В цій темі буду розповідати про другий бік мого життя - полювання і собак. Тут будуть мої звіти з полювань, нагонок і т.д.
Сонце ще не хоче опускатись, а роти у моїх собак не хочуть закриватись!
Не було мене дома близько місяця, тому як тільки машина підїжджає до воріт подвіря, ЕГ Гай, УКГ Буян та ЕГ Ірма зчиняють неймовірний лемент. Вітаюсь з ними, даю лакомки, бистренько переодіваюсь. Даю трубу "на збір". За долі секунди собаки коло моїх ніг. На повідок беру Буяна і Гая, Ірму залишаю, бо злегка вчора порізала пальця. І вперед в ближній лісок (десь коло 10 га). Даю напуск. Гончаки спочатко пішли в полаз, хвилин 10 їх не бачив, а далі прийшли і ходять коло ніг, я аж матюкатись до них почав, бо небачив в них ніколи відсутності полазу. Але потім сам зрозумів чого так, не привикли вони до лісу. Їм по 1 рік і 2 міс., а в лісі ми з ними полювали-нагонювались не більше 10 разів (10% від загальних виходів), от їм і не привичні ці гущавники.
Виходимо на галявину в лісі, де був старий сад - інше діло, гончаки знов в полазі. За 2-3 хв заголосив Гай і відразу з кимось зцепився! Думав з лиском молоденьким. До нього підвалює Буян. Чую добра "різня" там. Пробираюсь 2-метровою кропивою до них. Гризня потроху зайшла в гущавник. Продираюсь. Бачу бурсук (вперше борсука побачив вживу як і собаки мої). Ох і здоровезний! Підліз задом під кущ і зайняв оборону. Тут Буян йде хваткою по місцю. Дістаю телефон, хочу це все засняти на камеру. Але підійшов десь на метрів 5, борсук виривається з хватки і кидається на мене. Я за долю секунди був на дереві. Борсук до мене не дойшов, бо Гай тормознув його за сраку, знов клубок з трьох тіл. Борсук виривається і починає тікати. Але переслідує його тільки Буян, Гай в останній хватці получив добре, тому вже обгавкує на відстанні і в контакт на допомогу Буяну не йде. Буян знову заганяє борсука в оборону. Пробую засняти знову. Продираюсь гущавиною до моїх "бійців". Сонце в обєктив, тому практично нічого не видно, але можете зацінити (пару раз на долі секунди під кущем можна розгледіти полосату голову. На словах попередні події описав швидко, насправді собаки десь вже 15-20 хв працювали по борсуку, тому вже потроху їх підтримував словами.
http://www.youtube.com/watch?v=ErChYP4a68IЩо було після відео.
Борсук урвав від собак десь на метрів 100, але Буян знов його дістав і взяв по місцю. Бачу, що якщо не розчіплю їх, то борсук піде на той світ, тому шукаю рогатину і розчіпляю їх. На щастя наподалік була стара лисяча нора, в котру борсук запихнув свою грубу жопу, а голова не влізлась. Там беру собак на повідки.
Оглядаю собак. В Гая трохи покусана губа, а в Буяна вся морда в крові і нога передня права прокусана коло коліна, трохи хромає на ню. Йдем до води, собаки відразу купаються. Після купання в Буяна не знаходжу ні одної царапини на морді - значить кров була борсуча!
Потім був ще один гін, не знаю по чому. Підняли щось на полі засіяному соєю. Перевалили очерет, переплили річку і ще з 15 хв я їх не чув, а далі повернулись. Напене лиска на нору загнали.
Непогано , як на мене пройшла нагонка...
далі буде...