Так я зараз вибір мультитулів просто величезний, компаній теж тьма, хоча визнаними лідерами є американський Leatherman і швейцарський Victorinox тому зосереджуcя тільки на невеликому огляді моделей якими користуюсь .
Отже основним інструментом в мене є Leatherman Squirt PS4
Саме цей малюк витіснив всі мої інструменти, адже він висить в мене на ключах і є завжди під рукою.
Набір тут чудовий - маленькі плоскогубці (пасатижи) які є доволі міцними для своїх розмірів, ножнички - чудово справляються як з манікюрними завданнями так і з "майструванням" , ножичок - щось підрізати або обрізати, пилочка - забрати завусенції, підгострити щось (наприклад рибальський гачок) , відкривачка і дві плоскі викрутки широка і вузька . Чесно кажучи все те що потрібно на непередбачуваний випадок, а на передбачуваний звичайно беремо спеціалізований інструмент.
Отже зовнішній вигляд на 5 - усе рівненьке, ніяких зазорів , чи кривизни . Дуже лаконічна модель, я б сказав витончена і закінчена, якщо б додати щось це б збільшило в обємі, якщо б забрати - не вистачало б чогось . Буває в трьох кольорах - чорний, синій , червоний . Червоний особливо класний так як загубити його через розміри доволі легко, а цей колір дозволяє так само легко його знайти .
Механізми на 5 - усе чітко ходить, закривається-відкривається з приємним хрускотом, за доволі варварське використання і довший термін, абсолютно ніяких змін в роботі механізму. Таж приємна легкість і чіткість.
Наповнення на 5 - абсолютно мені нічого більше не потрібно в наключнику .
Ціна на 4 - за такого малюка 25 долларів трохи круто . Але після того як попрацював з ним точно скажу що він вартує кожної витраченої копійки .
Отже однозначно рекомендую на роль такого собі помічника на кожен день, наключника або рибалку .
Ще кілька фото