристойно працюючі гончаки, які пішли в наганяння дуже рано місяців з шести, але немало прикладів і тому, коли такі які рано нагонювались собаки втрачали назавжди виявившусь у них по молодості пристрасність і запал беззавітного гінця.
...

Р. Шиян, експерт всесоюзної категорії по випробуваннях гончаків

Гончих рекомендуется наганивать с 10-месячного возраста; ранняя нагонка может неблагоприятно повлиять на телосложение собаки и ее голос.
Нагонку проводят в специально отведенных охотничьим обществом угодьях и приурочивают ее к маю, когда уже одевается лес, а тропа еще мягкая, день длинный и не слишком жарко. Наганивают негодовавших собак - тех, что уже физически сложились, усвоили элементарные навыки дрессировки и достаточно закалены длительными проводками.
(с)
Джерело: http://www.hunter.ru/node/2474

Гончих у мене ніколи не було тому вивчаю літературу, але спеціалізованої по карпатцях не знайшов, може хтось тикне носом де можна найти? Цікавить, на разі коли починати та особливості по породі.
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Місце проживання: Хмельницький

Повідомлення hanter39 » 03 червня 2015 16:24

Вайсер, якщо маєте питання - з 18 до 19.30 зазвичай вільний. Буду мати час, настрочу трохи.
Але спеціалізованої л-ри не найдете по укг, що не найшлося того, хто б написав. А та л-ра, що є, не зовсім відповідє сучасній дійсності....
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення stepanzvarich » 22 серпня 2017 22:45

Сьогодні ходив на прогулку із молодими укг Арфей6м і Воля2м. Вийшов за село пустив кого з повідка кого з рук хай бігають. А в метрах 200 побачив щось присіло у траві, подумав що кіт. Думаю притравлю на кота. Підійшов ближче побачив що то заєць вухами стриже, прислухується, а тут і гончак надбіх і підняв того зайця прямо перед носом. Прогнав з голосом 5хв і сколовся. Зате пісьля пішов в пошук ще цікавіше. Шкода не було телефона, щоб зфотографучати. Ось так із прогулкі вийшла нагонка.
stepanzvarich

Собаки: укгДіна укгБулат
Зброя: іж-58
Місце проживання: Ів-Франківська обл с.Раковець

Повідомлення stepanzvarich » 19 лютого 2018 15:33

stepanzvarich

Собаки: укгДіна укгБулат
Зброя: іж-58
Місце проживання: Ів-Франківська обл с.Раковець

Поперед.

Повернутись до Польова робота УКГ