Хустський бограч , від бригадирь

Польова , похідна , і домашня

Модератори: WAWA, guegue, hanter39, собаколюб

Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення StefcoG » 31 жовтня 2016 20:07

Просиш-просиш рецепта , а то ж ніяк ..Переходимо від добровільного до добровільно-примусового методу :D . Ну то тепер не відкараськаєшся :D ;)
Ага, і прохання писати так, ніби перед тобою людина яка вперше бачить казан :D . А то зараз накидаєте "фразочок" що потім цілий вечір сиди з словниками :D
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
Аватар користувача
StefcoG
 
Повідомлень: 713
З нами з: 14 червня 2013 15:59
Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Re: Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення бригадирь » 31 жовтня 2016 21:33

Бограч....

РЕЦЕПТ БОГРАЧУ НА приготування в 10 ЛІТРОВОМУ КАЗАНІ....
1 кг домашнього холодно капченого сала....
2,5 кг свинні ребра....
5 шт. середніх цибулин...
Олія 200 мл
Паприка червона солодка....2 стол/л
Томатна паста...-200 мл
Лавровий лист
Картопля 3 кг
Морква 0,5 кг
Фасоля 0,5 кг
Сухі гриби 150 гр.
Перець чорний,мелений ,духм"яний....
Сіль.....
Приправа венгерська Пішта (або гіркий перець)
Дрова-бук,граб,дуб...

Отже ....Треба для 10 літрового казанка ...Кіло холодно-капченого сала,ріжемо на півтора сантиметрові шматки і вкидаємо в казан який вже на вогні і гарячий....Помішуючи (великою дерев"яною лошкою) доводимо сальце до повного приготування ,але щоб непригоріло,а віддало весь смалець.....Витягуємо із казанка шкварьки ,а в смалець вкидаємо пошматованого 2,5 кг свинини (ребра най оптимальний варіант) ....Помішуємо тієюж дерев"яною ложкою,ненакриваємо казан кришкою ,надаємо м"ясу золотистого забарвлення(хто пік шашлик,розуміє про що я).... ;) ....Коли м"ясце вже тієї барви як нам треба то знімаємо казан із вогню,а на його місце ставимо або інший маленький казан,або пательню....Льємо олії (грам 200),вкидаємо в вже гарячу олію пошматовану на 0,5 см середніх 4-5 цибулин...Смажимо цибулини до золотавого забарвлення (але аби не пригоріли)...Коли забарвлення досягнуто вкидаємо 2 столові ложки( з гіркою) молотої червоної ,солодкої паприки....Відразу розмішуємо (дерев"яною ложкою) і відразуж вкидаємо грам 150-200 томатної пасти (можна кетчуп)....Знову перемішуємо це все і відразу вливаємо води 0,5 літра (довільно) і знову перемішуємо до однородгої маси....Даємо закипіти і виливаємо до казана з м"ясом і міняємо місцями пательню з казаном.....Доливаємо до м"яса води, (майже закривши м"ясо)вкидаємо з 5 лаврових листків,накриваємо казан кришкою і згадуємо, що в нас є вже охоловші шкварки ,а кухар має трішки вільного часу ,аби перевести подих....Отже наливаємо по 50 грам гарної горілки і під шкварки із квашеним огірочком (аби веселіше готувалося) і так три рази..... доводимо колір лиця до потрібної барви....:oops: :oops: .періодично заглядуючи під кришку казана і помішуючи тушкуючеся м"ясо....Якщо є помічники то оздачуємо їх чищенням 3 кг картоплі і пів кіло моркви і пошматувати на 2 см кубики...Вкидаємо картоплю із морквою і залишки шкварьок які іще залишилися, у м"ясо яке вже приготовано на 60% (незабувши м"ясо помішувати).Кришкою вже ненакриваємо.дозволяємо зайвій рідині випароватися ,пам"ятаємо ,що ми готовимо не борщ,а гуляш....Даємо закипіти до 80% приготування і вкидаємо зазделегідь проварені на 80% 0,5 кг фасолі і грам 150 карпатських сушених грибів....Дозволяємо закипіти і солимо, додаємо молотий чорний перець і пів ложки венгерської гострої пасти "Pishta",якщо нема пасти вкидаємо три сушені гострі перці...Пам"ятаємо що гостринка є родзинкою цього блюда.....Отже скуштувавши і зрозумівши що і м"ясо і картопля готові знімаємо казан з вогню,накриваємо кришкою і даємо йому з пів годинки заспокоїтися,а самі нарізаємо зелень,але невкидаємо його до казана (пам"ятаємо ,що бограч ми будемо їсти не самі ,а з друзями ,а вони можуть і не всі любити зелень ,яка плаває в їжі.)Бограч така страва ,що стає завтра смачнішою ніж сьогодні,тому якщо невдасться з"їсти весь цього застілля ,бограч згодиться вам затра на обід......Смачного ,Друзі..... dfg
Аватар користувача
бригадирь
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 03 червня 2013 14:59
Звідки: Закарпаття ...Хуст...
Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Re: Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення StefcoG » 31 жовтня 2016 22:04

Оце я розумію швидкість і операвність. Подяка вам уклінна. dfg Ото я тепер на забавах буду мати чим хизуватись ! :D
В майбутньому (коли будеш робити) маю надію, що кожен пункт буде "проілюстрований " ;) . І ціни б тобі не було, якби всі складники і їх кількість були винесені окремою шапкою, над текстом .. як то в кулінарних книгах . Але все одно - супер!
Ще кілька питань - казан в тебе який ? Люмінь , чавун, сталь? Чи то без різниці?
Сфотографуй будь-ласка приправу "Pishta", а то небачив такої . Яких виробників рекомендуєш? А гострі перці які? А то їх багато видів..
Яку томатну пасту ти використовуєш?
Карпатські гриби - Білі?
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
Аватар користувача
StefcoG
 
Повідомлень: 713
З нами з: 14 червня 2013 15:59
Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Re: Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення ПАВЛО МИХАЦЬ » 31 жовтня 2016 22:26

Дякую за рецепт ,а яка фасоля маэ бути ,велика ,мала,біла чи кольорова?
Аватар користувача
ПАВЛО МИХАЦЬ
 
Повідомлень: 37
З нами з: 31 жовтня 2014 14:22
Звідки: Львівська обл.
Собаки: УКГ БАС 16.06.2014р.н
Зброя: ІЖ-27М КО44
Місце проживання: СМТ СХІДНИЦЯ

Re: Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення бригадирь » 31 жовтня 2016 22:31

Ще кілька питань - казан в тебе який ?------Казана маю файного,від батька залишився дюрялевий давній...

Люмінь , чавун, сталь? Чи то без різниці?------підійдуть любі які придатні до відкритого вогню...
Сфотографуй будь-ласка приправу "Pishta", а то небачив такої . Яких виробників рекомендуєш? А гострі перці які? А то їх багато видів..----перець чорний молотий духм"яний......Щодо пішти ,то незаморочуйся я також незавжди її мав ,то звичайні гіркі перці з огороду ,також згодяться
Яку томатну пасту ти використовуєш?----необов"язково якась конкретно,головне щоб була томатна.... :)
Карпатські гриби - Білі?,необов"язково білі....червоні,підберезники,підлісники і т.д......чим більший асорті тим краще...

ФАСОЛЯ ЗГОДИТЬСЯ СЕРЕДНЯ -ВЕЛИКА ТЕМНА.....ІНШОГО КОЛІРУ ТАКОЖ МОЖНА... :D

АЛЕ ПАМ"ЯТАЙТЕ ,ЩО ЖОДЕН ПРИГОТОВАНИЙ БОГРАЧ НА ГАЗОВІЙ ПЛИТІ НЕБУДЕ І ПОРУЧ СТОЯТИ ІЗ ПРИГОТОВАНИМ НА БАГАТТІ..!!!!!..
Аватар користувача
бригадирь
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 03 червня 2013 14:59
Звідки: Закарпаття ...Хуст...
Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Re: Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення StefcoG » 31 жовтня 2016 22:38

Гострих перців багато - каєнський, галапеньйо, хабанеро.. і ще багато всяких.

І останнє питання, на яких дровах ви в основному готуєте? В наших краях "найціннішим" для багаття - граб і бук .
Поясню чому таке питання, бо ще змалечку замічав що страва може міняти смак в залежності від виду дров , кардинально наприклад відрізняються садові і лісові .
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
Аватар користувача
StefcoG
 
Повідомлень: 713
З нами з: 14 червня 2013 15:59
Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Re: Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення бригадирь » 31 жовтня 2016 22:52

РЕЦЕПТ БОГРАЧУ НА приготування в 10 ЛІТРОВОМУ КАЗАНІ....
1 кг домашнього холодно капченого сала....
2,5 кг свинні ребра....
5 шт. середніх цибулин...
Олія 200 мл
Паприка червона солодка....2 стол/л
Томатна паста...-200 мл
Лавровий лист
Картопля 3 кг
Морква 0,5 кг
Фасоля 0,5 кг
Сухі гриби 150 гр.
Перець чорний,мелений ,духм"яний....
Сіль.....
Приправа венгерська Пішта (або гіркий перець)
Дрова-бук,граб,дуб...
Аватар користувача
бригадирь
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 03 червня 2013 14:59
Звідки: Закарпаття ...Хуст...
Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Re: Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення StefcoG » 31 жовтня 2016 23:04

Трошки поправив ;) . От, практично завершена картина!. Як буде можливість , за фото процесу буду вельми вдячний. Та й думаю не я один . Ще раз велике Дякую!
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
Аватар користувача
StefcoG
 
Повідомлень: 713
З нами з: 14 червня 2013 15:59
Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Re: Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення собаколюб » 01 листопада 2016 13:37

Дякую! Треба спробувати приготовити
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
Аватар користувача
собаколюб
 
Повідомлень: 1606
З нами з: 03 червня 2013 15:34
Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Re: Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення WAWA » 02 листопада 2016 13:17

Я пробував, і сам готував і друзі, але такий як на Закарпатті їв dfg не виходить!
Не здають партизани весь рецепт, щось таки приховують :lol:
WAWA
 
Повідомлень: 905
З нами з: 31 травня 2013 20:11
Звідки: Україна, Львів
Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Re: Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення бригадирь » 31 жовтня 2020 22:53

Пікантна суміш з дичини

600 грамів дичини.(без кістки,можуть бути обрізки)
100гр сало
1шт -перець солодкий червоний
1шт-перець солодкий зелений
1шт-перець гострий
200гр-цукіні (кабачок)
1шт-помідора
1шт-цибуля
томат (паста,соус)
олія
сіль
перець чорний мелетий
приправа до звірини.
на гарнір підійде картопля варена,смажена,рис,або деруни.

Приготування суровин.

М"ясо порізати на куски (1-1,5 см) і трохи наклепати кухонним молотком (так воно швидше готується) з обох сторін.Посолити,попоприти,приправити суміш"ю до дичини з обох боків.Зкласти в коробочку чи миску яка щільно закривається кришкою і покласти в холодильник. (можна і відразу використовувати м"ясо)
В такий спосіб можна приготувати більше м"яса,дичина швидко неказиться і витримає в холодильнику тиждень.

Перець ,цукіні,помідори порізати на кубики.Сало на маленькі шматочки.Цибулю на півмісяці.
М"ясо порізати на три-чотири сантиметрові локшини.

Приготування

На сильно розкалену пательню льєме трішечки олії.Вкидаємо сало,м"ясо і цибулю і смажимо до золотиста,помішуючи дерев"яною ложкою.Після того як з"явиться золотиста скоринка,вкидуємо перець,цукіні ,помідори.Помішали,прикриваємо кришкою і дусимо дві три хвилини.
Знімаємо кришку ,додаємо лошку томату,мішаємо,пробуємо на готовність м"ясо.Якщо готове знімаємо з вогню.
Зазвичай це блюдо готується 15-20 хвилин.Залежить який мав вік звір з якого м"ясо.Підійде м"ясо з будь якої дичиини.
Аватар користувача
бригадирь
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 03 червня 2013 14:59
Звідки: Закарпаття ...Хуст...
Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Re: Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення бригадирь » 31 жовтня 2020 23:32

Забув написати,що даний рецепт розрахований на чотири порції....СМАЧНОГО!!!

ЗображенняЗображення
Аватар користувача
бригадирь
 
Повідомлень: 1813
З нами з: 03 червня 2013 14:59
Звідки: Закарпаття ...Хуст...
Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Re: Хустський бограч , від бригадирь

Повідомлення собаколюб » 02 листопада 2020 16:57

Ням!
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
Аватар користувача
собаколюб
 
Повідомлень: 1606
З нами з: 03 червня 2013 15:34
Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:


Повернутись до Кухня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron