hanter39 » 05 листопада 2016 19:02
Хочу привітати всіх з святом Відкриття на пушного!
Ми теж полювали: Батько, швагро, кум, колега, товариш і я+ рргРидай, кгБуян, кгАйдар.
Описувати цей раз увесь процес не буду, лише коротко скажу - звіра було обмаль, навіть лиса...
При нашому способі полювання: окружаєм на лазах острів, а точніше очерет і пускаєм псів, полювання було слабке. Собаки робили нікудишньо. На першому острові був гін ррг, кг не підвалювали. Буян крутився коло ніг і ледь не поплатився життям...Айдар був в полазі в осоці. Лис надурив ррг. Я як дурак пішов "гоп-гопати". Айдар за мною, нюхав мою дупу чи чиста. Коли слід лиса засмердів більше, чим моя дупа - погнав...точніше пропищав, що дуже дивно, раніше такого не було, був нормальний гін. Тато не пропахнувся.
Потім кг відмовилися самі чесати очерет, лише ррг рискав..ну і я, як найбільший любитель показувати псам, як тре шукати, пішов в полаз. Після 5 км хотьби очеретом - ноги гуділи. Пси періодично нюхали чи не спотіла моя дупа, і щоб не пропустити цей момнент не відходили далі від мене, ніж 100 м.
В траві я прочилночив, дійшов до очередної плантації очету. І тут почали мої кг підбігати. Взірвався русак за метрів 60, я продуплетив, полоскотав озимину, але ніяк не русака...Айдар рванув з голосом за ним, і повернувся за 10 хв, Буян стояв як вкопаний. Я його на повідок, і додому відправив, більше він з подвіря не зійде. А не зможе двір стерегти - поїзда на Сімферопіль їздять.
Памятатєте мою статтю "Дурний пес"? так от, пес повинен бути в першу чергу мисливцем...а мій Айдарко, як сіли обідати коло столу сидів, ну як і ррг...а мислевець повинен полювати...хотіти полювати і робити це...а все інше - приблуда...
А, ще одна історія була. Під кінець пустили псів на острів з осоки і очерету..будяків. Ноль. Я, кум та швагро пішли чесати. Ноль, і тут позаду нас гон ррг...лис пішов неушкоджений...а був би добрий полаз, чуття, собаки зпочатку б найшли лисицю і ми б добули...якось так.
Айдар має шанс ще 2 міс. Далі буде видно...зараз він добрий пес для пішохода, початківці і т.д....але для мене він поки слабак. Вже і не зна що робити, 2 рази в тиждень цілий рік в нагонці...псу 1.5 роки.
Ладно, ще відзвітуюся.
закоханий у полювання