Ми сьогодні відкрилися!
Дія перша. Дійові особи: Батько, Кум, Авганець, Назар та я. Дійові особи серед вірних помічників: ег Ірма, ррг Ридай і ще якийсь ррг - з сусіднього села, підвалив на гони наших собак і полював з нами до обіду, поки не визвонили власника і він не приїхав по нього.
Основним напрямком полювання був лис на великих плантаціях очерету (від 50 га) та в лужках поросших будяками/травою та очеретом (від 1 до 10 га).
Пишу погодинно, бо останні 4 роки всі події помічаю почасово...
6.28 год., мороз -6, очерет 100 га, безвітряно - пуск. 6.30 - підйом. 6.33 гонний лис показується від мене за 120 м і назад ховається в очерет. 6.34 - по сліду ідуть Ірма та Ридай. 6.35 вибігає шумовий лис поза зоною вистрілу та біжить в поля. 6.42 - чути відалілий гон. 6.48 - тато перебачив зайчика, який забіг прям в очерет, де йде уже два окремі гони - смичок розірваний - зайчика переслідує чужий ррг. 7.15 в очереті 3 гончака ганяють кожен свого лиса - періодично бачимо звіра, але без можливості пострілу. 7.21 - Ірма витиска лиса на ліс та за 8 хв вертає його на коло назад в очерет. 7.35 Ірма знов витискає лиса в ліс, та дорогу йому зупиняє сніп "нулівки" тата.

Поки йдуть два гони, Ірма знов скривається в очереті та за 3 хв знов находить свого звіра і ми слухаєм три гони.
8.15 - собаки все ганяють - перебачили вже коло 6 шумових, та всі пішли без вистрілів. А гонні лиси вже не хочуть покидати очерет. Чекаєм до 8.50 - на сколах витрублюєм собак. Вирішуєм піти на очерети меншою площею, бо тут добути шансів мало, тре більше людей...
Очерет 5 га. Пуск 9.02. В 9.07 підйом Ірмою звіра. 9.14 лис вискакує як пробка і знов між номерами... ловлю на сліду естоночку.
9.31 - Ридай піднімає в травах табун куропаток коло 20 шт, які призимляються за 250 м знов в травах. Я ще вжитті куропатки не стріляв, вирішую спробувати своє щастя. Підходимо я, Назар та кум. Взліт - вибираю крайню - падає грудкою. Назар двічі мажить...кум чомусь "воздєржался від вистрілу". Табун налітає і на тата за 400 м. Ще мінус одна в їх гурті (тато останній раз стріляв цю пташку ще в 80-х роках, потім вони в нас зникли, і оце років 4-5 останні почали появлятися, уже є коло десятка таких табунців).
Поки ми бавилися куропатками, вилітає на Авганця лис, і де він в тих травах взявся... а Авганець саме нулі на пятірку міняв, теж хтів куропатку взяти... на життя значить рудому було.
Наступний чагарник коло 2 га. Я йду, собаки взаді - така густа малина і ожина і очерет до пояса, що собаки зависають і не пробють. Усі на номерах.
Залишається мені "гопати" ще метрів 30, як зпід ноги, наче заєць вискакує лисияця! Вперше бачу таку витримку у хвостатої! Єдине, що встиг крикнути "пильнуй!". Тато зупиняє стрімкий біг і цієї лисички!

Потім брали ще кілька очеретів, але усе пусто. В одному щось Ридай гонив, але маровато, нічого з того не вийшло...
По дорозі до бабусі - везли Ірму на вольєр, бачим, що хтось запалаив очерет, трави. А там Маначинський гідрологічний заказник, торфовища 2 роки тому горіли 3 чи 4 місяці. Набираю МНС, даю заявку і т.д. Роблю з дороги фото підтвердження. За 40 хв уточняють з частини як доїхати пожежним. Через 2 год. після того дзвінка дзвоню, уточняю як успіхи - і що чую:"Та то від Вас ложний виклик і т.д., машина виїхала, трактор відорав, але що ми зробим, то ж нічого страшного". Сідаєм в машину - їду туди. Джон Гір справді відорав, і стоїть пожежна наблюдає як горить 150 га очерету. Геть нічого серйозного. На пожежній вони там не погасять, але... якби годину так довго не їхали, то був би шанс відорати траву від очерету...

Дія2. Учасники: я та тато. Помічники: кг Айдар та ег Азов. Безвітряно, +12.
По обіді беру малих та йду на ліс познайомити з дичиною чотиримісячних кг Айдара та ег Азова. кг зачув щось в ожині та кущах, закрутив, попискує. за 50 м встав непомічений собаками русак і чкурнув. Ставлю на слід. кг не розуміє що хочуть від нього, крутиться на льожці, ег пішов слідом мовчки метрів 70 і вернувся.
Йдем далі. Малишня дуріє, і набігає в траві під лісом на русака. Ступор в обох. Русак за 40 м ступає на скошене поле люцерні. Мій постріл. Перебив задню і передню лапки. Підбадьорую собак. Русачок тікає, але не сильно вдається. За пів сотін метрів доганяють його мої. кг відразу давай тріпати і додушив. ег осторожнічав, але теж пробував скубти.
Потім зробив волок обом в три повороти. КГ на третьому повороті пронісся. ЕГ пішачка пройшов все вірно і почав обнюхувати зайчика.
От так...

п.с. щось в мене зображення не видно, подаю ссилки ще
http://piccy.info/view3/8951737/8b66b66 ... 334409df5/http://piccy.info/view3/8951735/87b296f ... 2a11e11ac/http://piccy.info/view3/8951733/52d8ae7 ... b960d8a88/http://piccy.info/view3/8951753/539b8fc ... 3ecda6c06/