help

Модератори: WAWA, guegue, hanter39

help

Повідомлення собаколюб » 29 листопада 2015 14:28

Маю чудового пса, але він зовсім не мириться з іншими собаками...
Щось можна вдіяти аби став придатним для колективного полювання?
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Re: help

Повідомлення бригадирь » 29 листопада 2015 19:54

вихід є....треба аби в колективі небуло більше собак... :lol: :lol: :lol: а якщо серйозно ,то треба частіше брати його на колективні полювання....
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 30 листопада 2015 00:08

Та гризеться з усіма, навіть з суками....
Сьогодні підійшла сучинка (безпородна), нікого не трогала, а він всеодно з нею погризся...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 30 листопада 2015 09:00

Тре, що б в колективі появився гарний "боєц", щоб дав п*дюлей, може дойде на майбутнє. Плюс може помогти ел.нашийник. І точно поможе кастрація... :D
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення WAWA » 01 грудня 2015 09:43

Думаю копанці мали б допомогти - мало битий!!!
Мав би реагувати на команду господаря!!! :evil:
Скільки бачив Кг - всі були контрольовані!, А Барон бісеня, правда мені це подобається dfg
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення Vayser » 03 грудня 2015 14:59

Мені теж Барон дуже подобається, і давати копняків або каструвати це ви м’яко кажучи перегинаєте. Його потрібно дресирувати, правильно це треба робити з кінологом. Я бачив як вирішували проблему люди що разом полюють і їх собаки ворогували. Це потребує зусиль але виходу не було тому що мали часто полювати в колективі. Перші рази на повідку попереджали агресію (команди фу неможна,віддьоргували) як тільки бачили що починає пориватись. Тобто давали собакам зрозуміти що вони щось роблять неправильно. Потім коли гризня припинилась лишилось тільки оскалення, давали бублики по черзі обом собакам, гладили і казали «добре» «молодець». Усе робилось поступово тепер проблем мінімум, можуть іноді погиркатись біля здобичі.
Ваш Барон нятяг повідку практично не полишає, вам потрібно починати саме з цього: не давати йому натягувати повідок, а то він думає що він вас веде.
Ну і декілька публікацій по дресурі.
http://dressirovka-sobak.com/kak-otuchi ... eniia.html
http://dressirovka-sobak.com/ukhod-i-zd ... obaqe.html
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Місце проживання: Хмельницький

Повідомлення WAWA » 03 грудня 2015 19:20

давати копняків

Це не означає "бубнити", а встановити над ним контроль. Він повинен слухатись і бачити хто старший!!!
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення hanter39 » 03 грудня 2015 19:45

Це все психіка і пропуск в вихованні господаря...
Головне не закріпити цю ознаку на генетичному рівні. Бо матимем ягдів українського розведення (говорю про 95 % поголівя). Німці це бракували в своїх жостко - тепер любителям ягдів є з чим порівнювати...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Vayser » 04 грудня 2015 11:50

Ви ж самі Хантер39 схвалили в’язку Барона з Азою, а тепер каструвати? Я починаю побоюватись за Барона…
На захист ягдів укр. розведення скажу що німці не бракували злобних собак вони вивили злобних собак. Погодьтесь, норнику взяти звіря у нього дома без злоби не можливо. У німців інша специфіка, у них заборонені контактні заходи з звіром. Тобто на знаменитих німецьких «днях ягдтерьєра» ви не побачите традиційних пусків у нору по підсадній лисиці чи борсуку з повним контактом. Не гуманно по відношенню до звіра, і уже доволі давно. У нас ж як раз культивується традиційна контактна притравка, от головний нюанс. Ягд прекрасна мисливська собака практично універсальна і компактна (звісно заєць їй не під силу). Знаю людей що їх тримають як домашніх улюбленців і цілком задоволені а їхній темперамент ставлять у плюс як, наприклад, аніматора для дітей. А скільки диванних такс фокстер’єрів? Теж по своїй суті злоба у крові. З рештою усі породи колись були дикими хижаками що полювали у зграї.
Та і злоба для мисливського пса скоріш за все це плюс, і норма. Можна довго обговорювати ступінь балансу між злобою і безбашеностю (що успішно роблять на форумах ягдів), та стосовно теми то мій ягдтерьєр укр. розведеня прекрасно себе поводив на колективних полюваннях з іншими собаками та і просто на практично щоденних прогулянках часом з незнайомими собаками. Навіть доволі прохолодно відносився до котів, а причина проста йому з ще цуциком усіляко показували що котів не можна чіпати, ну навіщо мені були проблеми з сусідами через їх улюбленця? Чи пес має знищувати усе що рухається? І УКГ що у мене зараз практично не реагує на котів що далеко тільки на тих що ну зовсім під носом, та і з дорослішанням це теж пройде, я їй показую що це табу. Це що так вже й дивно? Ні, алгоритм простий, для собаколюбки : присікти і дати зрозуміти що злоба до собак не бажана, продемонструвати бажану поведінку через спільне годування і лояльне ставлення господаря до інших собак. Та це не можливо як ви і Вава сказали без базового контролю.
Саме тому я б рекомендував їй кінолога , як є така можливість то можу дати телефони перевірених у моєму місті. Зайняття коштує 50-100 гр. та кінолог лише допомагає, скеровує у правильному руслі дресуру господарем, виясняє усі індивідуальні нюанси. Частіш за все вистачить 2-3 зустрічей. Вам ставлять мету і тільки тоді як ви її досягаєте відбувається наступне заняття. Саме так роблять порядні кінологи, а не назначають купу зустрічей щоб побільше заробити. Чому саме кінолог, тому що Барон важкувата собака і ті гроші вам зекономлять не лише зусилля і нерви, а і час який можна витратити наприклад на полювання. І на останок, я свою собаку не збираюсь муштрувати до автоматизму, мене влаштовує і базовий контроль. Так само і ви не сильно заморочуйтесь якщо вас влаштовує то так добре, пес не робот, а Барон кльовий пес. Кастрований чемпіон це злочин.
— Ну что вы? К чему оскорбления? Уладим это как цивилизованные люди — жестокостью и бессмысленным насилием.
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення hanter39 » 04 грудня 2015 12:06

собаколюб написав:Маю чудового пса, але він зовсім не мириться з іншими собаками...
Щось можна вдіяти аби став придатним для колективного полювання?

Ось так звучало питання. Я відповів! Кастрація може допомогти...
І я цілком згідний, що його каструвати не можна. І вязку я схвалив, бо вона розбавить кров "рекса"...
А злоба має бути до звіра, а не до собак/людей і т.д... На тих же днях ягдтерєра собака може пройти запросто без повідка посеред інших собак...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Vayser » 04 грудня 2015 14:23

hanter39 написав:На тих же днях ягдтерєра собака може пройти запросто без повідка посеред інших собак...

Не може, тому що знайдеться свідомий німець що викличе поліцію і господар заплатить величезний штраф. :D
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення hanter39 » 04 грудня 2015 15:27

Дні ягдтерєрів проходять в ЮА вже чотири роки підряд, здається. Проводить монопородний клуб під проводом Демяненка А. В Німеччині то якось по інакшому називається...я не породник, щоб точно назвати...
Але і там психіка просто в собак залізна. Зокрема є така дисципліна, коли у лісі вложують собаку, роблять загон. Ягд повинен лежати і не рухнутися, навіть коли поруч пробігає стадо кабана/оленя. Цього річ в такому заході приймав участь українець з ягдом сербського походження. Ягд лежав, але крутнув головою та пискнув. Це йому завадило виграти Чемпіонат, хоча дві попередні дисципліни він пройшов першим...
Флуд, не відходимо від теми!
п.с. агресія Барона може мати два початка: 1.генетичний, 2.пропуск власника в вихованні. Якщо агресія викликана чинником №2 - то нічого страшного, на потомках не скажеться. Якщо чинник №1 - то з вязками тре дуже бути обережним, або навіть відмовитися від них. Того я проявляю дуже великий інтерес до підростаючого потомства, щоб знати всю цю ситуацію...
+ в стандартах інших порід є такі пункти, зокрема в стандарті ЕГ:
"ПОВЕДЕНИЕ И ТЕМПЕРАМЕНТ :
Тип поведения уравновешенный, подвижный и дружелюбный. "
"СЕРЬЁЗНЫЕ ПОРОКИ : · боязливость или чрезмерная возбудимость. "
"ДИСКВАЛИФИЦИРУЮЩИЕ ПОРОКИ : · агрессивность, робость; отклонения от нормального поведения.
Варто задуматися!
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Vayser » 04 грудня 2015 16:18

hanter39 написав: Зокрема є така дисципліна, коли у лісі вложують собаку, роблять загон. Ягд повинен лежати і не рухнутися, навіть коли поруч пробігає стадо кабана/оленя.

В принципі я писав про те що б варто проводити кваліфікацію на позивістість як одну з робочих якостей УКГ, це ж «фішка» так би мовити особливість УКГ. До речі коли буде об’явлено про створення секції УКГ при ФМСУ чи це таємниця? ;) Ось там і потрібно підіймати ці питання на відповідному рівні.

Флуд, не відходимо від теми!

Не такий вже і флуд, ягдів можна розглядати як еталону породу якщо мова йде про злобу.

"ДИСКВАЛИФИЦИРУЮЩИЕ ПОРОКИ : · агрессивность, робость; отклонения от нормального поведения.

Ну я недаремно хвилювався, Собаколюб беріть Барона і приїздіть на зустріч з кінологом, як казав Віні пух «єто жу-жу не спроста».
Wednesday Addams
Vayser

Повідомлення собаколюб » 06 грудня 2015 22:08

Дякую за поради і участь!
Вайсер дайте будь ласка номер кінолога. До літа буду пробувати своїми силами, а літом(якщо не справлюсь) до кінолога...
По клубу...немає людини, яка б "бігала" і добивалася! Зауважте про гроші на створення клубу, не секціі, мову не ведемо...
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повернутись до Потрібна допомога

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей