Життя молодого ловчого - hantera39

Модератори: WAWA, guegue, hanter39

Re: Життя молодого ловчого - hantera39

Повідомлення StefcoG » 24 серпня 2016 21:57

Є і на голуба. Їх правда я не пробував, тож розказати що до чого неможу . Але взагалі то я мав на увазі на качку. :)
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 29 серпня 2016 08:33

Ходили вчора з дружиною на гриби та полювати.
Назбирали 2 відра маслят.
Зображення
Потім вирішили пройтися соняшником і посадкою, пошукати голубів.
На соняху їх не було, лише перелітні йшли в стороні. А от в посадці підняли більше сотні...жаль що поза зоною вистрілу.
А в одній долинці у верболозі бачу копитцями схожено. Набираю батька, кажу, що прикинь, там то і там то кози появилися, находили...ото я це говорю і чую збоку тріск гілля. З кущі показується дві голови косуль. ПОдивилися і сховалися. (я в це час ложу телефон і стою в ступорі). Косулі з іншої сторони знов показалися і сховалися. І через секунд 30 вони не витримують і доросла коза з малим, руді такі, великими скачками починають біг по сої та ховаються в соняхах...Краса!
закоханий у полювання
hanter39

Собаки: Гончаки
Зброя: мц 20 01 ш
Місце проживання: Хмельниччина

Повідомлення hanter39 » 09 вересня 2016 14:10

Жара трохи спадає, хоча вдень ще до +26, зранку уже прохолодно +18. Але дуже сухо.
Після одужання Айдара, і курсу антибіотиків від запалення відновлюємо форму. Спочатку 1 нагонка в тиждень була, зараз дві. Тренуємось в найближчому лісі та полі кукурудзи. Деколи щастить йому найти борсука, зупиняє, але втримати добре не може. Тому добути його - справа часу ще. А зайчика/лиска ганяєм. В основному 10 хв тримає. Сьогодні гарного чистого гону 15 хв, 1,5 кола в лісі - і нора.
Такса Буся тічкувала...тому гуляли лише на повідку. Під час тічки була дуже агресивна до інших собак.
кгЛялка і ргБуран нагонюються разом...точніше поки гуляєм просто лісом та кукурудзою. Поки лише вони ттт найбільше подобаються. На свій вік - обезбашені до полазу. ПОдобається коли йдеш дорогою в лісі, то вони нею не біжать, а тільки в гущавниках. Аналогічно в кукурудзі - ніг не тримається ніхто, лише тре періодично кликати, бо переживаю, щоб не загубилися.
КГ Буян знов був в тьорках собачих. Втратив нижній клик.
Качки обмаль, голуб погано підпускає...чекаєм похолодання та серйозних виходів на полювання)
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення StefcoG » 09 вересня 2016 15:18

Ти як собак "вигулюєш" - спочатку одних береш, а потім повертаєшся і з іншими знову виходиш? Чи по дням? Качка та голуб теж потребують ретельного планування та підготовки. Тоді і результати інші. А так, для погуляти, то їх справді мало і не підпускають))). До речі , вже і не памятаю щоб хтось згадував за диких гусей.. що там зараз з ними робиться у нас?
Medicus curat natura sanat — медицина лікує, природа зцілює. (лат.)
StefcoG

Собаки: Ненецька лайка (в батька)
Зброя: Beretta A300, Franchi Instinct, Tikka T3
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 09 вересня 2016 17:11

Окремо нагонюєтеся Айдар і Буян. Буран і Лялька в смичку. Буська завди коло ніг, в любій комбінації.
Степан, так- тре ретельно готуватися. Але робота/сімя/+ пишу багато, щоб до Кубку все було готове:статут клубу, коментарі до стандарту та розробляю розширений тимчасовий стандарт Кг. Часу обмаль на все. Ну і жінка молода- уваги потребує)) того полюю на качку-голуба 1-1.5 год, як вийде...з підходу в основному
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 18 вересня 2016 21:15

нарешті похолодало...з суботи на неділю цілу ніч лив дощ. Вдень постійно мряка. Після 15 год. взяв малих і таксюка. РГ Буран в такій комбінації бере гору над усіма...в пошуку найактивніший...КГ Лялька старається не відставати. Буська, як і належить норній собаці - коло ніг, злегка відбігає. В садку нічого малим не витропив. А так як пускався дощик сильніший, топоспішив до машини, бо вертатися польовою дорогою, боявся не засісти.
Лялька дуже вперта. Перша собака, котру в 3,5 міс. ще не навчив ходити на повідку...
Потім була черга Айдара. Не жарко, волого, мряка. Ух і ракета він при такій погоді! Тявкав по сліду борсука, але через дощ достати його не зміг. Я на початках перебачив навіть його, але дуже мельком в траві і кущах.
А вже як почало сіріти, в сосняку побудив лиса. Оце вже був гарний чистий гін! Погода цьому сприяла. Понад 20 хв точно гонив...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Сівенков » 18 вересня 2016 22:35

Щось Ромо часто борсук в твоїй місцині в день ходить .Борсук належить до родини "КУНИЦИВИХ " тому він виходить на пошук їжі переважно коли починає сутініти .А такі дені зустрічі можуть світчити про певні захворювання звіра наприклад (сказом ) Тому будь на чіку . :o
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 18 вересня 2016 23:12

Те ж думала, що то нічні тварини...але вже не від одного чула, що бачили в день!
Якщо біжиш, то не спіткнися
Якщо спіткнувсь, то не впади
Якщо упав, то вставай мерщій
І далі ти біжи...
собаколюб

Звідки: Україна, Хмельницька обл., Старокостянтинівський р-н
Собаки: УКГ АЗА, 18.03.11р.н. та УКГ БАРОН, 23.07.12р.н.
Зброя: -
Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 19 вересня 2016 08:25

Борсук вдень не бродить і в нас))
Він просто на день не завжди йде в нору, а лягає в лісі в гарних хащах поблизу нір.
Вчора був шумовий борсук, тікав з верболозу поблизу потоку на нору.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 25 вересня 2016 19:59

Сьогодні без підйому ні Айдар+Буся, ні Буран + Лялька...не памятаю коли таке було вже...вийшли пів на третю дня, волого, пасмурно... чи то санки не їдуть чи то снігу нема))
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 09 жовтня 2016 21:15

тернопільські обласні змагання норних на МН. Вітаю з перемогою Башука...його НОТ сучка (кличку забув) була на висоті!
А ми дивилися, вчилися, лиса нюхали
http://i.piccy.info/i9/b00d78ccacc11e57 ... 4285_n.jpg
http://i.piccy.info/i9/4b2c5f2d9f45c672 ... 1006_n.jpg
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 09 жовтня 2016 21:15

Сьогодні були на нагонці...два гони, два маруваті. Чекаю сезону))
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 05 листопада 2016 19:02

Хочу привітати всіх з святом Відкриття на пушного!
Ми теж полювали: Батько, швагро, кум, колега, товариш і я+ рргРидай, кгБуян, кгАйдар.
Описувати цей раз увесь процес не буду, лише коротко скажу - звіра було обмаль, навіть лиса...
При нашому способі полювання: окружаєм на лазах острів, а точніше очерет і пускаєм псів, полювання було слабке. Собаки робили нікудишньо. На першому острові був гін ррг, кг не підвалювали. Буян крутився коло ніг і ледь не поплатився життям...Айдар був в полазі в осоці. Лис надурив ррг. Я як дурак пішов "гоп-гопати". Айдар за мною, нюхав мою дупу чи чиста. Коли слід лиса засмердів більше, чим моя дупа - погнав...точніше пропищав, що дуже дивно, раніше такого не було, був нормальний гін. Тато не пропахнувся.
Потім кг відмовилися самі чесати очерет, лише ррг рискав..ну і я, як найбільший любитель показувати псам, як тре шукати, пішов в полаз. Після 5 км хотьби очеретом - ноги гуділи. Пси періодично нюхали чи не спотіла моя дупа, і щоб не пропустити цей момнент не відходили далі від мене, ніж 100 м.
В траві я прочилночив, дійшов до очередної плантації очету. І тут почали мої кг підбігати. Взірвався русак за метрів 60, я продуплетив, полоскотав озимину, але ніяк не русака...Айдар рванув з голосом за ним, і повернувся за 10 хв, Буян стояв як вкопаний. Я його на повідок, і додому відправив, більше він з подвіря не зійде. А не зможе двір стерегти - поїзда на Сімферопіль їздять.
Памятатєте мою статтю "Дурний пес"? так от, пес повинен бути в першу чергу мисливцем...а мій Айдарко, як сіли обідати коло столу сидів, ну як і ррг...а мислевець повинен полювати...хотіти полювати і робити це...а все інше - приблуда...
А, ще одна історія була. Під кінець пустили псів на острів з осоки і очерету..будяків. Ноль. Я, кум та швагро пішли чесати. Ноль, і тут позаду нас гон ррг...лис пішов неушкоджений...а був би добрий полаз, чуття, собаки зпочатку б найшли лисицю і ми б добули...якось так.
Айдар має шанс ще 2 міс. Далі буде видно...зараз він добрий пес для пішохода, початківці і т.д....але для мене він поки слабак. Вже і не зна що робити, 2 рази в тиждень цілий рік в нагонці...псу 1.5 роки.
Ладно, ще відзвітуюся.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 05 листопада 2016 19:07

закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 05 листопада 2016 22:50

hanter39 написав: Далі буде видно...зараз він добрий пес для пішохода,

Суворо.... dfg То ще цуцик...могли непрацювати через бажання працювати на самоті....індивідуалісти.... :mrgreen:
бригадирь

Собаки: Найда 6,05,2004...Джулія 6,05,2012
Зброя: Їж-27
Місце проживання:

Повідомлення WAWA » 06 листопада 2016 11:49

Ох лютий Ти Роман!
Реально, я вже це писав, в горах мисливці після двох років рахується мисливська собака.
Почни полювати на копито, побачиш як Буян почне набирати обертів ну думаю і Айдар!!!!
Зі свої спостережень замітив, що більшість мисливців орієнтуються на перших собак, яких вони мали, і якщо пощастило, а воно завжди так є, кажуть: "От нема такого собаки, як був ....".

В багатьох випадках, коли пес сідає на "Сімферопольський поїзд" виходить на зупинці, після якої вже власнику стає шкода, що брав квиток. Це з власного досвіду, таке проходили неодноразово!

Терпіннячка! І все буде! ;)
Будеш садити на поїзд, то бери білет на Львів :D :D :D
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення собаколюб » 06 листопада 2016 14:31

Рома, Буяна важко вже пристроїти, а от Айдара легенько...не спіши! Що тобі не підходить, іншому - буде за радість!
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 06 листопада 2016 15:12

Буяна пісня закінчилася...сторож до кінця життя.
А Айдару я ж написав, що ще 2 міс шанс., Після другого сезону зроблю висновки.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 06 листопада 2016 16:37

Вбий в собі естончатника,а потім придирайся до карпатців.....Вчися полювати в інший спосіб.... ?%()
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 06 листопада 2016 19:29

Міш, вбийте в собі те, що я не естонцелюб. Я люблю усі породи з відмінними робочими якостями. Я достатньо часто виїждаю на різні полювання і бачу дійсно достойні роботи укг!
Але 3 з 4 мої полювань припадає на полювання в "островах" у себе вдома. Вибач, але якщо я постійно муситиму йти в очерет з псом (повторюся, не важливо якої породи), якщо не буде гону хоч 15 хв (не важливо яка порода гончака), то для чого мені такий пес???
Да, Айдар непоганий в лісі, і задовільняє мене там на 75%, да він класний на полі, травах - там він скорочує полаз і підійме все в межах пострілу (типу того як ти розказував за фазана).
Але якщо я підійшов до очерету, густого верболозу і став - він має йти у нього, а не чекати моєї з ним компанії, або щоб я дорожку протоптав...
І перестаньте бути адвокатами, будьте прокурорами для ваших вихованців - тол буде більший! Ато ваша любов і "моє найкраще" заліплює вам очі. Деколи на ейфорії емоцій доводиться чути в карпатцелюба, що от зпід 4-х місячного кг взяли кабана чи козла. Проаналізуйте то все ще раз, а зробіть висновки. До прикладу, один розумний заводчик зпід своєї 6 місячної вижлівки добув 3-х підсвинків відразу. Але йому в голову не взбредає сказати, що то її велика заслуга. Стояв коло лісу. Старших двох кг пустив в полаз, за компанію пустив і малу. та випадково в хащах надибала табун. Гавкає і гавкає. Ведучий підійшов і з п/а взяв три відразу. Ну так сталося, але то случайність, і ніхто не співає вижлівці оду. А тут в 4 міс. полаз в кілометр, гон стабільний під годину, злоба сільнєйша...Що це, вундеркінд, чи байочка, яку хочуть видати за реальність...і таке повсюди. КОжна жаба хвалить своє болото, а результат...
п.с.Вибачайте за багато букв, та і не кожен пойме їх смисл.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення WAWA » 07 листопада 2016 11:11

Проаналізуйте то все ще раз, а зробіть висновки. До прикладу, один розумний заводчик зпід своєї 6 місячної вижлівки добув 3-х підсвинків відразу. Але йому в голову не взбредає сказати, що то її велика заслуга. Стояв коло лісу. Старших двох кг пустив в полаз, за компанію пустив і малу. та випадково в хащах надибала табун. Гавкає і гавкає. Ведучий підійшов і з п/а взяв три відразу. Ну так сталося, але то случайність, і ніхто не співає вижлівці оду

Не думаю, що випадковість, коли жене! Випадковість швидше, що знайшла і це на 50%.
Є собаки в рік і півтора, коли ставиш на слід, вони лестяться і не знають, що робити!
А у тих є гвинтик в голові, і це стосується не тільки Кг.
До прикладу Зюзя в 5 місяців сама повноцінно знайла і гнала козу, як доросла собака - до 20 хв.
Випадковість?
WAWA

Собаки: Карпатчики
Зброя: ТОЗ-34Р
Місце проживання: 0975139028

Повідомлення hanter39 » 07 листопада 2016 13:06

Якщо полаз глибокий, широкий в контакті з ведучим, обшукує традиційні місця лежання звіра- то не випадковість. Якщо щеняче чи безтолкове метання угіддями, то...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 07 листопада 2016 19:31

Не мели дурню....щеняче метання... :mrgreen:
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 07 листопада 2016 23:23

Міш, не мелю. Я чув історії на змаганнях про фантастичні здібності гончака від власника. А в реалі, крім безглуздого метання по угіддях осенистого улюбленця нічого не було. Просто тре тверезо оцінювати факти, а не показувати омріяне за факт...
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 26 листопада 2016 21:23

Відколи відкрилися, то з гончаками вже добули трошки рудих, пару русачків.
Вдалося побувати у нас на Хмельниччині на полюванні де заяче ельдорадо. До обіда - всі по русачку (полювало 11 чол., підняли понад 25 шт.).
Але так кортіло сходити на нори. А моя Буся все не внушала надій.
Довго розвивалися ми: штучні нори, тренування на добутих зпід гончаків - лисах. Не гребували і тенувань на котахВсі говорили, що пізня в тебе такса. І от стукнув нам рік. І пішло...перший вихід на природні нори - дві години бою. Лис не вийшов, ну і Буся без царапини. Чекали руду на відході, не вийшла.
А сьогодні після обіду повернувся з роботи і вирішили пошукати русачка. Заодно глянути де є нори.
Нарвалися на нору борсука. Вдалося викликати з нори за 10 хв.
Йдемо далі, і бачу замахала хвостиком, рванула в трави, 10 с і звідти вискакує лис. Постріл мій і батька - підранок. Вискакує Буся, в атаку. Отримує зубами по передній нозі. Піскоту наробила. Ото думаю все, буде осторожнічати. Гавкає на відстані. Підбадьорив - ривок і хватка по місцю. Лисовин більший за гшт вдівічі, старий лис переможений. А в траваж була виводкова нора, виявилося на 4 віднорки. Ми навіть не зрозуміли, чи то лис грівся на норі, чи то такса в одну нірку, а він вискочив з іншої...
http://i.piccy.info/i9/bff09b239a27cdc4 ... 3758_n.jpg
Зображення
http://i.piccy.info/i9/d160217eb9d1ba47 ... 4670_n.jpg
[img][url=http://piccy.info/view3/10566372/3c62443775749c459182169b1c689fb0/orig/]
Зображення
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення бригадирь » 26 листопада 2016 21:39

Файно.....хто більше радів ,ти чи батько???? :lol:
бригадирь

Місце проживання:

Повідомлення hanter39 » 27 листопада 2016 20:35

Міш, не знаю..може тато)) я радітиму, коли такі трофеї будуть стабільні.
Сьогодні брав Айдара, Ляльку, Бурана. Айдарко вчить потроху малих. А ті не хочуть ще роздуплятися. І лисів, і русака, і кіз гонив, а вони ще дуркують. Нічого, всьому свій час.
ПС. А Айдарко таки добре посадив голосок на заячому ельдорадо...ганяв косих з 8 ранку понад 6 год...з інтервалом між кожним 2-10 хв.
Радує його орієнтація.
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення hanter39 » 04 грудня 2016 11:56

Погода норна, заметіль, вітер, мороз. 8 нір обійшли, в тій, де минулого разу добули, знов був лис. 40 хв бою, вийшла з царапиною на носі. На відході почекали 20 хв, пустив знову. Ще 20 хв роботи, знову 20 хв очікував виходу. Не вийшла руда. Верталися до машини, спрацювала Буся табун куріпок. З полем усіх)
http://i.piccy.info/i9/5e7efc62502ea5e0 ... 142629.jpg
Зображення
закоханий у полювання
hanter39

Повідомлення Сівенков » 08 січня 2017 13:33

Як там Айдар на Житомирщині ?
Вже йому буде компанія а може навіть з часом і наречена від вязки мого Боя та Мушки . :)
З тебе Ромо причитається за те що знайшов тобі покупця на Айдара :D
В приватних угідях буде їм в самий раз . ;)
Сівенков

Собаки: УКГ Ридай - Бой,та УКГ Веста
Зброя: ИЖ-18АТА -АRMS Neo -12,ТОЗ -63
Місце проживання:

Повідомлення собаколюб » 09 січня 2017 18:33

:(? ГШУ(;№
І далі ти біжи...
собаколюб

Місце проживання:

Поперед.Далі

Повернутись до Від Hanter39 (Україна)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість